Biohort tuinkast kopen? Bekijk de 5 beste Biohort tuinkasten

Ben je vaak in de tuin te vinden en wil je jouw tuinspullen of afvalbakken netjes opbergen? Dan is een tuinkast de perfecte oplossing.

Met een tuinkast van Biohort creëer je extra opbergruimte in je tuin of op het balkon.

Er zijn een hoop verschillende Biohort tuinkasten waar je je tuinmeubelen of tuinartikelen in kunt opbergen. Maar welke past nu het beste bij jou?

In dit artikel kun je de top 5 best geteste tuinkasten van Biohort vinden.

Verderop in het artikel vind je de grootste voor- en nadelen van een Biohort tuinkast. Maar ook de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf ervan nemen we met je door.

Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De top 5 best geteste Biohort tuinkasten

Wil je een Biohort tuinkast kopen? Maar weet je door het grote aanbod niet welke je moet kiezen? Geen zorgen, wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan.

Tijdens ons onderzoek hebben we diverse tuinkasten van dit merk met elkaar vergeleken. Uit deze test hebben we de beste in verschillende categorieën uitgekozen.

In onderstaande toplijst vind je de 5 beste Biohort tuinkasten.

 1. Beste weersbestendige Biohort tuinkast – Biohort Tuinkast 150
 2. Biohort tuinkast met hydraulisch openingssysteem – Biohort Tuinkast 230
 3. Meest geschikte Biohort tuinkast met slot – Biohort Romeo
 4. De goedkoopste Biohort tuinkast – Biohort Tuinkast 90
 5. De best geteste Biohort tuinkast voor afvalcontainer – Biohort HighBoard

Waarom Biohort tuinkast kopen?

Er zijn meerdere redenen waarom je een tuinkast zou moeten kopen. De grootste reden is natuurlijk het creëren van extra opbergmogelijkheden. Zo bescherm je je tuinspullen en houd je je tuin of balkon netjes opgeruimd.

Maar waarom zou je nu specifiek voor een tuinkast van Biohort kiezen? We leggen je graag uit waarom!

Biohort is al sinds jaar en dag een grote naam in de tuinwereld. Het merk staat vooral bekend om hun Biohort tuinhuizen, maar dat is niet alles!

Biohort is gespecialiseerd in het produceren van allerlei tuinopbergmogelijkheden, zoals tuinkasten en -kisten.

Alle tuinkasten van dit merk zijn vervaardigd uit materialen van hoge kwaliteit. Ze gebruiken enkel de beste materialen en maken tuinkasten met dubbele staaldikte. Dit is iets waar een Biohort tuinkast in uitblinkt ten opzichte van tuinkasten van andere merken.

Een tuinkast van dit merk koop je dus ook niet voor even. Biohort garandeert onder andere 20 jaar garantie en een tuinkast die levenslang onderhoudsvrij is.

Wat kun je in Biohort tuinkasten bewaren?

Wat je in een Biohort tuinkast kunt bewaren is afhankelijk van de grootte. Niet alleen de grootte van jouw tuinspullen, maar ook de afmetingen van de tuinkast. Gelukkig heeft Biohort een groot assortiment aan tuinkasten met verschillende afmetingen en inhoudsmaten.

Je kunt in een tuinkast van Biohort onder andere gereedschappen, tuinkussens of een tuinslang bewaren. Maar bijvoorbeeld ook afvalcontainers of grotere apparaten zoals een grasmaaier of barbecue.

Hieronder vind je een lijstje met andere veelvoorkomende tuinproducten die je kunt opbergen in je Biohort-tuinkast:

 • Loungekussens
 • Tuinstoelen of een loungeset
 • Zandbak of ander speelgoed voor buiten
 • Tuinaccessoires, zoals kaarsen of een tafelhaard voor buiten
 • Zakken aarde of zand
 • Bloempotten
 • Fietsen of brommers
 • Gasflessen voor gasbarbecue

Voor- en nadelen van Biohort tuinkast

Buiten het opgeruimd houden van je tuin of balkon heeft een Biohort tuinkast meerdere voordelen. Maar zijn er ook nadelen? We zetten de grootste voor- en nadelen voor je op een rijtje. 

👍 Voordelen:

 • Hoge kwaliteit
 • Vervaardigd uit de beste materialen
 • Schroeven en scharnieren gemaakt van RVS
 • 20 jaar garantie tegen roestvorming
 • Levenslang onderhoudsvrij
 • Waterdicht
 • Kan tot wel 150 kg/m² sneeuw dragen
 • Stormbestendig tot wel 150 km/h (windkracht 12)
 • Af te sluiten met een slot (soms inclusief)
 • Vormvast
 • Verkleurt niet
 • Eenvoudig te reinigen
 • Staalplaten zijn brandveilig
 • Makkelijk en snel in elkaar te zetten

👎 Nadelen:

 • Prijs, een Biohort tuinkast is een grote uitgave
 • Gewicht, door gebruik van dubbele staaldikte zijn deze tuinkasten vaak zwaarder dan tuinkasten van andere merken

Waar moet je op letten bij het kopen van een Biohort tuinkast?

Wil je graag een tuinkast van Biohort kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor de aanschaf ervan op een rijtje.

Wat ga je erin bewaren?

Allereerst, bedenk je zelf wat je in de tuinkast wilt gaan opbergen. Zijn het enkel losse onderdelen zoals wat stukken gereedschap of een tuinslang? Dan kun je gaan voor een kleinere Biohort tuinkast.

Moeten je tuinkussens, een loungeset, groot gereedschap of afvalbakken in de tuinkast passen? Kies dan voor een grotere tuinkast.

Zorg er in dit geval voor dat je de afmetingen weet van de spullen die je in de kast wilt bewaren. Op deze manier voorkom je dat je tuinspullen niet in de kast passen.

Passen je kussens of loungeset niet in de tuinkast bij de rest van je tuinspulletjes? Dan kun je ook altijd nog kiezen voor een opbergbox voor je tuinkussens. Deze zijn namelijk speciaal ontworpen om je tuinkussens te beschermen tegen vocht, vuiligheid en ongedierte.

Waterdichtheid

Om je tuinspullen zo goed mogelijk te beschermen tegen regen en schimmelvorming is waterdichtheid belangrijk. Er zit echter een groot verschil tussen waterbestendig, waterafstotend, waterdicht en spatwaterbestendig. Let hier dus op bij de aanschaf van een tuinkast.

 • Waterbestendig: water komt moeilijk door het materiaal heen.
 • Waterafstotend: bestand tegen water, maar niet ondoordringbaar.
 • Waterdicht: biedt volledige bescherming tegen water.
 • Spatwaterbestendig: bestand tegen regenwaterspetters, maar niet waterdicht – het water kan dus alsnog door het materiaal dringen.

Waar je de tuinkast gaat plaatsen is belangrijk bij de uiteindelijke bepaling van de waterdichtheid. Zet je hem bijvoorbeeld onder een overkapping of in de schuur? Dan kun je kiezen voor een waterafstotende of spatwaterbestendige tuinkast.

De meeste Biohort tuinkasten uit onze top 5 zijn waterbestendig of spatwaterbestendig. Biohort heeft echter ook volledig waterdichte tuinkisten en -kasten in het assortiment.

Grootte

De grootte slaat eigenlijk op twee aandachtspunten. De grootte van je tuin/balkon en de afmetingen van de tuinkast.

Heb je een kleine tuin of weinig ruimte over op het balkon? Of wil je hem plaatsen in je tuinhuis schuur, die niet heel groot is? Dan is het verstandig om te kiezen voor een wat kleinere Biohort tuinkast.

Zorg er in ieder geval voor dat je de beschikbare ruimte opmeet. Zo kun je gericht zoeken naar een tuinkast van Biohort met de juiste afmetingen.

Gewicht

Omdat Biohort tuinkasten gemaakt zijn van metaal wegen ze gemiddeld tussen de 50 en 90 kilogram. Het is dus belangrijk dat je voorafgaande de aankoop bepaalt waar je de kast wilt gaan plaatsen.

Bedenk ook voor jezelf of de tuinkast het hele jaar door op dezelfde plek blijft staan. Of wil je de tuinkast tijdens het herst- of winterseizoen naar binnen verplaatsen?

In het laatste geval is het verstandig om te kijken naar een tuinkast met wielen. Dit maakt het verplaatsen door je tuin een stuk makkelijker.

Hier koop je een goede tuinkast van Biohort

Er zijn verschillende aanbieders waar je terecht kunt om een tuinkast of Biohort opbergbox te kopen. Denk hierbij aan bouwmarkten of winkels gespecialiseerd in tuinmeubelen. Ook online kun je prima uit de voeten.

Bij onderstaande aanbieders kun je sowieso terecht. Deze winkels hebben het hele jaar door Biohort tuinkasten in het assortiment. En als je geluk hebt, scoor je er misschien nog wel één in de aanbieding!


Ook interessant: