Biohort opbergbox kopen? De 7 beste Biohort opbergboxen

Ben je gek op tuinieren en vaak in de tuin te vinden? Maar heb je niet genoeg ruimte om je tuinspullen of -gereedschappen op te slaan?

Dan is in dit geval een Biohort opbergbox de perfecte oplossing! In een opbergbox van Biohort berg je al je tuinspullen netjes en veilig op.

Zo is je tuin altijd opgeruimd en bescherm je je spullen tegen viezigheid en ongedierte.

Weet je niet welke opbergbox van dit merk het beste bij jou past? Maak je maar geen zorgen, wij hebben het uitzoekwerk namelijk al voor je gedaan!

In dit artikel vind je de 7 best geteste opbergboxen van Biohort.

Verderop in het artikel vind je meer informatie over de eigenschappen van Biohort opbergboxen. We benoemen onder andere de voor- en nadelen ervan.

Maar we nemen ook de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen ervan met je door.

Top 7 beste Biohort opbergboxen uit de test

Benieuwd welke Biohort opbergbox het beste bij jouw situatie en tuin past? We hebben uitvoerig onderzoek gedaan en verschillende modellen met elkaar vergeleken.

Uit dit onderzoek is onderstaande top 7 best geteste Biohort opbergboxen samengesteld:

 1. Goedkoopste Biohort opbergbox – Biohort Kussenbox Hobby 100
 2. Beste tuinkussen opbergbox – Biohort Opbergbox 200
 3. Als beste opbergbox voor tuinspullen getest – Biohort Opbergbox 180
 4. De beste opbergbox voor kleine tuinaccessoires – Biohort Opbergbox 130
 5. Best geteste opbergbox voor afvalcontainers – Biohort Opbergbox Storemax 190
 6. Meest geschikte opbergbox voor loungeset – Biohort Kussenbox Lounge 200
 7. Beste opbergbox voor tuingereedschappen – Biohort Opbergbox Storemax 120

Hier hebben we de beste opbergboxen Biohort op getest

Benieuwd waar we onze keuze voor de top 7 beste opbergboxen van Biohort op hebben gebaseerd? We nemen graag de belangrijkste punten waar we op getest hebben met je door.

Inhoud

Het eerste punt waar we de Biohort opbergboxen op getest hebben is de inhoud. Op basis van de inhoud weet je namelijk hoeveel spullen je in de box kunt opbergen. In onze top 7 hebben we opbergboxen met verschillende inhoudsmaten opgenomen.

Voor kleine tuinspullen of tuingereedschappen kun je kiezen voor de Biohort Hobby 100, Biohort opbergbox 130 of Biohort opbergbox Storemax 120. Deze hebben alleen een inhoudsmaat tussen de 280 en 930 liter.

De overige opbergboxen zijn geschikt voor grotere tuinspullen, tuinstoelen of loungesets. Deze grotere opbergboxen hebben een inhoudsmaat tussen de 1000 en 2500 liter.

Afmetingen

Een belangrijk testpunt als je het ons vraagt: de afmetingen. Dit slaat niet alleen op de afmetingen van de opbergbox zelf. Maar ook op de grootte van je tuin en de beschikbare ruimte.

Niet iedereen heeft een grote tuin of een schuur waar een grote opbergbox geplaatst kan worden. Om deze reden hebben we in onze top 7 gekozen voor Biohort opbergboxen van verschillende groottes en hoogtes.

De afmetingen van de kleinste Biohort opbergbox zijn 101 x 46 x 61 centimeter (l x b x h). Deze grootte maakt de box geschikt voor kleinere tuinen of voor op het balkon.

De grootste Biohort box heeft afmetingen van 201 x 79 x 81 centimeter (l x b x h). Perfect voor de grotere tuin!

Waterdichtheid

De waterdichtheid is belangrijk om optimale bescherming van je tuinspullen te bieden. We hebben tijdens ons onderzoek alle boxen dan ook allemaal getest op hun waterdichtheid.

Alle Biohort boxen uit onze toplijst zijn minimaal spatwaterbestendig. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen regenwater, maar niet volledig waterdicht. Het kan dus zijn dat water alsnog binnen kan dringen als de box in de volle regen staat.

Gelukkig staan er ook een aantal waterdichte tuinkisten in onze top 7. Deze bieden een volledige barrière tegen water. Zo blijven je spullen droog en is de kans op schimmelvorming een stuk kleiner.

Gebruiksgemak

Door je spullen in een opbergbox op te ruimen, maak je veel gebruik van de deksel. Je opent en sluit de box continu als je iets nodig hebt. Dan is het wel zo fijn dat het deksel van de box soepel en niet te zwaar opent.

We hebben onze boxen dan ook getest op het gebruiksgemak. Allen zijn voorzien van een zogeheten hydraulisch openingssysteem.

Dit systeem zorgt voor een zachte opening en sluiting door middel van schokdemping. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de deksel zwaar dichtklapt als je hem opent.

Veiligheid

Je waardevolle tuinspullen opbergen in je tuinbox? Dan is het wel zo fijn dat je deze kunt afsluiten.

Alle Biohort opbergboxen uit onze toplijst zijn voorzien van een cilinderslot. Zo zorg je ervoor dat al je tuinaccessoires veilig opgeborgen zijn. Je ontvangt er zelfs een reservesleutel bij!

Waarom Biohort opbergbox kopen?

De grootste reden om een opbergbox te kopen is het creëren van extra opbergruimte. Maar ook het beschermen van je spullen tegen viezigheid, ongedierte of schimmelvorming is een belangrijke reden. Laten Biohort opbergboxen daar nu in uitblinken!

Het merk staat al jarenlang bekend om hun kwaliteit. Biohort tuinhuizen, tuinkasten en opbergboxen: allen zijn gemaakt van hoge kwaliteit materialen. Het merk gebruikt dan ook de beste materialen bij de productie van opbergboxen.

De voor- en nadelen van een Biohort opbergbox

Een opgeruimde tuin is niet het enige voordeel van een opbergbox van Biohort. Maar, heeft een tuinkist van dit merk ook nadelen? We hebben de grootste voor- en nadelen van een Biohort opbergbox voor je opgesomd.

👍 Voordelen:

 • Creëren van extra opbergruimte
 • Biedt bescherming tegen ongedierte, vuiligheid en water
 • Vermindert kans op schimmelvorming
 • Gemaakt van de beste materialen
 • Eenvoudig te reinigen
 • Minimaal spatwaterbestendig
 • Inclusief slot, voor extra veiligheid

👎 Nadelen:

 • Prijs, Biohort opbergboxen zijn duur
 • Gewicht, een Biohort opbergbox is aan de zware kant

Wat kan ik bewaren in Biohort opbergbox?

Afhankelijk van de grootte ervan kun je van alles bewaren in een Biohort opbergbox. In een klein exemplaar berg je bijvoorbeeld al je kleine tuinaccessoires of -gereedschappen op. In grotere opbergboxen kun je dan weer afvalcontainers of fietsen kwijt.

Benieuwd wat je allemaal kunt opbergen in een opbergbox van Biohort? We sommen de meest voorkomende tuinproducten die je kunt opslaan voor je op:

 • BBQ
 • Zakken houtskool of briketten
 • Gasflessen
 • Brandhout
 • Zakken aarde of zand
 • Tuinstoelen of een loungeset
 • Tuinkussens
 • Speelgoed
 • Zandbak
 • Sportartikelen
 • Bloempotten
 • Fietsen
 • Brommers
 • Afvalcontainers
 • Gereedschappen
 • Grote apparaten, zoals een grasmaaier
 • Tuinslang

Opbergbox Biohort kopen? Hier moet je op letten

Ga je een Biohort opbergbox kopen? Dan moet je met een aantal dingen rekening houden om te voorkomen dat je een miskoop doet.

We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor de aanschaf ervan voor je op een rij:

Afmetingen

Bedenk jezelf eerst wat je in de opbergbox wilt gaan bewaren. Maar ook hoe groot je tuin is, of hoeveel beschikbare ruimte je hebt. Op basis hiervan kun je een gerichte keuze maken. We geven je een aantal voorbeelden:

Heb je een tuin van klein formaat en veel losse, kleine tuinspullen die je wilt opbergen? Denk aan bloempotten, gereedschappen, een tuinslang of speelgoed? Dan kun je het beste kiezen voor een kleinere opbergbox.

Ben je in het bezit van een loungeset en wil je de kussens graag netjes opbergen? Zorg er dan eerst voor dat je de afmetingen van de loungekussens opmeet. Zo kun je een tuinkussen opbergbox die groot genoeg is voor je kussens uitkiezen.

Heb je meer ruimte in de hoogte dan oppervlakte? Bijvoorbeeld in je schuur of op het balkon? Dan is het een goede optie om te gaan voor een Biohort tuinkast.

Waterdichtheid

Buiten het feit dat je tuin er netjes opgeruimd uit ziet, wil je je spullen die je opslaat natuurlijk goed beschermen. Dan is het wel zo fijn als de opbergbox voldoende bescherming tegen regen of water biedt.

Niet alle opbergboxen zijn echter waterdicht, let hier op bij de aanschaf ervan.

Let goed op de omschrijving van de waterdichtheid. Een waterafstotende coating is bestand tegen water, maar kan nog steeds water doorlaten.

Ditzelfde geldt voor waterbestendige opbergboxen, waar het water moeilijk door het materiaal heen kan. Maar toch kan een waterbestendige coating water doorlaten.

Is de box spatwaterdicht? Dan kan ‘ie tegen spetters, maar uiteindelijk zal het regenwater toch naar binnen lopen. Voor het beste resultaat kies je voor een waterdichte opbergbox, die volledige bescherming tegen water biedt.

Gewicht

Waar wil je de Biohort opbergbox plaatsen? En blijft de box op dezelfde plek staan? Of ga je hem door de tuin verplaatsen?

Dit moet je voor jezelf goed bedenken voordat je overgaat tot aanschaf. De meeste Biohort opbergboxen zijn namelijk nogal aan de zware kant. Je zou eventueel kunnen gaan voor een opbergbox met wieltjes.

Prijs

Biohort opbergboxen zijn geen goedkope uitgave. Gelukkig zijn er een hoop modellen met diverse afmetingen in verschillende prijsklassen.

Voor de goedkoopste, kleinere modellen betaal je tussen de 350 en 500 euro. Een medium opbergbox kosten gemiddeld tussen de 600 en 900 euro. De grotere exemplaren zijn geprijsd tussen de 1000 tot wel 2000 euro.

Waar Biohort opbergbox kopen?

Voor het kopen van een Biohort opbergbox kun je bij verschillende winkels terecht. Denk hierbij aan bouwmarkten of tuinwinkels.

Als je liever online shopt heb je al helemaal veel mogelijkheden. Bij onderstaande aanbieders kun je het hele jaar terecht voor Biohort opbergboxen. En misschien heb je wel geluk en vind je er één die in de aanbieding is.


Misschien ook interessant: