Auto tent kopen? Zo vind je de beste garage tent

Een auto tent is een goed alternatief voor een carport of een schuur. Het is een mobiele garage die je overal in je tuin of erf opzet.

Je creëert een (semi)permanente overdekte en beschutte plek voor je auto of motor. Investeren in een garage tent doe je niet zomaar.

In dit artikel behandelen we alle punten om op te letten als je een autotent gaat kopen. Voordat we dat doen, bespreken we de 3 best geteste garagetenten.

Dit zijn de 3 beste garagetenten

Er zijn grote en kleine garage tenten en mobiele garages voor auto’s en motoren. Dit zijn volgens ons de 3 beste garage tenten om uit te kiezen.

1. De beste autotent: Ambispere Carport 3,30 x 4,80 PVC

Deze carport van Ambisphere is ideaal voor het onderbrengen van je auto. Ambisphere verkoopt ook grotere carports, waar je grotere voertuigen, aanhangers of andere voorwerpen droog in opstelt.

Deze carport kan het hele jaar door blijven staan en is sterk genoeg om 25 centimeter sneeuw te dragen. Hij is ontworpen door een ingenieursbureau en daar krijg je bewijs van.

👍 Voordelen:

 • Sterke carport tent van 550 g/m2 PVC zeil.
 • Waterdicht, windbestendig, brandvertragend.
 • Inclusief verankeringsset.
 • Sterk gegalvaniseerd frame.
 • Inclusief rapport van ingenieursbureau.
 • 2 jaar garantie.
 • Sterke gelaste naden.

👎 Nadelen:

 • Duur.
 • Zwaar (93 kilo).
2. De beste grote auto tent: VidaXL opslagtent 300×900

Voor iedereen die een auto tent zoekt met meer ruimte, is deze opslagtent van VidaXL een goede keuze. Hij is maar liefst 9 meter lang, waardoor je er gemakkelijk twee auto’s, een auto en een aanhanger of een auto en goederen in opslaat.

Hij levert beschutting van alle weersomstandigheden, dus neerslag, wind én zon. Door de stalen panelen is hij nog steviger.

👍 Voordelen:

 • Waterdicht en uv-bestendig 210 g/m2 PE doek.
 • Stalen panelen in plaats van een frame.
 • Wordt opgevouwen als je hem niet gebruikt.
 • 4 stormankers en 8 spanbanden inbegrepen.
 • 2 jaar garantie.
 • Goede prijs voor een hele grote garage tent.

👎 Nadelen:

 • Minder mobiel.
3. De beste garagetent voor motoren: MonsterShop Vouwgarage motor staal

Zoek je een goede garage tent voor je motor, dan is deze vouwgarage van MonsterShop een aanrader. Hij is in verschillende afmetingen te krijgen en bestaat uit een frame met een sterk doek.

Je zet hem aan de grond met bouten en doet hem op slot met 2 hangsloten. Daarbij is dit een zeer mobiele garage, want in de draagtas neem je hem gemakkelijk mee.

👍 Voordelen:

 • Waterdicht 600D Oxford doek.
 • Stalen gepoedercoat frame.
 • Inclusief 2 hangsloten en 8 grondbouten.
 • Ventilatieramen van gaas.
 • Goede prijs.

👎 Nadelen:

 • 18 kilo blijft zwaar als je hem moet tillen.
Wanneer is een autotent een goede keuze?

Een goede mobiele carport biedt een uitkomst in een groot aantal situaties. Het is mogelijk dat jij nog twijfelt of dit de beste keuze is voor jouw omstandigheden. Hier vind je slechts enkele voorbeelden van situaties waarin deze autotenten een uitstekend idee zijn.

 • Je hebt een groot erf, maar nog geen permanente plek voor het opstellen van je voertuig.
 • Je wilt tijdelijk een opslagplek creëren waar je je voertuigen en/of spullen droog en veilig onderbrengt.
 • Je gaat op vakantie en wilt je auto ook ergens anders beschermd kunnen parkeren.
 • Je bent een huis aan het bouwen of aan het verbouwen en tijdens deze periode moet je voertuig ergens kunnen staan. Je gebruikt de auto tent om de periode te overbruggen tot je een permanente oplossing hebt gevonden.
 • Je zoekt een goedkoper alternatief voor een permanente carport.

Waarop moet je letten als je een garagetent gaat kopen?

Er zijn een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn terwijl je je autotent uitkiest. Besteed hier wat tijd aan en je vindt de auto tent die exact aansluit bij wat jij nodig hebt.

1. Hoe mobiel moet je garage tent zijn?

Er zijn garagetenten die je heel gemakkelijk opzet, afbreekt en meeneemt. Deze zijn lichter van gewicht en hebben een opbergtas. Ze zijn ideaal als je je autotent meeneemt op vakantie of als je om een andere reden tijdelijk ergens anders woont.

Deze mobiele carports zijn vaak ook minder sterk en daardoor niet even geschikt voor permanent gebruik. Een autotent die lang kan staan is zwaarder, omdat het doek en het frame steviger zijn.

Ben jij dus juist op zoek naar een auto tent die je semipermanent of permanent ergens kunt opzetten, dan is het minder belangrijk dat je deze gemakkelijk meeneemt. Deze tenten zijn zwaarder, sterker en zelfs bestand tegen winters weer.

2. Let op de kwaliteit van het doek en het frame van je auto tent

We hebben al even aangegeven dat zware garagetenten vaak sterker zijn. Je kunt aan het gewicht van de carport tent dus al beoordelen wat de kwaliteit zal zijn.

Een kwalitatieve auto tent herken je aan de volgende kenmerken:

 • De kwaliteit van het zeil controleer je op verschillende manieren. PVC is het sterkste materiaal en hoe zwaarder hoe beter. Kies voor gelaste naden, want die laten veel minder snel los.
 • Ook het frame moet tegen een stootje kunnen. Staal is een sterk materiaal, maar de diameter van de stokken is net zo belangrijk. Hoe dikker hoe beter. Zorg dat het metaal altijd van een beschermlaag is voorzien en dus gegalvaniseerd of gepoedercoat is.
 • Als laatste let je op de manier waarop de garagetent wordt verankerd. Wil je deze het hele jaar kunnen laten staan, dan is een stevige verankering essentieel.

3. De afmetingen van je autotent

Kies voor de juiste afmetingen voor je auto tent. Dit klinkt logisch, maar zo voorkom je wel dat je auto of motor er straks niet onder past.

De afmetingen van de hele tent zijn dan belangrijk. De lengte moet overeenkomen met de lengte van je voertuig en alles wat je er onder kwijt wilt kunnen.

Het belangrijkste zijn echter de afmetingen van de deur van je garagetent. Deze moet hoog en breed genoeg zijn voor jouw auto of andere voertuig. Kijk dus niet alleen naar de totale afmetingen van je autotent, maar ook naar de afmetingen van de deur als deze open staat.

Tip: Vergeet niet dat je ook moet kunnen uitstappen als je auto eenmaal geparkeerd is. Kunnen de deuren nog open en hoe zit het met de achterklep?

4. Ventilatie is ook belangrijk

Auto’s en motoren zijn warm als je erin hebt gereden. Het duurt even voordat ze deze warmte weer verliezen. Dat moet kunnen worden afgevoerd door middel van ventilatiegaten. Omdat veel autotenten erg sterk zijn, ventileren ze niet automatisch.

Dit punt is vooral van belang als je een garagetent voor je motor gaat kopen. Let daarom op de manier waarop deze kan worden geventileerd.

Vooral kleine tenten hebben echt baat bij een paar ventilatieroosters zodat de warmte goed kan worden afgevoerd. Je voertuig kan dan netjes afkoelen.

5. Andere kenmerken om niet te vergeten

Behalve de 4 bovengenoemde aandachtspunten zijn er nog een aantal kleine puntjes die voor jou van belang kunnen zijn. Maak altijd je eigen lijstje. We helpen je hier alvast een eindje op gang.

 • Wil je een waterdichte autotent of een tent met een waterafstotend doek? Waterafstotend is misschien wel goed genoeg als je je garage tent niet permanent wil gebruiken.
 • Hoe zwaar mag je auto tent zijn? Ook hier hangt het antwoord weer af van de mate van mobiliteit die je zoekt.
 • Wat is je budget? Er zijn hele dure auto tenten, maar er zijn ook zeker goede auto tent aanbiedingen te vinden.
 • UV-bestendigheid wordt belangrijk als je auto of motor langdurig in zonnige omstandigheden onder je garagetent komt te staan. Zo voorkom je dat de kleuren vervagen.
 • Als laatste is het de moeite waard om te beoordelen hoe de auto tent gemonteerd moet worden. Controleer of instructies worden bijgeleverd.

Tip: Reviews van mensen die de tent al in gebruik hebben, vertellen je alles over hoe simpel of lastig de montage echt is.

Een garage tent huren

Een laatste optie om te overwegen als je een tijdelijke garage voor je auto nodig hebt, is om deze te huren. Op de lange termijn zal dit je misschien geen geld besparen, maar bij kortstondig gebruik is het een uitkomst.

Het grote voordeel van een autotent huren is dat je naderhand niet met een grote garagetent komt te zitten die je toch niet meer opzet.

Het is altijd verstandig om deze optie mee te nemen tijdens je zoektocht. Misschien is het voor jou wel voordeliger om te huren.

Ze komen hem zelfs voor je opzetten als je daarom vraagt. Door te huren heb je wel de lusten, maar niet de lasten. Zo lang dat voordeliger uitpakt, doe je er je voordeel mee.

Andere soorten autotenten

Een autotent zoals we deze in dit artikel behandelen, is een mobiele carport voor je voertuig. Maar er zijn ook andere soorten autotenten die voor jou interessant kunnen zijn.

Denk dan bijvoorbeeld aan een achterklep tent of kofferbak tent waardoor je auto of bus een slaapplek wordt.

Je kunt om dezelfde reden ook investeren in een daktent en op die manier met de auto op vakantie gaan. Een laatste optie die je hebt, is om een zijluivel voor je auto te kopen. Deze fungeert als beschutte plek om onder te zitten, maar ook als tijdelijke overkapping.

Waar koop ik de beste auto tent?

Nu je dit allemaal weet ben je er klaar voor; je gaat je garage tent kopen. Dat doe je bij autospeciaalzaken, bij grote warenhuizen en doe-het-zelf zaken. Het internet staat vol met kwalitatieve autotenten en een aanbieding, outlet of sale is daar ook gemakkelijk gevonden.

Neem de tijd en gebruik de filters als je online winkelt. Zorg ervoor dat je je budget niet overschrijdt. Pas wat je hier geleerd hebt toe en je vindt ongetwijfeld een perfecte garagetent voor jouw specifieke doeleinden.Meer soorten tenten: