De Top 7 beste racefiets winkels van Nederland!

Ben jij op zoek naar een nieuwe racefiets? Wij vertellen je in dit artikel waar je die kunt kopen. In het overzicht verwerken we zowel fysieke als online winkels. 

Op deze pagina vind je de 7 beste racefiets winkels. Daarnaast vertellen we je hoe je zelf een racefiets winkel kunt vinden. En geven we tips voor het kopen van een racefiets. 

Dit zijn de 7 beste racefiets winkels

Dat er genoeg fietsenwinkels in Nederland zijn, is algemeen bekend. Maar niet bij elke winkel worden alle fietsen soorten verkocht.

Als je op zoek bent naar een racefiets, kan het lastig zijn om een winkel met veel aanbod te vinden. Daarom zetten we de 7 beste racefiets winkels op een rij. 

1: Decathlon

Decathlon-onlinefietsenwinkel

Bij de Decathlon draait het hele assortiment om sportieve outdoor activiteiten. Ook wordt de Decathlon gezien als beste online fietsenwinkel. Ga je bij de Decathlon een racefiets kopen? Dan kun je kiezen voor zowel racefietsen voor beginners als voor experts. 

Eén ding staat bij de Decathlon vast: de prijs kwaliteit verhouding is altijd optimaal. Er worden racefietsen van bekende merken aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan Triban of Van Rysel

De racefietsen bij Decathlon zijn er in allerlei maten. Bovendien kun je kiezen uit racefietsen voor heren, dames en kinderen


2: Bol.com

Bol.com-fietsenwinkel-online

Bol.com heeft een assortiment waar je U tegen zegt. Je kunt het zo gek niet bedenken en de online shop heeft het. Bol.com is dan ook een van de grootste fietsenwinkels in Nederland. Als racefiets winkel doet Bol.com het erg goed. 

Je kunt er carbon racefietsen of aluminium racefietsen kopen. De racefietsen verschillen in eigenschappen en onderdelen. Met het ruime aanbod zit er altijd wel een fiets bij die voor jou interessant kan zijn. 

En niet alleen racefietsen vind je in het assortiment. Ook alle handige accessoires die je maar kunt bedenken. 


3: 12Go Biking

Wat ooit als een droom van 2 studenten begon, is nu uitgegroeid tot een van de grootste fietsenwinkels van Nederland. 12GO Biking is een fietsenwinkel in Moordrecht van 4200 vierkante meter. Maar ook online doet 12GO Biking het erg goed. 

De winkel begon ooit in een klein schuurtje. Nu is deze fietsenwinkel de grootste van Zuid-Holland. Bij deze winkel kun je terecht voor duizenden fietsen. Van e-bikes tot mountainbikes en van onderdelen tot accessoires. Ook zijn er veel racefietsen bij 12GO Biking.

Het aanbod aan racefietsen wordt onderverdeeld in endurance, aero en normale racefietsen. Er zijn ook racefietsen voor dames, carbon en aluminium racefietsen.


4: Mantel

Heb je het over een racefietsen winkel, dan heb je het over Mantel. Mantel is in de fietswereld een speciaalzaak. Allerlei soorten fietsen en onderdelen worden bij de winkel verkocht. Ook onderhoudsmiddelen en fietstrainers. Er is echt van alles te vinden. 

Mantel heeft zowel racefietsen voor dames als voor heren. Zelfs voor kinderen zijn er racefietsen in de winkel te vinden. Bovendien heeft de online shop elektrische racefietsen, cyclocrossers en gravelbikes


5: Cube Stores

Cube-stores-online-fietsenwinkels

Cube Stores is een grote speciaalzaak voor alles wat met fietsen te maken heeft. Cube heeft naast fietsen ook fietskleding, accessoires en onderdelen. Dit is dus een geschikte racefiets winkel.

De racefietsen van Cube zijn van stevige kwaliteit. Het merk heeft aero racefietsen, carbon race fietsen en nog veel meer. Het is maar net naar wat soort geometrie je op zoek bent. De fietsen zijn er in verschillende stijlvolle designs


6: Wiggle 

Wiggle.nl-beste-online-fietsenwinkel

Wiggle is een outdoor winkel met artikelen die alles met sport te maken hebben. Racefietsen zijn er bij Wiggle genoeg. Er zijn racefietsen voor kinderen, heren en dames beschikbaar. 

De racefietsen bij Wiggle vallen binnen verschillende prijscategorieën. De looks, maten en kwaliteiten van de racefietsen kunnen erg verschillen. Dat maakt dat er voor iedereen wel een passende racefiets te vinden is. Of je nu een beginner of ervaren racefietser bent. 

Al met al een erg fijne racefiets winkel met een breed aanbod. Ook als MTB winkel doet Wiggle het erg goed. 

Update: Wiggle is helaas gestopt met zich te richten op de Nederlandse markt.


7: FuturumShop

FuturumShop is een ideale racefiets winkel. De online shop heeft racefietsen voor allerlei doeleinden. Daarnaast wordt er een onderscheid gemaakt tussen racefietsen voor dames en heren.

Op die manier sluit de ergonomie van de racefiets zo goed mogelijk aan bij de lichaamsbouw. Bovendien vind je bij FuturumShop zowel carbon als aluminium racefietsen.

De fietsen hebben verschillende eigenschappen, designs en maten. De beste racefiets merken zijn in de webshop te vinden. 


Hoe weet je welke racefiets winkel goed is?

Het is niet altijd makkelijk om te bepalen of een racefiets winkel goed is. Daarom vertellen we je hoe je dat doen. Een goede racefiets winkel kun je allereerst herkennen aan een ruim assortiment. Zodra er veel keuze is, vind je hoogstwaarschijnlijk een racefiets naar wens. 

Bovendien zie je aan vakmanschap op een winkel goed is. Het is fijn als het personeel of de klantenservice je goed kan informeren. Soms zie je bij een fietsenwinkel een apart gedeelte voor onderhoud of reparaties. Dat straalt ook expertise uit. 

Zo vind je een racefiets winkel bij jou in de buurt

Veel mensen geven de voorkeur aan een fysieke winkel als ze een racefiets gaan kopen. Online kun je de fiets pas goed zien en proberen als hij bezorgd wordt. In een fysieke winkel kun je met een proefrit de racefiets al testen. 

Wat je wel steeds vaker bij een online winkel ziet, is dat je gratis een proefrit in kunt plannen. De proefrit kun je dan bij een servicepunt in de buurt of soms zelfs bij jou thuis boeken. Daarmee geniet je van hetzelfde gemak. 

Maar hoe kom je te weten waar er in de buurt een racefiets winkel is? Daarvoor ga je naar Google of een andere zoekmachine. Zoek daar op de term: racefiets winkel + locatie. In de resultaten vind je een overzicht van racefiets winkels bij jou in de buurt.  

Een racefiets kopen: enkele tips

Een racefiets kopen doe je niet zomaar. Daarom geven we je 3 tips om je aankoop voor te bereiden. 

Weet welk type racefiets je zoekt

Racefietsen zijn er in verschillende varianten. Op een endurance racefiets is de zithouding comfortabel. Met dit soort racefietsen houd je lange tochten goed vol. De aero racefiets is minder comfortabel, maar wel onwijs snel. 

Wil je racefietsen op de baan? Dan is een baanfiets de beste optie. En voor het racefietsen op een onverhard terrein kan een cyclocrosser of gravelbike een goede racefiets zijn.

Kijk welk materiaal bij je past

Er zijn carbon en aluminium racefietsen. Carbon is over het algemeen wat duurder in aanschaf. Dit materiaal zorgt wel voor meer rijcomfort. De schokken tijdens het fietsen worden goed opgevangen. De carbon racefiets is stijf en licht van gewicht

Aluminium fietsen zijn daarentegen goedkoper. Het frame is minder gevoelig voor schade. De aluminium racefiets is erg stevig en nog steeds licht van gewicht

Bepaal vooraf je budget

Een racefiets kan erg duur zijn. De prijs die je voor de racefiets betaalt, begint bij een paar honderd euro. Ook worden de racefietsen aangeboden voor een paar duizend euro. Kijk dus goed wat je aan de racefiets uit wilt geven. 
Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste racefiets merken?

Giant wordt gezien als het beste racefiets merk. Ook merken als Cube, Van Rysel en Triban staan hoog op de lijst. Uit Italië komen ook goede racefietsen. Bekende Italiaanse racefiets merken zijn Bianchi, Colnago en Pinarello. 

Hoe koop je een racefiets online?

Online kun je de racefiets niet proberen. Pas als je de racefiets fysiek ziet en kunt testen, weet je of de fiets iets voor je is. Tenzij je al goed weet wat je zoekt. Probeer dus bij een lokale fietsenwinkel wat fietsen uit. Of boek een proefrit.