Dit zijn de beste tent merken 2024

Ben je van plan om een nieuwe tent te kopen? Maar weet je door het grote aanbod niet welk tentmerk goed is?

Geen zorgen, wij helpen je graag verder om een keuze te maken uit de beste tent merken! Om het voor jou makkelijk te maken hebben we een toplijst van beste tenten merken gecreëerd.

We zijn tot deze toplijst gekomen door verschillende bekende tenten merken met elkaar te vergelijken.

In onderstaand artikel lees je welke 5 merken volgens ons de beste tentmerken zijn.

Beste tent merken vergeleken

Om je zoektocht naar een nieuwe tent te vergemakkelijken, hebben we verschillende bekende tent merken onderzocht. Uit dit vergelijkend onderzoek hebben we de beste tenten merken uitgekozen. Je vindt de beste tent merken in onderstaande top 5.

1. Coleman: als beste uit de test

Een merk wat sinds jaar en dag bekend staat om het produceren van kwalitatief goede tenten. Coleman is door ons uitgeroepen als het beste tent merk. Lees hieronder waarom wij Coleman tot nummer 1 tentenmerk verkozen hebben.

We beginnen met het doel: waar heb je je nieuwe tent voor nodig? In dit geval hebben we goed nieuws, want voor iedere kampeeractiviteit bestaat er wel een Coleman tent. En of je nu een beginnende of ervaren kampeerder bent, dit merk is populair bij beiden.

Wat voor type tent je ook zoekt, Coleman heeft het. Van familietenten voor het hele gezin tot aan trekkerstenten voor backpackers die licht willen reizen. Het type tent waar Coleman de meeste keuze in heeft zijn koepeltenten en tunneltenten.

Maar dat is niet alles! Ben je op zoek naar een partytent of een schuurtent om naast je camper te zetten? Ook dan kun je bij dit merk terecht.

Coleman gebruikt voor hun tenten materialen van hoge kwaliteit. Meestal wordt er voor het tentdoek polyester gebruikt. Dit materiaal is licht van gewicht, sneldrogend en neemt geen vocht op.

Het merk verkoopt tenten in verschillende prijsklassen. De goedkoopste ligt rond de € 80,- voor een tweepersoons koepeltent. De duurste is een tunneltent voor 6 personen, waar je tussen de € 500,- en € 600,- voor betaald.

Conclusie: eigenlijk sla je de plank niet mis met het kopen van een Coleman tent. Het maakt niet uit in welke prijsklasse je een tent uitkiest, je bent gegarandeerd van goede kwaliteit.

Coleman tent kopen?

Coleman is bij verschillende topaanbieders beschikbaar. Het grootste assortiment vind je bij onderstaande winkels.
2. High Peak: merk met de meeste waterdichte tenten

Door ons uitgeroepen als tweede beste tent merk: High Peak. Tenten van dit merk zijn gemaakt met materialen van hoge kwaliteit en kenmerkend door hun waterdichte eigenschappen. Perfect als je op vakantie gaat in Nederland!

Ga je kamperen op plekken waar het weer om kan slaan? Dan heb je een tent nodig die waterdicht is. High Peak tenten zijn gemaakt van waterproof materiaal en voorzien van gesealde naden zodat jij droog blijft.

High Peak produceert tenten voor iedere kampeeractiviteit. Ze maken familietenten tot 6 personen, maar hebben ook een groot assortiment aan lichtgewicht trekkerstenten. Koepeltenten is het type tent waar High Peak de meeste keuze in heeft.

Het merk heeft tenten in meerdere prijsklassen. Voor rond de € 50,- koop je een kleine koepeltent voor twee personen. De duurste tenten zijn geschikt voor 4-6 personen, waar je zo’n € 500,- voor betaald.

Conclusie: met een High Peak tent betaal je een gemiddelde prijs voor een kwalitatieve tent met waterdichte eigenschappen.

Koop hier je High Peak tent

Tenten van High Peak kun je bij verschillende winkels aanschaffen. Het grootste aanbod kun je vinden bij onderstaande aanbieders.
3. MSR: het beste merk voor lichtgewicht tenten

Als derde top tenten merk hebben wij voor MSR gekozen. Dit merk is gespecialiseerd in het produceren van lichtgewicht tenten van hoge kwaliteit.

Ga je backpacken of op fietsvakantie? Of gewoonweg naar een festival waar je niet te veel gewicht mee wilt nemen? Dan is een MSR tent de perfecte keuze.

MSR heeft verschillende type tenten in het assortiment. Ze produceren koepeltenten en tunneltenten, maar ook familietenten worden door dit merk gemaakt. Voor lichtgewicht trekkerstenten zit je sowieso goed, hier heeft MSR de meeste keuze in.

De materiaalkeuze van MSR is gericht op gewicht, materialen moeten zo licht mogelijk zijn. Voor tentdoeken gebruiken ze lichte materialen zoals nylon, en de stokken zijn gemaakt van aluminium.

Ook heeft dit merk tentconstructies bedacht waar je zo min mogelijk stokken voor nodig hebt. 

Qua prijsklasse liggen MSR tenten wel hoger dan gemiddeld. De goedkoopste 1-persoonstent koop je voor € 150,-. Voor 2-4 personen betaal je zo’n € 300-500 met als uitschieter een ultralichte driepersoonstent voor € 900,-

Conclusie: als je op zoekt bent naar een lichtgewicht tent van hoge kwaliteit, kies je voor MSR. Dit tenten merk is iets duurder dan gemiddeld, maar je haalt wel een goede tent in huis!

Hier koop je een MSR tent

MSR is bij verschillende winkels beschikbaar. Het grootste aanbod kun je vinden bij onderstaande topaanbieders.
4. Outwell: grootste aanbieder van kampeertenten

Outwell hebben we als vierde beste tenten merk uitgeroepen. Dit outdoormerk staat wereldwijd bekend als grootste aanbieder van kampeerartikelen, waaronder tenten van hoge kwaliteit.

Voor ieder kampeerdoeleinde of -activiteit is er wel een Outwell tent beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar een lichtgewicht tent voor je aankomende trektocht. Of een opblaasbare tent als je geen zin hebt om tentstokken in elkaar te puzzelen.

Naar welk type tent je ook op zoek bent, goede kans dat Outwell het heeft. Het merk staat wel het meest bekend om zijn familietenten. Deze bieden ruimte voor 4 tot 5 personen en hebben vaak meerdere slaapcabines.

Outwell tenten zijn gemaakt van polyester. Dit materiaal is lichtgewicht, droogt snel op en neemt geen vocht op.

Voor een Outwell tent betaal je zo’n € 100,- voor een kleine tweepersoonstent. Dit merk heeft echter tenten die in een hogere prijsklasse liggen. Voor het duurste exemplaar, een 6-persoonstent met meerdere slaapcabines betaal je rond de € 850,-.

Conclusie: als je een kwalitatief goede tent wilt voor een schappelijke prijs, zit je met Outwell goed.

Bij deze aanbieders koop je een Outwell tent

Dit merk is verkrijgbaar bij veel verschillende winkels. Het grootste aanbod aan Outwell tenten kun je vinden bij onderstaande aanbieders.
5. Quechua: voor de beste verduisterende tenten

Quechua – het huismerk van Decathlon – hebben we verkozen tot 5e beste tent merk. Dit merk staat bekend om het produceren van kwalitatief goede tenten met verduisterende en verkoelende eigenschappen.

Tenten van Quechua zijn er voor ieder kampeerdoeleinde. Of je nu gaat hiken door de bergen, gaat kamperen met het gezin of naar een festival gaat. Quechua heeft het.

Het tenten assortiment van Quechua is vrij uitgebreid. Het merk heeft familietenten, lichtgewicht trekkerstenten en koepeltenten. Maar ook pop up tenten of tenten met opblaasbare stokken zijn enorm populair.

Voor verduisterende tenten zijn de Fresh&Black-tenten het paradepaardje. Deze tenten zijn gemaakt met een Fresh-tentdoek voor warmtereductie. De Black-stof verduistert 99% van het zonlicht in de slaapcabine.

Quechua kampeertenten zijn al beschikbaar vanaf € 30,- voor twee personen. De duurste tent die het merk verkoopt is een 8-persoonstent met opblaasbare stokken. Voor deze tent betaal je zo’n € 850,-

Conclusie: met een Quechua-tent haal je kwaliteit in huis. Gecombineerd met verduisterende en verkoelende eigenschappen kun je de plank eigenlijk niet misslaan.

Koop je Quechua tent bij Decathlon

Quechua is het eigen merk van Decathlon. Je kunt dit tenten merk dus alleen verkrijgen in hun fysieke winkels of via de webshop.