Beste scooterslot kopen? Top 7 & Koopgids

Als je niet wilt dat jouw scooter gestolen wordt, moet je hem goed beveiligen. Met het beste scooterslot zorg je ervoor dat diefstal zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt. 

In dit artikel kom je alles over het scooterslot te weten. Ontdek de beste soorten en kom te weten waar je op moet letten. Tot slot vertellen we je hoe je kunt achterhalen wat voor jou het beste scooterslot is. 

Wil je direct te weten komen wat de beste scootersloten zijn? Dit is de top 7:

  1. Beste scooterslot ART 5 – VINZ Batura
  2. Goed scooter schijfremslot met alarm – VINZ Pico
  3. Beste scooterslot schijfremslot ART 4 – SXP ART 4
  4. Beste scooterslot ART 3 – AXA Linq Pro 100
  5. Veilig kettingslot voor de scooter  – ABUS Ionus
  6. Beste beugelslot scooter – VINZ Ararat
  7. Lichtgewicht kettingslot scooter – Maxx Locks Granity

Beste scooterslot – De top 7 tot in detail

Wil je er zeker van zijn dat jouw scooter goed op slot staat? Dan kun je maar beter het beste scooterslot kopen. Wij zochten voor je uit welke sloten dat zijn. Na een uitgebreide vergelijking stelden wij een top 7 samen. 

In het toplijstje staan verschillende soorten sloten. Je komt het beste kettingslot voor de scooter tegen, maar ziet ook schijfremsloten en beugelsloten. Daarnaast verschilt het of de sloten ART 3, ART 4 of ART 5 zijn goedgekeurd.

Dit is de top 7:

1: Beste scooterslot ART 5 – VINZ Batura

De VINZ Batura is het beste scooterslot. Het kettingslot is namelijk bijzonder veilig. Het heeft een ART 5 veiligheidscertificaat. Dat wil zeggen, dat het aan de strengste veiligheidseisen voldoet. Met een gerust hart zet je jouw scooter op slot. 

Dit is niet alleen het beste kettingslot voor de scooter. Ook voor de motor kan het slot gebruikt worden. 

Het scooter kettingslot kan in meerdere maten worden besteld, daar is ook het gewicht van afhankelijk. Het slot van 150 cm lang weegt 7,5 kg. Het sleutelgat is afsluitbaar, waardoor het slot water- en stofbestendig is. Verder zijn de schakels 12 mm dik en krijg je er 3 sleutels bij. 
2: Goed scooter schijfremslot met alarm – VINZ Pico

Ga je liever voor een schijfremslot? Dan is de VINZ Pico voor de scooter aan te raden. Dit ART 4 scooter slot is heel veilig én compact. Het alarm maakt dit scooterslot extra betrouwbaar.

Zodra je het slot vergrendelt, wordt dat alarm geactiveerd. Als er met het slot gerommeld wordt, produceert het slot een hard geluid. 

De VINZ Pico heeft een zwarte kleur en wordt geleverd met een gele reminder kabel. De kabel maak je vast aan je stuur, zodat je het slot niet vergeet.

Daarnaast krijg je een opbergtasje en 3 losse sleutels. Het slot is erg klein en weegt nog geen kilo. Erg makkelijk mee te nemen dus. 
3: Beste scooterslot schijfremslot ART 4 – SXP ART 4

SXP-ART-4-schijfremslot

Ook het schijfremslot van SXP is aan te raden voor de scooter. Dit is een compact en stevig ART 4 schijfremslot. Het slot beschikt niet over een alarm. Bij de set krijg je wel een reminder kabel, 2 sleutels en een opbergzakje

Dit SXP slot is geel van kleur en de beugel is 17 mm dik. Het slot weegt slechts 0,8 kg, waardoor je het makkelijk meeneemt. Verder kun je het sleutelgat afsluiten en is het slot bestand tegen water en stof. 
4: Beste scooterslot ART 3 – AXA Linq Pro 100

De AXA Linq Pro 100 is een fijn kettingslot voor de scooter. Dit is een ART 3 kettingslot en voldoet daarmee aan de minimale veiligheidseisen voor een scooter. Het is ook geschikt als brommer slot of snorfiets slot. 

De schakels van dit kettingslot zijn extra dik, maar liefst 10 mm dik. Dat geeft veel extra stevigheid. Om die schakels heen is een polyester doek bevestigd, dat beschermt de schakels tegen krassen en beschadigingen.

Verder is dit kettingslot 100 cm lang. Dat is lang genoeg om de scooter ergens aan vast te zetten. Het slot weegt 3 kg en je krijgt 2 sleutels bij de set.
5: Veilig kettingslot voor de scooter  – ABUS Ionus

ABUS-Ionus-motorslot

De ABUS Ionus wordt gezien als het beste kettingslot voor de scooter. Het slot is ART 4 gekeurd en heeft stevige schakels van 11 mm dik. De lengte van het kettingslot is 150 cm. Al kun je het slot ook in een andere maat bestellen. 

Dit kettingslot weegt 4,1 kg. Een pluspunt is daarnaast dat het slot stof- en waterbestendig is. Om de ketting zit een beschermende hoes en je krijgt er 2 sleutels bij. 
6: Beste beugelslot scooter – VINZ Ararat

Een scooter kun je ook goed op slot zetten met een beugelslot. Het beste beugelslot is deze van VINZ. Dit ART 4 beugelslot is erg veilig en makkelijk te gebruiken. Dat gebruiksgemak heeft het ook te danken aan het lichte gewicht. Het slot weegt namelijk 1,87 kg. 

De beugel is 32 cm lang en 16 mm dik. Het sleutelgat kan worden gedicht, ter bescherming tegen de regen. Bij dit beugelslot krijg je 2 sleutels
7: Lichtgewicht kettingslot scooter – Maxx Locks Granity

In het toplijstje hoort de Maxx-Locks Granity ook zeker thuis. Dit is een van de beste kettingsloten voor de scooter. Het slot is 120 cm lang en niet al te zwaar.

Het kettingslot weegt namelijk slechts 1,9 kg. Dat is niet veel voor een kettingslot. Het slot is dan ook niet ART 3 of ART 4 goedgekeurd. 

Wel zorgt dat lichte gewicht voor gebruiksgemak. Je zet jouw scooter er makkelijk mee vast en kunt het slot eenvoudig vervoeren. De schakels zijn 8 mm dik en het sleutelgat kun je afsluiten. 
Belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een goed scooterslot

Het aanbod aan scootersloten is uitgebreid. Daarom kan het helpen, om te weten waar je op moet letten. De belangrijkste punten zetten we voor je op een rij. Je kunt letten op het soort slot, de veiligheid en het gebruiksgemak. 

Soort slot

Voor het op slot zetten van jouw scooter, kun je uit diverse soorten sloten kiezen. Veel gekozen zijn het kettingslot, beugelslot en het schijfremslot. Elk type slot heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Bovendien zie je regelmatig dat ze samen worden gebruikt. 

Een kettingslot is stevig en erg veilig. Je zet jouw scooter met een kettingslot stevig vast. Dat kan je aan een hek of lantaarnpaal doen. Het nadeel van een kettingslot is het gewicht, dit slot is namelijk best zwaar. Dat maakt het minder gebruiksvriendelijk. 

Nog een optie is het beugelslot. In vergelijking met het kettingslot, is dit type slot net wat lichter. Dat maakt het gebruiksvriendelijker.

Daar staat wel tegenover dat de pin vaak minder dik is dan de schakels van het kettingslot. Ook is het lastiger om een scooter met een beugelslot ergens aan vast te zetten. 

Dan heb je nog het schijfremslot voor de scooter. Dit slot is erg compact en wordt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de schijfrem vastgemaakt. Het slot is klein en tegelijkertijd heel stevig. 

Veiligheid (ART 3, ART 4 of ART 5)

De beste scooter sloten herken je aan een veiligheidskeurmerk. Een goed slot is namelijk ART 3, ART 4 of ART 5 goedgekeurd. Des te hoger het getal, des te veiliger het slot is.

Voor het op slot zetten van een scooter, wordt minimaal een ART 3 slot aangeraden. Een ART 3 slot is ook geschikt als brommer slot of snorfiets slot. Of als slot voor een elektrische fiets

Toch is een ART 4 slot voor een scooter nog beter. Een ART 4 slot is steviger, waardoor het effectiever is om diefstal te voorkomen. Dit slot wordt vanuit verzekeringsmaatschappijen ook aangeraden. 

En als je het aller beste scooterslot aan wilt schaffen, dan ga je voor een ART 5 scooterslot. Dit zijn de meest veilige sloten op de markt.

Ze worden ook voor een goed motorslot aangeraden. De ART 5 sloten zijn vaak kettingsloten, daarnaast zie je zo nu en dan ART 5 schijfremsloten voorbij komen. 

Gebruiksgemak

Het moet makkelijk zijn om het scooterslot te gebruiken. Daar kunnen enkele eigenschappen bij helpen. Let allereerst op het formaat en gewicht van het scooter slot. 

Een compact slot, dat weinig weegt, levert je veel gebruiksgemak op. Dat is bijvoorbeeld het geval met een schijfremslot. Het kleine formaat neem je makkelijk met je mee.

Het lichte gewicht zorgt ervoor dat je het makkelijk kunt tillen en dat je de scooter makkelijk op slot zet. 

Wat is het beste scooterslot voor jou?

Welk scooterslot voor jou het beste is, is allereerst afhankelijk van hoe vaak je het slot gebruikt. Is dat dagelijks? Dan ga je eerder voor een gebruiksvriendelijk slot. Dat is een compact slot met een licht gewicht.

Dit slot neem je namelijk makkelijk mee. Door het lichte gewicht is het bovendien makkelijk op slot te zetten. 

Gebruik je het slot niet zo vaak? Dan kan een zwaarder of steviger slot juist handig zijn. Dat schrikt dieven af. Tegelijkertijd gebruik je het slot niet zo vaak, waardoor het niet erg is dat het slot minder gebruiksvriendelijk is. 

Ten tweede kijk je waar je het slot denkt te gebruiken. Wil je jouw scooter bijvoorbeeld ergens aan vast zetten? Zorg dan dat jouw scooterslot daar genoeg bereik voor heeft.

Dat kan met een kettingslot het geval zijn. Dan ga je dus op de lengte van het kettingslot voor de scooter letten.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste scootersloten geselecteerd?

Aan de top 7 is aardig wat werk vooraf gegaan. Eerst zochten wij uit welke scooter sloten er bestaan. Vervolgens vergeleken wij de kwaliteit uitvoerig. Hierbij hebben we gelet op gebruiksgemak en veiligheid. De beste soorten werden in de top 7 opgenomen. 

Welk type slot wordt voor een scooter aangeraden?

Er zijn meerdere soorten scooter sloten. De beste scooter sloten zijn het kettingslot, schijfremslot of beugelslot. 

Hoe herken je een veilig scooterslot?

De veiligheid van het slot wordt aangeduid met het ART keurmerk. Voor een scooter wordt een ART 3, ART 4 of ART 5 slot aangeraden. Het ART 3 slot biedt minimale, maar effectieve bescherming. Terwijl het ART 4 of ART 5 slot nog steviger is.


Meer beveiliging: