Amslod fietsen – Zijn ze het kopen waard? (Review)

De kans is klein dat je nog nooit van Amslod hebt gehoord. Het fietsmerk is namelijk erg populair.

Maar is een Amslod fiets ook echt de moeite waard volgens gebruikers? En hoe scoort het op tests?

Wij vertellen je er alles over in deze review!

Wie is Amslod?

Amslod is een Nederlands bedrijf dat reeds in 1915 werd opgericht door Dolsma, een gediplomeerd fietsenbouwer uit Drenthe. Hij besloot om een gemotoriseerde fiets op de markt te brengen.

Door omstandigheden heeft het bedrijf enige tijd stilgelegen, maar in 2015 werd het door nazaten opnieuw tot leven gewekt. De heropstart was een groot succes, want Amslod groeide al snel uit tot een begrip bij fietsenliefhebbers.

Het aanbod Amslod fietsen

amslod-e-bikes

Amslod maakt en verkoopt uitsluitend elektrische fietsen. Dat wil echter niet zeggen dat er weinig keuze is. Er zijn namelijk meerdere modellen verkrijgbaar.

De elektrische fietsen van Amslod verschillen voornamelijk op vlak van de plaats van de motor. Zo zijn er Amslod e-bikes met voorwielmotor en middenmotor. De prijzen van variëren van 1.495 tot 2.625 euro.

Waar worden Amslod fietsen gemaakt?

Amslod fietsen worden in een fabriek in Nieuwegein gemaakt en rechtstreeks bij klanten aan huis geleverd. Er werd niet zomaar voor deze locatie gekozen. Nieuwegein is namelijk erg centraal gelegen en dus de ideale vestigingsplaats om het hele land te kunnen bedienen.

Unieke kenmerken van het bedrijf

Amslod heeft een unieke bedrijfsvoering die interessante voordelen oplevert. Het verkoopt de fietsen namelijk niet via derden. Daardoor is het volgens Amslod mogelijk om een prijsvoordeel van wel 40% aan te bieden.

Daarnaast mag je altijd een gratis proefrit maken. Dat is handig, want op die manier weet je meteen of de fiets lekker rijdt en bij je past.

Je kan je gratis proefrit online aanvragen of daarvoor langsgaan in een Amslod Experience Center. Indien je het online aanvraagt, wordt de fiets zelfs bij je thuis geleverd.

Amslod maakt het je tevens mogelijk om in termijnen te betalen en geeft je drie jaar jaar volledige garantie op nieuwe e-bikes. Daarnaast biedt het onderhoud aan huis aan.

Amslod review

amslod-reviews

Ondertussen weet je reeds meer over het e-bike merk en hun aanbod, maar loont het nu eigenlijk wel de moeite om een Amslod fiets te kopen of kies je toch beter voor een ander merk? We nemen Amslod onder de loep!

Ervaringen van gebruikers

Als we de website van Amslod bekijken, merken we dat er een hele pagina gewijd werd aan elektrische fietsen die bekroond zijn als ‘Best reviewed’ Volgens Kieskeurig.nl.

Dat betekent dus dat er heel wat gebruikers erg tevreden zijn over diverse Amslod fietsen. Via Trustpilot krijgt het fietsenmerk bovendien een mooie score van 4,3 op 5.

Er wordt vooral met veel lof gesproken over de extra’s die je op de fietsen krijgt, de kwaliteit en de service. Daaruit zouden we kunnen vaststellen dat Amslod een goed merk is.

Toch zijn er opvallende Amslod beoordelingen terug te vinden. Naast mensen die heel erg enthousiast zijn over het merk, zijn er namelijk ook enkele die allesbehalve tevreden zijn. Het grootste probleem volgens sommige gebruikers? De service na de aankoop.

Zo zou je heel lang moeten wachten op onderdelen als er iets scheelt aan de fiets. Soms zou je zelfs geen antwoord krijgen wanneer je contact met hen opneemt.

Deze negatieve recensies vinden we vooral terug op de site van de Consumentenbond, maar we zien ze ook verschijnen op Trustpilot en enkele andere plaatsen .

Onze mening

Volgens ons zijn er net iets te veel negatieve beoordelingen over de klantenservice om het merk de hemel in te prijzen.

Het is natuurlijk niet altijd nodig om de klantendienst te bereiken, maar helaas is de kans relatief groot dat je vroeg of laat een nieuw onderdeel nodig hebt. En dan moet je maar hopen dat ze je daadwerkelijk snel helpen, wat blijkbaar niet steeds het geval is.

Maar natuurlijk moeten we ook kritisch omgaan met de negatieve Amslod beoordelingen, want er zijn tal van mensen die wel erg blij zijn met hun elektrische fiets én de service.

Het feit blijft dat het merk populair is en dat heeft veel te maken met de goede kwaliteit en de extra’s. Dus hoewel je het risico loopt dat je lang moet wachten op een oplossing bij een probleem, zijn Amslod fietsen volgens ons interessant.

Hoe scoren Amslod fietsen op verschillende vlakken?

amslod-elektrische-fiets

Laten we bekijken hoe de Amslod fietsen scoren op verschillende vlakken om beter te kunnen bepalen of een Amslod fiets het kopen waard is!

Motor en accu

De motoren van Amslod beschikken over een aandrijving van 80 Nm. Dat zegt je misschien niet veel, maar het is een belangrijke waarde. Het aantal newtonmeter (Nm) vertelt namelijk heel wat over de kracht van de motor.

Bij de meeste elektrische fietsen is dat 40 Nm. Dit is echter niet voldoende voor heuvelachtig gebied. Maar met een 80 Nm motor van Amslod zijn heuvels geen enkel probleem meer!

De batterijen van Amslod fietsen hebben een capaciteit van 600 Wh. Concreet betekent dit dat de actieradius groter is dan bij de meeste elektrische fietsen. En dus ook dat je de fiets erg lang kan gebruiken voordat je de batterij opnieuw moet opladen.

Rijgemak

De fietsen zijn voorzien van het Quadruple Sensor System en hebben de Dynamic Drive functie die zorgt voor de beste rijprestaties in welke omstandigheden dan ook. Met de Eco-stand kan je bijvoorbeeld energie besparen waardoor je actieradius groter wordt.

De Sport-modus maakt het je dan weer makkelijker om hellingen op te fietsen. Op vlak van rijgemak scoort een Amslod elektrische fiets dus goed, ook volgens de gebruikers.

Display

display-amslod-fietsen

Omdat Amslod fietsen voorzien zijn van een handig display dat heel veel informatie aangeeft, zijn ze extra aangenaam in gebruik. Het display is scherp.

Zelfs in volle zonlicht kan je dus alle gegevens netjes aflezen. Daarnaast is het uitgerust met een usb-kabel waarmee je je telefoon kan opladen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

De fietsen van Amslod hebben dus een goede motor en een uitstekende accu. Daardoor alleen al scoren ze op vlak van prijs-kwaliteitsverhouding goed. Maar de fietsen hebben ook handige extra’s. Zo zijn ze voorzien van verlichting die automatisch aanspringt wanneer het donker wordt.

Daarnaast zijn de fietsen uitgerust met helder led-remlichten en led-voorlicht voor extra veiligheid. Ze hebben tevens een lage instap waardoor ze nog gebruikt kunnen worden wanneer je ouder bent. Amslod fietsen hebben dus heel wat te bieden voor een relatief scherpe prijs!

Service

De meningen over de service van Amslod zijn erg uitgebreid. Sommige gebruikers vonden dat ze vlot geholpen werden, terwijl andere ontzettend lang moesten wachten op een oplossing.

Wanneer we de klachten nader bekijken, merken we dat de service vóór de aankoop voornamelijk goed wordt beoordeeld. Zo krijgen klanten duidelijke uitleg en advies.

Wanneer er zich een probleem voordoet, is het echter een andere zaak. Onderdelen laten vaak lang op zich wachten en soms moet je meerdere keren bellen of mailen voordat je geholpen wordt. Op vlak van service is Amslod dus niet bepaald een uitblinker.

Verschil tussen Amslod en Stella fietsen

elektrische-fiets-amslod-vergelijken

Stella en Amslod zijn twee populaire Nederlandse fietsmerken. Het komt dan ook vaak voor dat mensen twijfelen tussen beiden.

Het is moeilijk om te zeggen welk merk het beste is, omdat ze erg gelijkaardig zijn op vlak van prijs en kwaliteit. Bovendien hebben ook veel Stella fietsen awards gewonnen en biedt het bedrijf vrijwel dezelfde extra’s aan.

Wel heeft Stella de top 5 van minste mankementen behaald volgens een test van de Consumentenbond. Daartegenover staat dat Stella slechts een 3.6 op 5 scoort op Trustpilot, heel wat minder dan Amslod. Een Amslod fiets dus toch net iets beter.

Ben je benieuwd naar het aanbod en de prijzen van Stella? Vraag dan hier je gratis brochure aan >>

Conclusie: Is een Amslod fiets een goede koop?

Amslod fietsen hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding, allerlei handige extra’s en zijn gebruiksvriendelijk. De klantenservice laat soms echter te wensen over volgens bepaalde klanten.

Als je dat erg belangrijk vindt, is een Amslod fiets wellicht niet de beste optie voor jou. Kan je leven met extra lange wachttijden? Dan vinden wij een Amslod fiets het kopen waard.


Meer over e-bikes: