Bagagekar voor je fiets kopen? Bekijk de Top 5 beste!

Ga je graag op fietsvakantie, maar wil je meer bagage meenemen dan in je fietstassen passen?

Of wil je graag meer boodschappen mee kunnen nemen op je fiets? Dan is een fietskar voor bagage de perfecte oplossing.

We zijn voor je op zoek gegaan naar de beste bagage fietskarren. In onze toplijst vind je dan ook de 5 best geteste bagagekarren voor je fiets.

Ook hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor de aanschaf van een bagagekar samengesteld. Zo kun je met de juiste informatie op zoek naar de beste fietskar boodschappen.

De beste fietskarren voor je bagage uit de test

We hebben tijdens ons onderzoek naar de beste fietskarren verschillende exemplaren aan een strenge test onderworpen. Onderstaande 5 fietskarren kwamen als beste uit de test.  

 1. Als beste bagage fietskar voor fietstochten getest – Burley Nomad
 2. Beste bagage fietskar voor je boodschappen – Storag XL Fietskar
 3. Beste bagage fietskar met meeste draagvermogen – VidaXL Fietskar
 4. Meest lichtgewichte fietsaanhanger voor je bagage – CLP Willy
 5. Beste waterdichte fiets bagagekar uit de test – Topeak Trailer Journey TX

Top 5 beste bagage fietskarren vergeleken

Je kunt bagage fietskarren voor verschillende doeleinden gebruiken. Daarom hebben meerdere bagagekarren getest en per categorie een winnaar aangewezen. In onderstaande top 5 hebben we de beste fietskarren uitgelicht.

1. Als beste bagage fietskar voor fietstochten getest – Burley Nomad

Voor de echte avonturier op de fiets hebben we de Burley Nomad gekozen. Het draagvermogen bedraagt 45 kilo, dus je kunt genoeg bagage meenemen. Dankzij de optimale handling en draaivermogen ligt hij lekker op de weg.

Deze fietskar wordt geleverd met een waterdichte hoes zodat je bagage beschermd is. Geen overbodige luxe wanneer je veel buiten bent! De kar is bovendien voorzien van dividers en zakken zodat je spullen georganiseerd kunt opbergen.

Specificaties:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 45 kilogram
 • Gewicht: 9,8 kilogram
 • Type bevestiging: Asbevestiging

👍 Voordelen:

 • Waterdichte regenhoes
 • Aparte vakken

👎 Nadeel:

 • Aparte adapter nodig voor fietsen met naafversnellingen
2. Beste bagage fietskar voor je boodschappen – Storag XL Fietskar

Met de Storag XL Fietskas hoef je nooit meer te zeulen met fietstassen. Ook tassen aan je stuur zijn verleden tijd. In deze fietskar kun je namelijk gemakkelijk al je boodschappen kwijt.

De fietskar is opvouwbaar: zo bespaar je ruimte wanneer hij niet gebruikt wordt. Hij wordt geleverd met een veiligheidsvlag voor extra zichtbaarheid en veiligheid. Je kan bovendien een extra kit aanschaffen om er een kinderwagen van te maken.

Specificaties:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 40 kilogram
 • Afmetingen: 82 x 84 x 74 centimeter

👍 Voordelen:

 • Grote wielen voor stabiliteit
 • Reflectoren op de wielen en achterkant

👎 Nadeel:

 • Niet waterdicht
3. Beste bagage fietskar met meeste draagvermogen – VidaXL Fietskar

Als je graag veel meeneemt, kies je voor de vidaXL Fietskar. Deze fietskar voor bagage of boodschappen heeft namelijk een groot draagvermogen. Zo kun je met gemak zware goederen meenemen aan je fiets.

Dankzij het snelsluit-scharnier is bevestiging aan je fiets een fluitje van een cent. Voor en achter vind je ook een scharniersluiting voor makkelijk in- en uitladen. Het frame is gemaakt van staal voor ultieme duurzaamheid en stevigheid.

Specificaties:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 50 kilogram
 • Afmetingen: 130 x 73 x 48,5 centimeter

👍 Voordelen:

 • Inklapbare trekstang
 • Scharniersluitingen voor en achter
 • Pneumatische wielen met reflectoren

👎 Nadeel:

 • Volledig open
4. De lichtste fietsaanhanger voor je bagage – CLP Willy

De CLP Willy zorgt dankzij zijn lichte gewicht voor fietsgemak. Deze fietskar is klein, maar biedt alles wat je nodig hebt voor het vervoeren van spullen. Hij is robuust en stevig en heeft een lange trekas.

De rechttoe rechtaan krat heeft voldoende inhoud voor boodschappen of pakketjes. Het stalen frame is stevig voor optimale duurzaamheid. Ook handig is dat hij ook als handkar te gebruiken is.

Specificaties:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 40 kilogram
 • Gewicht: 12,5 kilogram
 • Afmetingen: 90 x 61 x 160 centimeter

👍 Voordelen:

 • Met watervast dekzeil
 • Uitklapbare ondersteun voor stabiliteit

👎 Nadelen:

 • Geen aparte vakken
 • Klein
5. Beste waterdichte fiets bagagekar uit de test – Topeak Trailer Journey TX

De Topeak Trailer Journey TX houdt je spullen in ons natte kikkerland droog. Deze bagagekar voor aan je fiets heeft één wiel voor stabiliteit. Het veiligheidsvlaggetje houdt je zichtbaar en veilig in het donker.

De gesp bovenop biedt extra ruimte voor spullen die tegen water kunnen. De ruime inhoud van meer dan 60 liter biedt ruimte aan alles wat je mee wilt nemen. Hij is compatibel met 26 tot 29 inch wielen met een steekas.

Specificaties:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 32 kilogram
 • Afmetingen: 72,5 x 30,6 x 41,4 centimeter

👍 Voordelen:

 • Waterafstotend
 • Extra gesp bovenop
 • Reflectoren

👎 Nadeel:

 • Prijs
Waarom een fietskar voor je bagage kopen?

Een fiets is een fantastisch vervoersmiddel, maar gelimiteerd wat betreft vervoersvermogen. Een fietskar is dan ook ideaal om meer bagage of boodschappen mee te kunnen nemen.

Een bagage fietskar bevestig je namelijk aan de achterkant van je fiets. Je stopt er alles in wat je mee wilt nemen en trekt de kar voort door te fietsen. Voilà, je hebt je fiets een achterbak gegeven!

Wat vervoer je in een bagage fietskar?

Je kunt in een fietskar bagage vervoeren, maar natuurlijk ook boodschappen. Ook als koerier of voor een krantenwijk is het handig. Kortom, je kunt meenemen wat je wilt!

Je moet wel rekening houden met het belastbare gewicht. Dit is wat de fietskar aankan en wat je veilig mee kan nemen. Ook moet je de juiste fietskar kiezen voor wat en waar jij je spullen wilt vervoeren.

Is een bagagekar voor je fiets veilig?

Een bagagekar achterop je fiets is niet gevaarlijker dan gewoon fietsen. De wielen bieden stevigheid en de kar zwenkt weinig uit. Hierdoor word je tijdens het fietsen niet extra belast.

Het is natuurlijk wel belangrijk om eerst even te oefenen met je fietskar. Je zult bochten net iets anders moeten nemen. Vooral op onregelmatig terrein zul je ook wat langzamer moeten fietsen.

Waar op letten bij kopen fietskar voor bagage?

Leuk zo’n fietskar, maar waar moet je nou echt op letten wanneer je er één koopt? Wij leggen het je graag uit aan de hand van de volgende belangrijkste aandachtspunten.

Wielen

Er zijn fietskarren met 1, 2 of meerdere wielen. Het aantal wielen zorgt voor verschillende kenmerken per fietskar.

Een eenwieler heeft een stijve constructie en draaipunt. Dit is handig voor bochten en dus geschikt voor snelle fietsers. Wel kan hij sneller omvallen wanneer je stilstaat.

Een fietskar met twee wielen biedt een stabieler gevoel door de verdeling van het gewicht. Dit is wel minder te merken in bochten, waardoor je je snelheid zal moeten aanpassen. Bij stilstaan en koppelen blijft de kar vanzelf staan.

Bij 3 of 4 wielen is het gewicht weer anders verdeeld. Beiden hebben als voordeel dat ze in stilstand stabiel blijven staan. Wel zullen ze ook sneller in bochten wankelen, waardoor je langzamer moet fietsen. 

Open

Een open fietskar kan bestaan uit niets meer dan een krat of frame. Dit is prima geschikt voor bagage of boodschappen die weinig bescherming nodig heeft. Ook pakketjes zijn hiervoor geschikt.

Als je lange stukken wilt fietsen met je bagage, is dit type minder handig. Je bagage is dan namelijk minder goed beschermd. Bovendien zijn open fietskarren vaak minder geschikt voor snelheid

Dicht

Een dichte fietskar kan bedoeld zijn voor bagage of voor boodschappen. Dichte fietskarren voor bagage hebben vaak één wiel en zijn geschikt voor snelle tochten. Dichte fietskarren voor boodschappen bieden iets minder bescherming.

Inklapbaar

Een opvouwbare fietskar is natuurlijk heel praktisch. Dit betekent namelijk dat opbergen makkelijker gaat wanneer je hem niet gebruikt.

Als je op vakantie gaat en daar wilt fietsen met een kar is dit belangrijk. Je kunt de fietskar dan namelijk compact inklappen en vervoeren tot je op je bestemming bent aangekomen.

Draagvermogen

Het verschilt per fietskar wat het maximale belastbare vermogen is. Let hierop en hou in gedachten wat je doel is. Meer op je fietskar laden dan het maximale belastbare vermogen is namelijk gevaarlijk.

Zorg er dus voor dat wat je mee wilt nemen minder is dan dit gewicht. Gemiddeld kunnen kleinere fietskarren zo’n 30-35 kilo dragen. Grotere, zwaardere fietskarren kunnen soms wel 50 kilogram aan.

Inhoud

Hoe groter de fietskar, hoe meer je erin kwijt kunt. Het is dus goed om te gaan wat en hoeveel je wilt meenemen. Wanneer je lange tochten maakt, moet er meer bagage in kunnen dan bij het boodschappen doen. 

De inhoud geeft hoeveel liter aan spullen je kunt opbergen. Zet dit af tegen wat je wilt vervoeren om zeker te zijn van de ruimte.

Gewicht

Het gewicht van de fietskar zelf is ook een belangrijk punt. Dit komt namelijk nog bovenop het gewicht van de spullen die je meeneemt. Deze combinatie zul jij moeten meenemen aan je fiets.

Als je graag op snelheid blijft omdat je gaat wielrennen, zul je kiezen voor lichtgewicht. Voor kortere ritjes naar de supermarkt maakt het minder uit wanneer de kar wat zwaarder is.

Compatibiliteit

Niet alle fietskarren hebben dezelfde aansluiting. Zorg er dus goed voor dat je weet welke aansluiting jouw fiets heeft. Hierop kun je je keuze voor de juiste fietskar baseren.

Denk bijvoorbeeld aan een e-bike of racefiets. Niet alle fietskarren zijn compatibel met dit type fietsen. Kies in dit geval specifiek voor een fietskar elektrische fiets of fietskar voor racefiets.

Maar denk ook aan de compatibiliteit van de fietskar zelf. Een kinderfietskar is bijvoorbeeld geschikt voor het vervoeren van kinderen. Niet per definitie voor het vervoeren van bagage achter je fiets.

Soms kun je aanvullende kits kopen om een fietskar compatibel te maken. Dit is echter niet altijd het geval. Verzeker je dus van tevoren dat dit mogelijk is.

Materiaal

Het materiaal van de fietskar zorgt voor de belangrijkste kenmerken. Zo is een open, stalen frame stevig en duurzaam. Maar een dichte polyester kar is weer waterresistent.

Ook hier komt dus het doel terug. Bedenk wat je gaat doen met je fiets kar en wat je doel is. Baseer hierop je prioriteiten op en selecteer het materiaal wat hieraan voldoet.

Prijs

Budget is natuurlijk verschillend per persoon. Let dus niet alleen op alle kenmerken, maar ook zeker op de prijs. Zo kun je een goede afweging maken van prijs en eigenschapen van de bagagekar.

Gemiddeld ben je al gauw zo’n 100 euro kwijt voor een goede fietskar. De duurdere modellen lopen zelfs op tot 300-400 euro.

Hier koop je een goede fietskar voor je bagage

Je bent helemaal klaar voor de aanschaf van je nieuwe fietskar. We hebben bij deze aanbieders het beste assortiment gevonden. Check deze winkels en vind je perfecte fietskar!