Dit zijn de beste trampoline merken van 2024

Als jij op zoek bent naar een trampoline waar je kinderen jarenlang op kunnen spelen, dan is alleen de beste trampoline goed genoeg.

En een manier om deze te vinden, is door de kiezen voor één van de gerenommeerde trampoline merken. Er zijn namen in de trampoline wereld waarmee je weet dat je niet fout kunt gaan.

In dit artikel bespreken we alle goede trampoline merken en krijg je een korte omschrijving waarmee je bepaalt of ze wat voor je zijn.

Aan het einde weet je exact bij welke fabrikanten je terecht kunt voor een trampoline van topkwaliteit.

De beste trampoline merken van 2023

Zonder verder oponthoud bespreken we hier de 7 beste trampoline merken van 2023

1. BERG

BERG is waarschijnlijk het trampoline merk dat je het meeste tegenkomt. De BERG Champion is als beste trampoline op poten (topklasse) uitgeroepen door de Consumentenbond.

BERG maakt veilige, verantwoorde en mooie trampolines, maar ook andere producten zoals loopfietsen, schitterende skelters en bolderwagens. En het is nog een Nederlands merk ook.

BERG maakt trampolines in 3 verschillende kwaliteitslijnen. Er zijn de Favorit trampolines, Champion trampolines en de Elite trampolines.

Je kunt ze krijgen in ronde, ovale en rechthoekige vormen. Daarbij zijn er trampolines op poten, inground en flatground. Er is dus voor iedereen een trampoline te vinden.

De prijs van BERG trampolines is hoger dan gemiddeld. Daar staat tegenover dat je een trampoline krijgt van één van de beste trampoline merken. Deze gaan erg lang mee, dus aan vervanging hoef je de eerste tijd niet te denken.
2. EXIT Toys

Ook EXIT Toys staat bekend om haar veelzijdige en kwalitatieve trampoline assortiment. Het is een trampoline merk waarbij je terecht kunt voor verschillende series.

Deze verschillen van elkaar in uiterlijk, in kwaliteit en comfort. Zo zijn er de Allure, Lotus, Silhouette, PeakPro en Sports trampolines.

Ook voor verschillende trampoline typen kan je bij dit merk terecht. Ze hebben trampolines op poten en ingraaftrampolines.

Daarbij kan je kiezen uit ronde trampolines of rechthoekige trampolines. EXIT heeft echt een heel groot assortiment met trampolines in allerlei kleuren en vormen.

EXIT Toys is een winkel die gespecialiseerd is in buitenspeelgoed. Het is ook een Nederlands merk dat in 2011 werd opgericht.

Ze willen vooral veilige, mooie en leuke trampolines maken waar kinderen jarenlang mee kunnen spelen. De prijzen zijn gemiddeld, vooral voor trampolines van de beste A merken.

De Exit Silhouette is uitgeroepen tot de beste trampoline door de Consumentenbond in de categorie: goedkope trampoline op poten.
3. Salta

Ook Salta is een merk dat je regelmatig tegen zult komen als je op zoek gaat naar trampolines. Ze staan bekend om hun uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding.

Salta zelf is een Nederlands merk, opgericht in 2012 en uitgegroeid tot Europese grootheid op het gebied van trampolines.

Salta maakt het haar missie om veilige en stijlvolle trampolines te maken voor een betaalbare prijs. Je kunt kiezen uit 3 kwaliteitsklassen, namelijk Standard, Advanced en Professional.

Dit is een transparant trampoline merk dat voor iedereen een goede trampoline aan wil kunnen bieden.

Bij Salta kan je terecht voor opbouw trampolines, voor een rechthoekige trampoline inground en voor fitness trampolines.

Je kunt ze zelf gemakkelijk opbouwen en daar krijg je duidelijke instructies voor. Je kunt de trampolines ook bekijken bij één van de vele Salta verkooppunten.

De Salta Premium is uitgeroepen tot de beste trampoline door de Consumentenbond, in de categorie op poten (middenklasse).
4. Etan

Etan is een bekend trampoline merk dat al sinds 1988 trampolines maakt. Deze zijn niet goedkoop, maar ze zijn van topkwaliteit en bijzonder veilig.

De trampolines worden in Europa gemaakt met materialen uit Europa. Ze worden handgemaakt in de productiefaciliteit in Bosnië en Herzegovina.

De trampolines van Etan kunnen worden ingedeeld in 5 verschillende kwaliteitslijnen. Ze hebben de Hi-Flyers, De Premium, de Premium Flat, de Sky-Flyer en de UltraFlat series om uit te kiezen.

Het zijn niet de goedkoopste trampolines, maar ook zeker niet de duurste. En door Etan als jouw beste trampoline merk te kiezen, weet je dat je kwaliteit en duurzaamheid ontvangt.

De Etan Inground Premium Gold is tot beste ingegraven trampoline uitgeroepen door de Consumentenbond.

Naast trampolines die je ingraaft, kan je er tevens terecht voor opbouw trampolines en trampoline onderdelen. Etan zorgt eventueel ook voor de montage en voor de reparatie.
5. Avyna

Als je naar de website trampoline.nl gaat, dan kom je de Avyna trampolines tegen. Avyna is een merk dat ook springkussens en goals maakt, inclusief de bijbehorende onderdelen.

Ze hebben meer dan 20 jaar ervaring met het produceren van buitenspeelgoed. Veiligheid en tevredenheid staan bij hen dan voorop. De producten van dit trampoline merk worden volgens de hoogste kwaliteitseisen geproduceerd in Vietnam.

Bekijk het assortiment Avyna trampolines en je hebt de keuze uit opbouw trampolines, inground trampolines en flatlevel trampolines.

De Avyna Proline InGround is gekozen tot de beste trampoline door de Consumentenbond in de categorie goedkoper alternatief. Ze zijn rond of rechthoekig, te krijgen in verschillende afmetingen en prijsklassen.
6. Senz Sports

Senz Sports is mogelijk een van de wat minder bekende beste trampoline merken. Toch staan ze in deze wereld bekend om hun hoge kwaliteit en innovatieve houding.

Je kunt deze trampolines in Nederland kopen bij Betersport.nl en bij Bol.com. Er is een showroom in Panningen. Ook Senz Sports is een Nederlands merk dat zich specialiseert in fitnessapparatuur voor thuisgebruik.

De trampolines die Senz Sports maakt zijn allen opbouwmodellen met een net er omheen. Ze zijn erg goed te betalen en een favoriet bij de winkeliers.

Zoek je een inbouwtrampoline of een fitnesstrampoline, dan is dit niet het beste merk om te kiezen. Er is één serie, de J5000, met trampolines in verschillende afmetingen. Deze trampolines zijn van hoge kwaliteit.

Als een ronde opbouw trampoline is wat jij zoekt, dan is Senz Sports misschien wel hét trampoline merk voor jou.
7. VirtuFit

Een volgend goed trampoline merk om voor te kiezen is VirtuFit. Ze verkopen hun producten via verschillende online verkooppunten. Zoek je ze liever in een winkel op, ga dan naar één van de Fitwinkel panden in Nederland.

Bekende online dealers zijn Bol.com en Decathlon. VirtuFit is eveneens een Nederlands fitnessmerk dat zich specialiseert in fitnessartikelen en -accessoires.

FirtuFit maakt trampolines voor kinderen die je in je tuin opzet. Deze staan bekend om hun kwaliteit, design en gebruiksgemak.

De trampolines zijn te krijgen in verschillende afmetingen en met verschillende kenmerken. Zo zijn er inground trampolines, opbouw trampolines en natuurlijk ook fitness trampolines voor volwassenen.
8. VidaXL

VidaXL is geen specifieke trampoline winkel. Het is een groot warenhuis vol met producten voor huis en tuin, zoals meubelen en sportartikelen. Ze zijn kleinschalig gestart in 2006 en ondertussen uitgegroeid tot een grote internationale verkoper van allerlei producten.

Wat betreft trampolines hebben ze een mooi en betaalbaar aanbod. Er is niet heel veel keuze, maar de keuze is wel gevarieerd. Zo zijn er trampolines in verschillende kleuren en afmetingen. Deze zijn geschikt voor kinderen en volwassenen.

Ze hebben geen inbouw trampolines, maar wel een groot aantal opbouw trampolines met veiligheidsnet en fitness trampolines.
9. Domyos

Als je gaat winkelen bij Decathlon, dan kom je Domyos trampolines tegen. Deze zijn goed betaalbaar. Ze maken fitness trampolines en opbouw trampolines voor in de tuin.

Over het trampoline merk zelf is vrij weinig bekend, behalve dat ze producten maken met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Daarom mag deze niet uit onze lijst met beste trampoline merken ontbreken. Zoek je een goede trampoline voor weinig geld, dan is Domyos een uitstekende keuze. Ze worden ook door de klanten van Decathlon als erg goed beoordeeld.
Veelgestelde vragen

Waarom is het verstandig om voor een bekend trampoline merk te kiezen?

Er zijn voldoende goede trampoline merken, maar de beste trampoline merken geven je zekerheid. Hun producten zijn veilig, gaan lang mee en hebben een goede garantie. Trampolines krijgen het zwaar te verduren. Kinderen spelen er veel op, en actief. Door voor het beste trampoline merk te kiezen, betaal je in eerste instantie wat meer. Daar krijg je gemoedsrust voor terug en je hoeft niet snel aan vervanging te denken.

Wat is het beste Nederlandse trampoline merk?

BERG wordt altijd omschreven als het beste trampoline merk van Nederlandse bodem. Andere goede alternatieven zijn Salta en EXIT Toys. Deze merken kan je verkrijgen bij veel trampoline winkels.


Meer over trampolines: