Bath bucket kopen? De Top 7 beste zitbaden voor volwassenen

Lijkt het jou heerlijk om te badderen? Maar heb je weinig plek voor een bad? Dan is een bath bucket iets voor jou! 

De bath bucket is compact en verplaatsbaar. Ook in een kleine badkamer kun je zo heerlijk in bad zitten.

Maar aan welk zitbad voor volwassenen heb je een goede? Daar kom je op deze pagina achter. 

Eerst zetten we de top 7 van de beste bath buckets onder elkaar. Daarna gaan we in op de definitie- en de voordelen en nadelen van een bath bucket.

We vertellen je voor wie het zitbad geschikt is en waar je op moet letten. Zo ben je compleet op de hoogte. 

Beste bath buckets voor volwassenen

Lijkt een zitbad voor volwassenen je wel iets? Bespaar jezelf dan de moeite van het zoeken. Wij hebben voor jou de beste zitbaden voor volwassenen op een rijtje gezet. Er staan verschillende soorten in de top 7.

Allemaal zijn ze van goede kwaliteit:

1: Beste bath bucket – EKEO zitbad

Het mobiele zitbad voor volwassenen is deze van EKEO. Om meerdere redenen wordt dit mobiele zitbad als de beste gezien. Het bad is van goede kwaliteit en is erg gebruiksvriendelijk. Het bad is geschikt voor volwassenen en kinderen

Je kunt het bad vullen met 200 liter. Aan de zijkant heb je ruimte voor badproducten, of een hapje en een drankje. Bij het mobiele zitbad krijg je een afvoerslang. Als je klaar bent met badderen, kun je daarmee het bad leeg laten lopen. 

Het bad is in meerdere kleuren en lengtes te bestellen. Dit type is 51 x 92 x 63 centimeter groot. 
2: Beste zitbad volwassen – HBKS mobiel zitbad

Een ander zitbad dat erg praktisch is, is dat van HBKS. Dit is een rond zitbad met een inhoud van 180 liter. Het grote voordeel is, dat dit bad opvouwbaar is. Je bergt hem makkelijk op. En wil je badderen? Dan zet je het bad in een paar minuten klaar. 

Bij het bad krijg je handige extra’s. Denk aan een opblaasbare neksteun en aan een zitkussen. Ook krijg je een pomp, een afvoer kraantje en een afvoer pijp. En een opbergtas

Het zitbadje voor volwassenen is gemaakt van 3 lagen nylon. Dat biedt de nodige stevigheid en isolatie. De afmetingen zijn 70 x 70 x 68 centimeter
3: Plastic zitbad volwassenen – HelloBath opvouwbaar

Zoek je een praktisch plastic bad voor volwassenen? Dan heb je aan dit mobiele bad van HelloBath een goede. Dit zitbad is namelijk opvouwbaar. Als het bad uitgeklapt is, zijn de maten: 143 x 60 x 58 centimeter

Dat op- en uitvouwen gaat erg gemakkelijk. Voor gebruik vouw je hem in een paar tellen uit. Je vult het met 200 liter aan water en vervolgens kun je heerlijk badderen. Duw de zijkanten in voor het opvouwen. En stop het bad in de opbergtas

Daarnaast is het bad vrij groot en heeft het handige functies. Het heeft een onderwaterlamp, afvoerslang, een hoofdsteun en nog veel meer. 
4: Mobiel bad 2 persoons – HelloBath bath bucket

Nog een goed mobiel zitbad van HelloBath, is deze bath bucket. Dit bad is vrij groot. Er past maar liefst 210 liter aan water in. Wegens het grotere formaat is dit een geschikt mobiel zitbad voor 2 personen

Bij het plastic zitbad voor volwassenen zit een handig badplankje. Hier kun je jouw bad spullen op kwijt, of een hapje en drankje op neerzetten. Het bad is er in meerdere kleuren en is 125 x 53 x 63 centimeter groot. 

Voor het legen beschik je over een badstop, een uitschuifbare afvoerslang en een kraantje
5: Batch bucket XL – Goodlife zitbad volwassenen

Voor een extra grote bath bucket is deze van Goodlife een goede optie. Dit wordt dan ook niet voor niets een bath bucket XL genoemd. Het bad vul je met 330 liter.

Dat is voor een mobiele badkuip erg veel. Het bad is 1 meter lang, 66 centimeter hoog en 57 centimeter breed

Bij het bad krijg je een deksel, stop en afvoerslang. Ook heb je aan de zijkant een rekje voor badspullen. In meerdere kleuren is dit handige bad te bestellen. 

Voor mensen tot een lengte van 1,90 meter is het mobiele zitbad geschikt. 
6: Opvouwbaar bad 2 persoons – Foresta Inklapbaar bad 2 persoons

Een toffe plastic badkuip voor 2 volwassenen is deze van Foresta. Dit is een groot mobiel bad. Je kunt er niet alleen in zitten, maar ook in liggen. Als je met 2 personen gaat badderen, is het bad beter als zitbad te gebruiken. 

De zijkanten van het bad kun je inklappen. Zo krijgt het bad na gebruik een compact formaat. Voor de stevigheid zijn er aan beide kanten poten gemaakt.

Het bad vul je met 220 liter en is 64 x 143 x 60 centimeter groot. Ook erg leuk is dat je bij dit bad bath bombs krijgt. 
7: Zitbadje voor volwassenen – JM Commerce

Een erg fijn en compact bad voor volwassenen, is ook deze van JM Commerce. De mobiele badkuip is inklapbaar en vul je met maximaal 180 liter. De diameter is 75 centimeter en het bad is eveneens 75 centimeter hoog

Het bad is gemaakt van PVC. Dat bestaat uit 3 lagen, zodat het bad goed warm of juist goed koud blijft. De buitenste rand is opblaasbaar.

Daarvoor krijg je een handige luchtpomp. Ook krijg je bij de set opzet pilaren, een kraantje en een zitkussen. Zelfs buiten kun je dit zitbadje voor volwassenen gebruiken.  
Wat is een bath bucket?

Een bath bucket is een compact bad voor volwassenen, dat je kunt verplaatsen. Daarom wordt het ook wel een mobiele badkuip genoemd. Het bad biedt ruimte voor gemiddeld 200 liter. En vaak neem je een zittende houding in het bad aan. 

Je gebruikt het bad op een plek waar je het ook leeg kan laten lopen. Dat kan buiten zijn, maar ook in de badkamer of in de douchecabine. Dat leeglopen gebeurt met een badstop of met een kraantje en afvoerslang

Voor wie is een bath bucket geschikt?

Een mobiel bad is er voor iedereen die van badderen houdt. Het bad is geschikt voor volwassenen en kinderen. Al mag je voor veel mobiele zitbaden niet langer zijn dan 1,90 meter.

Met die lengte is het bad te klein. Ben je langer dan 1,90 meter? Ga dan op zoek naar een extra grote bath bucket. 

Meestal wordt het compacte bad als vervanger voor een echt bad gebruikt. Wegens beperkte ruimte of het niet willen verbouwen van de badkamer. Het bad wordt in de badkamer of buiten gezet. 

Toch kan het bad ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Als ijsbad bijvoorbeeld. Voor beoefenaars van de Wim Hof methode is het bad ook geschikt. Daarbij wordt het bad gevuld met ijskoud water of zelfs met ijs. 

De voor- en nadelen van een zitbad voor volwassenen

Twijfel je of een zitbadje voor volwassenen iets voor jou is? Weeg dan de voor- en nadelen eens tegen elkaar af. Dan krijg je een beter beeld van de bath bucket. En kun je bepalen of het iets voor jou is. 

👍 Voordelen

  • Verplaatsbaar

Het zitbad voor volwassenen is mobiel. Dat wil zeggen dat je het goed kunt verplaatsen. Het bad kun je overal gebruiken. Dat is bij een normaal bad niet het geval. 

  • Ruimte efficiënt 

De mobiele badkuip neemt weinig ruimte in beslag. In tegenstelling tot een echt bad. Bij een kleine badkamer kan het mobiele bad alsnog passen. 

  • Goedkoop

Voor een voordelig prijskaartje haal je de mobiele badkuip al in huis. Al helemaal als je het vergelijkt met een normaal bad. Als je een echt bad laat plaatsen, dien je bovendien vaak de badkamer te verbouwen. Ook dat kost veel geld. 

  • Duurzaam 

Het bad kan een manier zijn om duurzaam met water om te gaan. Je kunt het bad meerdere keren gebruiken. En er gaat minder water in dan bij een normaal bad. Al blijft de hoeveelheid water dat je verbruikt bij een douchebeurt alsnog minder. 

👎 Nadelen

  • Minder stevig 

Een bath bucket is minder sterk dan een normaal bad. Het bad kan in mindere mate tegen een stootje. 

  • Meestal voor 1 persoon

In het mobiele bad voor volwassenen is meestal plaats voor maar 1 volwassene. Terwijl je in een normaal bad ook met 2 personen kunt badderen. Ook heb je beperkte ruimte om jezelf in te soppen. 

Zitbad voor volwassenen kopen? Hier let je op:

Zoek je de bath bucket die het best bij jouw wensen past?

Dan kun je de zitbaden op de volgende eigenschappen met elkaar vergelijken:

Formaat

Het formaat van het zitbad wordt uitgedrukt in afmetingen, maar ook in het aantal liters. Er zijn grote en kleine bath buckets. 

Bij een groot zitbad voor volwassenen spreken we van een bath bucket in XL formaat. Soms passen daar zelfs 2 personen in. In een grote bath bucket past meer dan 200 liter. Er zijn zelfs baden met een inhoud van 330 liter

Ook kun je gaan voor een klein zitbadje voor volwassenen. Dat badje is geschikt voor 1 volwassenen of voor kinderen. Qua inhoud moet je dan denken aan minder dan 200 liter

Vorm

Het zitbad voor volwassenen kan meerdere vormen hebben. Over het algemeen hebben de mobiele baden een ovale vorm. Bij grote zitbaden in een ovale vorm, kun je soms nog languit liggen. 

Ook kun je een rond zitbad tegenkomen. Dat bad gebruik je meestal als zitbad. Ook kun je er een zitkussen in plaatsen voor extra comfort. Beide vormen zijn een goede keuze. Het is maar net wat je praktisch en comfortabel vindt. 

Materiaal

Veel voorkomend is een plastic zitbad. Plastic is een praktisch materiaal voor een badkuip. Het is licht van gewicht, goed betaalbaar en stevig

Ook zijn ze er in verschillende maten. Je kunt kiezen uit een plastic zitbad voor volwassenen of een plastic badkuip voor volwassenen. Het verschil tussen beiden is de houding die je aanneemt. In het ene bad kun je zitten en in het ander ook liggen. 

Daarnaast kunnen de mobiele zitbaden van nylon of PVC worden gemaakt. Dit type bath bucket heeft vaak verschillende lagen. Dat zorgt voor een isolerende werking. Het water blijft zo beter warm. Of juist beter koud, als je het bad als ijsbad wilt gebruiken. 

Opvouwbaar

Niet alle zitbaden voor volwassen en zijn opvouwbaar. Toch kan een opvouwbare of inklapbare bath bucket veel voordelen bieden. Een opvouwbaar bad is namelijk veel makkelijker op te bergen. Het neemt minder ruimte in beslag als je het niet gebruikt. 

Dat komt vaak goed van pas. Je wilt niet dat het zitbad in de weg staat. En vaak wordt het gebruikt in kleine badkamers

De manier waarop een mobiel bad kan worden ingeklapt verschilt. Soms zijn de zijkanten van het bad flexibel. Dan druk je de bovenkant in en maak je van het bad een plat formaat. 

Bij een Nylon of PVC zitbad werkt het opvouwen anders. Dan haal je de steunpilaren weg en klap je het bad in de breedte in. Je houdt op die manier een klein pakketje over. 

Accessoires voor bij een bath bucket

Wil je zo comfortabel mogelijk badderen in het mobiele bad? Dan kun je gebruik maken van bijpassende accessoires. Soms zitten er al accessoires bij het bad. Aan de zijkant heb je vaak een rekje voor badspullen. En voor bovenop krijg je vaak een deksel

Andere accessoires kunnen ook voorkomen en handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een badplank. Hier kun je eten en drinken op zetten. Maar kun je ook jouw telefoon, laptop of boek op kwijt. Zo kun je heerlijk ontspannen in bad met een boek of een film. 

Voor een lekkere zit of lighouding is een kussen fijn. Bij een plastic zitbad kun je een waterdicht zitkussen bestellen. Soms krijg je dat al bij het bad. Dat geldt ook voor een nekkussen. Dat zijn vaak opblaasbare kussens, die makkelijk op te bergen zijn. 

En wil je het bad veilig en makkelijk opbergen? Kijk dan of je een opbergtas bij het bad krijgt. Ook leuk bij het bad is badschuim of bath bombs. Zelfs die kunnen bij het bad meegeleverd worden. 

Alternatieven voor een bath bucket

Een goed alternatief voor een bath bucket is de opblaasbare jacuzzi. Dit is een leuk bad voor meerdere personen. Meestal wordt het bad buiten geplaatst. Bubbels komen daarbij uit de bodem van het bad.

Je kunt hierbij kiezen uit meerdere varianten. Denk aan: opblaasbare jacuzzi 2 personen, opblaasbare jacuzzi 4 personen en een opblaasbare jacuzzi voor 6 personen (of meer). 

Nog een vergelijkbaar product, is een rond zwembad of een opvouwbaar zwembad. Ook daar zijn veel soorten van. Zwembaden die je vast neerzet, maar ook zwembaden die je makkelijk op- en af kunt tuigen. 
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste zitbaden voor volwassenen geselecteerd?

De beste bath buckets zijn met zorg samengesteld. Om tot de top 7 te komen zijn veel zitbadjes voor volwassenen met elkaar vergeleken. De prijs en kwaliteit was daarbij het belangrijkst. Ook is er naar de reviews gekeken. En zijn er verschillende soorten mobiele badkuipen in het lijstje opgenomen. 

Hoe werkt een bath bucket?

Zet de badstop of het kraantje dicht en vul de bath bucket met warm water. Vervolgens kun je er in badderen. Na gebruik laat je het bad leeglopen. Dat kan met een badstop. Of met een kraantje en afvoerpijp. 

Is een bath bucket comfortabel?

Ja, een mobiel bad kan erg comfortabel zijn. Je kunt gaan voor een mobiel zitbad, maar ook voor een mobiele badkuip. In de badkuip kun je ook liggen. Soms krijg je een speciaal kussen bij het pakket. Dan geniet je van extra comfort. 

Waar zet je de bath bucket neer?

Het zitbadje voor volwassenen kun je op verschillende plekken neerzetten. Soms worden de zitbaden zelfs buiten gebruikt. Zet het mobiele bad buiten in de tuin of op het balkon. Of gebruik hem binnen. Het handigst is, als je het bad op een plek zet waar je het kunt laten leeglopen. Onder de douche is een slimme plek. Maar je kunt hem ook los in de badkamer zetten. En vervolgens met een afvoerslang het bad leeg laten lopen.