SUP board bij Aldi kopen? Lees hier Ervaringen & Advies!

Een SUP board bij Aldi kopen; is dat wel verstandig? Aldi is een winkel die regelmatig interessante producten verkoopt waar dan hele goede reviews over worden geschreven.

Deze producten zijn interessant geprijsd en dus zeker de moeite waard. Toen Aldi een SUP board besloot te verkopen, waren deze binnen een paar dagen uitverkocht.

Deze sport is populair en de prijs was geweldig. De kans is groot dat je deze weer in het assortiment aantreft, maar wat kan je dan van een SUP board bij Aldi verwachten?

Wat kan je verwachten van het aanbod SUP boards bij Aldi?

De laatste keer dat Aldi een SUP board aanbieding had was 2020. Ze verkochten toen de Zray Fury Premium 10’6.

Dit SUP board had 2 luchtkamers. Terwijl de meeste andere goedkope SUP boards maar 1 kamer hebben. Een SUP board met 2 luchtkamers is veiliger op het water en dat is dus een groot pluspunt.

Andere voordelige kenmerken van dit SUP board zijn:

 • Het maximale draaggewicht is 140 kilo. Wat betekent dat je er soms met 2 personen of met je zoon of dochter op kunt varen
 • Het board zelf weegt 10,4 kilo. Dit is niet het lichtste wat je kunt vinden, maar nog steeds gemakkelijk te dragen
 • Je krijgt bij Aldi een compleet pakket. Inclusief SUP board zitje, dry bag, peddel, reparatietas, voetensteun en een draagtas

De kosten van het Aldi SUP board

Ook al is de aanbieding momenteel niet meer beschikbaar, er kan altijd weer een goedkoop SUP board in het assortiment worden opgenomen. In 2020 betaalde je voor het SUP board dat beschreven staat 350 euro.

Dat is een zeer goede prijs voor het SUP board dat je ervoor terugkrijgt. Deze zal nu ongetwijfeld wat hoger liggen, maar van Aldi kan je altijd een goede deal verwachten.

Ervaringen met het SUP board van Aldi

Voor 350 euro krijg je van Aldi een SUP board terug dat voldoet aan de verwachtingen. Althans, dat is wat huidige gebruikers aangeven over dit product. Aan de hand van deze ervaringen hebben we een lijstje met voor- en nadelen opgesteld die huidige gebruikers melden.

👍 Voordelen van het SUP board van de Aldi:

 • De prijs weerspiegelt de kwaliteit die je ervan kunt verwachten
 • Het grote middelste zwaard zorgt voor een goede glijding op het water
 • Het bord behoudt zijn lucht goed en loopt niet leeg
 • Het SUP board van de Aldi draagt je gewicht goed en is stabiel op het water
 • Het is een goed SUP board voor beginners
 • Je kunt hem veranderen in een kajak met het bijgeleverde stoeltje
 • Je krijgt voor de prijs een boel extra accessoires, waardoor je niets anders nodig hebt

👎 Nadelen:

 • Het is lastig om een druk van 15 PSI te bereiken met de handpomp die is bijgeleverd
 • De peddel is niet in lengte verstelbaar, wat hem wat kort maakt voor langere mensen
 • Het SUP board van de Aldi is niet geschikt om mee te surfen

Wel of geen SUP board bij de Aldi kopen?

Als je besluit om een SUP board bij de Aldi te kopen, dan is het belangrijk dat je niet te veel verwacht. Het blijft een goedkoop SUP board en dat betekent bijna altijd een wat mindere kwaliteit.

Dat gezegd hebbende, is het SUP board dat Aldi aanbood in verschillende situaties een uitstekende keuze.

Als je een beginner bent en je weet nog niet of je SUP boarding vaker wilt gaan doen, is het een goedkope manier om te bepalen of je SUP boarding leuk vindt. Ook als je kinderen hebt die willen SUP boarden, kajakken of op het water willen spelen is het een goede keuze.

Je krijgt een compleet pakket met alles wat je nodig hebt om aan SUP boarden te beginnen. Krijg je dan de smaak te pakken, dan kan je altijd nog investeren in een duurdere uitrusting.

Aldi SUP boards vergeleken met andere aanbieders

Aangezien Aldi een supermarkt is en geen watersport specialist, kan je van hen niet hetzelfde aanbod verwachten als bij de gespecialiseerde winkels.

En dat klopt ook, want Aldi verkoopt niet meer dan 1 SUP board tegelijk. Je kunt van een Lidl SUP board een soortgelijke kwaliteit verwachten.

Bij een watersportwinkel heb je een ruime keuze uit verschillende soorten SUP boards in verschillende prijsklassen en voor verschillende niveaus.

Ook online warenhuizen hebben een aanzienlijk groot aanbod en ruime keuze. Denk hierbij aan Bluefin, een betrouwbaar sup board merk.

Een SUP board bij Aldi kopen: is dit een goede keus?

Zo lang je geen SUP board expert bent die een board met de beste prestaties verwacht en aan wedstrijden deelneemt, kan je prima overwegen deze bij de Aldi te kopen.

Wordt deze weer in het assortiment aangeboden, dan neem je hem mee in je vergelijking met SUP boards bij andere winkels.

Als die van de Aldi er dan voor jou het beste uitkomt, dan heb je een mooi goedkoop SUP board dat niet teleur zal stellen. Echter zijn er betere goedkope SUP’s op de markt.

Klik hieronder voor de beste alternatieven:


Meer goedkope SUP boards: