Bekijk de beste airtracks van 3 meter & Aankooptips

Een airtrack van 3 meter is een uitstekend alternatief voor een trampoline voor je kinderen in de tuin. En ook volwassenen doen er vast graag een koprol of sprongetje op.

Je airtrack kan gebruikt worden voor spelen, maar ook voor het (be)oefenen van een aantal verschillende sporten.

Denk jij eraan om een airtrack van 3 meter te kopen? Dit artikel helpt je bij je zoektocht. We hebben de beste airtracks met een lengte van 3 meter voor je getest en daar een top 4 van samengesteld (zie hieronder).

De rest van dit artikel staat vol met informatie voor iedereen die eraan denkt een airtrack aan te schaffen.

 1. Innovative Outdoor AirTrack Pro (3 meter inclusief elektrische pomp)
 2. Flipflex Airtrack Ace Series (3 meter inclusief miniblower)
 3. Airostar Airtrack PRO STAR (3 meter met elektrische pomp)
 4. YouAreAir Turnmat (3 meter met voetpomp)

Top 4: de beste airtracks van 3 meter lang

Wij hebben het assortiment airtracks van 3 meter lang alvast voor je beoordeeld en gefilterd. Het resultaat is deze uitstekende top 4, met de beste 3 meter lange airtracks van dit moment.

1. Innovative Outdoor AirTrack Pro

Innovative Outdoor mini AirTrack Pro

Deze airtrack van Innovative Outdoor is 3 meter lang, maar je kunt ook voor een model van 4 meter kiezen. Hij heeft een uitstekende prijs en huidige gebruikers zijn erg tevreden. Je blaast hem op met de meegeleverde elektrische pomp.

Je krijgt er ook een draagtas en reparatiesetje bij. Hij is bedoeld voor gebruik buiten en binnen en zelfs op het water. Hij is dus waterproof en heeft een antislip toplaag. De garantie is 1 jaar.

👍 Voordelen:

 • Uitstekende prijs.
 • Elektrische pomp meegeleverd.
 • Antislip toplaag.
 • Voor gebruik binnen en buiten.
 • Handvat en draagtas, dus gemakkelijk te verplaatsen.

👎 Nadelen:

 • 10 centimeter is niet dik genoeg voor gevorderde en ervaren sporters.
2. Flipflex Airtrack Ace Series

Flipflex-Airtrack-Ace-Series-Turnmat-3-meter

Ook deze airtrack van Flipflex is te krijgen in 3 meter en 4 meter uitvoering. Je kunt hem buiten en binnen gebruiken. Opblazen doe je met de miniblower die is meegeleverd. Behalve dat krijg je er ook een sporttas en repairsetje bij.

De afmetingen als hij opgeblazen is, zijn 3 meter x 1 meter x 10 centimeter. De toplaag is antislip en de airtrack is waterdicht. Je krijgt er 1 jaar garantie bij.

👍 Voordelen:

 • Goed te betalen.
 • Miniblower meegeleverd.
 • Antislip en waterdicht.
 • Inclusief opbergtas en handvaten aan de zijkant.
 • Kan binnen en buiten worden gebruikt.

👎 Nadelen:

 • Voor gevorderde en ervaren sporters is een dikkere airtrack van 3 meter beter.
3. Airostar Airtrack PRO STAR

Airostar Airtrack 3 meter PRO STAR

Zoek je een dikkere airtrack van 3 meter lang, dan is deze van Airostar een aanrader. Hij is 20 centimeter dik en daardoor ook wat duurder. Hij wordt geleverd inclusief elektrische pomp en opbergtas.

Koop meerdere airtracks van dit merk en je kunt ze aan elkaar koppelen via AirConnect. De toplaag is antislip en de breedte is 1 meter. Ook niet onbelangrijk: je krijgt er maar liefst 5 jaar garantie op.

👍 Voordelen:

 • 20 centimeter dik, dus ideaal voor gevorderde en ervaren sporters.
 • Meerdere airtracks van Airostar zijn aan elkaar te koppelen.
 • Inclusief draagtas en elektrische pomp.
 • Antislip laag tegen uitglijden.
 • 5 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • Duurder dan sommige andere airtracks van 3 meter.
4. YouAreAir Turnmat

YouAreAir Turnmat 3 meter

Deze airtrack van 3 meter lang is te krijgen in verschillende lengtes (1, 3, 4 en 5 meter). Hij is 15 centimeter dik en heeft een uitstekende prijs. Huidige gebruikers zijn er erg tevreden over. Je kunt hem buiten en binnen gebruiken en ook in het water.

Hij wordt geleverd inclusief voetpomp, reparatiesetje en opberghoes. Door de 15 centimeter dikte heeft hij meer veerkracht dan dunnere airtracks.

👍 Voordelen:

 • 15 centimeter dik.
 • Uitstekend geprijsd.
 • Inclusief handvaten en opberghoes.
 • Voor gebruik binnen, buiten en op het water.
 • 2 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • Inclusief voetpomp, dus geen elektrische pomp.
Heb jij een airtrack van 3 meter nodig?

airtrack 3 meter 20 cm dik

Een airtrack is een lange opgeblazen baan die je thuis, buiten of in het water kunt gebruiken.

Het is leuk speelgoed voor kinderen, want je kunt zelf bepalen hoe veerkrachtig je de airtrack maakt. Blaas hem wat minder hard op, en je springt hoger.

Maar waar is een airtrack voor bedoeld? En is dit een slimme aankoop voor jou? Dit lijstje vertelt je voor welke situaties een airtrack een uitstekende keuze is.

 • Je hebt kinderen die een sport beoefenen, zoals turnen, tuimelen, een vechtsport, acrogym en tricking. Met een airtrack van 3 meter kunnen ze dan thuis oefenen.
 • Een airtrack is ook uitstekend speelgoed, waar zowel kinderen als volwassenen op kunnen springen, stoeien, tuimelen en rollen.
 • Doe je aan yoga, pilates of krachtoefeningen? Dan kan je die buiten uitvoeren op je airtrack van 3 meter. Deze heeft een antislop toplaag waardoor je niet uitglijdt.

De voor- en nadelen van een airtrack van 3 meter

Misschien twijfel je nog tussen een airtrack van 2 of 3 meter of, bijvoorbeeld, een trampoline. Beide zijn uitstekende keuzes als je kinderen hebt.

Om je te helpen, hebben we hier de voor- en nadelen van airtracks van 3 meter op een rijtje gezet.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor het (be)oefenen van een aantal sporten.
 • Niet erg prijzig.
 • Ideaal voor het oefenen van enkele turnelementen.
 • Snel op te blazen en op te bergen.
 • Neemt niet te veel plek in.

👎 Nadelen:

 • Voldoende voor 1 radslag, voor combinaties en tuimelreeksen heb je een langere airtrack nodig.

Aandachtspunten bij de aanschaf

airtrack kopen 3 meter

Je gaat een airtrack kopen, dit zijn dan de punten om op te letten:

1. De lengte van je airtrack

Hier hebben we het over airtracks van 3 meter lang. Maar je kunt ook een andere lengte kiezen. Deze keuze hangt af van wat je met de airtrack wilt doen. Op een airtrack van 2 meter is niet geschikt voor tuimelen, maar een airtrack van 5 meter wel.

Tegelijkertijd heb je geen lange airtrack nodig als je er yogaoefeningen op wilt doen, of als hij vooral voor je kinderen is om te spelen. Misschien heb je geen ruimte in je tuin voor een airtrack langer dan 3 meter?

Denk dus even na over wat de juiste lengte is voor jou. Er zijn airtracks te koop van 1 meter lang, maar ook van 6 meter lang.

Tip: sommige leveranciers maken airtracks die je aan elkaar kunt koppelen. Zo creëer je meer mogelijkheden en maak je een langere airtrack als je dat nodig hebt.

Koop bijvoorbeeld 2 airtracks van 2 meter en je maakt er ook een airtrack van 4 meter lang van.

2. De dikte van de airtrack

Eigenlijk is het zo dat een dikkere airtrack beter is. Hoe dikker, hoe beter de veerkracht, maar ook hoe kleiner de kans dat er door de mat heen wordt gesprongen. En hoe meer gewicht en impact deze kan hebben. Hij gaat dus langer mee.

Een dikkere airtrack van 3 meter is ook duurder. In principe is een dikte van 10 centimeter prima als instapmodel.

Ga je hem veel en serieus gebruiken, dan raden we wel aan om voor een airtrack van tenminste 15 centimeter dikte te gaan. Deze zijn beter geschikt voor regelmatige, gevorderde en ervaren gebruikers.

3. Wat krijg je erbij?

goedkope airtrack 3 meter

Een airtrack van 3 meter is niet klein. Ze kunnen gemakkelijk 10 kilo wegen. Dat levert problemen op met opbergen, opblazen en verplaatsen.

Daarom is het handig als je de volgende extra’s bij je airtrack van 3 meter krijgt:

 • Een pomp, en als het even kan een elektrische pomp.
 • Een draagtas om hem makkelijker op te bergen en mee te nemen.
 • Handvaten aan de zijkant helpen je de airtrack van 3 meter te verplaatsen als hij is opgeblazen.
 • Een reparatiesetje, voor als je airtrack van 3 meter lek raakt.

4. Veiligheid

Vooral als je wilt dat je kinderen veilig kunnen sporten op de airtrack van 3 meter, zijn enkele punten belangrijk. Schokabsorptie is daar 1 van. Vooral voor turn en springoefeningen moet de airtrack deze schokken goed opvangen.

Een ander punt op het gebied van veiligheid is de antislip laag. Zonder deze laag kan je uitglijden en vallen. Controleer dus of de airtrack van 3 meter die jij wilt kopen zo’n laag heeft.

Tip: je kunt airtracks met verschillende druk oppompen. Laat hem iets leger en hij stuitert goed en vangt vallen beter op. Voor gevorderde sporters kan je hem harder oppompen, waardoor hij meer weg heeft van een professionele turn mat.

Waar te koop?

turnmat 3 meter

Airtracks van 3 meter lang zijn vooral online verkrijgbaar. Daar is een groot aanbod te vinden en heb je voldoende opties om uit te kiezen. Er is vast ook een mooie aanbieding om van te profiteren.

Uiteraard kan je zelf ook een sportwinkel bezoeken, voor als je hulp nodig hebt van een medewerker bij het maken van je keuze.

De 4 airtracks die in dit artikel zijn genoemd, zijn het kopen zeker waard en hiermee verzeker je jezelf van een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Veelgestelde vragen

Is een airtrack van 3 meter lang genoeg?

Houd er rekening mee dat je op een airtrack van 3 meter geen gecombineerde turnelementen kunt doen. Hij is lang genoeg voor 1 radslag, flikflak of arabier. Wil je meerdere elementen combineren, bijvoorbeeld met een salto er achteraan, dan heb je een langere airtrack nodig.

Hoe veel kost een airtrack van 3 meter lang ongeveer?

De prijzen voor airtracks van 3 meter lang lopen enigszins uiteen. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €200. Dikkere airtracks van 3 meter zijn duurder en daarvoor betaal je bijna het dubbele. Deze zijn wel beter geschikt voor gevorderde en ervaren sporters.