De beste scooter merken: Top 10 van 2024

Als jij een nieuwe scooter gaat kopen, dan zijn er flink wat scooter merken om uit te kiezen. Maar welk scooter merk is nu het beste? En welke is voor jou het meest geschikt?

Er zijn ook een aantal kleinere scooter merken die minder bekend zijn en hele goede scooters verkopen.

Welke merken dit zijn, kom je in dit artikel achter. Lees snel verder!

Scooter merken top 10

Hier zetten we de 10 beste scooter merken voor je onder elkaar. Deze scooter merken top 10 helpt je om te bepalen welk scooter merk jouw voorkeur heeft.

1. Kymco

Het merk dat momenteel het snelste aan populariteit aan het winnen is in Nederland, is Kymco. Dit is een Taiwanees scooter merk dat bekent staat om de betrouwbare en zuinige scooters die ze produceren.

Een ander groot voordeel van dit merk is dat ze ook allerlei verschillende soorten scooters aanbieden. Ze maken klassieke, moderne en stoere scooters, precies naar jouw smaak.

Momenteel zijn ze de grootste scooter fabrikant van Taiwan. Behalve scooters maken ze ook elektrische scooters, ATV’s, CV3’s, scootmobielen en motorscooters.

Je krijgt voor elke nieuwe Kymco scooter die je koopt automatisch 3 jaar garantie, ongeacht hoeveel kilometers je erop rijdt. Dit beste scooter merk is druk bezig heel Nederland te veroveren.
2. Vespa

Als je van scooters houdt, dan ken je Vespa. Dit Italiaanse merk is erg populair onder de liefhebbers van klassieke en retro scooters. De echte Vespa uitstraling is ongeëvenaard en dit is 1 van de meest iconische Italiaanse scooter merken die er bestaat.

Vespa maakt dan ook al sinds 1946 kwalitatieve scooters. Je kiest een Vespa echt om het uiterlijk, maar het is ook een merk van hoge kwaliteit.

Ook al zien de Vespa scooters er retro uit, van binnen zijn ze voorzien van de meest innovatieve en laatste foefjes. Vespa blinkt uit in het bewaren van het klassieke imago, maar tegelijkertijd altijd beter willen.

Dit beste scooter merk is niet goedkoop. Een prijs die veel Vespa liefhebbers graag over hebben voor een scooter met deze bekendheid.
3. Lambretta

Na Vespa moeten we Lambretta bespreken. Dit ook Italiaanse merk wordt gezien als de concurrent van Vespa. Ook Lambretta is 1 van de beste scooter merken voor het aanschaffen van een klassieke scooter.

Veiligheid staat bij Lambretta voorop, in combinatie met stijl en uiterlijk. Maar als je van Lambretta houdt, dan is Vespa niet je favoriet. En omgekeerd geldt hetzelfde uiteraard.

Lambretta bestaat al meer dan 70 jaar en is sinds toen al een favoriet onder de jongere hippe scooterrijders. Ze hebben een imago ontwikkeld van individualisme en onafhankelijkheid. Dat doen ze nu nog steeds, zowel in Italië als in de hele wereld.
4. Peugeot

Peugeot is uiteraard een bekend automerk, maar ze produceren ook scooters van hoge kwaliteit. Dit is waar ze bekend om staan. Peugeot is 1 van de beste scooter merken als kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk voor je is.

Tegelijkertijd zijn Peugeot scooters ook erg praktisch en gebruiksvriendelijk. Zo krijg je bijvoorbeeld een grotere bergruimte dan bij de andere goede scooter merken. Als je investeert in Peugeot, dan investeer in ervaring, want dit merk vierde in 2020 haar 210e verjaardag.

Bij Peugeot draait het echter ook om allure. Ze maken aantrekkelijke scooters die gezien mogen worden. Ze spreken in op het gevoel van de scooterrijder en kiezen daarom voor de beste technieken en onderdelen.

Is Peugeot het beste scootermerk voor jou, dan weet je dat je ervaring, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit, gecombineerd met stijl en persoonlijkheid ontvangt.
5. Piaggio

Piaggio is 1 van de andere Italiaanse scooter merken dat de wereld heeft veroverd. Ze worden gezien als de marktleiders op het gebied van design en innovatie en de scooters worden allemaal met precisie en zorg geproduceerd.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten modellen, van retro tot modern en sportief. Er is dus ongetwijfeld een Piaggio scooter voor jou.

Net als Vespa scooters is een Piaggio scooter ook gemakkelijk te herkennen. Het kleurgebruik en de afwerking herken je uit duizenden. Het zijn uitstekende scooters voor gebruik in de stad.

Het merk bestaat al sinds 1884, specialiseerde zich eerst in de luchtvaartindustrie en later in voertuigen op de weg. Scooters van Piaggio zijn dus ook uitgerust met een aantal innovaties die rechtstreeks uit de luchtvaart komen.
6. DTS

Zoek je een hippe, trendy en toch zeer betrouwbare scooter? Dan is het Nederlandse merk DTS interessant voor jou. Het is een merk dat is opgericht door een zeer ervaren scootermonteur. Bij DTS staat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid voorop.

Het uiterlijk is gebaseerd op de bekende Italiaanse stijl. Je bent tevens in staat je eigen scooter samen te stellen onder andere door je voorkeur voor de kleur, het zadel en de vorm van je koplamp door te geven.

DTS is 1 van de beste scooter merken om de betrouwbaarheid, het trendy uiterlijk, maar de toch relatief lage prijs. Het zijn ideale scooters voor in de stad, maar ook voor het maken van een mooie tourtocht.

Je krijgt 2 jaar garantie, je scooter wordt snel geleverd en investeert in een goed scootermerk van Nederlandse bodem.
7. IVA

Ook IVA is een Nederlands scooter merk, maar zij richten zich op het produceren van elektrische scooters. Deze zijn stijlvol en dus duurzaam, en hebben ook een hele betaalbare prijs.

Omdat IVA veel werkt met grote namen zoals Bosch, Samsung en Panasonic ben je gegarandeerd van kwalitatieve onderdelen. Een Bosch motor, bijvoorbeeld, heeft eigenlijk geen onderhoud nodig en gaat erg lang mee.

IVA is 1 van de beste scooter merken voor functionaliteiten op de scooter. Deze hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en zijn volledig elektrisch.

Scooters op brandstof maakt IVA niet. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende modellen, dus als elektrisch jouw keuze is, dan is IVA het merk voor jou.
8. BTC

Er zijn meer goede scootermerken die in Nederland worden geproduceerd. BTC is daar nog een goed voorbeeld van. Het is een favoriet onder de liefhebbers van retro scooters, maar ook voor sportieve en city scooters kan je er terecht.

De scooters van dit goede scooter merk zijn prima betaalbaar en van hoge kwaliteit. Ze maken al meer dan 10 jaar scooters zowel voor de Nederlandse als voor de internationale markt.

BTC produceert zowel scooters op benzine als elektrische scooters. Er zijn meerdere modellen om uit te kiezen. BTC is niet voor niets een populair scootermerk, want er is een scooter voor iedereen en voor uiteenlopende prijzen.
9. Aprilia

Zoek je een sportieve scooter? Dan is Aprilia het beste scooter merk voor jou. Dit Italiaanse scooter merk maakt scooters geïnspireerd door de racingsport. De scooters lijken daarom veel op echte motoren.

Daarbij zijn dit scooters met onderdelen van goede kwaliteit en innovatieve laatste technieken. Aprilia scooters zijn snel en van hoge kwaliteit. Helaas mogen de 50cc scooters in Nederland niet zo hard rijden als in Italië.

Het merk Aprilia bestaat al sinds 1968 en de scooters die ze maken staan bekend om de goede wendbaarheid, betrouwbaarheid en comfort. Aprilia scooters worden gemaakt in verschillende series.

Sommige lijken op racemotoren en andere op crossmotoren. Er zijn zelfs scooters van dit beste scooter merk met off-road banden. Aprilia is dus een uitstekende keuze voor de daredevils en avonturiers die van een beetje power houden.
10. Super Soco

Wie zegt dat elektrische scooters niet stoer zijn? Super Soco is 1 van de beste elektrische scooter merken die bekend staan om hun stoere, sportieve en moderne uiterlijk.

De kleurencombinaties waaruit je kunt kiezen zijn dan ook erg veelzijdig. Combineer dit met een sterke motor en een lithium batterij en je weet dat je kwaliteit ontvangt.

Super Soco scooters zijn betrouwbare 100% elektrische scooters met een Bosch motor en een lange levensduur.

Ze zijn voorzien van de laatste technologieën en zijn daardoor nagenoeg onderhoudsvrij. Ook de actieradius is mooi groot en de batterij laadt zich in slechts 4 uur weer helemaal op.
Waar koop ik een scooter van het beste scootermerk?

Als je investeert in een scooter wil je zeker eerst een proefrit maken. Daarom stel je eerst je voorkeuren vast en ga je daarna naar een erkende dealer die ze verkoopt.

Daar kunnen ze je ook meer vertellen over de verschillende scooters in het assortiment en kunnen ze de beste scooter merken voor je toelichten.

Weet je al precies welke scooter je wilt? Dan vind je scooters van alle goede scootermerken online.

Misschien kom je ook nog een goede aanbieding tegen. Bij veel dealers heb je jouw nieuwe scooter dan al binnen 7 werkdagen in huis.
Veelgestelde vragen

Behalve deze scooter merken top 10, zijn er nog andere goede scooter merken?

Andere goede scootermerken om te overwegen zijn AGM, Hanway en Rieju. Voor elektrische scooters bekijk je Lifan, Niu, Segway en Yedea.

Zijn er ook slechte scooter merken waar ik me bewust van moet zijn?

Om te voorkomen dat je investeert in een slecht scooter merk voor jou, doe je altijd eerst uitgebreid onderzoek. Lees meer over de beste scooter merken en vergeet vooral de beoordelingen van huidige gebruikers niet door te lezen. Op die manier haal je de slechte scooter merken er zelf gemakkelijk uit.


Misschien ook interessant: