Dit zijn de beste aquarium merken van 2024

Als jij van plan bent om een mooi aquarium in jouw woning te plaatsen, dan zijn alleen de beste aquarium merken interessant.

Deze merken zorgen voor een perfecte leefomgeving voor je dieren, waar ze voldoende ruimte, licht en zuurstof krijgen.

In dit artikel bespreken we alle bekende aquarium merken uitgebreid. Dan kan je zelf een keuze maken over welk aquarium merk het beste is voor jou.

1. Juwel

Ben je op zoek naar een mooi en stijlvol aquarium? Dan zijn de Juwel aquaria een aanrader. Ze maken aquaria plus bijbehorende meubels, verlichting, filters en decoratie aan.

Daarnaast kan je je Juwel aquarium uitbreiden met leuke extra’s zoals een onderwatercamera, een voederapparaat of filterreinigers.

Dit toonaangevende aquarium merk produceert verschillende lijnen.

 • Lido: dit zijn de kleinere en compacte aquaria van Juwel. Ideaal voor kleine ruimtes en voor beginners die met weinig vissen willen starten.
 • Rio: de aquaria in de Rio lijn zijn het meest bekend. Ze zijn wat groter en geschikt voor elke kamer.
 • Trigon: kies voor een Trigon aquarium van Juwel en je hebt een echte blikvanger in huis. Het is namelijk een driehoek, perfect voor in de hoek, met een ronde voorzijde. Dit aquarium in taartvorm is zeker een aanrader.
 • Vision: deze aquaria van Juwel herken je direct door de ronde vorm. Als je ernaar kijkt zie je meer diepte.
 • Primo: de primo aquaria van Juwel hebben geen voor en achterkant. Ze zijn ontworpen om van alle kanten te bekijken en dus om midden in een kamer te staan.

Juwel is 1 van de aquarium merken die veel voor beginners wordt aangeraden. Ze worden gemaakt in Duitsland en er worden de beste materialen gebruikt.

Veel van hun pakketten worden geleverd inclusief verlichting, verwarming en filtersysteem. Je kunt dus direct beginnen.

Juwel maakt al meer dan 50 jaar aquaria van de beste kwaliteit. De producten worden verkocht in meer dan 30 landen wereldwijd. Het is een uitstekende keuze als je een mooi en modern aquarium zoekt dat lang meegaat.
2. SuperFish

SuperFish maakt zoetwater aquaria. Vooral het SuperFish Start pakket is ideaal voor beginners. Je krijgt er alles bij wat je nodig hebt om met vissen te beginnen. Daarbij zijn ze ook goed geprijsd en is het een goed aquarium merk voor iedereen met een beperkt budget.

Er zijn verschillende soorten SuperFish aquaria. We bespreken de belangrijkste hier.

 • SuperFish Home: dit is het standaard aquarium van SuperFish. Je krijgt er verlichting en een waterfilter bij. Ze zijn te krijgen in verschillende afmetingen.
 • SuperFish Start: de SuperFish Start aquariums zijn specifiek samengesteld voor beginners. Je krijgt er een compleet pakket bij, waaronder verlichting, filters, voer, een thermometer, een visnetje en een apparaat om leidingwater geschikt te maken voor je aquarium.
 • SuperFish Qubiq Pro: het SuperFish Qubiq Pro aquarium is ideaal voor iedereen die aan aqua scaping doet. Het is een vierkant aquarium dat aan alle kanten kan worden bekeken. Deze design aquaria worden geleverd met verlichting en filters.

Dit aquarium merk staat bekend om de goede betaalbaarheid. Iedereen kan een SuperFish aquarium beginnen.

Naast aquaria verkopen ze ook filters, verwarming, verlichting, ventilatie en allerlei extra accessoires. Het is een uitstekende keuze als aqua scaping jouw hobby is.
3. Ciano

Ciano is een producent van aquaria die al 20 jaar werkt aan vernieuwing en innovatie. Ze verkopen verschillende soorten aquaria, maar ook filters, verlichting, accessoires en decoratie.

Daarnaast profiteer je van alle meest recente technologische innovaties als je voor Ciano kiest.

Dit is een selectie van de aquaria die ze maken.

 • Aqua: dit zijn de standaard en meest bekende aquaria van Ciano. Ze zijn te krijgen in verschillende afmetingen en worden geleverd met een filter en verlichting.
 • Nexus Pure: deze opvallende aquaria zijn direct herkenbaar door de moderne vorm. Een aquarium zoals de Nexus Pure 14C kom je niet vaak tegen. Ze hebben allemaal een uitstekend filtersysteem en verlichting.
 • Cube: zoals de naam al aangeeft zijn dit de vierkante sfeervolle aquaria van Ciano. Voor aqua scaping of voor iedereen die van een modern aquarium houdt waar je omheen kunt lopen.
 • Emotions Pro: de Emotions lijn bestaat uit grotere aquaria die worden geleverd inclusief meubel. Je krijgt er filters, verlichting, een pomp, verwarming en veel andere accessoires bij.
 • Emotions One: het flagship aquarium van dit merk is de Emotions One. Het bestaat uit een aquarium, een meubel en allerlei andere extra’s. Ze hebben een innovatief biologisch filtersysteem en zijn gemaakt van de meest hoogwaardige materialen.

Ciano heeft een aquarium in elke prijsklasse. Voor beginners tot gevorderde aquariumhouders. Ze zorgen ervoor dat iedereen alles heeft om de vissen een goed en gezond onderkomen te kunnen bieden.
4. Eheim

Ben je op zoek naar een mooi en modern zoutwater aquarium? Dan is Eheim 1 van de beste aquarium merken om uit te kiezen. Je kunt kiezen tussen een aquarium voor vissen of met een koraalrif. Deze zijn dan ook weer in verschillende afmetingen te krijgen.

De aquaria worden geleverd met een meubel. Daarbij kan je kiezen uit verschillende kleuren. De beste zoutwater aquarium winkels bieden dit merk in hun assortiment aan.

Eheim maakt overigens ook zoetwater aquaria. En met 1 van hun starter kits kan iedereen met een mooi aquarium beginnen.

Per soort aquarium hebben ze een groot aantal opties. Ook als je aan aquascaping wilt gaan doen zijn er opties.

Eheim is een kwalitatief Duits merk dat wereldwijd aquariums verkoopt en altijd een garantie geeft van maximaal 3 jaar. Je kunt er ook terecht voor benodigdheden voor je vijver en voor terraria.
5. Ferplast

Een laatste best aquarium merk dat we hier bespreken is Ferplast. Deze kom je ongetwijfeld tegen als je de aquarium winkels gaat bezoeken.

Ze maken aquariums van glas en van plastic. Daar bieden ze dan ook meubels bij aan. Het aanbod is groot en vooral voor beginners is het een heel betaalbaar en toegankelijk merk.

Ferplast is een grote internationale dierenwinkel. Ze verkopen zoetwater aquariums aan landen in de hele wereld. Er zijn 3 soorten aquariums in hun assortiment om uit te kiezen.

 • Capri: de Capri aquariums van Ferplast worden geleverd met een lamp, met een filter en met verwarming. Er zijn glazen Capri aquariums en plastic aquariums voor kinderen.
 • Cayman: deze aquariums zijn perfect voor beginners. Ze zijn niet te groot, hebben een lamp en een filter en ook een mooie prijs. Het onderhoud is simpel en overzichtelijk.
 • GEO: de GEO aquaria zijn containers voor het vervoeren of tijdelijk plaatsen van je vissen terwijl je het echte aquarium schoonmaakt.

Ferplast is niet het grootste aquarium merk. Maar het is wel een merk dat mooie producten aanbiedt voor een goede prijs. Naast aquaria verkopen ze ook alles wat je erbij nodig hebt, waaronder het meubilair.

Voor beginners zijn er complete sets. Voor gevorderden bieden ze enkele schitterende professionele aquaria die vast interessant zijn.
Waar vind ik de beste aquarium merken?

De beste aquarium merken worden verkocht door alle grote dierenwinkels in Nederland. Ook kun je natuurlijk een kijkje nemen in een specifieke zeeaquarium winkel.

Je kunt ze daar online bestellen, of bekijken in een filiaal. Omdat de vissen niet online verkocht kunnen worden, is het bezoeken van een winkel vaak de beste optie.

Zoek je alleen het aquarium zelf of producten die je daarbij nodig hebt? Dan worden deze door de beste aquarium merken vaak ook bij grote online platforms aangeboden. Daar zijn de prijzen mooi laag en is een aanbieding snel gevonden.
Veelgestelde vragen

Waarop moet ik letten als ik een aquarium ga kopen?

De belangrijkste aandachtspunten om rekening mee te houden als je de beste aquarium merken gaat vergelijken zijn prijs, afmetingen, materiaal en wat je erbij krijgt.

Zijn er ook andere beste aquarium merken die hier niet zijn genoemd?

Andere goede aquarium merken zijn Tetra, biOrb, Nobleza, Aqualantis, Dennerle en Fluval.