BERG Skelter kopen? Het aanbod bekeken en vergeleken

Wil je graag een BERG skelter kopen, maar eerst wat meer informatie inwinnen? Dat snappen we volledig! In dit artikel bespreken we dan ook het volledige aanbod skelters van dit merk.

Om je te helpen de beste keuze te maken hebben we de verschillende modellen met elkaar vergeleken.

Verderop in het artikel vind je onder andere de voor- en nadelen van een BERG skelter.

Maar ook waar je skelters van dit merk kunt aanschaffen.

Over de BERG Skelters

BERG skelters, wie kent ze niet? Een hoop ouders van nu hebben hier vroeger veel speelplezier mee gehad samen met vriendjes en vriendinnetjes. Ook nu zijn skelters van dit merk nog steeds immens populair.

Het bedrijf heeft zijn oorsprong in de Veluwe. De oprichter was omringd door auto’s en tractors en had als droom zijn eigen vierwieler. Niet veel later was daar de geboorte van de eerste BERG skelter.

Sindsdien zijn skelters van BERG niet meer uit het straatbeeld te denken. Het bedrijf produceert al sinds jaar en dag skelters voor volwassenen en kids. Met goede reden werd BERG dan ook al snel de grootste concurrent van Mammoet skelters.

Er zijn ontzettend veel verschillende BERG modellen in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo heb je de skelter met aanhanger, extra zitje of meerdere versnellingen. Maar ook de elektrische skelter is een hit!

Voor ieder kind is er wel een perfecte skelter van BERG. Meer weten over de verschillende soorten BERG skelter modellen? Lees dan snel verder!

Verschillende modellen BERG skelters

Zoals eerder aangegeven is er voor iedereen wel een passende skelter van BERG. Het aanbod is dan ook ontzettend groot, van de classic BERG skelter tot skelters voor 2 personen.

En nóg belangrijker: alle skelters zijn geproduceerd met veiligheid als belangrijkste uitgangspunt.

Buiten veiligheid zien de skelters er ook gewoon cool uit! Zo heeft BERG met verschillende merken samengewerkt, waaronder BMW en Jeep. Hoe stoer is het om als kind samen met je vrienden op een Jeep BERG skelter te ravotten?

BERG skelters zijn geschikt voor iedereen: zo heb je skelters voor 2-jarigen tot aan skelters voor volwassenen. Uiteraard moet je als volwassene wel opletten op het maximale draaggewicht van de skelter.

Meer weten over de verschillende BERG modellen? We lichten alle modellen gecategoriseerd op leeftijd hieronder voor je toe.

GO – 10 tot 30 maanden

Voor de allerkleinsten heeft BERG de GO en GO2 modellen uitgebracht. De GO-serie bestaat uit loopauto’s of een combinatie tussen de loop- en trapauto. Dit maakt ze perfect voor kinderen tussen de 10 en 30 maanden.

Buiten het feit dat ze GO en GO2 skelters er super stoer uitzien, is dit niet het grootste voordeel. Deze loopauto’s zijn namelijk geproduceerd om de ontwikkeling van je kind te ondersteunen.

De GO-serie doet dit door middel van je kind helpen om te leren lopen en trappen. Door te leren steppen en trappen leert jouw kleintje al vanaf jonge leeftijd diens motoriek te verbeteren.

Is jouw kleine al zover dat ‘ie kan lopen, dan is de GO2 de perfecte opvolger. Dit model is namelijk voorzien van inklapbare pedalen, die het ontwikkelingsproces naar een hoger niveau tilt. De GO2 helpt je kind naast lopen ook het trappen onder de knie te krijgen.

En qua veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Alle BERG GO modellen zijn namelijk voorzien van 4 stevige wielen. Dit zorgt voor stabiliteit en verkleint de kans dat jouw kindje omvalt.

De GO is eigenlijk de voorloper van de skelter. Zodra jouw kind de trapauto ontgroeid is, is de opvolger een skelter voor kinderen vanaf 3 jaar.

Buzzy – 2 tot 6 jaar

De Buzzy is een van de populairste modellen. Dit model onderscheidt zich niet alleen van andere modellen door zijn coole uitstraling. Binnen de Buzzy-lijn vind je namelijk ook 2-in-1 driewielers, perfect voor kleine kinderen!

Voor een classic BERG skelter look zit je goed met de Buzzy-modellen. Maar ook voor een stoere look is de Buzzy perfect, dankzij de John Deere- en Jeep-uitvoeringen.

Ook dit model skelter is voorzien van 4 wielen die stabiliteit op de weg bieden. Hierdoor kan jouw kind op ieder terrein ravotten en rijden. De Buzzy’s zijn gemaakt met een verstelbare stoel, waardoor de skelter met je kind meegroeit.

De Buzzy’s zijn ideaal voor kids met een lichaamslengte tussen de 85 en 115 centimeter. Dit model is het meest geschikt voor kinderen tussen 2 en 6 jaar.

Reppy – 2 tot 6 jaar

In dezelfde leeftijdscategorie valt de BERG Reppy. Deze skelters zijn perfect voor kinderen tussen 2 en 6 jaar. En dan vooral de kids die gek zijn op auto’s en racen!

De Reppy skelters zijn ontworpen om je kind een echte race ervaring te geven. Dit uit zich in het design met kuipstoel, professioneel racestuur en de snelle looks. Fijne bijkomstigheid: ook dit model heeft een verstelbare stoel, zodat ‘ie met je kind meegroeit.

Waar de Reppy modellen zich in onderscheidt is de soundbox in het stuur. Deze maakt het mogelijk om 4 verschillende geluiden te maken: starten, gas geven, remmen en toeteren. Niet alle Reppy’s hebben overigens een soundbox, houd hier rekening mee.

Buddy – 4 tot 8 jaar

De Buddy is naast Buzzy één van de meest populaire modellen BERG skelters. Het fijne aan de Buddy is dat je kind er jarenlang gebruik van kunt maken. De stoel is namelijk verstelbaar, waardoor de skelter met je kind meegroeit.

Dit model heeft vier wielen en een schommelas, waardoor hij super stevig en stabiel op de weg ligt. De wielen zijn voorzien van lucht in de banden, waardoor je niet zo zwaar hoeft te trappen.

BERG heeft voor de Buddy met verschillende merken samengewerkt, waardoor ze beschikbaar zijn in meerdere uitvoeringen. Hier vallen onder andere automerk BMW en tractormerk John Deere onder.

Maar ook de populaire Jeep BERG skelter is onderdeel van de Buddy-lijn.

Het Buddy-model is perfect voor kinderen met een lichaamslengte tussen de 100 en 130 centimeter. Dit maakt hem dan ook de meest geschikte skelter voor kinderen vanaf 4 jaar.

Rally – 4 tot 12 jaar

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zich ook met de BERG Rally volledig uitleven. De lichtgewicht skelter is ontworpen om lange ritten mee te rijden. Maar de trapskelter doet ook prima dienst als je kronkelige bospaden wilt bestormen.

Ook dit model is voorzien van een verstelbare stoel, waardoor de Rally met je kind meegroeit. De wielen zijn voorzien van luchtbanden, die het rijden makkelijk en comfortabel maken.

Ten opzichte van andere modellen onderscheidt de Rally zich door het BFR-systeem.

Met het BFR-systeem in de Rally kun je met de trappers remmen. Maar ook achteruit rijden door achteruit te trappen kan met dit model. Sommige uitvoeringen zijn zelfs voorzien van LED-lampjes en richtingaanwijzers!

De Rally is de meest geschikte skelter voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Ben je specifiek op zoek naar een skelter voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar? Ook dan is de Rally de perfecte match.

XL skelter – vanaf 12 jaar

Is jouw kind de maximale lengte of het belastbare gewicht van bovenstaande modellen ontgroeid? Dan zijn de XL skelters van BERG de volgende stap.

De XL skelters zijn beschikbaar met verschillende frames en in meerdere kleuren. Ze zijn perfect voor kinderen met een lichaamslengte vanaf 125 centimeter, ofwel vanaf 12 jaar oud.

Maar ook volwassenen kunnen oude herinneringen ophalen met een BERG XL skelter.

Een XL skelter met BFR frame maakt het mogelijk met de trappers te remmen en achteruit te rijden. Skelters met een BFR-3 frame zijn voorzien van 3 versnellingen, voor optimaal rijcomfort.

En de skelters met een E-BFR frames zijn elektrisch ondersteund, met een geïntegreerde motor en uitneembare accu.

Heb jij of heeft jouw kind een lange lichaamslengte? Neem dan eens een kijkje naar de skelters met XXL frame.

Specials

Buiten de meest populaire modellen heeft BERG ook een aantal specials uitgebracht: de BERG driewielers.

Deze specials zijn net iets anders dan de klassieke skelter. Ze hebben namelijk drie wielen in plaats van vier. Afhankelijk van het model zijn deze Chopper skelters geschikt voor 1 tot 2 personen.

Een ander populair model binnen de specials is de BERG Street-X Triker. Dit is een wendbare driewieler die je bestuurt door te balanceren met je lichaam. Hierdoor haal je hoge snelheden en kun je de scherpste bochten maken!

Oude BERG skelter modellen

Eén van de meest bekende oude modellen is de BERG Triggy. Deze skelters waren uitgevoerd met 3 wielen en hadden een grote gele ladder voorop. Hiermee kon je als kind zand scheppen, voor eindeloos speelplezier in de zandbak.

Helaas worden Triggy’s niet meer gemaakt, en zijn ze niet meer nieuw verkrijgbaar. Wellicht dat je ze sporadisch nog eens tegenkomt op tweedehands advertentiewebsites.

Waarom een BERG skelter kopen?

Plezier is allergrootste reden om een skelter van BERG te kopen! Niet alleen als kind, maar ook als volwassene beleef je eindeloos speelplezier op een BERG skelter. 

Buiten plezier is veiligheid natuurlijk even belangrijk. BERG staat dan ook al jarenlang bekend om de productie van sterke en veilige skelters. Er wordt gebruik gemaakt van hoge kwaliteit materialen en verschillende veiligheidstechnologieën.

Denk bijvoorbeeld aan een vrijloopautomaat. Dit zorgt ervoor dat de pedalen niet blijven doordraaien zodra je kind stopt met trappen. Dit voorkomt dat de voetjes van je kind tussen de trappers terecht komen, met alle gevolgen van dien.

Ook het gebruik van een flexibele as in de skelter zorgt voor extra veiligheid. Deze as zorgt er namelijk voor dat de trapskelter altijd met 4 wielen op de grond blijft staan. 

Om de veiligheid van BERG skelters te waarborgen worden alle skelters uitgebreid getest. Dit gebeurt niet alleen in eigen testcentra, maar ook door onafhankelijke Europese partijen. Alle skelters zijn stuk voor stuk voorzien van het CE-veiligheidskenmerk.

Welke leeftijd voor een BERG skelter?

We hebben het al eerder gezegd, maar BERG skelters zijn er voor iedereen! Voor kinderen vanaf 10 maanden tot volwassenen.

We sommen hieronder voor de duidelijkheid de verschillende modellen met geschikte leeftijden voor je op:

 • 10 tot 30 maanden: GO of GO2
 • 2 tot 6 jaar: Buzzy of Reppy
 • 4 tot 8 jaar: Buddy
 • 4 tot 12 jaar: Rally
 • Vanaf 12 jaar: XL skelters

Hoe duur is een BERG skelter?

Afhankelijk van het model lopen de prijzen van BERG skelters nogal uiteen. Je bent ergens tussen de 90 en 2750 euro kwijt voor een skelter.

Voor het gemak zetten we de gemiddelde prijzen per model voor je op een rij:

 1. De goedkoopste modellen zijn logischerwijs de GO of GO2 driewielers voor de allerkleinsten. Deze kun je aanschaffen voor zo’n 90 tot 110 euro
 2. De prijs voor een Buzzy skelter ligt tussen ergens tussen de 145 en 215 euro
 3. Je bent tussen de 240 en 315 euro kwijt voor een Reppy skelter
 4. Het goedkoopste Buddy-model schaf je aan voor zo’n 355 euro. Voor het duurste model betaal je zo’n 455 euro
 5. De kosten voor een Rally skelter liggen rond de 459 euro
 6. De duurste modellen zijn ongetwijfeld de XL-skelters van BERG. Deze zijn geprijsd tussen de 555 en 2735 euro. Het duurste model is een elektrische skelter met trapondersteuning

De voor- en nadelen van BERG skelters

BERG skelters hebben ontzettend veel voordelen, dit is dan ook de reden dat ze zo populair zijn. Maar zitten er ook nadelen aan skelters van dit merk?

We zetten de grootste voor- en nadelen voor je op een rijtje:

👍 Voordelen:

 • Ruime collectie, voor iedereen is er wel een geschikte BERG skelter
 • Veel modellen hebben een verstelbare stoel en/of stuur, waardoor je kind er jarenlang plezier van heeft
 • Alle skelters zijn een uitgebreide veiligheidstest ondergaan. Je bent dus verzekerd van een veilige skelter als je kiest voor een BERG skelter
 • Je kunt ermee op de weg rijden, maar ook off road avonturen beleven
 • Gemaakt van de sterkste en meest duurzame materialen
 • Alle modellen hebben een Brake Freewheel Reverse (BFR) mechanisme wat ervoor zorgt dat de pedalen niet doordraaien als je stopt met trappen
 • Verschillende aandrijvingsmogelijkheden, waaronder meerdere versnellingen of een elektrische motor
 • Alle skelters zijn voorzien van een terugtraprem
 • De schommelas zorgt ervoor dat de skelter stabiel en met 4 wielen op de grond blijft staan
 • Alle skelters zijn gemaakt met een gladde afwerking. Een scherp puntje ga je dus niet terugvinden
 • Wielen hebben rubberen banden, voor optimaal rijcomfort

👎 Nadelen:

 • De prijs. Sommige modellen zijn ontzettend duur, en daarom niet geschikt voor iedereen.
 • Niet alle modellen zijn geschikt voor meerdere personen. Er zijn maar een aantal buddy BERG skelters geproduceerd

Hier koop je BERG skelters

Ben je er over uit? Je wilt een BERG skelter aanschaffen, maar je weet niet precies waar je terecht kan? Geen zorgen, ook dat hebben we voor je onderzocht.

Een skelter van BERG is verkrijgbaar bij een breed scala aan winkels. Zo kun je bijvoorbeeld bij een speelgoedwinkel terecht, maar ook bij verschillende bouwmarkten.

Niet alle winkels hebben het hele jaar door skelters van BERG in het assortiment. Houd hier rekening mee. Bij onderstaande aanbieder kun je in ieder geval altijd terecht voor een BERG skelter.