Tuinhuis of blokhut met plat dak kopen? De top 7 beste!

Ben je op zoek naar een tuinhuis met plat dak? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. 

Te beginnen bij de 7 beste soorten. Daarna ontdek je wat we onder een tuinhuis met plat dak verstaan. En wat de voordelen zijn. Bovendien kom je te weten waar je op moet letten. 

Beste tuinhuisjes met plat dak

Is een tuinhuis met plat dak wat je zoekt? Dan helpen wij je graag op weg. Wij hebben veel tuinhuizen met plat dak vergeleken.

En daar zijn de volgende 7 schuren uit naar voren gekomen:

1: Beste blokhut plat dak – Biohort Neo tuinhuis GR1

Als het om blokhutten van hoogwaardige kwaliteit gaat, is Biohort een topmerk. Dit Biohort tuinhuis is daar een goed voorbeeld van. Dit is een tuinhuis van 180 x 180 x 222 centimeter.

Een relatief klein tuinhuis dus, waar je in kunt staan. In veel tuinen zal het tuinhuis goed passen. 

Dat komt ook door de moderne uitstraling. Het tuinhuis is gemaakt van staalplaten. Dat maakt het tuinhuis erg geschikt voor buiten en stevig. Zelfs als het flink gaat stormen is het tuinhuis daartegen bestand. Het kan windsnelheden tot 150 km/h weerstaan




2: Tuinhuis 2×3 plat dak – Fonteyn Bruxelles

Fonteyn-tuinhuis-Bruxelles

Een erg goed tuinhuis is de Bruxelles van Fonteyn. De afmetingen van dit tuinhuis zijn 2×3 meter en het heeft een plat dak. De vormgeving van dit Fonteyn tuinhuis is uniek.

Het heeft een luxe uitstraling. En past goed bij veel soorten tuinen. Ook vanwege het vrij compacte formaat. 

Het huis is gemaakt van stevige houten latten. De latten zijn geïmpregneerd en dat maakt het tuinhuis geschikt voor buiten. De deuren zijn gemaakt van aluminium. Ook zitten er grote ramen in de deuren. De hoogte van het tuinhuis is 231,3 centimeter




3: Houten schuur plat dak – Emma tuinhuis

Een absolute aanrader is ook het Emma tuinhuis. Dit is een houten blokhut met plat dak. Het is gemaakt van Noords Sparrenhout. Je kunt het tuinhuis in verschillende wanddiktes bestellen. Ook kun je zelf bepalen of je het tuinhuis wel dan niet geïmpregneerd wil hebben. 

De hoogte van dit Emma tuinhuis is 220 centimeter. Na bestelling ontvang je het tuinhuis als bouwpakket. Daarbij krijg je een dubbele deur met ramen, alle nodige houten planken en latten.

Maar ook een deurdrempel, ventilatieroosters en de sloten. En de montage instructie niet te vergeten. 




4: Tuinhuis 3×3 plat dak – Weka 412 GR1

Weka-412-GR1-tuinhuis-3x3-plat-dak

Ook het merk Weka biedt een mooie houten schuur met plat dak aan. De Weka 412 GR1 is erg robuust én functioneel. De afmetingen van dit tuinhuis zijn 319,6 x 319,6 x 239,4 centimeter. Je kunt er veel spullen in kwijt én het is hoog genoeg om in het tuinhuis te staan. 

De looks van dit houten tuinhuis zijn misschien nog wel het meest opvallend. Het houten tuinhuis heeft grote ramen, waardoor je mooi uitzicht hebt op de tuin. Er valt veel licht het tuinhuis in. 

Verder is het tuinhuis van hoogwaardig hout gemaakt. En voorzien van een grondverf.




5: Schuurtje plat dak – Biohort tuinhuis HighLine H5

Biohort-tuinhuis-HighLine-H5

De Biohort Highline H5 is een stevig tuinhuis in een mooie donkergrijze kleur. Het tuinhuis heeft de volgende afmetingen: 275 x 315 x 222 centimeter

Het tuinhuis is gemaakt van hoogwaardig staal. Dat is erop gemaakt, bestand te zijn tegen weersinvloeden. Het Biohort tuinhuis is ideaal om voor opslag van tuingereedschap, meubels, fietsen of zelfs als werkplaats te gebruiken. 

Dit sterke tuinhuis is voorzien van een dubbele deur. Dat geeft het tuinhuis een brede opening, erg handig met het in- en uit sjouwen van spullen. De deuren zijn uitgerust met een slot




6: Tuinhuis plat dak met overkapping – Weka 321 Type B GR1

Ga je liever voor een tuinhuis met plat dak met een overkapping? Kijk dan eens naar dit tuinhuis van Weka. Dit WEKA Tuinhuis met Overkapping 321 Type B GR1 is erg praktisch en stijlvol. De exacte afmetingen zijn 237 x 452 x 206 centimeter

Het tuinhuis is gemaakt van stevig hout van hoogwaardige kwaliteit. Dat hout is zelfs nog behandeld met grondverf. Daardoor is het waterdicht en geschikt voor buiten gebruik. 

Bovendien heeft het tuinhuis 2 deuren die je af kunt sluiten. De deuren zijn voorzien van ramen. Hierdoor kan het tuinhuis ook als hobbyruimte of werkplaats worden gebruikt. 




7: Schuur met carport plat dak – Solid schuur met berging

Wil je niet alleen een schuurtje met plat dak? Maar een complete schuur met carport en een plat dak? Dan is dit exemplaar van Solid erg geschikt. De Solid carport met berging is 699,4 x 406,4 x 262,5 centimeter groot. Het schuurtje is gemaakt van massief hout

De overkapping biedt een ideale bescherming voor jouw auto. En dat terwijl de schuur met carport een stijlvolle toevoeging zijn aan jouw tuin. De overkapping is bedekt met bitumen om het waterdicht te maken.




Wanneer spreken we van een plat dak?

Het gaat om een tuinhuis met plat dak, als het dak amper een helling heeft. Het hoeft niet helemaal plat te zijn. Vaak zie je een lichte helling, zodat het water weg kan stromen. Tot een hellingshoek van 10 graden mag het dak plat genoemd worden. 

Waarom een tuinhuis met plat dak?

Tuinhuisjes met een plat dak hebben diverse voordelen.

We zetten ze voor je op een rij:

  • Moderne uitstraling 

Allereerst hebben ze een mooi design. Het platte dak geeft de tuinhuisjes een moderne en strakke uitstraling. Iets dat bij elke tuin wel een mooie toevoeging kan zijn. Ook belemmeren ze het uitzicht amper. Dat kan bij een tuinhuis met puntdak wel sneller het geval zijn. 

  • Efficiënt

Een plat dak biedt ook de nodige efficiëntie. Je deelt een vierkante ruimte makkelijker in. Dat is handig als je het tuinhuis als schuur wilt gebruiken. En wil je het tuinhuis isoleren? Dan is ook dat bij tuinhuisjes met een plat dak makkelijker. 

  • Betaalbaar

In vergelijking met andere soorten tuinhuizen, zijn ze met een plat dak vrij betaalbaar. Al helemaal als je gebruik maakt van een tuinhuis aanbieding. 

  • Op meerdere manieren inzetbaar

Een schuur met plat dak kun je voor meerdere dingen gebruiken. En dan hebben we het niet over de inhoud van de schuur zelf. Maar om het platte dak. Plaats bijvoorbeeld zonnepanelen op een tuinhuis met plat dak. Of beplant het dak. Op die manier heb je er nog meer aan. 

Aandachtspunten bij het kopen van een schuur met plat dak

Het ene schuurtje met plat dak is het andere niet. Er zijn veel eigenschappen waar ze op kunnen verschillen. Om te weten wat bij je past, geven we aandachtspunten waar je op kunt letten. 

Soorten tuinhuizen met plat dak

Het tuinhuis met plat dak is er in verschillende soorten. De meest gebruikelijke versie is het schuurtje of de blokhut met een plat dak. Dit is een klein tuinhuis waar je makkelijk spullen in op kunt bergen. Of waar je een hobbyruimte of werkplaats in kunt bouwen. 

Een andere optie is de schuur met carport en plat dak. Bij deze combinatie geniet je van een klein schuurtje. Maar ook van een handige overkapping om je auto onder te parkeren. 

Ook een mogelijkheid is het tuinhuis met plat dak met overkapping. Bij dit type tuinhuis zet je niet zozeer je auto onder de overkapping. Maar gebruik je de overkapping als overdekt stukje van de tuin. Je kunt er bijvoorbeeld een loungeplek van maken. 

Formaat

De schuurtjes met plat dak kunnen erg verschillen in formaat. Allereerst kun je letten op het oppervlakte van het tuinhuis. De lengte en de breedte. Een erg gebruikelijke maat is een tuinhuis van 3×3 met plat dak. 

Daarnaast kun je letten op de hoogte van een tuinhuis met plat dak. De hoogte van het schuurtje met plat dak bepaalt of je in het tuinhuis kan staan.

En of je er hoge spullen in op kunt bergen, zoals een ladder. De hoogte is meestal minimaal 180 centimeter hoog. En maximaal zo’n 270 centimeter

Vormgeving

Bij de vormgeving kun je kijken waar je de blokhut met plat dak voor gaat gebruiken. Is dit jouw toekomstige hobby- of werkruimte? Bedenk je dan dat ramen fijn zijn voor natuurlijk lichtinval. 

En wil je het tuinhuis met plat dak juist als opslag schuurtje gebruiken? Kijk dan of je de spullen er ruim in kwijt kunt. Voor het in- en uit sjouwen van spullen zijn dubbele deuren een fijne eigenschap. 

Daarnaast kun je goed letten op de kleur van de blokhut met plat dak. Laat dat goed matchen met jouw tuin. En laat ook de stijl van het tuinhuis matchen. Er zijn klassieke tuinhuizen, maar ook tuinhuizen met een moderne of stoere look

Merken

Een tuinhuis of blokhut met plat dak kun je van meerdere merken bestellen. Het merk is erg bepalend voor de kwaliteit en prijs van het tuinhuis. Ook hangt het merk vaak samen met het materiaal waarvan het tuinhuis wordt gemaakt. 

Zo zijn de tuinhuizen van Biohort gemaakt van staalplaten. Ze staan bekend om de stevige en weerbestendige constructie. Een biohort tuinhuis heeft vaak een plat dak. 

Voor een kunststof tuinhuis moet je juist bij een merk als Keter zijn. De Keter tuinhuizen zijn gemaakt van kunststof. Ze zijn er in allerlei maten en vormen. En ook met een plat dak.

Voorbeelden van andere goede tuinhuis merken zijn Fonteyn tuinhuizen, Weka en Solid. Bij deze merken zie je ook vaak een houten schuur met plat dak. En kun je regelmatig een mooie tuinhuis aanbieding vinden.




Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste schuren met plat dak geselecteerd?

De top 7 van de beste schuren met plat dak is met zorg samengesteld. Er zijn veel tuinhuizen met plat dak getest en met elkaar vergeleken. De prijs, kwaliteit en specificaties werden tegen elkaar afgewogen. Ook de reviews speelden een rol.

Kun je een tuinhuis met plat dak zelf maken?

Ja. Op het internet staan veel video instructies. Ook kun je te werk gaan met behulp van een bouwtekening. Bij een bouw- of doe-het-zelf zaak koop je de benodigdheden. 

Welke soorten daken kan een tuinhuis hebben?

Er zijn meerdere daken die je bij een tuinhuis tegen kunt komen. Het meest voorkomend is het platte dak, het puntdak of het lessenaarsdak. 

Wat is de gemiddelde hoogte van een tuinhuis met plat dak?

De hoogte van een schuur met plat dak varieert. Meestal ligt de hoogte tussen de 180 en 270 centimeter. Gemiddeld is de hoogte 228 centimeter. Dat is de gemiddelde hoogte van de tuinhuizen met plat dak uit onze top 7. 

Wat kost een tuinhuis met plat dak?

Een tuinhuis met plat dak kost gemiddeld zo’n €4.000,-. Dat is de gemiddelde prijs voor een tuinhuis met plat dak in onze top 7. De prijs hangt grotendeels af van het formaat, het materiaal en het merk. Ook het type tuinhuis speelt een grote rol. Een tuinhuis met plat dak en overkapping of carport is bijvoorbeeld al duurder. Een aanbieding kan de prijs gunstiger maken. 

Kunnen er zonnepanelen op een tuinhuis met plat dak?

Ja dat kan. Je kunt ze direct op het dak bevestigen of gebruik maken van een speciaal montage systeem. 

Waar koop je een tuinhuis met plat dak?

Er zijn veel tuinhuis winkels waar ze een tuinhuis met plat dak verkopen. Je kunt een kijkje nemen bij Bol.com, maar ook bij de Praxis of bijvoorbeeld bij Fonteyn. Er zijn voldoende tuinhuis showrooms en blokhut outlets te vinden.






Meer tuinhuizen: