AMIGO elektrische fiets: Aanbod, Review & Ervaringen

Kies voor een AMIGO elektrische fiets en je investeert in een echt Nederlands fietsmerk. Deze fietsen worden gemaakt door Foris, een e-commerce platform voor buitensport en activiteiten.

AMIGO is hun eigen fietsenmerk dat bekend staat om het frisse uiterlijk en de mooie prijs.

Denk jij eraan om een AMIGO fiets te kopen? Wij hebben hier allerlei informatie verzameld die dan handig voor je kan zijn.

We kijken naar het aanbod, de achtergrond en de ervaringen van huidige AMIGO e-bike gebruikers. Lees snel verder!

Verschillende AMIGO elektrische fietsen

AMIGO maakt elektrische stadsfietsen, transportfietsen en vouwfietsen.

Er zijn in totaal 4 series om uit te kiezen:

  1. De AMIGO E-Vibe voor heren en dames (stadsfietsen)
  2. De AMIGO E-City voor heren en dames (stadsfietsen)
  3. De AMIGO E-Strong voor heren en dames (transportfietsen)
  4. De AMIGO E-Click unisex (vouwfietsen)

Andere AMIGO producten

AMIGO maakt geen elektrische fietsen voor kinderen, maar ze hebben wel een groot aanbod kinderfietsen zonder motor.

Behalve dat kan je investeren in AMIGO fietsen, kan je ook investeren in sloten, pompen, fietsmanden en buiten- en/of binnenbanden en zelfs zonnebrillen.

Heb je een mooie AMIGO elektrische fiets gevonden, dan bestel je deze accessoires er zelf direct gemakkelijk bij.

De belangrijkste kenmerken van AMIGO fietsen

Wat maakt AMIGO fietsen anders dan andere elektrische fietsmerken? We hebben de belangrijkste kenmerken van de AMIGO e-bikes voor je verzameld.

1. AMIGO elektrische fietsen hebben een goede prijs (€900 tot €1600).

2. De meeste modellen hebben een motor in het voorwiel, maar je vindt ook AMIGO elektrische fietsen met een motor in het midden of in het achterwiel.

3. De actieradius van de accu’s is gemiddeld 55 tot 70 kilometer.

4. De meeste AMIGO elektrische fietsen hebben naafversnellingen en V-brakes. Er zijn ook modellen met derailleur versnellingen en rollerbrakes.

5. Een groot aantal modellen hebben 7 of 3 versnellingen. Een enkele AMIGO e-bike heeft 6 of 8 versnellingen.

6. Het gewicht van AMIGO elektrische fietsen is vaak hoog, namelijk 26 tot 30 kilo. Er zijn ook enkele lichtere modellen beschikbaar.

7. De verlichting werkt in praktisch elk model (behalve 1) op de fietsaccu.

8. Een groot aantal van de modellen hebben een verende zadelpen en een verstelbare stuurpen.

9. Je kunt kiezen uit een AMIGO elektrische fiets met 3 of met 5 ondersteuningsstanden.

AMIGO elektrische fiets review

AMIGO is een merk van Foris dat veel meer dan alleen elektrische fietsen maakt. De producten worden verkocht op de webshop internet-bikes.com. Dit is een van de grootste webshops voor fietsen en accessoires voor fietsen.

Het aanbod AMIGO elektrische fietsen is groot. Of je nu een AMIGO elektrische fiets voor dames of een voor heren zoekt, er is keuze uit tientallen fietsen in 4 verschillende series.

Ze verkopen voornamelijk elektrische stadsfietsen en transportfietsen. Er zijn tegenwoordig ook AMIGO vouwfietsen te koop.

Amigo is één van de Nederlandse fietsmerken waarbij prijs en kwaliteit erg goed in verhouding staan. Je krijgt een prima fiets voor een degelijke prijs.

Zoek je een fiets met een specifiek grote actieradius, met een motor in het midden of een e-bike met de accu in het frame verwerkt, dan is het niet het beste merk.

Als je investeert in een AMIGO elektrische fiets, dan investeer je in een kwalitatieve moderne fiets met gemiddelde specificaties.

De prijs/kwaliteit verhouding is wat veel mensen interessant vinden en waar elke AMIGO elektrische fiets review het mee eens is. Dat is ook de reden dat AMIGO steeds bekender wordt in ons land.

AMIGO elektrische fiets ervaringen

De AMIGO elektrische fiets ervaringen zijn over het algemeen erg goed. Dat komt voornamelijk doordat AMIGO elektrische fietsen maakt die degelijk en betaalbaar zijn. Het is een merk dat pas erg kort bestaat (sinds 2018) en daarom moeten ze hun aandeel nog bewijzen.

De belangrijkste feedback is dat AMIGO elektrische fietsen een uitstekende allround fiets aanschaft. Er zijn wel wat klachten over de klantenservice, maar daar wordt snel commentaar op geleverd.

Over de fietsen en de kwaliteit ervan is iedereen het eens dat deze beide prima zijn.

Hoe vergelijkt AMIGO zich met andere Nederlandse fietsenmerken?

Om de manier waarop AMIGO werkt en de prijzen laag probeert te houden, kan je er geen Gazelle kwaliteit van verwachten. Dat zou dus eigenlijk ook appels met peren vergelijken zijn.

Beide zitten niet op hetzelfde niveau en dat willen ze ook niet. De visies van de bedrijven zijn volledig anders en dat zie je aan de producten.

Toch is AMIGO zeker een uniek merk in Nederland en daarbuiten. Ze worden niet zomaar door iedere fietsenwinkel verkocht. Door her en der in te leveren op bijvoorbeeld winkelpanden, tussenpersonen en innovaties, zijn de prijzen echt heel gunstig.

Dat is dan ook het grootste verschil met andere Nederlandse fietsenmerken. Iedereen die geen fortuin wil of kan uitgeven aan een elektrische fiets is bij AMIGO aan het juiste adres.

Waar worden AMIGO fietsen geproduceerd?

AMIGO elektrische fietsen worden door Foris zelf ontworpen. Daarna laten ze ze produceren. Het voordeel van deze situatie is dat ze de productie van begin tot eind volledig in de hand hebben. Daardoor kan de prijs naar beneden en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Omdat ze de producten zelf ontwerpen en onder toezicht laten produceren, weet je zeker dat er aandacht is besteed aan het eindresultaat.

Er is geen sprake van een derde partij of een andere fiets met een AMIGO logo. Dit geldt ook voor de Amslod e-bikes, een Nederlands merk dat zo de prijzen ook mooi laag weet te houden.

Als klant merk je dat niet alleen aan de lage prijzen en de goede kwaliteit. Je kunt AMIGO elektrische fietsen op een beperkt aantal plekken kopen.

Waar koop ik een goede AMIGO elektrische fiets?

Het is wat lastiger om een AMIGO elektrische fiets aan te schaffen. Deze worden niet via alle winkels verkocht.

De grootste kans heb je bij internet-bikes en grote warenhuizen zoals bol.com. Het goede nieuws is dat dat de prijs ook laag kan houden en dat je daarom vaak een mooie aanbieding kunt vinden.

Bekijk direct het beste aanbod:
Veelgestelde vragen

Zijn AMIGO elektrische fietsen goed?

AMIGO elektrische fietsen hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding, een mooie garantieregeling en gemiddelde specificaties. Huidige gebruikers zijn er goed over te spreken. Daardoor worden ze vaak als beste koop aangeschreven. Zoek je iets speciaals of beters, dan is AMIGO niet de beste keuze.

Voor wie is een AMIGO elektrische fiets een goede keuze?

Kies voor een AMIGO elektrische fiets als je een goede fiets met de beste prijs/kwaliteit verhouding zoekt. Kies niet voor AMIGO als je specifieke wensen hebt, veeleisend bent of alleen het beste van het beste wilt.


Meer elektrische fiets merken: