Airtrack van 4 meter kopen? Top 3, aandachtspunten & tips

Denk jij eraan om een airtrack van 4 meter lang te kopen? Dan investeer je in een schitterend alternatief voor een trampoline in je tuin.

Met een airtrack oefen je verschillende sporten, zoals turnen, vechtsporten of krachtoefeningen. Het is ook simpelweg een speeltoestel dat niet snel zal vervelen.

Denk jij eraan om een airtrack met een lengte van 4 meter te kopen? Wij hebben de 3 beste producten voor je verzameld.

De rest van dit artikel staat vol met handige weetjes voor als jij de beste airtrack van 4 meter wilt uitkiezen.

 1. Innovative Outdoor AirTrack Pro (10 centimeter dik, inclusief elektrische pomp)
 2. Flipflex Airtrack Ace Series (10 centimeter dik, inclusief miniblower)
 3. Airtrack Pro Star (airtrack 4 meter en 20 centimeter dik, inclusief elektrische pomp)

De beste airtracks van 4 meter

Een airtrack van 4 meter is mooi lang en zal ongetwijfeld een succes zijn bij jullie thuis. Het aanbod is vrij groot. Deze 3 airtracks zijn volgens ons op dit moment de beste keuze.

1. Innovative Outdoor AirTrack Pro

AirTrack-Pro-Turnmat-4-meter

Deze 4 meter lange airtrack van Innovative Outdoor kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Je krijgt er een elektrische pomp bij, dus opblazen is geen probleem. Hij heeft een dikte van 10 centimeter en een breedte van 1 meter.

Behalve de elektrische pomp, krijg je er ook een draagtas en reparatiesetje bij. Hij is waterdicht, heeft een antislip bovenkant en handvaten om hem gemakkelijk te verplaatsen. Je krijgt 1 jaar garantie.

👍 Voordelen:

 • Mooie prijs.
 • Elektrische pomp inbegrepen.
 • Antislip toplaag.
 • Inclusief draagtas.
 • Waterdicht.

👎 Nadelen:

 • 10 centimeter dikte is een instapmodel.




2. Flipflex Airtrack Ace Series

Flipflex Airtrack 4 meter Ace Series

Deze airtrack van 4 meter van Flipflex is ook 1 meter breed en 10 centimeter dik. Je krijgt er een sporttas, miniblower en reparatiesetje bij. Opblazen en leeg laten lopen is snel gedaan.

Je neemt hem gemakkelijk mee in de draagtas en kunt hem zowel binnen als buiten gebruiken. Aan de zijkanten zijn handvaten aangebracht en bovenop een lijn zodat je je oefeningen recht kunt uitvoeren.

De top is gemaakt van antislip materiaal. Je krijgt er 1 jaar garantie op.

👍 Voordelen:

 • Uitstekend geprijsd.
 • Opblazen met meegeleverde miniblower.
 • Antislip tegen uitglijden.
 • Zowel buiten als binnen te gebruiken.
 • Sporttas om hem mee te leveren.

👎 Nadelen:

 • Voor gevorderde en ervaren gebruikers is een dikkere airtrack beter.




3. Airtrack Pro Star

Airtrack 4 meter Pro Star

Deze AIROSTAR airtrack van 4 meter is 20 cm dik en is iets duurder dan de andere hier genoemd. Hij is wel dubbel zo dik en je krijgt er 5 jaar garantie op. Hij wordt geleverd inclusief opbergtas en elektrische pomp. De breedte is 1 meter.

De top heeft een antislip laag, zodat je niet kunt uitglijden. Je kunt hem zowel buiten als binnen gebruiken en zelf de vering bepalen aan de hand van hoe hard je hem opblaast.

👍 Voordelen:

 • Airtrack 4 meter en 20 centimeter dik, dus voor serieus gebruik.
 • Elektrische pomp inbegrepen.
 • Te koppelen aan andere airtracks.
 • Antislip toplaag.
 • 5 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • Iets duurder dan sommige andere airtracks 4 meter.




Wat kan je met een airtrack van 4 meter?

4 meter airtrack

Er zijn airtracks te krijgen in verschillende lengtes. Zo kan je bijvoorbeeld ook investeren in een airtrack van 3 meter lang of een airtrack van 5 meter lang.

Over het algemeen heb je de keuze uit airtracks van 1 tot en met 6 meter. Het leuke is dat je sommige airtracks ook aan elkaar kunt koppelen en zo zelf bepaalt hoe lang jouw baan wordt.

Een airtrack van 4 meter is vrij lang. Wat kan je daarmee doen? Ze worden meestal gebruikt voor de volgende activiteiten.

 • Op een airtrack van 4 meter kan je 2 turnelementen achter elkaar uitvoeren.
 • Hij is ook ideaal voor het oefenen van freerunnen.
 • Op een langere airtrack kunnen meerdere kinderen tegelijkertijd spelen.

Aandachtspunten bij het kopen

airtrack 4 meter

Wil jij een airtrack kopen? Dan is het belangrijk om op enkele punten te letten. We bespreken ze hier stuk voor stuk.

1. Hoe dik moet je airtrack van 4 meter zijn?

Er zijn airtracks van 4 meter met verschillende diktes. Over het algemeen wordt 10 centimeter als instapmodel gezien. Dit is een ideale keuze voor beginnende sporters en voor als je hem niet intensief en serieus gebruikt.

Gevorderde en ervaren sporters kiezen beter voor een dikkere airtrack van 4 meter. Zo zijn er airtracks met een dikte van 15 centimeter of zelfs airtracks van 4 meter met een dikte van 20 cm.

Deze zijn duurder, maar ook sterker en hebben meer veerkracht. De kans dat je er doorheen springt is aanzienlijk kleiner.

2. De lengte van je airtrack

Je hebt besloten dat je een airtrack van 4 meter wilt kopen. Er zijn airtracks beschikbaar met een lengte van 1 tot en met 6 meter.

Zoals al even gezegd kan je op een airtrack van 4 meter 2 turnelementen achter elkaar uitvoeren. Voor tuimelen is een langere airtrack misschien beter.

Kortere airtracks zijn geschikt voor het oefenen van enkele turnelementen, of voor yoga- en pilatesoefeningen.

Tip: wat je ook kunt doen en wat je meer variatie geeft is 2 airtracks van 2 meter kopen die je aan elkaar kunt koppelen. Je bepaalt dan zelf wat die dag de beste lengte is.

3. Veiligheid

goedkope airtrack 4 meter

Er zijn 2 punten belangrijk op het gebied van veiligheid. De ene is schokabsorptie en de andere is hoe gemakkelijk het is om uit te glijden.

De meeste airtracks hebben een antislip toplaag. Dit is belangrijk, zodat je niet uitglijdt als je landt of als je in een yogapositie zit.

Goede schokabsorptie voorkomt blessures. Dit heb je enigszins zelf in de hand door de druk te bepalen. Maar controleer dit ook in de specificaties van de airtrack die je wilt kopen.

4. Handige extra’s om erbij te krijgen

Als laatste ga je nog even door de inhoud van het pakket dat je krijgt. Uiteraard zit hier de airtrack van 4 meter in, maar er zijn ook andere handige extra’s die je dan niet meer apart moet bestellen.

Dit is wat je nodig hebt als je je airtrack van 4 meter wilt gebruiken.

 • Een pomp. Deze zit er meestal bij. Een elektrische pomp is dan het beste.
 • Een opbergtas. Airtracks van 4 meter wegen gemakkelijk 12 kilo, dus een tas om hem mee te nemen is handig.
 • Een reparatiesetje. Controleer altijd de ondergrond op scherpe voorwerpen voordat je je airtrack van 4 meter neerlegt. Met een reparatiesetje repareer je kleine gaatjes.

5. Bepaal zelf de luchtdruk

Door je airtrack van 4 meter harder op te blazen veert deze minder. Laat deze een beetje leeglopen en je zorgt voor meer vering. Op die manier stem je de vering af op je niveau.

Beginnende tuimelaars kunnen hem bijvoorbeeld instellen op wat meer vering om nieuwe oefeningen te leren. Een harder opgeblazen airtrack van 4 meter voelt als een professionele turnvloer aan.

Waar te koop?

turnmat 4 meter

Er zijn een groot aantal online sportwinkels en warenhuizen met een mooi aanbod aan airtracks van 4 meter. De prijzen zijn laag en een aanbieding is ook vrij gemakkelijk te vinden.

Spreek je liever met iemand met verstand van zaken? Zoek dan een fysieke sportzaak op en laat je begeleiden bij het kopen van je airtrack van 4 meter lang.

Bekijk nogmaals de top 3 beste airtracks van 4 meter die wij voor jou hebben verzameld om de beste keuze te maken:




Veelgestelde vragen

Is een airtrack van 4 meter lang genoeg?

Een airtrack van 4 meter is lang genoeg voor het uitvoeren van 2 turnelementen. Wil je meer kunnen, dan neem je beter een langere airtrack. Je kunt ook 2 airtracks aan elkaar koppelen voor meer lengte.

Hoeveel kost een airtrack van 4 meter lang?

De gemiddelde prijs voor een airtrack van 4 meter lang met een dikte van 10 centimeter is €250. Een airtrack van 4 meter lang en 20 centimeter dik zal je eerder €400 kosten.