Bezemhouder kopen? De Top 5 beste bezem ophangsystemen

Met een bezemhouder creëer je een opbergplek voor al je bezems en ook voor je gereedschap.

Je hoeft je bezem niet langer in je schoonmaakhok tegen de muur te zetten waar hij omvalt en je in de weg staat. Een bezem ophangsysteem lost dit probleem in 1 keer op.

Denk jij eraan om een ophangsysteem voor jouw bezems te kopen? Dit artikel helpt je met het vinden van het perfecte product. Je krijgt van ons de 5 beste bezemhouders van dit moment.

Daarna bespreken we in een koopgids alles waarop je moet letten als je deze gaat kopen.

Top 5: de beste bezemhouders van dit moment

Dit zijn de 5 beste bezem ophangsystemen die momenteel te koop staan. Na een groot aantal producten getest te hebben, zijn dit de ophangsystemen voor bezems die het beste naar voren komen.

1. Het beste luxe bezem ophangsysteem: SODEAL Luxe

Met dit bezem ophangsysteem van SODEAL maak je een rommelige berging in 1 keer netjes. Je gebruikt hem om bezems op te hangen, maar ook voor andere voorwerpen zoals (tuin)gereedschap en borstels.

Je hangt ze netjes langs de muur en hoeft ze niet meer in de hoek te duwen om ze op te bergen. Dit system is te krijgen in verschillende lengtes en kleuren en heeft 5 klemhaken en 6 ophanghaken.

👍 Voordelen:

 • Complete oplossing voor elke berging.
 • 5 klemhaken voor bezems.
 • 6 ophanghaken voor ander gereedschap.
 • Kan ook buiten worden gebruikt.
 • Moderne zwarte RVS look.

👎 Nadelen:

 • Je moet boren in de muur om hem op te hangen.
2. De beste grote bezemhouder: Opgeruimdhuis praktisch

Heb je een oplossing nodig voor een groot aantal bezems, gereedschappen en tuinbenodigdheden? Dan is deze van Opgeruimdhuis een aanrader. Hij is 120 centimeter lang en bestaat uit een aantal haken waar je van ales aan op kunt hangen.

Aan de lange haken hang je 2 bezems tegelijkertijd voor elkaar op. Deze bezemhouder is gemaakt van koolstofstaal, wat roest- en krasvrij is gemaakt.

👍 Voordelen:

 • Bezemhouder van 120 centimeter lang.
 • 6 grote en kleine haken met 2 niveaus.
 • Gemaakt van koolstofstaal (roest- en krasvrij).
 • Haken voorzien van antislip laag.
 • Multifunctionele houder.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
3. De beste goedkope bezemhouder: WELTECH RVS

Zoek je een goedkope bezemhouder waarmee je je berging toch opgeruimd houdt, dan is deze van WELTECH interessant voor je. Hij heeft 4 ophanghaken en 3 klemmen.

De klemmen zijn voor stokken van bezems en vegers en de haken gebruik je voor het ophangen van borstels of werkkleding. Hij is gemaakt van mooi RVS en heeft een hoog draagvermogen. Ophangen is ook gemakkelijk.

👍 Voordelen:

 • Bezemhouder 37 centimeter lang.
 • 3 klemmen en 4 haken.
 • Hoog draagvermogen (10 kilo).
 • Zeer lage prijs.
 • Te krijgen in verschillende maten.

👎 Nadelen:

 • Klein.
4. De beste enkele bezemhouder: Home Comfort Zelfklevend

De vorige bezemhouders bestonden uit een rij klemmen en haken. Je kunt ook een houder voor 1 bezem aanschaffen, zoals deze van Home Comfort.

Deze hang je aan de muur in je berging, werkplaats of keuken en gebruik je vervolgens om 1 bezem aan te hangen.

Dat is handig als je deze bezem ergens altijd bij de hand wilt hebben, maar niet in de weg wilt hebben staan. Je hangt hem op met een waterbestendige stikker, dus zonder boren.

👍 Voordelen:

 • Enkele bezemhouder.
 • Ophangen zonder boren.
 • Voor bezems en andere gereedschappen met stokken.
 • Overal te bevestigen.
 • Draagkracht 10 kilo.

👎 Nadelen:

 • Je kunt er maar 1 bezem in hangen.
5. Beste koop bezem ophangsysteem: CLEANLY met ophanghaken

Dit ophangsysteem voor bezems van CLEANLY is ideaal voor gebruik in kleine ruimtes. Hij is slechts 40 centimeter lang, maar je hangt er 5 bezems in op. Tussen de bezems in heeft hij 6 haken voor het ophangen van andere dingen in je bezemkast.

Dit alles krijg je voor een hele lage prijs. Hij is gemaakt van sterk kunststof en op te hangen in je tuinhuisje, rommelkast, werkplaats, berging of schuur.

👍 Voordelen:

 • Goede bezemhouder voor goede prijs.
 • Ruimte voor 5 bezems.
 • 6 ophanghaakjes.
 • Ideaal voor kleine ruimtes.
 • Ook geschikt voor tuingereedschap.

👎 Nadelen:

 • Je moet in de muur boren om hem op te hangen.
Wat is een bezemhouder precies?

Een bezemhouder is een houder voor alle gereedschap en schoonmaakbenodigdheden met een stok. De houder heeft een klem of klemmen waar je de stok in drukt om hem aan de muur te hangen.

Je plaatst ze netjes aan de muur in plaats van in een hoekje in de berging.

Bezem ophangsystemen zijn daardoor geschikt voor alles met een stok, dus bezems, dweilen, vloertrekkers en vegers. In je tuinschuur gebruik je hem bijvoorbeeld als ophangsysteem voor tuingereedschap.

Omdat de meeste bezemhouders ook ophanghaken hebben, kan je er ook gereedschap, borstels en andere voorwerpen aan hangen.

Een bezemhouder is dus een verzamelnaam voor een compleet opbergsysteem voor aan de muur.

Voor wie is een bezem ophangsysteem een goede aankoop?

Een bezem ophangsysteem is een uitstekende oplossing in bergingen, tuinhuisjes, werkplaatsen, keukens en andere kleine ruimtes. Je bevestigt hem aan de binnenkant van de deur of aan de muur en hangt er vervolgens alles in wat anders over de grond slingert.

Het is een uitstekende keuze voor iedereen die wat orde wil scheppen en die genoeg heeft van bezems en andere gereedschappen die in de weg liggen.

Kies voor een enkele bezemhouder, hang deze op in je badkamer en je hebt een vaste plek voor je vloertrekker. Je bent in 1 keer van je rommelige hok af.

Waarop moet je letten als je een ophangsysteem voor bezems gaat kopen?

Het volgende gedeelte van dit artikel bestaat uit een koopgids met alles waarop je moet letten als je een bezemhouder gaat kopen. Gebruik deze aandachtspunten en je komt met het beste ophangsysteem voor jouw bezems weer thuis.

1. Hoeveel bezems wil je kunnen ophangen?

Het belangrijkste aandachtspunt is dat je een bezemhouder aanschaft die groot genoeg is voor alles wat je erin wilt kunnen ophangen. Heb je 5 bezems die moeten worden opgeruimd, dan kies je dus een bezemhouder met minimaal 5 klemmen.

Veel bezem ophangsystemen hebben ook haken waar je dingen aan op kan hangen, zoals je het blik van je stoffer of een borstel. Deze zijn ook erg handig voor het opbergen van alles wat nu nog in de weg ligt.

Kies je voor een enkele bezemhouder, dan krijg je daar meestal geen haakje bij.

2. Hoe moet je bezemhouder worden opgehangen?

De meeste bezemhouders hang je aan de muur. Dat kan op verschillende manieren. Bij een aantal van de bezemhouders uit onze top 5 krijg je M3 tape zodat je hem zonder te moeten boren aan de muur kunt hangen.

Het enige probleem daarmee is dat de draagkracht dan flink vermindert.

Wil je het meeste uit je bezemhouder halen, dan zal je hem aan de muur moeten bevestigen met schroeven. En dat betekent boren in de muur. Op die manier kan hij wel het meeste dragen.

Tip: wil je niet boren in je muur? Koop dan een aantal losse bezemhouders. Deze worden met tape aan de muur bevestigd omdat ze toch maar 1 bezem kunnen dragen.

3. Een bezemhouder die er mooi uitziet

Ook al is een bezemhouder vooral een praktisch voorwerp, je wilt je bezem kunnen ophangen in een houder die er ook mooi uitziet. In de berging is het uiterlijk misschien minder belangrijk dan in de keuken.

Komt je bezemhouder in het zicht te hangen, zorg dan dat je er ook graag naar kijkt.

Er worden hele mooie bezem ophangsystemen gemaakt van zwart metaal of van glanzend RVS. Ze zijn vaak ook voorzien van een rubberen laagje zodat de bezems er niet uit of af kunnen vallen.

Het is niet essentieel dat je bezemhouder er mooi uitziet, maar het oog wil ook wat.

Waar koop ik de beste bezemhouder?

Wil jij ook je bezem ophangen in een bezemhouder? Dan kan je deze kopen in allerlei winkels. Er zijn natuurlijk de grote online warenhuizen waar je ze vandaag bestelt en morgen in huis hebt.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan je plaatselijke Gamma of Action.

Waar je ook besluit je bezemhouder te kopen, online zijn vaak de beste aanbiedingen te vinden. Plaats je bestelling en jij maakt eindelijk korte metten met de chaos in je berging.
Veelgestelde vragen

Wat kan ik in mijn bezemhouder ophangen?

Je gebruikt bezemhouders voor bezems, harken, vegers, schoppen, vloertrekkers, hamers, dweilen en allerlei andere voorwerpen. Ze zijn ideaal voor alles wat een stok heeft. Deze druk je in de klem en hij blijft hangen.

Waar kan ik mijn bezemhouder ophangen?

Bezemhouders worden opgehangen met schroeven in de muur of met M3 dubbelzijdig tape. Je plaatst hem waar je wilt, dus in de keuken, de badkamer, de berging, de tuinschuur, de werkplaats of aan de binnenkant van een deur. Hang je je bezemhouder op met tape, dan kan deze wel minder kilo’s dragen dan wanneer je hem met schroeven aan de muur bevestigt.