Big Green Egg Large: Aanbod, Review & Aanbieding

Zoek je een mooie en goede egg barbecue? Dan is de Big Green Egg Large een van de bekendste soorten.

Big Green Egg is een bekend barbecue merk en produceert al jaren unieke barbecues van goede kwaliteit. 

Het eivormige kamado systeem is erg populair vanwege de looks en de veelzijdige mogelijkheden op barbecue gebied.

Wil je te weten komen of de Big Green Egg Large iets voor jou is? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. 

Eerst gaan we in op de verschillende soorten en vervolgens ontdek je de belangrijkste eigenschappen. En kom je meer over de voor- en nadelen te weten.

We sluiten af met een Big Green Egg Large review en aanbieding.  

Soorten Big Green Egg Large

Er zijn meerdere soorten van de Big Green Egg Large. Allereerst zie je een verschil in afmetingen. Dat verschil zit hem in de diameter van het kookoppervlak. Hoe groter de diameter, met hoe meer mensen je tegelijk kunt barbecueën. 

Daarnaast kun je gaan voor een complete- en incomplete Big Green Egg Large. Het gaat er daarbij om of je er wel dan niet accessoires bij bestelt.

We gaan dieper in op de verschillende uitvoeringen:

Soorten afmetingen Big Green Egg

De Big Green Egg Large is er voor 6, 8 en 13 personen. Voor 6 personen bedraagt de diameter 40 centimeter. Dit type Big Green Egg wordt ook wel de ‘Big Green Egg Medium’ genoemd. De barbecue heeft een gemiddeld formaat. 

De normale Big Green Egg Large is geschikt voor 8 personen. De diameter van het kookoppervlak bedraagt 46 centimeter. Een formaat waarbij je makkelijk 8 hamburgers naast elkaar kunt garen. 

Ook is de Big Green Egg Large ervoor 13 personen. Dit is een grote barbecue, hij is immers groter dan de andere 2 soorten. De diameter van het rooster is maar liefst 61 centimeter. Dit type wordt dan ook niet voor niets de Big Green Egg Extra Large genoemd. 

Goed om te weten is, dat de diameter van het kookoppervlak overeenkomt met de diameter van het rooster. De complete behuizing is daar niet bij opgeteld. De breedte van de barbecue is dus altijd iets groter dan deze specifieke diameter. 

Big Green Egg Large compleet of niet

Een ander verschil in uitvoering wordt bepaald door de accessoires. Enerzijds kun je de Big Green Egg Large compleet bestellen. Dan krijg je bij de barbecue een onderstel met zijtafels

Dat onderstel maakt de barbecue extra stabiel. De 4 poten zorgen ervoor dat de barbecue niet snel omvalt. Het onderstel is voorzien van wieltjes. Zodat de barbecue makkelijk verplaatst kan worden. Samen maakt dit de Big Green Egg Large ook een fijne balkon barbecue.

De zijtafels maken het barbecueën extra eenvoudig. Tijdens het grillen plaats je jouw barbecue tools op de tafel. Het geeft je meer werkruimte. 

Er is nog een uitbreiding mogelijk bij de complete Big Green Egg Large. Je kunt bij de set namelijk ook een brikettenstarterset bestellen. Dan kun je direct aan de slag met de barbecue. 

Ga je liever niet voor de accessoires? Dan kun je de Big Green Egg Large ook los bestellen. 

Belangrijkste eigenschappen Big Green Egg Large

Dit zijn de meest bijzondere functies en eigenschappen van de Big Green Egg Large:

 • Geschikt voor 8 personen
 • Houtskool barbecue
 • Veelzijdige barbecue mogelijkheden (grillen, bakken, stomen, slowcooking en roken)
 • Optimale barbecue smaak in een handomdraai
 • Ideaal voor in de tuin, op het terras en op het balkon
 • Ook mogelijk als inbouw barbecue
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Stijlvolle uitstraling

Wat zijn de voor- en nadelen van de Big Green Egg Large

Wij zetten de plus- en minpunten van de Big Green Egg Large voor je op een rijtje. Dit is de beste manier om te achterhalen of de Big Green Egg Large iets voor je is. Weeg de voor- en nadelen zelf maar eens tegen elkaar af. 

Voordelen

 • Veelzijdig

Een erg groot voordeel van de Big Green Egg Large zijn de culinaire mogelijkheden. Gerechten zijn op veel verschillende manieren te bereiden. Je kunt roken, stomen en slowcooken.

Het is zelfs mogelijk om tegelijkertijd verschillende gerechten te maken. De temperatuur is goed zichtbaar op de temperatuurmeter. 

 • Hittebestendig

Ook de veiligheid is een reden om voor de Big Green Egg Large te kiezen. Het gesloten systeem maakt de bbq hittebestendig. De buitenkant van de barbecue wordt niet heet. Waardoor je het gewoon kunt aanraken. Op die manier kun je je niet aan de egg bbq branden. 

 • Stabiel

Erg veilig is ook de stabiliteit van de barbecue. Vanwege het stevige gewicht blijft de bbq goed staan. En combineer je de egg barbecue met een onderstel? Dan weet je al helemaal zeker dat de barbecue stabiel is. 

 • Zuinig

Ondanks de wat hogere aanschafkosten, is de barbecue erg zuinig. Je hebt weinig kolen nodig om veel met de bbq te bereiden. Dat zuinige komt de portemonnee weer ten goede. 

 • Stevig

De Big Green Egg Large is gemaakt van hoogwaardige materialen. De materialen zijn sterk en gaan lang mee. 

 • Gebruiksvriendelijk

Of je nu weinig of veel barbecue ervaring hebt, dat maakt voor de barbecue niet uit. Iedereen kan met de Big Green Egg Large aan de slag.

De bbq is namelijk erg gebruiksvriendelijk. Je krijgt hem makkelijk en snel op temperatuur. En maakt hem ook nog eens eenvoudig schoon na gebruik. 

 • Unieke smaak

Dit voordeel is misschien wel de meest belangrijke. De smaak die je met de barbecue aan het eten geeft, is heerlijk. Het gesloten systeem zorgt voor een soort isolerende werking. Hierdoor trekken de barbecue smaken goed in het eten. 

 • Handige accessoires mogelijk

Wil je de mogelijkheden nog meer uitbreiden? Dan zijn er veel leuke accessoires beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de pizzasteen.

Plaats de steen in de barbecue en maak de heerlijkste pizza’s. Of bak taarten met speciale bakvormen. De accessoires bieden veel mogelijkheden. 

Nadelen

 • Prijzig

Vergelijk je de Big Green Egg Large met andere kamado barbecues? Dan zie je dat de barbecue erg prijzig is. Big Green Egg is een wat duurder merk als het gaat om egg barbecues.

Daar staat wel kwaliteit tegenover. De barbecues van het merk zijn bijzonder stevig en gaan lang mee. Je kunt ook altijd zoeken naar een Big Green Egg Large aanbieding. Daarmee kun je wat van de prijs afsnoepen. 

 • Weinig standaard accessoires

Bij het merk Big Green Egg kun je veel mooie accessoires bestellen. Het nadeel is echter dat de accessoires nog niet bij de Big Green Egg Large inbegrepen zijn. Terwijl dat wel handig kan zijn.

Basis accessoires als een onderstel en barbecue set zijn niet te missen. En moet je dus los bestellen. 

 • Accessoires prijzig

Als je dan Big Green Egg accessoires gaat bestellen, kost dat je wel aardig wat geld. De accessoires van de Big Green Egg Large kun je online bestellen. Ze zijn duurder dan bij andere egg barbecue merken

Voor wie is de Big Green Egg Large geschikt?

De Big Green Egg Large is een uniek voorbeeld van een veelzijdige barbecue. Dit is een gebruiksvriendelijke barbecue waar je veel kanten mee op kunt. Dat maakt de Big Green Egg Large geschikt voor zowel de beginnende- als ervaren barbecueër

Je maakt met de Big Green Egg Large op een makkelijke manier eenvoudige gerechten klaar. Zo is het grillen van een burger of kipsaté een fluitje van een cent.

Door het eivormige gesloten systeem trekt de barbecuesmaak erg goed in het eten. Erg smaakvol dus!

En wil je juist bijzondere barbecue creaties op tafel zetten? Dan is dat ook zeker mogelijk. Met de Big Green Egg Large kun je slowcooken, roosteren, grillen, roken en nog veel meer.

In de BBQ deksel zie je precies de temperatuur van de barbecue. Zo kun je jouw gerechten op een precieze manier klaarmaken. 

Daarnaast is de Big Green Egg Large geschikt voor personen die een mooie barbecue zoeken. De egg barbecue heeft een stijlvolle uitstraling.

En kan ook mooi worden gebruikt als inbouw barbecue. Daarvoor koop je de barbecue zonder onderstel en plaats je hem in jouw (verrijdbare) buitenkeuken

Review: Big Green Egg Large

Onze Big Green Egg Large review is erg positief. Na het testen van de barbecue zijn wij erg over de Big Green Egg Large te spreken. En wij niet alleen.

Ook de reviews van gebruikers zijn erg positief. Klanten geven de Big Green Egg Large op meerdere review websites een erg hoog cijfer. 

In de reviews zie je terug dat klanten erg over het resultaat te spreken zijn. Het eten krijgt van de barbecue een bijzonder lekkere smaak. De rokerige smaak trekt goed in het eten. De garing is optimaal vanwege het gesloten systeem van keramiek. 

Daarnaast is het eenvoudig om de barbecue te gebruiken. Met het gebruiksgemak zit het erg goed. Of je nu een beginnende- of ervaren barbecue chef bent. Je kunt grillen op hoge of juist lage temperaturen. 

Niet onbelangrijk is ook de veiligheid van de Big Green Egg Large. Dat is een punt waar de barbecue goed op scoort. De Big Green Egg Large staat erg stabiel. Al helemaal met het onderstel.

Daarnaast is ‘de schil’ van de Big Green Egg hittebestendig. Je kunt je er niet aan branden. Ook fijn als er kinderen in de buurt van de barbecue komen. Dat is weer een zorg minder. 

Bovendien is de uitstraling van de Big Green Egg Large erg mooi. De looks voegen echt iets toe aan jouw tuin. De barbecue is een eyecatcher in plaats van een zwart blok dat in de weg staat. 

Conclusie Big Green Egg Large review

Kortom: de Big Green Egg Large valt goed in de smaak. En niet alleen vanwege het heerlijke eten dat je ermee klaarmaakt. De functionaliteiten zijn optimaal.

Het feit dat de barbecue duurder dan gemiddeld is, weegt daar tegenop. De Big Green Egg Large is zijn geld meer dan waard. 

Big Green Egg Large aanbieding vinden

Wil jij een Big Green Egg Large kopen? Dat kan bij de volgende barbecue winkels. Hier koop je de barbecue voor een goede prijs en kwaliteit. Soms vind je bij de winkels zelfs een kamado bbq aanbieding.


Meer BBQ merken/varianten: