Beste kinderfiets voor 3 jarigen

Het voelt misschien als gisteren dat je kind begon te lopen. Nu is het alweer tijd voor een fiets! Als het om fietsen gaat, is jong geleerd oud gedaan zeker van toepassing.

Op zoek naar een kinderfiets voor jouw 3 jarige? Hier geven we je de beste opties!

De beste kinderfiets voor kids van 3 jaar

Beste peuterfiets 3 jaar – Supersuper Cooper Kinderfiets

Supersuper-Cooper-peuterfiets-3-jaar

Veel peuters zullen dol zijn op de Supersuper fiets. Hij lijkt namelijk precies op de fiets van papa en mama! Met zijn voor- en achterdrager ziet je kind er heel stoer uit.

Ook kan een knuffel op deze manier makkelijk mee op stap. De Supersuper is ook nog eens beschikbaar in verschillende kleuren.

Het frame van deze peuterfiets is gemaakt van aluminium. Dit maakt het stevig en betrouwbaar. De extra dikke wielen en de zijwieltjes zorgen voor extra evenwicht.

Dubbele remmen zorgen ervoor dat je kind niet te snel gaat. Met de fietsbel zul je bovendien altijd horen of er een kleine fietser aankomt!

👍 Voordelen:

 • Met voor- en achterdrager
 • Met 2 handremmen
 • Stevig frame
Beste fiets met zijwieltjes 3 jaar – Russl Metallic

Russl Metallic_fiets met zijwieltjes 3 jaar

Deze ontzettend stoere fiets is geschikt voor kinderen die niet bang zijn om op avontuur te gaan. Het BMX-ontwerp zorgt ervoor dat je overal de show zal stelen! De Russl is verkrijgbaar in 3 metallic kleuren. Zowel jongens als meisjes zullen er dol op zijn.

De fiets met 12 inch wielen is geschikt voor een kind van 3 jaar. De extra dikke wielen en de zijwieltjes maken het een veilige keuze. Is je kind er klaar voor om het zonder te proberen? Dan kun je de zijwieltjes gemakkelijk demonteren. Zo wordt leren fietsen een echte uitdaging!

De Russl heeft 2 handremmen en een fietsbel. Ook krijg je een fietspomp cadeau bij je aankoop.

👍 Voordelen:

 • Stoere BMX-fiets
 • Afneembare zijwieltjes
 • Met 2 handremmen
Beste kinderfietsje voor jongen van 3 – Volare Black Cruiser

Volare-Black-Cruiser_beste-kinderfiets-3-jaar

Een echte stoere jongen heeft natuurlijk een stoere fiets nodig. De Black Cruiser is ideaal voor de jonge avonturiers. De dikke wielen lijken op de wielen van een BMX. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je kind extra grip heeft. De zijwieltjes houden je kind in evenwicht.

Voor de veiligheid heeft de Black Cruiser 2 handremmen. De wielen hebben een grootte van 12 inch. Dit is ideaal voor een kind van deze leeftijd. De aluminium frame zorgt voor extra stevigheid. Deze leuke fiets voor een 3 jarige zal het leren fietsen een leuke ervaring maken.

👍 Voordelen:

 • Stoer uitziende fiets
 • Met 2 handremmen
 • Brede wielen
Beste kinderfietsje voor meisje van 3 – Volare Woezel & Pip kinderfiets

Volare-Woezel-Pip-kinderfiets_Beste-kinderfietsje-voor-meisje-van-3

Is jouw dochter of kleindochter dol op Woezel & Pip? Dan is dit model van Volare het perfecte cadeautje! Het heeft een mandje voorop, en een zitje achterop. Zo kan een favoriete pop of knuffel mee op pad. Leren fietsen is nog nooit zó leuk geweest!

De fiets is zeer gepast voor een kind van 3 jaar. Het heeft zijwieltjes, zodat het leren fietsen wat veiliger is. Zodra het fietsen beter gaat, kunnen de zijwieltjes makkelijk van de fiets worden gehaald.

Dit model heeft ook een handrem. Zo kan je kind leren omgaan met snelheid op een betrouwbare manier.

👍 Voordelen:

 • Woezel & Pip illustraties
 • Inclusief mandje en achterzitje
 • Afneembare zijwieltjes
Beste loopfiets voor 3 jarige – Eddy Toys Loopfiets

Eddy-Toys-Loopfiets_Beste-loopfiets-voor-3-jarige

Een loopfietsje is een geweldige optie voor kinderen die staan te popelen om zelf te kunnen fietsen. Een loopfiets heeft geen pedaaltjes. Je kind gebruikt zijn of haar benen om in evenwicht te blijven.

Hierdoor is het allemaal net iets minder spannend. Je blijft namelijk in contact met de grond. Dit is een goede manier om te leren hoe je op een fiets balanceert.

Deze loopfiets van Eddy Toys is beschikbaar in roze en lichtblauw. Jongens en meisjes zullen er dus beiden dol op zijn. Het zadel is verstelbaar van 35 cm tot maximaal 42 cm. Je kind groeit snel, dus dit is erg handig. Ook het stuur kan versteld worden.

👍 Voordelen:

 • Goede manier om te leren fietsen voor de jongsten
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Verstelbaar zadel en stuur
Aandachtspunten bij het vergelijken

kinderfiets vergelijken

Comfort

Het is belangrijk dat je kind zich comfortabel voelt op een fiets. Zorg dat ze gemakkelijk bij de pedalen kunnen komen. Ook moeten ze niet te veel voorover hoeven buigen om het stuur vast te houden.

Het is niet het eind van de wereld als ze zich een beetje moeten rekken. Je kind groeit namelijk snel! Als het te veel moeite kost, is het beter om een kleinere maat te vinden.

Sommige kinderfietsen hebben een verstelbaar stuur en zadel. Dit is een geweldige oplossing voor groeiende kinderen.

Remmen

Remmen zijn ontzettend belangrijk, ook bij een kinderfiets. Voor de veiligheid van je kind is het daarom essentieel dat hun fiets remmen heeft.

Zorg bovendien dat je kind weet hoe de remmen werken voordat ze gaan fietsen. Zo kun je ongelukjes voorkomen.

Op- en afstappen

Op- en afstappen van kinderfiets

Kijk goed of je kind makkelijk van de fiets kan stappen. Dit kan een valpartij voorkomen. Bovendien is het fijn voor een kind om te weten dat ze zelfstandig kunnen afstappen. Dit zal het fietsen minder eng maken. Zo blijft leren fietsen leuk!

Voor het op- en afstappen van de fiets is ook het gewicht belangrijk. Een te zware fiets kan je kind al snel uit balans brengen. Een grotere fiets is uiteraard zwaarder. Bij twijfel is het daarom beter om voor een kleiner model te gaan.

Materiaal

Natuurlijk moet het frame stevig genoeg zijn om betrouwbaar op te kunnen fietsen. Toch zijn stalen frames vaak veel te zwaar voor kinderen.

Aluminium is een betere keuze. Dit is zeer stevig, maar toch licht genoeg. In principe zou je kind zelf de fiets moeten kunnen dragen.

Ontwerp

Kinderen kunnen ontzettend enthousiast worden van een mooie fiets. Hoe leuker ze het ontwerp vinden, hoe vaker ze op de fiets zullen stappen.

Kinderfietsen komen gelukkig in allerlei verschillende kleuren en stijlen. Wil je kind er liever stoer uitzien? Of misschien toch iets hebben met hun favoriete cartoon? Alles is tegenwoordig mogelijk!

Een fiets die meegroeit

Kinderen groeien ontzettend snel, vooral een kind van drie jaar. Veel ouders hebben daarom de neiging om een grotere fiets te kopen. Hier kan het kind vervolgens ‘ingroeien’. Dit is een logische gedachte.

Toch is het beter om een fiets met de juiste maat te kopen. Hoe groter de fiets, hoe moeilijker het voor je kind zal zijn om te gebruiken. Het gewicht en de grootte kunnen het lastig maken om in balans te blijven. Dit kan tot ongelukken leiden.

Vooral kinderen die net leren fietsen, hebben de juiste fietsmaat nodig. Dit betekent echter niet dat je kinderfiets na een poosje weggegooid geld is. Je kind zal er ontzettend veel plezier aan beleven.

Als hij of zij te groot is, kun je kijken of je hem tweedehands kunt verkopen. Zo verdien je er wat geld mee terug. Ook kan een ander kindje op die manier genieten van de mooie fiets!

Wat is de juiste fietsmaat voor een kind van 3 jaar?

juiste-kinderfiets-maat

Over het algemeen wordt een fiets met 12 inch (30,5 cm) wielen aangeraden voor een 3-jarige. Als je zoon of dochter snel groeit, zijn wielen van 14 inch (35,5) ook een optie.

Het belangrijkste is dat je kind makkelijk zijn of haar voeten op de grond kan zetten. Zo kunnen er geen ongelukken gebeuren. Bovendien is het zo makkelijker om te leren balanceren voor een kind.

Ben je aan het twijfelen tussen 12 inch en 14 inch? Hier geven we je een kort overzicht van de maten:

 • Een 12 inch fiets is over het algemeen geschikt voor een kind van 2 tot 4 jaar. Dit komt met een lengte van ongeveer 90 cm tot 100 cm. De geschikte lengte van het binnenbeen is hier 38 cm tot 45 cm.
 • Een 14 inch fiets is geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Kinderen met een lengte van 94 cm tot 112 cm zullen hier goed op passen. De binnenbeenlengte voor dit formaat is 38 tot 50 cm.

Een kinderfiets voor een 2 jarige kan dus geschikt zijn voor je 3 jarige. Ook een fiets voor een 4 jarige kan prima passen. Elk kind is anders. Meet je zoon of dochter dus even goed voordat je een aankoop maakt.


Meer voor kinderen: