Baby-Dump: Review, Ervaringen & Aanbod

Is het moment aangebroken dat je spullen moet inslaan voor jouw baby? Dan kun je als ouder of aanstaande ouder bij een babywinkel terecht.

En dan het liefst een babywinkel met veel producten van goede kwaliteit. Een van de bekendste babywinkels is Baby-Dump. 

Maar wat moet je precies van de winkel weten? Waar vind je Baby-Dump winkels en wat wordt er verkocht? Dat ontdek je in dit artikel.

Wij geven een review zodat je weet of Babydump betrouwbaar is en wat de ervaringen zijn. 

Over Babydump

Baby-Dump werd in de jaren 70 in Eindhoven opgericht. Als familiebedrijf richtte Baby-Dump zich eerst op tweedehands babyspullen. Dat werd al snel een groot succes. Daarom werd het assortiment uitgebreid met nieuwe producten. 

De winkel groeide uit tot een van de grootste babywinkels van Nederland. Net als het merk Babypark, is Baby-Dump in handen van investeringsmaatschappij FTH Groep

Waar staat Babydump om bekend?

De winkel staat om bepaalde eigenschappen bekend. Allereerst is het brede assortiment kenmerkend. Je kunt bij Babydump echt alles voor jouw kleine vinden. Van een buggy tot een autostoeltje en van verzorgingsproducten tot kleding. 

Typerend zijn daarnaast de lage prijzen. Bij Babydump hoef je niet veel te betalen om over mooie producten te beschikken. Het bedrijf biedt de laagste prijs garantie. Daarnaast kun je soms gebruik maken van een kortingscode en is er zelfs korting voor tweelingen.

Boven een bepaald bedrag is de bezorging gratis. Je kunt ook rekenen op snelle levering. 

Bij Baby-Dump is het bovendien erg goed gesteld met de klantvriendelijkheid. Het personeel kan je goed adviseren en informeren over de producten. Zowel in de winkel, als online.

De klantenservice is namelijk ook goed te bereiken. En op YouTube staan veel video’s waar producten met elkaar worden vergeleken. 

Ook aan de geboortelijst kun je zien dat het personeel met je meedenkt. Bij Babydump kun je een geboortelijst aanmaken. Hier selecteer je online alle producten die je nog nodig hebt.

Dit lijstje kun je met andere mensen delen als ze vragen of je nog iets voor jouw kleine nodig hebt. 

Babydump reviews & ervaringen

Om te weten te komen of Babydump betrouwbaar is, bekijken we de reviews. We struinen het internet af om ervaringen te vinden.

Een goede winkel met veel informatie in dit opzicht, is Trustpilot. Op deze website hebben meer dan 15 duizend mensen een review over Babydump achtergelaten. 

Van al die reviews is de ruime meerderheid erg positief. Het bedrijf heeft een goede beoordeling. Mensen zijn erg te spreken over de hulp die ze hebben gekregen.

Daarnaast is het brede assortiment fijn. Daardoor vinden mensen wat ze zoeken. De kwaliteit van de producten valt eveneens in de smaak. 

Er zijn weinig negatieve reviews te vinden over Babydump. Als er een negatieve review is, heeft dat meestal betrekking op het leveringsproces. Soms worden de producten niet op het verwachte moment bezorgd. 

Baby-Dump winkels

De winkels van Babydump vind je door heel Nederland. Er zijn zelfs enkele vestigingen in België. De ene Baby-Dump winkel is groter dan de ander. Het oppervlakte varieert van 2.500 tot 4.000 vierkante meter

Erg fijn is dat ze bijna allemaal voorzien zijn van airconditioning. Ook tijdens warmere dagen kun je binnen comfortabel winkelen. Daarnaast heb je bij de winkels meer dan genoeg ruimte om te parkeren. 

Naast de fysieke winkels kun je ook shoppen bij de webshop van Babydump. Op zondag zijn zowel de webshop als de fysieke winkels gesloten vanwege geloofsovertuigingen.

Dit is een overzicht van alle Babydump winkels:

 1. Amsterdam (4000 m2)
 2. Capelle a/d IJssel (2500 m2)
 3. Eindhoven (4000 m2)
 4. Groningen (2500 m2)
 5. Hellendoorn (2500 m2)
 6. Hoogeveen (2500 m2)
 7. Houten (3000 m2)
 8. Leeuwarden (2500 m2)
 9. Leiderdorp (4000 m2)
 10. Maastricht (3000 m2)
 11. Roosendaal (2500 m2)
 12. Veenendaal (3000 m2)
 13. Gent (België)
 14. Mechelen (België)

Het aanbod van Baby-Dump

Het assortiment van Babydump is erg uitgebreid. Of je nu op zoek bent naar babykleding, een babyfoon of fietsaccessoires. Je kunt het bij de winkel vinden. Het aanbod wordt onderverdeeld in producten voor thuis, onderweg, het slapen, verzorging en kleding. 

Voor thuis kun je denken aan producten voor de inrichting van de babykamer. Ook kun je denken aan speelgoed, kinderstoelen en kinderboeken.

In de categorie ´onderweg´ vind je producten als autostoeltjes, buggy’s en kinderwagens. Daarnaast heb je hier ruime keuze uit spullen voor op vakantie, zoals een babydrager of campingbedjes.

Babyproducten voor het slapen zijn bijvoorbeeld bedtextiel, boxen, matrassen en bedjes. Bij de verzorgingsproducten vind je producten als washandjes, doeken en crèmes.

Verder heeft Babydump jongens, meisjes en unisex kleding. De kleding is er in allerlei maten en voor diverse doeleinden. Denk aan een badjas, zwemkleding, pyjama´s of alledaagse setjes. 

Een groot pluspunt van Babydump, is ook de outlet. Hiervoor is op de website een speciale pagina aangemaakt.

Bij de outlet kun je terecht voor de meest goedkope babyproducten. Spullen voor de babykamer, kleding, boeken en voor onderweg zijn hier afgeprijsd. 

Conclusie: is Babydump betrouwbaar?

Babydump is een betrouwbaar bedrijf. Dat blijkt uit onze eigen ervaringen en uit de reviews van anderen. Onder andere op de website van Trustpilot zijn veel positieve beoordelingen te vinden. 

Het is een winkel met een dusdanig ruim assortiment, dat er voor iedereen iets te vinden is. De producten zijn er in meerdere prijsklassen. Daarnaast is de klantenservice erg goed bereikbaar. Het personeel helpt je goed op weg bij het maken van de juiste keuzes. 

De enige negatieve beoordelingen hebben te maken met de bezorging. Echter verloopt dat via een extern bedrijf. En zijn er ook meer dan genoeg positieve ervaringen over de levering te vinden. 

Een klein nadeel van Baby-Dump is daarnaast dat je op zondag niet bij de winkel en webwinkel terecht kunt. 

Veelgestelde vragen

Waar is de grootste Baby-Dump winkel? 

De grootste Baby-Dump winkels zijn de vestigingen in Amsterdam, Leiderdorp en Eindhoven. Deze winkels hebben een oppervlakte van 4 duizend vierkante meter. 

Is Baby-Dump een van de grootste babywinkels van Nederland?

Ja, Baby-Dump hoort zeker in dat rijtje thuis. Samen met andere babywinkels zoals Babypark, Prénatal en Bol.com. 

Hoeveel winkels heeft Baby-Dump?

Baby-Dump heeft in totaal 14 winkels. Hiervan vind je er 12 in Nederland en 2 in België.