De beste motorhelm merken: Top 5 van 2024

Met een helm van 1 van de beste motorhelm merken kan je jaren vooruit. Deze zijn van uitmuntende kwaliteit, gegarandeerd veilig en erg comfortabel. Het is dus altijd verstandig om een helm uit te kiezen van een topmerk.

Hier bespreken we de 5 beste motorhelm merken van dit moment. Je bepaalt dan zelf welk merk jouw voorkeur heeft. Lees snel verder!

1. Schuberth

Schuberth is een Duits motorhelm merk dat al meer dan 70 jaar gespecialiseerd is in het beschermen van hoofden in de hele wereld. Sinds 1954 maken ze motorhelmen van hoge kwaliteit.

De helmen die ze in Magdeburg produceren worden gebruikt door de politie en brandweer, door Formule 1 racers en door motorrijders. Je hebt de keuze uit systeemhelmen, integraalhelmen en jethelmen van dit motorhelm merk.

Vandaag de dag exporteert Schuberth helmen naar meer dan 55 verschillende landen. Ze staan bekend als 1 van de beste motorhelm merken door hun innovatieve technieken en uitmuntende bescherming.

Ook in Nederland zijn Schuberth helmen te koop. Ze mogen wat kosten, maar daarvoor heb je de garantie van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.
2. Shoei

De helmen van Shoei worden al sinds 1959 met de hand gemaakt in hun fabriek in Japan. Vanuit daar worden ze verscheept naar landen over de hele wereld.

Dit motorhelm merk gaat voor niets minder dan het best en combineert innovatie met uitgebreid onderzoek naar de beste technieken en ontwerpen. Ze staan vooral bekend om hun aanwezigheid in de motorsport wereld.

De meest bekende MotoGP racers dragen een Shoei helm. Dat betekent dat jij zeker weet dat ze veilig en betrouwbaar zijn. Elke helm krijgt een aparte stempel, het bewijs van Shoei kwaliteit.

Shoei wordt niet voor niets omschreven als 1 van de beste motorhelm merken ter wereld. Ook als je een veilige scooterhelm zoekt is Shoei een uitstekende keuze.
3. Scorpion

Het merk Scorpion maakt allerlei soorten kwalitatieve helmen voor motorrijders en -racers. Een bekende drager van de Scorpion helm is Alex Rins. Het is ook 1 van de oudste merken met meer dan 178 jaar ervaring in deze wereld.

Vandaag beschermen ze motorrijders in de hele wereld. In Europa zijn ze gevestigd in Strasbourg, waar ze de beste en meest innovatieve helmen produceren en verschepen.

Het doel van Scorpion is om niet alleen kwaliteit en veiligheid voorop te stellen, maar ook het uiterlijk van de helmen. Daarom zijn Scorpion helmen schitterend vormgegeven. Ook in Nederland worden ze veel gedragen door scooter, brommer en motorrijders.

De prijs voor een Scorpion integraalhelm, jethelm, systeemhelm of crosshelm is vergeleken met enkele andere beste motorhelm merken prima te doen.
4. Arai

Arai is een motorhelm merk dat onder andere crosshelmen en integraalhelmen maakt. Voor een goede fietshelm kies je dus beter een ander merk uit. De helmen van Arai zijn zeker niet goedkoop, maar daar krijg je ook echt kwaliteit voor terug.

Deze helmen staan vooral bekend om het hoge draagcomfort en je ziet deze helmen dus ook gedragen worden in Formule 1 en MotoGP.

Als je investeert in een Arai helm, dan weet je dat deze de beste bescherming biedt. Ze doen uitgebreid onderzoek naar welke technieken je hoofd veilig houden.

Zo zijn de motorhelmen van Arai ontworpen om van jet wegdek en andere objecten af te glijden in plaats van er pontificaal tegenaan te botsen. De resultaten van hun onderzoek wordt direct overgedragen naar de helmen die ze produceren.
5. AGV

AGV helmen herken je direct om hun bijzondere uiterlijk. Ze zijn gemiddeld geprijsd en maken voornamelijk integraalhelmen en systeemhelmen. Een chopper helm van AGV zal je niet snel tegenkomen, maar wel enkele ECE gekeurde jethelmen voor scooter, motor en bromfiets.

Valentino Rossi droeg in 2022 een AGV helm en ook bij de TT in Assen zie je ze regelmatig terug.

AGV is een Italiaans merk dat al sinds 1947 actief is in deze wereld. AGV staat voor Amisano Gino Valenza, de naam van de oprichter van AGV. Het is het bedrijf dat de eerste dophelm en de eerste helm van glasvezel produceerde.

Het uiterlijk van de helmen van dit beste motorhelm merk is ongeëvenaard. Je herkent ze uit duizenden. Je stapt gegarandeerd veilig maar ook stijlvol je motor op.
Waar koop ik een helm van het beste motorhelm merk?

Door te kiezen voor het beste motorhelm merk, weet je dat je kwaliteit ontvangt. Je weet ook dat de prijs wat hoger zal liggen dan bij standaard motorhelmen.

Daarom is het geen slecht idee om je motorhelm bij de winkel zelf aan te schaffen. Daar kan je hem uitproberen voordat je betaalt. Er zijn bijvoorbeeld speciale motorhelmen voor dames. Of kies voor een stoere motorhelm, bijpassend bij jouw motor.

Op het internet tref je echter de beste aanbiedingen voor deze helmen. Weet jij al wat je wilt, dan is dit dé plaats om een helm van een goed motorhelm merk te kopen voor de beste prijs.
Veelgestelde vragen

Welke andere motorhelm merken zijn goed?

Behalve deze 5 beste motorhelm merken zijn er uiteraard ook andere goede merken om te bekijken. Denk dan bijvoorbeeld aan Shark, HJC, Nolan en Vinz. Vooral dit laatste motorhelm merk maakt helmen van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Hoeveel kost een helm van het beste motorhelm merk?

De prijs voor producten van de beste motorhelm merken zijn, zoals verwacht, hoog. Je kunt rekenen op €800 per helm of zelfs meer. Gelukkig zijn er ook goede motorhelm merken, zoals Scorpion en Vinz, waarvoor je veel minder betaalt.