Balkon tafeltje (inklapbaar) kopen? Top 6 & koopgids

Lijkt een inklapbaar balkon tafeltje jou ideaal? In dit artikel geven we je meer informatie! 

Eerst kom je te weten welke inklapbare balkon tafeltjes wij aanraden. Vervolgens ontdek je voor wie dit type tafeltje geschikt is en welke soorten er zijn.

Tot slot vertellen we je hoe je de balkon tafel vindt die bij jou past en geven we alternatieven. 

Wil je al weten welke inklapbare balkon tafeltjes het beste zijn? Hier vind je alvast de top 6:

  1. Beste balkon hangtafel – Hixa Aktive
  2. Sfeervol houten balkonhek tafeltje – Relaxdays balkontafel
  3. Tuintafel balkon die opklapbaar is – Teakea houten klaptafel
  4. Rond balkon tafeltje inklapbaar – Relaxdays balkontafel inklapbaar
  5. Vierkant inklapbaar balkon tafeltje – Central Park tafeltje
  6. Halfronde klaptafel – Relaxdays klaptafel muur halfrond

De 6 beste inklapbare balkon tafeltjes

Wil jij een praktisch inklapbaar balkon tafeltje kopen? Wij zochten voor je uit welke balkonhek tafeltjes het beste zijn. 

In het toplijstje kom je verschillende balkon tafels tegen. Het ene tafeltje wordt aan de reling bevestigd en het andere is te vergelijken met een kleine tuintafel. Met de verschillende bevestigingsmethodes zit er altijd wel een balkon tafel bij, die bij jouw wensen past. 

1: Beste balkon hangtafel – Hixa Aktive

De Hixa Aktive balkontafel is een balkontafel van topkwaliteit. Dit is een zwart balkonhek tafeltje. De tafel wordt dus aan de reling van het balkon bevestigd. Voor het bevestigen hoef je alleen maar een schroefje aan te draaien. 

De balkon hangtafel kan in 3 posities worden afgesteld en is 60 x 40 x 60 cm groot. Het draagvermogen is 20 kg. De balkontafel is gemaakt van staal en heeft een stoere, moderne uitstraling. Tevens is de kleine balkontafel inklapbaar
2: Sfeervol houten balkonhek tafeltje – Relaxdays balkontafel

Ook van het merk Relaxdays is er een fijne balkon hangtafel. Dit exemplaar is gemaakt van hout en wordt ook aan de reling gehangen. De afmetingen zijn 55 x 69,5 x 66 cm en de tafel kan worden belast met 20 kg

Een pluspunt is dat de tafel in hoogte kan worden versteld. De inklapbare tafel stel je zo precies op de juiste hoogte in. Bij de set krijg je een handleiding om de balkontafel te monteren. Daarnaast krijg je hiervoor de juiste bevestigingsmaterialen. 
3: Tuintafel balkon die opklapbaar is – Teakea houten klaptafel

Zoek je een inklapbaar balkon tafeltje dat je niet aan de reling bevestigt? Dan is deze ronde tuintafel van Teakea een goede optie. Dit is een leuke tafelset voor het balkon, waar je met zijn tweeën aan kunt eten. 

Het tafeltje is inklapbaar en heeft een diameter van 50 centimeter. De ronde vorm is erg praktisch voor een kleine ruimte, omdat je er makkelijk omheen loopt. De balkon tuintafel is gemaakt van hout. De tafel kan zonder problemen buiten worden gebruikt. 
4: Rond balkon tafeltje inklapbaar – Relaxdays balkontafel inklapbaar

Dit is nog een fijne balkon hangtafel van Relaxdays. De tafel is gemaakt van kunststof en metaal. Het tafelblad heeft een praktische ronde vorm en een rotan uitstraling. De tafel is volledig weerbestendig, opklapbaar en makkelijk schoon te maken. 

Een ander pluspunt is dat de tafel in hoogte kan worden versteld. De tafel is erg eenvoudig te monteren. Ook het in- en uitklappen is een simpele handeling. De tafel kan belast worden met maximaal 20 kg. De afmetingen zijn 60 x 40 cm. 
5: Vierkant inklapbaar balkon tafeltje – Central Park tafeltje

Ook dit Central Park balkon tafeltje is inklapbaar en handig. Het tafelblad heeft een vierkante vorm van 61 x 93 cm. Daar kun je aardig wat op kwijt. Dat maakt dit een tuintafel voor meerdere personen. 

De Central Park balkontafel is een stevige tuintafel, die gemaakt is van staal. De balkontafel heeft een stijlvolle groene kleur. De tafel is licht van gewicht en voordelig geprijsd. 
6: Halfronde klaptafel – Relaxdays klaptafel muur halfrond

Bij Relaxdays is ook deze handige muurtafel verkrijgbaar. De half ronde tafel is opklapbaar en zet je direct tegen de muur of tegen de reling van het balkon. De balkontafel is gemaakt van hout en heeft een draagvermogen van 20 kg

De afmetingen zijn 74 x 80 x 50 cm. Dat is genoeg om met 2 personen te eten. Als je de tafel niet nodig hebt, klap je het makkelijk in. Zo staat de tafel niet in de weg. 

Het is makkelijk om de balkontafel te bevestigen. Hier krijg je een handleiding en de nodige materialen voor meegeleverd.
Voor wie is een inklapbaar balkon tafeltje geschikt?

Een inklapbaar balkon tafeltje is handig voor iedereen met een klein balkon. Dit kan ook een dakterras of kleine tuin zijn. Je ziet ook wel eens, dat het tafeltje aan de muur wordt bevestigd. 

Aangezien de kleine tafel inklapbaar is, staat het niet in de weg. Door het uitklappen kun je toch van het tafelen genieten. Ook al heb je weinig ruimte. 

Daarnaast zijn er nog veel meer situaties waarin een klein balkon tafeltje praktisch kan zijn. Het kleine tafeltje kan namelijk makkelijk worden meegenomen. Dit is ideaal voor op vakantie of voor een dagje weg. 

Soorten balkon tafeltjes

Er zijn verschillende soorten inklapbare balkon tafels. De onderlinge verschillen zitten hem vooral in de montage. De ene tafel hang je aan de reling en de andere zet je tegen de muur. De volgende soorten komen het meest voor:

Balkonhek tafeltje

Een balkonhek tafeltje bevestig je aan de reling van jouw balkon. Dit wordt ook wel een balkon hangtafel genoemd. Door middel van schroeven kun je de tafel vastklemmen. Vaak staat in de specificaties vermeld voor welke reling dikte de tafel geschikt is. 

Tuintafel voor het balkon

De tuintafel staat gewoon op pootjes. Bij dit type balkon tafel klap je het tafelblad in een beweging in. Deze balkon tafel kan deel uitmaken van een tafelset voor het balkon. Bij een volledige set beschik je over een tafel met stoelen. 

Klaptafel voor tegen de muur buiten

Op een balkon is een klaptafel voor tegen de muur ook een optie. Dit is een tafel die je direct tegen de muur of reling kunt plaatsen. Vaak zijn dit balkon tafels met een half ronde vorm. 

Welk inklapbaar balkon tafeltje past bij jou? Aandachtspunten

Met het ruime aanbod aan inklapbare balkon tafeltjes, kan het lastig zijn om de juiste tafel te vinden. De volgende tips kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze:

1: Deel de beschikbare ruimte efficiënt in

Op een balkon heb je meestal weinig ruimte. Kijk daarom hoe je jouw balkon zo efficiënt mogelijk in kan delen. Ga na of een balkon hangtafel of tuintafel een betere keuze is. 

Zorg dat het tafelblad voor jouw wensen groot genoeg is. Of dat nu is om met twee personen te eten, of om een spelletje te spelen. Maar let er ook op dat je nog eenvoudig om de tafel heen kunt lopen. En dat je natuurlijk nog ruimte hebt om rond de tafel te zitten. 

2: Match de tafel met de rest van jouw balkon

De vormgeving van een inklapbaar balkon tafeltje varieert. Er zijn houten, stalen en kunststof klaptafels. Daarnaast hebben de tafels andere vormen en kleuren.

Wij raden je aan om naar de rest van jouw interieur en balkon te kijken. En daar jouw keuze voor de balkon tafel op af te stemmen. 

Zorg bijvoorbeeld dat jouw tafel matcht met jouw balkon bbq. Of dat er op tafel genoeg ruimte is voor een tafelmodel barbecue. En heb je een balkon parasol? Zorg dan dat de parasol goed met de tafel gecombineerd kan worden. 

3: Vergelijk de prijs en kwaliteit

De prijzen voor inklapbare balkon tafeltjes zijn uiteenlopend. Over het algemeen moet je denken aan een bedrag tussen de 50 en 100 euro.

De balkon tafel kan ook goedkoper en duurder zijn. Daarom is het goed om de prijzen van tafels met elkaar te vergelijken. Ga na of de prijs in verhouding staat met de kwaliteit. 

Alternatieven voor een balkon tafeltje (inklapbaar)

Is een inklapbaar balkon tafeltje toch niet wat je zoekt? Dan kan de campingtafel een goed alternatief zijn. Een campingtafel kun je alleen opzetten, als je hem nodig hebt.

De rest van de tijd staat het tafeltje niet in de weg. Ze zijn er in allerlei vormen en formaten, zodat er altijd wel een geschikte te vinden is. 

Als je net iets meer ruimte op het balkon hebt, kan een normale inklapbare tafel ook een alternatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan een inklapbare picknicktafel.

Dit type tafel lijkt meer op een tafelset voor het balkon. Hiervoor kun je bij winkels als Praxis en Decathlon, maar soms ook Ikea of Jysk terecht.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste inklapbare balkon tafeltjes geselecteerd?

Eerst maakten wij een overzicht van alle beschikbare balkon tafels. Daarvan werden de inklapbare varianten geselecteerd. Van alle inklapbare balkon tafeltjes vergeleken wij de kwaliteit. De meest praktische tafeltjes met een goede prijs werden in het toplijstje opgenomen. 

Waarom een inklapbaar balkon tafeltje?

Een balkon tafeltje dat inklapbaar is, is efficiënt voor een kleine ruimte. Het tafeltje klap je in als je hem niet nodig hebt. Zo staat het niet in de weg. Toch geniet je ook van de voordelen die een tafel kan bieden. En kun je bijvoorbeeld lekker eten of borrelen op het balkon. 

Waar koop je een inklapbaar balkon tafeltje?

Bij meerdere winkels is de inklapbare balkon tafel te koop. Je zou eens bij Praxis, Bol.com of Jysk kunnen kijken. Daar heb je genoeg opties. 

Welke soorten balkon tafeltjes zijn er?

Een inklapbaar balkon tafeltje komt in meerdere vormen voor. Er zijn inklapbare tafeltjes die je aan de reling hangt. Dat zijn balkonhek tafeltjes. Ook zijn er tafels die je neer kunt zetten of tegen de muur kunt plaatsen. 

Wat kost een inklapbaar balkon tafeltje?

Dat verschilt. Je moet denken aan enkele tientjes. De tafel kan onder de 100 euro kosten, maar ook ruim daarboven.


Meer voor op het balkon: