Airtracks van Decathlon: Aanbod, prijs & kwaliteit

Aan airtracks is er bij Decathlon geen gebrek. Ze verkopen airtracks van hun eigen merk, DOMYOS en andere verkopers gebruiken hun site om hun airtracks aan te bieden.

Als jij een airtrack wil kopen, dan is Decathlon 1 van de winkels die je kunt bezoeken.

Maar, hoe ziet het assortiment airtracks bij Decathlon eruit? Zijn ze van goede kwaliteit en wat vinden de huidige klanten ervan? De antwoorden op deze vragen en meer, vind je in deze review.

Het assortiment

airtrack mat decathlon

Bij Decathlon heb je momenteel de keuze uit 48 airtracks en 1 opblaasbare evenwichtsbalk (smalle airtrack). Deze worden onderverdeeld in airtracks en gymmatten.

De afmetingen lopen van 3 meter tot en met 7 meter. Er zijn airtracks van 4 verschillende merken, namelijk BERG, AIROSTAR, PHYSIONICS en DOMYOS (eigen merk).

De prijzen voor bovengenoemde airtracks lopen op het moment van schrijven uiteen van €159 tot €569.

Hoe is de kwaliteit van de airtracks van Decathlon?

Decathlon verkoopt 2 airtracks van het merk Berg. Daarvan weet je zeker dat je kwaliteit ontvangt.

De rest van de airtracks zijn van gemiddelde kwaliteit. Het zijn niet de beste, maar ook zeker niet de slechtste airtracks op de markt.

Dit is ook de reden waarom de airtracks van Decathlon goed te betalen zijn. Deze winkel probeert continu de beste balans te vinden tussen prijs en kwaliteit.

Je zult er dus niet altijd de duurste producten vinden, maar wat ze verkopen is vaak prima geschikt voor recreatief gebruik in huis en tuin.

Verschillende soorten airtracks bij Decathlon

airtrack kopen decathlon

Welke soorten airtracks verkoopt Decathlon? Dit lijstje somt het aanbod op.

  • Opblaasbare evenwichtsbalk: een dunne airtrack van 3 meter lang voor het veilig uitvoeren van turnoefeningen op de balk.
  • Airtracks van 3 meter lang, in verschillende kleuren en met een dikte van 10 centimeter.
  • Airtracks van 4 meter lang, in verschillende kleuren en met 10 centimeter dikte.
  • Airtracks van 5 meter lang, in verschillende kleuren en breedtes (1 en 1,4 meter) en diktes (10 en 20 cm)
  • Airtracks van 6 meter lang in verschillende kleuren en diktes (10 en 15 centimeter)
  • Airtracks van 7 meter lang en 10 centimeter dikte.

Wat vinden huidige gebruikers?

Wil jij een airtrack kopen? Dan is het altijd goed om de ervaringen van huidige gebruikers door te nemen. Helaas worden deze op de Decathlon website zelf weinig gegeven. Er zijn wel enkele opmerkingen die belangrijk zijn.

Kies je voor een airtrack van het Decathlon eigen merk DOMYOS, houd er dan rekening mee dat er geen pomp wordt meegeleverd. Dit staat niet altijd aangegeven in de omschrijving.

Je kunt er een pomp bij bestellen, of een specifiek mondstuk wat je bij een standaard pomp niet krijgt. De beoordelingen van huidige gebruikers zijn gemiddeld.

Hier moet wel bij gezegd worden dat er nog weinig reviews over de airtracks van DOMYOS zijn geschreven en dat de beoordeling daardoor niet doorslaggevend is hier.

Uiteraard hebben we verder gezocht. De airtracks die door andere aanbieders via Decathlon worden verkocht krijgen betere recensies.

Ze hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding, een mooie garantieregeling en ze voldoen aan de verwachtingen.

Zijn de airtracks van Decathlon de moeite waard?

decathlon airtrack

Het aanbod airtracks bij Decathlon is groot. Kies voor een dunnere mat als deze recreatief wordt gebruikt en voor een dikkere mat voor gevorderde sporters.

Ook als je een goedkope airtrack zoekt, dan is Decathlon een prima optie.

Heb je echt een professionele airtrack nodig van hoge kwaliteit, dan zijn de 2 BERG airtracks bij Decathlon je beste optie.

Voor meer keuze in deze kwalitatieve airtracks voor professioneel gebruik kan je beter een andere winkel bezoeken.

Kies voor Decathlon voor een degelijk aanbod en prima airtracks met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Veelgestelde vragen

Kan ik ook een airtrack bij Action kopen?

Action verkoopt momenteel geen airtracks. Het is altijd mogelijk dat ze ze een keer tijdelijk in het assortiment opnemen. Een airtrack van Action zal prima geprijsd zijn, maar we raden wel aan de kwaliteit goed te controleren.

Welke airtrack van Decathlon is het beste?

Dat hangt af van wat je nodig hebt. Wil je een korte of een lange airtrack? Een dunne of een dikke airtrack? En een gewone of een bredere airtrack? Bij Decathlon is het allemaal in het assortiment te vinden.