Top 10 Beste Mountainbike winkels van Nederland!

Wil je een nieuwe mountainbike kopen? Dan zijn er veel winkels waarbij dat kan. Niet alleen fysieke winkels. Online is het aanbod aan mountainbike winkels erg ruim. 

Wij vertellen je waar je moet zijn voor een nieuwe mountainbike. De beste 10 MTB winkels zetten we op een rijtje. 

Wat is de beste MTB winkel?

Fietsenwinkels zijn er genoeg. Maar dat zijn lang niet allemaal mountainbike winkels. De hoeveelheid mountainbikes bij een fietsenwinkel kan erg variëren. Bij de volgende winkels ben je voor een MTB aan het juiste adres. 

1. Decathlon

Decathlon-onlinefietsenwinkel

Decathlon is een shop waarbij alles draait om outdoor activiteiten. Van sportartikelen tot kleding en van kampeerspullen tot fietsen. Voor mountainbikes kun je bij de Decathlon goed terecht. En niet alleen voor de fietsen, maar ook voor allerlei handige accessoires

De winkel verkoopt veel soorten mountainbikes. Er zijn mountainbikes voor mannen, vrouwen en kinderen. Zelfs elektrische mountainbikes, cross country MTB’s en Full Suspension mountainbikes komen in het assortiment voor. 


2. Superfietsen.nl

Superfietsen.nl-fiets-kopen-online

Ook Superfietsen.nl is een ware speciaalzaak te noemen in de fietswereld. Deze shop heeft mountainbikes in allerlei soorten en maten. Het erg grote aanbod maakt dat er voor iedereen wel een geschikte mountainbike tussen zit. 

Bij Superfietsen.nl kun je zowel online je fiets bestellen, als in een fysieke winkel. Het merk heeft veel winkels in de omgeving van Zuid-Holland. De medewerkers zijn vakkundig en kunnen je goed adviseren. 


3. Bol.com

Bol.com-fietsenwinkel-online

Bij Bol.com kun je van alles kopen. Deze online shop is erg veelzijdig. Ook als mountainbike winkel is Bol.com een grote speler. Online heb je een bijzonder ruime keuze aan mountainbikes

Niet alleen voor mountainbikes kun je bij Bol.com terecht. Maar voor alles dat met mountainbikes te maken heeft. Van bidons tot muurbeugels en van een fietshoes tot een telefoonhouder


4. Wiggle

Wiggle.nl-beste-online-fietsenwinkel

Bij Wiggle ben je aan het goede adres voor alles wat met sport en outdoor te maken heeft. Dit is niet alleen een mountainbike winkel. Ook worden er allerlei artikelen aangeboden voor het zwemmen, fitnessen of hardlopen

Wiggle heeft een breed assortiment aan mountainbikes. Of je er nu een zoekt met vering of zonder. De mountainbikes zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Zowel voor mannen, vrouwen als kinderen

Update: Wiggle is helaas niet meer actief in Nederland.


5. VanSprint

VanSprint-beste-online-fietsenwinkel

VanSprint is een fietsenwinkel die gerund wordt door fietsliefhebbers. Het gaat bij VanSprint vooral om de online shop. In die webshop heb je enorm veel keuze. Er zijn talloze fietsen en onderdelen te vinden. Het merk is tevens een speciaalzaak voor e-bikes

Het is dan ook niet gek dat je bij VanSprint veel elektrische MTB’s ziet. In verschillende maten en kleuren kun je de elektrische mountainbike hier bestellen. 

Het handige is dat de fietsen direct uit voorraad worden geleverd. En thuis kun je een proefrit boeken. VanSprint is een van de beste online fietsenwinkels. 


6. Halfords

Halfords-fietsen-winkel-online

De Halfords is ook niet weg te denken als fietsen winkel. Al jaren is dit een erkende verkoper van fietsen en accessoires. De winkel staat bekend om de vakkundigheid. In de fysieke winkels wordt je goed geholpen en er is een werkplaats aanwezig

Halfords heeft fysieke fietsenwinkels door het hele land. Ook voor mountainbikes kun je er terecht. Bij deze mountainbike winkel kun je ook online je fiets bestellen


7. 12Go Biking

12Go-Biking-beste-racefiets-winkel

12Go Biking is een onwijs grote fietsenwinkel in Moordrecht. Met een oppervlakte van 4200 m2 is het is zelfs de grootste van Zuid-Holland. En een van de grootste fietsenwinkels van Nederland. Ook de shop online heeft zich in de loop van de jaren erg uitgebreid. 

De fietsenwinkel begon ooit erg klein. Het werd opgericht door 2 studenten. Dat bleek een groot succes. Er worden duizenden fietsen bij de winkel verkocht, waaronder mountainbikes.

Ook is er een winkel met onderdelen, kleding en een servicebalie voor reparaties. 12Go Biking is ook een van de populairste racefiets winkels.  


8. Internet-bikes

Internet-bikes-fietswinkel-online

Heb je het over een grote fietsenwinkel, dan heb je het over Internet-bikes. Deze webshop heeft allerlei fietsen op voorraad. Daarnaast kun je er onderdelen en handige accessoires vinden. 

Internet-bikes biedt ook mountainbikes aan. Ook de wat goedkopere modellen kun je er vinden. Zowel met als zonder vering. Bij deze online shop krijg je lange garantie en bedenktijd9. Fietsenwinkel.nl

In Utrecht heb je een enorm grote mountainbike winkel: Fietsenwinkel.nl. Niet alleen het ruime aanbod maakt de winkel een feestje. Ook kan je hier rekenen op goede hulp van een mountainbike specialist. 

Dit is een fietsen speciaalzaak met jarenlange ervaring. Dit is een van de grootste fietsenwinkels in Nederland. Fietsenwinkel.nl heeft een oppervlakte van maar liefst 6000 m210. Mantel

Mantel-racefietsen-winkel

Op het gebied van fietsen is Mantel echt een speciaalzaak. De winkel biedt alles aan waar fietsers blij van worden. Handige accessoires als spatborden, fietskarren en bidons. Tot fietskleding en elektronica. Je kunt het zo gek niet bedenken en Mantel heeft het.

Mantel is dan ook een fijne mountainbike winkel. Naast de uitgebreide webshop heeft de winkel fysieke vestigingen. In Den Bosch, Utrecht en Arnhem. Ook dit zijn grote winkels.  
Hoe weet je wat een goede mountainbike winkel is?

Een goede MTB winkel kun je aan een aantal eigenschappen herkennen. Allereerst is een ruim aanbod prettig. Op het moment dat je veel keuze hebt, is de kans groot dat je een geschikte mountainbike vindt. 

Daarnaast is een mountainbike winkel goed, als je wordt voorzien van vakkundige informatie. Is het personeel goed op de hoogte van het vakgebied?

Als je goed geadviseerd en geïnformeerd kan worden is dat een absoluut pluspunt. Bij een online MTB winkel gaat het dan om de klantenservice

Hoe vind ik de beste mountainbike winkel in de buurt?

Je zoektocht naar een goede mountainbike winkel pak je als volgt aan. Zoek in Google, Google Maps of een andere zoekmachine op: mountainbike winkel + je locatie. Bijvoorbeeld: mountainbike winkel Limburg. Vervolgens zie je waar je in de buurt een MTB winkel kunt vinden. 

Er is ook nog een andere mogelijkheid. Zoek op of de bovenstaande beste mountainbike winkels een vestiging bij jou in de buurt hebben. Ga naar de website en kijk bij de verkooppunten

Een mountainbike kopen: wij geven tips

Nu je weet welke mountainbike winkels goed zijn, kun je ze met elkaar gaan vergelijken. Maar uiteindelijk draait het allemaal om de mountainbike zelf. Daarom geven we je 2 tips om de goede mountainbike te vinden. 

Bepaal welke type mountainbike je zoekt

Er zijn veel soorten mountainbikes. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de hardtail of full suspension mountainbike. Daarbij is het de vraag of je vering op je achterwiel wilt hebben. 

Of denk aan een elektrische MTB of een carbon mountainbike. Met carbon heb je een stevige lichtgewicht mountainbike. En een elektrische mountainbike helpt je makkelijker de hellingen op. 

Stel je budget vast

Hetgeen je voor een mountainbike betaalt, kan erg variëren. Een basis mountainbike heb je voor een paar honderd euro. Terwijl je ook voor duizenden euro’s een mountainbike kunt kopen. Weet goed wat je aan de fiets uit wilt geven voordat je op pad gaat.
Veelgestelde vragen

Is het slim om een mountainbike online te kopen?

Vanwege het ruime aanbod kan het handig zijn je mountainbike online te kopen. Niet iedereen heeft een grote mountainbike winkel in de buurt. Online behoud je genoeg keuze. Bij sommige online winkels kun je zelfs thuis nog een proefrit maken. 

Wat is het voordeel van een mountainbike in de winkel kopen?

Heb je een mountainbike winkel bij jou in de buurt? Dan kan het slim zijn om je fiets daar te kopen. Het voordeel van in de winkel kopen is dat je beter weet wat voor mountainbike je koopt. De mountainbike kun je al goed bekijken en zelfs een proefrit is vaak mogelijk.