Goedkope airtrack kopen? Tips & Aanbiedingen

Tenzij jouw kindje de nieuwe Simone Biles is, kan een airtrack die goedkoop is prima dienstdoen als speeltoestel in je tuin.

Goedkope airtracks zijn vaak dunner en daardoor beter geschikt voor recreatief gebruik. En een airtrack hoeft niet duur te zijn.

Waar je natuurlijk wel goed op moet letten is of de goedkope airtrack ook van goede kwaliteit is.

In dit artikel krijg je allerlei handige tips en informatie over hoe je een airtrack goedkoop aanschaft zonder de kwaliteit op het spel te zetten.

Enkele voorbeelden van kwalitatieve goedkope airtracks:

  1. Innovative Outdoor AirTrack Pro (3 meter en met elektrische pomp)
  2. One Movement Airtrack (3 meter, 20 cm dik en inclusief elektrische pomp)
  3. DOMYOS opblaasbare evenwichtsbalk (4 x 40 x 10 meter, voetpomp apart bestellen)
  4. The Living Store Airtrack Professioneel (ronde mini airtrack met voetpomp)
  5. YouAreAir AirBoard Pro 4.0 (1 meter, 15 cm dik en inclusief voetpomp)

Hoeveel kost een airtrack gemiddeld?

airtrack kopen goedkoop

De prijs voor een airtrack hangt volledig af van de afmetingen, het merk en de kwaliteit ervan. Voor €100 schaf je al een mini airtrack aan, een rond kussen dat fungeert als kleine trampoline. Freerunners en turners werken er veel mee.

Aan de andere kant van het spectrum, heb je de kwalitatieve airtracks van de beste merken. Deze zijn extra lang, extra breed en extra dik.

De hoogste prijs die je voor een professionele airtrack tegen zal komen is €4000, maar dat is een uitzondering. Lange airtracks van 8 x 2 x 0,2 meter kosten rond de €850.

Gemiddeld kan je rekenen op een prijs van tussen de €300 en €500 voor een goede airtrack. Dat maakt airtracks niet goedkoop. Gelukkig zijn er meerdere opties waarmee je deze prijs wat naar beneden haalt.

Dit zijn de risico’s als je een goedkope airtrack koopt

De goedkoopste airtrack kopen is niet zonder risico’s. Er is altijd de kans dat je minder kwaliteit ontvangt of dat je een product krijgt dat tegenvalt.

En niet alle webwinkels zijn even betrouwbaar. Retourneren is soms lastig en zelfs onmogelijk.

Wij raden dus aan om je goedkope airtrack altijd bij een betrouwbare Nederlandse webwinkel te zoeken.

5 tips voor de aankoop

airtrack 3 meter goedkoop

De bovenstaande risico’s gaan niet altijd op. Wil je een airtrack kopen maar daar niet de hoofdprijs voor betalen? Gebruik de onderstaande tips en je vindt vast een airtrack van hoge kwaliteit, maar met een lager prijskaartje.

1. Bezoek een outlet

Outlets zijn winkels waar ze producten aanbieden die niet geschikt meer zijn voor de normale verkoop. Je vindt er showmodellen, producten met kleine beschadigingen of overgebleven producten die ondertussen zijn vervangen.

Bij een outlet koop je airtracks in de aanbieding. Je moet altijd een beetje geluk hebben, want het aanbod is niet altijd even groot.

De kortingen die worden aangeboden kunnen oplopen tot 50% en meer. Koop een airtrack goedkoop bij een outlet en je krijgt een nieuw product voor een lage prijs.

2. Ga op zoek naar een aanbieding

Sportwinkels en grote warenhuizen houden een paar keer per jaar een sale. In die tijd komen ook hun airtracks in de aanbieding en profiteer je dus van een korting.

Het is soms even afwachten en uitvogelen wanneer de sale is, maar geduld loont. Je koopt je airtrack goedkoper dan tijdens de normale weken.

3. Bekijk het complete aanbod

De meeste mensen zullen naar airtracks zoeken bij een sportwinkel of bij een groot online warenhuis. Maar er zijn een aantal winkels die tijdelijk goedkope airtracks in het assortiment opnemen.

Ga op zoek naar een airtrack bij Action, bijvoorbeeld. Lidl en Aldi verkopen ze soms ook. Je weet maar nooit.

4. Is een tweedehands airtrack een optie voor jou?

Een andere manier om een airtrack goedkoop aan te schaffen is door de tweedehands markt in de gaten te houden. Sommige mensen kopen een airtrack van een schitterend merk, zoals BERG, en maken er daarna nauwelijks gebruik van.

Zij zetten deze vervolgens te koop op een online marktplaats waar jij hem weer van af kunt halen. Tweedehands zijn airtracks een stuk goedkoper en vaak hebben ze nog een heel leven voor zich.

Het is een ideale optie om een airtrack van een goed merk aan te schaffen zonder daar de hoofdprijs voor te betalen.

5. Voor recreatief gebruik is minder ook prima

Dure airtracks voor ervaren sporters zijn langer, breder en dikker. Voor recreatief gebruik heb je dat niet nodig en kan je genoegen nemen met minder.

Een airtrack van 10 centimeter dik is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een airtrack met 20 centimeter dikte.

En een airtrack van 1 meter breed kost dan ook minder dan een airtrack met een breedte van 1 meter 40.

Wil je de airtrack intensief gaan gebruiken en er oefeningen op doen voor gevorderde en ervaren sporters? Dan is het beter om niet in te leveren op de afmetingen, maar je besparing via 1 van de andere tips te realiseren.

Hoe test je de kwaliteit?

goedkope airtrack

De bovenstaande 5 tips gebruik je om een kwalitatieve airtrack te kopen met een goedkoper prijskaartje. Het kan geen kwaad om toch nog even een kwaliteitscheck te doen, zodat je met zekerheid op de bestelknop drukt.

Kwaliteit herken je op een aantal manieren.

1. Beoordeel de garantieregeling

Allereerst kijk je naar de garantieregeling die je krijgt. Hoe langer deze is, hoe meer vertrouwen de verkoper heeft in de airtrack. Als ze een goedkope airtrack verkopen, dan geven ze daar geen lange garantie op als deze sneller defect raakt.

Vergeet niet ook de inhoud van de garantieregeling te bekijken, indien beschikbaar. Soms krijg je alleen garantie op bepaalde onderdelen van de goedkope airtrack en niet op alles.

2. Lees reviews door

Reviews van huidige gebruikers vertellen je veel over de kwaliteit en het gebruiksgemak van de airtrack die goedkoop is. Als deze niet aan de eisen van de gebruikers voldoet, dan lees je dat direct.

Meldingen over een goedkope airtrack die snel lek raakt, bijvoorbeeld, of die niet hard genoeg kan worden opgeblazen, komen in de reviews naar voren.

Beoordelingen vind je vaak onder de producten, maar je kunt ook zoeken naar een onafhankelijke review online.

3. Kies voor een bekend merk

Als je echt zekerheid wilt hebben over de kwaliteit, kies dan voor een airtrack van een goed merk. Voorbeelden hiervan zijn BERG, AIROSTAR, Innovative Outdoors of 12SPRINGS.

Airtracks van goede merken zijn altijd duurder. Maar met de 5 bovengenoemde tips kan je ook een airtrack van een goed merk voor een lagere prijs vinden.

Waar koop ik een goedkope airtrack?

mini airtrack goedkoop

Goedkope airtracks zijn te koop bij outlets, bij online marktplaatsen en in de sale. Sportwinkels en online warenhuizen hebben een flink assortiment. Een airtrack van Decathlon is vaak ook prima te betalen.

Hoeveel kost een airtrack? Minder dan nodig als je de informatie uit dit artikel gebruikt. Ga op zoek naar een goedkope airtrack in de aanbieding, bij een outlet of bij een marktplaats.

Bekijk alle winkels en controleer de kwaliteit. Zo koop je een airtrack die goedkoop is, maar waar je wel vele jaren plezier van hebt.
Veelgestelde vragen

Is een goedkope airtrack automatisch van mindere kwaliteit?

Dat kan, maar hoeft niet. Controleer de kwaliteit van de goedkope airtrack door de garantie door te nemen en beoordelingen te lezen. Koop ook altijd bij een betrouwbare webwinkel met goede retourvoorwaarden.

Waarom zijn sommige airtracks goedkoop en andere niet?

Airtracks van lagere kwaliteit, met kleinere afmetingen en van onbekende merken zijn vaak het goedkoopste. Als jij de kwaliteit controleert en met deze eigenschappen kunt leven, kan een goedkope airtrack voor jou ook prima zijn.