Beste kattenverjager kopen? Vergelijk de Top 5 (met Koopgids)

Koop de beste kattenverjager en je ontmoedigt katten je tuin binnen te lopen.

Katten kunnen schade aanrichten in je tuin en daar hun behoefte doen. Ze weten niet dat ze niet over jouw schutting heen mogen.

Uiteraard wil je een katvriendelijk middel waarmee je de katten vriendelijk vertelt ergens anders naartoe te gaan. Wij hebben een groot aantal kattenverjagers getest en daar een top 5 uit samengesteld.

Deze producten bespreken we in detail. Daarna krijg je een koopgids met alles om rekening mee te houden als je een kattenverjager uitkiest.

De beste kattenverjagers: Top 5 (getest)

De onderstaande 5 producten zijn allen uitstekend uit de test gekomen en als best getest uitgeroepen. Deze top 5 is samengesteld om jou te helpen katten uit je tuin te weren. De middelen werken op verschillende manieren.

1. De beste ultrasone kattenverjager: Pest-Tech PT-513

Deze ultrasone kattenverjager weert katten uit je tuin met geluid. Mensen kunnen deze geluiden nauwelijks horen, maar voor katten zijn ze erg irritant.

Naast ultrasone geluidsgolven gebruikt hij ook licht en een luid alarm. Dit kan je zelf instellen. Hij werkt op oplaadbare batterijen en zonne-energie. Het bereik is een straal van 8 tot 9 meter.

👍 Voordelen:

 • Ultrasone kattenverjager met alarm en licht.
 • Bereik: straal van 8 tot 9 meter.
 • Opladen met USB-kabel of zonne-energie.
 • Smart-Modus.
 • Verjaagt ook andere ongewenste dieren.

👎 Nadelen:

 • In grotere tuinen moet je meerdere apparaten plaatsen.
2. De beste kattenverjager korrels: ECOstyle kattenschrik

Deze kleiachtige korrels van ECOstyle hebben een sterke geur waar katten een hekel aan hebben. Je strooit ze uit in je tuin op de plekken waar je de katten wilt weren. Denk dan aan looppaden en plekken waar ze graven en hun behoefte doen.

Je moet het middel regelmatig strooien voor het beste effect. De korrels zijn waterbestendig en 100% natuurlijk.

👍 Voordelen:

 • Korrels met een nare geur voor katten.
 • Waterbestendig.
 • 100% natuurlijk.
 • Diervriendelijke oplossing.
 • Lage prijs.

👎 Nadelen:

 • Voor het beste resultaat moet je regelmatig strooien.
3. De beste anti-klim strip tegen katten: VerminBuster anti klim strip 10 pack

Als katten over je schutting klimmen, dan kan je ze afweren met een anti-klim strip. Dit is vooral een handige oplossing als je tuin omringd is met een schutting.

Deze strips van VerminBuster plaats je over de rand van je schutting en katten klimmen er minder makkelijk overheen. Het pak bevat 5 meter klimstrip dat gemakkelijk te monteren is. Het schrikt ook vogels af, een mooie bijkomstigheid.

👍 Voordelen:

 • Anti-klim strips voor schutting.
 • Gemakkelijk te monteren.
 • Permanente oplossing.
 • Ook inbraakwerend en tegen vogels.
 • Zonder gif of chemicaliën.

👎 Nadelen:

 • Werkt alleen als je een gesloten schutting hebt.
4. Beste betaalbare kattenverjager: MW Pets Solar Kattenverjager – duo pack

Met deze ultrasone kattenverjager van MW Pets weer je voor een klein bedrag de katten uit je tuin. Je krijgt 2 apparaten, dus daarmee kan je een groter gedeelte van je tuin bereiken.

Deze kattenverjager heeft een bewegingssensor, en het ultrasone geluid wordt alleen afgegeven als er een kat in de buurt is. Hij werkt op oplaadbare batterijen en zonne-energie. Daarbij geeft hij ook een alarm af en een lichtflits.

👍 Voordelen:

 • 2 ultrasone kattenverjagers voor goede prijs.
 • Bereik: 8 tot 10 meter.
 • Ultrasoon anti-katten geluid, lichtflits en alarm.
 • Werkt op bewegingssensor.
 • Ook tegen andere diersoorten.

👎 Nadelen:

 • Klein bereik voor grote tuinen.
5. Beste kattenverjager spray: BSI – Exit Spray – Kattenverjager

Een laatste manier om katten en ook honden uit je tuin te weren is met een spray. Deze van BSI spuit je op oppervlakten buiten, zoals bloembakken, schuttingen, zaaibedden en buitenmuren.

Het lost niet op in water en geeft een nare geur af met langdurige werking. Je moet het regelmatig aanbrengen, maar niet constant. Het voordeel is dat je zelf bepaalt waar je de katten niet wilt hebben, bijvoorbeeld bij je vuilnisbak of in je moestuin.

 👍 Voordelen:

 • Spray voor doeltreffende verjaging.
 • Niet duur.
 • Regenbestendig en langdurige werking.
 • Ook tegen honden.
 • Voor gebruik buiten.

👎 Nadelen:

 • Je moet het blijven herhalen.
Waarom wil je katten verjagen uit je tuin?

Katten zijn schattige dieren. Waarom wil je niet dat ze je tuin inkomen? Schattig als ze zijn, ze kunnen ook veel schade aanrichten. Ze gaan je vuilnisbak in, doen hun behoefte naast je groenten, zetten hun territorium af en krabben aan je bomen.

Ze maken lawaai als ze krols zijn, graven gaten en laten soms een onaangename geur achter.

Misschien heb je zelf een kat die door andere katten wordt afgeschrikt? Of je hebt een hond die achter de katten aan gaat? Er zijn allerlei redenen waarom je deze beestjes niet in je tuin wilt hebben. Ook al zijn ze nog zo lief.

Het verjagen van katten uit je tuin kan op een aantal (ook natuurlijke) manieren en deze zijn diervriendelijk. Ze ontmoedigen de katten om je tuin in te komen en daardoor gaan ze ergens anders naartoe. Jij hebt het rijk weer voor jezelf alleen.

De beste kattenverjager kopen: Aandachtspunten

Ga je naar de winkel om de beste kattenverjager te vinden voor jouw probleem? Let op deze punten en je neemt de beste kattenverjager mee naar huis.

1. Wat kan je zelf doen?

Katten weren uit je tuin, dat kan je ook eerst zelf proberen. Je kunt bepaalde planten neerzetten, zoals lavendel, citroenverbena, munt of ooievaarsbek.

Koffiedik werkt ook om katten te stoppen met graven. Leg dit op plekken waar ze dat veel doen. Ze houden er niet van om natte vieze pootjes te krijgen.

Omdat katten niet van water houden, kan je ze ook verschrikken met een waterstraal. Dat kan je zelf doen, als je veel tijd in je tuin doorbrengt. Een alternatief dat je hebt is om een kattenverjager met sensor te kopen die een waterstraal spuit als er een kat in de buurt komt.

Tip: sterke geuren, zoals azijn, knoflook en peper werken ook tegen katten. Strooi dit rond je tuin en de katten maken snel rechtsomkeert.

2. Het soort kattenverjager

Als al deze middelen niet werken, is het tijd voor een betere oplossing. Je wilt investeren in een kattenverjager die het probleem snel oplost. Denk eerst na over het soort kattenverjager dat je wilt kopen.

Je hebt dan een aantal opties om uit te kiezen.

 • Ultrasoon: een ultrasone kattenverjager, ook wel katten pieper genoemd, maakt een geluid dat katten niet aanstaat. Dit anti-katten geluid is voor mensen nauwelijks hoorbaar. Ze werken vaak met een sensor en op zonne-energie. Het bereik is een straal van 8 tot 10 meter. Deze apparaten werken vaak ook voor andere ongewenste diersoorten.
 • Korrels: strooi korrels in je tuin met een lucht die katten niet fijn vinden. Deze korrels zijn natuurlijk en te strooien op de belangrijke plekken. Je moet het wel blijven herhalen, zodat de katten ook echt uit je tuin blijven.
 • Anti-katten strips: als je een schutting om je tuin hebt, dan kan je daar strips met scherpe puntjes op aanbrengen. Ze kunnen er dan niet overheen klimmen. Dit type katten verschrikker werkt alleen als je een schutting om je hele tuin hebt. Vogels strijken er dan ook niet meer op neer.
 • Waterstraal: wil je zelf niet continu klaar moeten staan met een plantenspuit of tuinslang? Koop dan een kattenverjager met een waterstraal. Deze werken op batterij en een sensor. Als er een kat in de buurt komt krijgt deze een vriendelijke aanmaning om weg te gaan.
 • Lucht: als laatste kan je een kattenverjager met lucht kopen. Deze zijn er vooral om de katten te laten schrikken. Deze katten verschrikkers geven een luchtstoot uit als er een kat wordt gesignaleerd door de sensor. Kattenverjagers met lucht (of met water) zijn wel wat lastiger te vinden in de winkels.

3. De energievoorziening van de katten verschrikker

Als je besluit om een ultrasone katten pieper te kopen, of een apparaat dat water of lucht spuit, dan moet deze voorzien worden van stroom. Dat kan op verschillende manieren.

De meeste kattenverjagers op stroom werken met batterijen. Deze batterijen zijn oplaadbaar via USB kabel of werken op zonne-energie. Je hoeft de batterijen dus bijna nooit op te laden.

4. De handige extra’s

Vooral de kattenverjagers met geluid worden geleverd met handige extra’s. Dit zijn dan de mogelijkheden waar je naar op zoek kunt gaan.

 • Een smart-modus die elke 15 minuten standaard een geluid afgeeft, niet alleen als de kat in de buurt is.
 • Een lichtflits om de kat nog meer af te schrikken.
 • Een alarm waarvan de kat schrikt en hard wegrent.
 • Een sensor die het apparaat alleen inschakelt als de kat in de buurt is.
 • Bij spray en korrels is het handig als ze waterbestendig zijn, zodat regen en andere neerslag de werking niet vermindert.

5. Wat vinden de huidige gebruikers?

Je hebt nu vast een aantal goede katten verschrikkers gevonden. Of je nu een kattenverjager op stroom of met korrels gebruikt, het zijn de ervaringen van deze gebruikers die je vertellen hoe het middel echt werkt.

Ook als je andere afweermiddelen aanschaft, zoals een mollenklem of wespenspray, is het altijd goed om te zien wat anderen ervan vinden.

Deze ervaringen vertellen je hoe effectief de kattenverjager is. Als deze niet naar behoren werkt, lees je het direct. Werkt deze wel goed, dan zie je aan de ervaringen hoe de kattenverjager het probleem heeft opgelost.

Voordat je bestelt, scrol je altijd even door naar deze beoordelingen. Er staat waardevolle informatie in, die je gebruikt om je keuze te bevestigen.

Waar koop ik een goede kattenverjager?

Kattenverjagers met geluid, korrels en sprays en strips zijn gemakkelijk te vinden. Ze worden verkocht door allerlei winkels, zoals Action, Welkoop, Praxis, Gamma, Lidl en ook Karwei.

Het is altijd de moeite waard om je kattenverjager online te zoeken. Daar heb je een ruim aanbod en staan de klanten ervaringen direct onder het product. Je stuit daar vast op een mooie aanbieding.
Veelgestelde vragen

Welke kattenverjager werkt het beste?

De meeste mensen besluiten te investeren in een ultrasone kattenverjager. Dat is een ideale keuze voor kleinere tuinen. Heb je een grote tuin? Dan zijn kattenkorrels een uitkomst.

Welke planten werken als kattenverjagers?

Vuurwerkplant, Geranium, Lavendel, Citroenverbena, Citroentijm, Goudsbloem, Wormkruid, Kattenschrik, Ooievaarsbek, Pyrethrum en Munt; katten houden niet van de geur van deze planten. Ze zijn een mooie toevoeging aan je tuin én schrikken katten af.


Meer verjagers en bestrijding: