Beste kinderfiets kopen? Dit zijn de 5 beste kinderfiets merken

Wil je een kinderfiets kopen, maar weet je niet welke merken goede kinderfietsen produceren? Maak je maar geen zorgen, we hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan.

Wij zetten in dit artikel de beste kinderfiets merken voor je op een rijtje.

Een goed kinderfiets merk heeft niet alleen een ruim assortiment om uit te kiezen. De veiligheid van je kleintje staat natuurlijk altijd voorop.

De beste kinderfietsen merken uit onze toplijst produceren dan ook allemaal veilige en kwalitatief goede kinderfietsjes.

Top 5 beste kinderfiets merken

Wat is nu een goed merk kinderfiets? Deze vraag nemen we in dit artikel graag bij je weg.

We hebben onderzoek gedaan en meerdere kinderfietsenmerken met elkaar vergeleken. In onze top 5 vind je de beste kinderfiets merken uit de test.

  1. AMIGO
  2. Volare Bicycles
  3. Dino Bikes
  4. Popal
  5. Puky
  6. Yipeeh

De 5 goede kinderfiets merken vergeleken

Meer weten over de 5 best geteste kinderfiets merken? We zijn dieper gedoken in de merken achter de kinderfiets en hebben ze allen uitgelicht. Met deze informatie op zak maak je een goede geïnformeerde keuze.

1. AMIGO

amigo-e-bikes-merken

AMIGO is het eigen merk van e-commerce platform Foris. Hier vallen onder andere de webshops Giga-Bikes en internet-bikes onder. Het hoofdmotto van AMIGO is het produceren van kwalitatief goede en toch betaalbare kinderfietsen.

Het idee om fietsen speciaal voor kinderen te ontwerpen kwam voort uit het summiere aanbod. Waar volwassenen uit heel veel verschillende fietsen konden kiezen, was dit voor kinderen niet het geval.

De oprichter begon zodoende met het ontwerpen en produceren van alle soorten en maten kinderfietsen.

AMIGO onderscheidt zich hiermee als fietsenmerk ten opzichte van andere merken. Het merk is namelijk de enige die begonnen is als fietsmerk speciaal voor kinderen.

Hierna zijn ze zich pas gaan richten op het produceren van fietsen voor volwassenen en accessoires. Vooral de e-bikes van AMIGO zijn veel verkrijgbaar.

Het assortiment AMIGO kinderfietsen is ontzettend groot, voor iedere leeftijd is er wel een exemplaar te vinden. Het grootste aanbod begint bij kinderfietsen voor 2-jarigen, maar zelfs voor de allerkleinsten bestaan er fietsjes.

Allemaal zijn ze voorzien van een stevig frame en beschikbaar in talloze kleuren en inchmaten.

Buiten het enorme aanbod aan kinderfietsen kun je bij AMIGO ook terecht voor leuke kinderfietsaccessoires. Van felgekleurde buitenbanden tot aan gezellige fietsmandjes en kinderfietssloten.

Zo maak je het rijden op een kinderfietsje nóg leuker voor je kleintje!

Naast Giga-Bikes en internet-bikes kun je fietsen van dit merk ook bij Bol.com verkrijgen. Dus, als je het ons vraagt is AMIGO het beste kinderfietsenmerk. Ze staan dan ook niet voor niets op de eerste plek in onze top 5!
2. Volare Bicycles

Op plek nummer twee in onze top 5 staat het Nederlandse fietsmerk Volare Bicycles. Het merk is al sinds jaar en dag een grote naam binnen de fietsenwereld. Ze specialiseren zich in het produceren van veilige en betrouwbare kinderfietsen.

Het leuke aan Volare is dat zij de fietsen ontwerpen in samenwerking met de klant. Om deze reden zijn de designs, kleuren en graphics van de kinderfietsen van dit merk uniek.

Een voorbeeld waardoor dit fietsenmerk eruit springt is hun re-designs van frames.

Dit doen ze door de geometrie van het frame aan te passen. Dit resulteert in een lagere instap waardoor jonge kinderen al eerder op een grotere fiets passen. Zo zorgen ze ervoor dat jouw kleintje zo lang mogelijk plezier heeft van het fietsje!

Het brede assortiment van Volare Bicycles is te verkrijgen bij fietsspeciaalzaken als Halfords en internet-bikes. Maar ook bij sportwinkelketen Decathlon en duizendpoot Bol.com kun jij je slag slaan.

Je vindt vast en zeker de perfecte match uit het aanbod van meer dan 150 kinderfietsjes!
3. Dino Bikes

Eén ding is zeker: op een Dino Bikes fietsje valt jouw kind valt gegarandeerd op! De fietsen van dit Italiaanse merk zijn namelijk stuk voor stuk een opvallende verschijning. Dit is dan ook de reden dat het kinderfietsenmerk geliefd is onder veel kinderen.

De kinderfietsen van Dino Bikes zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten, van 10 tot 20 inch. Alle fietsen zijn voorzien van felle kleurencombinaties en gebaseerd op verschillende superhelden en kinderanimaties.

Zo zijn er onder andere Hello Kitty en Frozen fietsjes, maar ook Batman, Sonic en Paw Patrol zijn van de partij. 

Alle Dino Bikes kinderfietsen zijn getest en goedgekeurd op basis van de strenge Europese richtlijnen. Dit in combinatie met het stevige materiaal wat gebruikt wordt, maken de eerste ritjes zorgeloos.

Er zijn verschillende aanbieders die fietsjes van Dino Bikes verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij fietsspeciaalzaak internet-bikes. Maar ook sportwinkel Decathlon en Bol.com hebben een groot assortiment aan Dino kinderfietsjes.
4. Popal

Het Nederlandse fietsmerk Popal is opgericht door drie broers met een passie voor fietsen. En dat is te zien! Het merk produceert opvallende fietsen met een hip design voor een betaalbare prijs.

Het merk produceert de meeste kinderfietsen met een wielmaat van 20 tot 26 inch. Dit betekent dat Popal kinderfietsen voornamelijk geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar.

Deze klassiek of effengekleurde fietsen zijn qua design gebaseerd op de oud Hollandse fiets.

Ook voor kleinere kinderen zijn er een aantal modellen beschikbaar. Gebaseerd op BMX en racefietsen gaat jouw kleintje er flitsend vandoor.

Kinderfietsen van Popal zijn verkrijgbaar bij verschillende aanbieders. Fietsenwinkels Halfords en internet-bikes hebben het grootste assortiment. Maar ook bij sportwinkelketen Decathlon of webwinkel Bol.com kun je je slag slaan.
5. Puky

Het Duitse fietsenmerk Puky heeft maar één doel: het ontwikkelen en produceren van veilige kwaliteitsfietsen voor kids. En dat doen ze goed! Dit is dan ook één van de grootste redenen dat veel ouders kiezen voor Puky als kinderfietsenmerk.

Buiten het feit dat Puky kinderfietsen veilig zijn, worden ze uitgevoerd met vrolijke kleuren en hippe designs. En dat begint al bij het kleinste kinderfietsje, de driewieler voor peuters.

Het merk produceert naast driewielers ook loopfietsen en uiteraard een brede lijn aan kinderfietsen.

De kinderfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 10 tot 24 inch. Opvallend aan een Puky fiets is het frame, wat bij iedere fiets strak en rond is afgewerkt.

Voor een Puky fietsje kun je terecht bij onder andere Bol.com en Decathlon. Bij deze twee aanbieders vind je een ruim aanbod. Zo zit er altijd wel een fietsje tussen die perfect is voor jouw kind!
Hier hebben we de beste kinderfiets merken op getest

Leuk dat we een top 5 gemaakt hebben van beste kinderfietsen merken, maar… Waar hebben we deze keuze nu eigenlijk op gebaseerd? We nemen de belangrijkste testpunten met je door.

Veiligheid

Laten we eerlijk zijn, hoe leuk een kinderfietsje er ook uitziet, hij moet boven alles veilig zijn. De fietsmerken uit onze top 5 zijn dan ook allen getest op de veiligheid van de kinderfietsen.

Belangrijk is dat de fietsen gemaakt zijn van sterke materialen die tegen een stootje kunnen. Nog belangrijker is dat ze allen aan de Europese veiligheidseisen voor fietsen voldoen.

Je kunt je kind dus met een gerust hart laten fietsen op de kinderfietsmerken uit onze top 5.

Aanbod

Een breed aanbod is belangrijk om een kinderfietsje te vinden die perfect bij je kind past. Niets is vervelender dan je kind teleur te moeten stellen omdat de fiets niet in diens maat verkrijgbaar is.

De top 5 beste kinderfiets merken zijn dan ook allen uitgekozen op hun ruime aanbod.

Het aanbod slaat niet alleen op de verschillende soorten en modellen kinderfietsen. Belangrijk is dat de kinderfietsen in meerdere maten beschikbaar zijn. Zo kun je ervan uitgaan dat er altijd een juiste maat fiets voor jouw kind tussen zit.

Prijs

Kinderfietsen kunnen een grote uitgave zijn. Zeker als je je bedenkt dat een kinderfiets, net als kinderkleding bijvoorbeeld, tijdelijk is. Op een gegeven moment zal je kind hun fietsje ontgroeien. 

We hebben de keuze van de beste kinderfietsmerken dan ook deels gebaseerd op hun prijzen. Zo kun je al een fietsje van één van deze merken kopen vanaf 30 euro.

Welk Nederlands kinderfiets merk is het beste?

Van de drie Nederlandse fietsenmerken uit onze top 5 is AMIGO onze absolute favoriet. Dit merk produceert namelijk als enige fietsen speciaal voor kinderen. Veel fietsenmerken zijn gespecialiseerd in het produceren van fietsen voor volwassenen.

Om toch kinderfietsen in het assortiment hebben, maken deze merken vaak een kleine kopie van de volwassenenfiets. Hierbij is het kind bij de productie niet als uitgangspunt genomen. Hier is AMIGO dus een uitzondering op.

AMIGO is volgens ons het beste Nederlandse kinderfietsenmerk.

Waar koop ik het beste merk kinderfiets?

Benieuwd waar je een kinderfiets van één van de beste merken kunt kopen? Dan hebben we goed nieuws. De beste merken kinderfietsen kun je bij een groot aantal aanbieders krijgen.

Denk bijvoorbeeld aan een kinderfietsenwinkel of sportretailer. Hier kun je het kinderfietsje bekijken en uittesten. Maar ook voor advies kun je terecht bij de medewerkers in de winkel zelf.

Ook online is het aanbod aan goede merken kinderfietsen enorm. Het fijne hieraan is dat je bij veel verschillende aanbieders terecht kunt. Bij onderstaande online winkels kun je terecht voor de beste kinderfiets merken.