BBQ met deksel kopen? De beste (elektrische) BBQ’s met deksel

Zoek je een nieuwe, goede barbecue? En moet de barbecue een deksel hebben? In dit artikel vertellen we je wat je over de bbq met deksel moet weten.

Eerst zetten we de beste soorten voor je op een rij. Zodat je zelf niet eindeloos hoeft te zoeken. 

Vervolgens besteden we aandacht aan de voordelen van een barbecue met deksel. En gaan we in op de verschillende soorten, zoals een elektrische BBQ met deksel.

Daarnaast kom je te weten hoe je de bbq met deksel aan moet steken. 

De beste (elektrische) BBQ’s met deksel

Als je dan een barbecue met deksel koopt, moet dat wel een goede zijn. En wij besparen je graag die lange zoektocht.

Daarom hebben wij zelf getest welke barbecues met deksel de beste zijn. Hierbij werden veel soorten met elkaar vergeleken. 

De volgende bbq’s met deksel kwamen als best uit de test naar voren. Dit zijn stuk voor stuk barbecues met een goede prijs- kwaliteitverhouding. In het lijstje staan verschillende soorten bbq’s met deksel. 

1: Beste BBQ met deksel – Weber Master Touch GBS

Als het gaat om een barbecue met deksel, is de Weber Master Touch de beste keuze. Weber staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit barbecues. En het merk heeft veel goede kogelbarbecues in het assortiment.

De Master Touch barbecue is geschikt voor maximaal 12 personen. Het kookoppervlak heeft een diameter van maar liefst 57 centimeter. Dankzij de 2 wielen is de barbecue gemakkelijk te verrijden. 

Het rooster en de asopvangschaal zijn beide uitneembaar, wat het gebruiksgemak verhoogt. In de deksel lees je de temperatuur af. Verder heeft de barbecue een moderne zwarte kleur. 
2: Barbecue met deksel – The Bastard Urban

The-Bastard-Urban-Large-Complete-ei-bbq

Een aanrader voor een goede barbecue met deksel, is The Bastard Urban. Deze barbecue is geschikt voor maximaal 9 personen. Je kunt ervoor kiezen om de bbq met of zonder onderstel te bestellen. 

Het barbecueën doe je met houtskool of briketten. De barbecue heeft een stoere zwarte kleur en een temperatuurmeter in de deksel. Het schoonmaken van de barbecue is eenvoudig vanwege de uitneembare aslade.

Bovendien zijn er veel accessoires beschikbaar om de bbq functies verder uit te breiden. Een leuke barbecue dus voor de beginner en de ervaren barbecueër. 
3: Beste grote barbecue met deksel – Napoleon Grills Phantom Prestige 500

Napoleon-Grills-Phantom-Prestige-500-grote-barbecue

Ga je liever voor een grote BBQ met deksel op gas? Dan is de Napoleon Grills Phantom een goede optie. Deze bbq is geschikt voor groepen tot 15 personen en heeft een mooie, matte zwarte kleur.

Dat grote formaat en de donkere kleur geven de bbq een stoere uitstraling.

Een veilige functie zijn de verlichte knoppen. Als de knoppen van de branders verlicht zijn, zie je duidelijk welke branders aan staan. In de deksel zit daarnaast een praktische temperatuurmeter

De grote bbq heeft ook inklapbare zijtafels. En biedt meer dan genoeg ruimte onder de grill om de barbecue benodigdheden op te bergen.
4: Elektrische BBQ met deksel – Cadac E-Braai

Een heel ander type barbecue met deksel, is de skottelbraai. Bij het merk Cadac worden de beste elektrische skottelbraais met deksel verkocht. Deze E-Braai is daar een van. 

De E-Braai heeft een ronde vorm en is geschikt voor maximaal 6 personen. Het gebruiksgemak staat bij deze elektrische barbecue voorop. In enkele minuten is de skottelbraai barbecue warm. 

Je kunt zelf aan de knop draaien om de temperatuur in te stellen. Die temperatuur zie je terug in het display van de knop.

De E-Braai wordt geleverd met een handige draagtas, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen naar bijvoorbeeld een picknick of een barbecue op locatie.
5: Ronde BBQ met deksel – Weber Original Kettle

Een ideale barbecue met deksel, is de Weber Original Kettle. Dit is een traditionele kogel barbecue. Een ronde barbecue op een onderstel met meestal 3 poten. Dit onderstel heeft 2 wielen, zodat je de barbecue makkelijk vervoert. 

De barbecue heeft ook een open asopvangbak onderin, die gemakkelijk uitneembaar is. Wanneer je het rooster opent, valt alle as in de opvangbak en kun je de barbecue eenvoudig schoonmaken.

Met de Weber Original Kettle kun je zowel direct- als indirect grillen. Er zijn bovendien veel bbq accessoires beschikbaar. Zo bereid je de mooiste bbq creaties. 
6: Elektrische barbecue met deksel en onderstel – Weber Q2400 met onderstel

Weber-Q2400-grote-elektrische-barbecue

Nog een goede elektrische barbecue met deksel, is de Weber Q2400. Dit is een handige elektrische barbecue met een stevig onderstel. Dat brengt de barbecue op een fijne hoogte en geeft stabiliteit. Erg handig zijn ook de 2 werkbladen aan weerszijden. 

De elektrische bbq met deksel is ideaal voor grote groepen. Ondanks zijn compacte formaat is het mogelijk om met wel 10 personen tegelijk te barbecueën. 

De stevige deksel kan de warmte erg goed behouden. Daardoor wordt het eten gelijkmatig gegaard. En kun je heerlijke maaltijden bereiden. De knoppen maken het mogelijk om de temperatuur erg precies in te stellen. 
7: Egg BBQ met deksel – Big Green Egg Large

Big-Green-Egg-Large-bbq-ei

De Big Green Egg Large is een grote, eivormige barbecue met deksel. Dit is een barbecue die absoluut in het toplijstje thuishoort. Het grotere formaat maakt het mogelijk om met 15 personen tegelijkertijd te barbecueën. 

De kamado barbecue heeft een goed isolerende deksel. De egg barbecue is dan ook gemaakt van hittebestendig keramiek.

Dat geeft een optimale barbecue ervaring. Het keramiek heeft een isolerend effect, waardoor de smaken goed in het eten trekken. 

Bij de Big Green Egg krijg je een onderstel op wielen en 2 zijtafels. Ook wordt er een afdekhoes meegeleverd om de barbecue te beschermen.
Waarom een barbecue met deksel?

Een groot voordeel van de barbecue met deksel is de temperatuurverdeling. De temperatuur wordt is vrij constant. Hierdoor kan het eten op een gelijkmatige manier, ook van binnen, goed worden verwarmd. Maar dat is niet het enige voordeel. 

Een barbecue met deksel heeft namelijk een verminderde rookvorming. Daarnaast is de BBQ extra veilig. Je voorkomt ermee vlamvorming en bent beschermd tegen rondvliegend as. De barbecue met deksel wordt ook regelmatig gebruikt als balkon bbq.

Niet alleen tijdens het barbecueën biedt de deksel voordelen. Ook bij het doven is de barbecue met deksel extra veilig. Als je het vuur uit wilt maken, hoef je alleen maar de deksel op de bbq te zetten. En af te wachten. Zelf kom je niet in contact met de warmte. 

Soorten barbecues met deksel

Er zijn meerdere soorten barbecues die een deksel hebben. Ze kunnen allereerst variëren in brandstofsoort. Er zijn elektrische barbecues met deksel, maar ook houtskool en gasbarbecues

Daarbij zijn de gasbarbecues en elektrische bbq’s het eenvoudigst in gebruik. De barbecues zijn snel warm. Bij een gasbarbecue kun je denken aan de Napoleon bbq of aan de Cadac skottelbraai.

Deze merken staan bekend om dit type product. Al zijn er ook elektrische varianten van de skottelbraai. 

De houtskool BBQ met deksel geeft daarentegen weer een ‘echte’ barbecue smaak aan het eten. Je proeft het rokerige terug in de gerechten. Al helemaal als de bbq een deksel heeft. Dan trekt de smaak extra goed in het eten. 

Typische houtskool bbq’s met deksel zijn de egg barbecue en de kogelbarbecue. De egg barbecue is gemaakt van keramiek. Het type bbq wordt ook wel de kamado bbq genoemd.

Binnen dat ei kan de barbecue smaak goed in het eten trekken. Bekende bbq merken zijn hier de Big Green Egg en The Bastard. 

Dan heb je ook nog de kogel barbecue. Dit is een ronde barbecue met een traditionele barbecue look. De ronde bbq staat op 3 poten en heeft een handige deksel. Dit is een typische Weber barbecue.

Houd bijvoorbeeld de Weber aanbiedingen in de gaten om met de beste deal te slagen!

BBQ aansteken: Deksel open of dicht?

Bij het aansteken van de bbq met deksel, houd je de deksel geopend. Dat is veiliger. Bij het aansteken kan er namelijk veel rook of gas ophopen. Het is beter als dat niet ophoopt in de barbecue, maar kan ontsnappen. Open daarom de deksel. 

Dan circuleert de lucht. Op een later moment zou je de deksel weer op de bbq kunnen plaatsen. Dan is het veilig genoeg en kun je de temperatuur goed reguleren.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste barbecues met deksel geselecteerd?

Wij hebben veel barbecues met deksel vergeleken. In die vergelijking hebben wij gelet op prijs, kwaliteit en functionaliteit. Ook gebruiksgemak en reviews waren erg belangrijk. De barbecues met deksel die hier het best op scoorden, zijn in het toplijstje opgenomen. De BBQ’s zijn verkrijgbaar bij de beste bbq winkels. Deze winkels hebben dan ook vaak BBQ aanbiedingen.

Wat is het voordeel van een BBQ met deksel?

Een bbq met deksel heeft veel voordelen. Vooral op het gebied van veiligheid. De barbecue kun je op een veilige manier doven door de deksel op de bbq te plaatsen. Daarnaast voorkomt de deksel tijdens het barbecueën rookvorming. En ben je beschermt tegen ronddwarrelend as en vlamvorming. Het eten wordt er bovendien gelijkmatig door gegaard.


Meer BBQ: