Bluefin SUP board kopen? Ontdek het aanbod van Bluefin!

Als je kiest voor een opblaasbare Bluefin SUP, dan kies je voor Britse kwaliteit. Tegelijkertijd weet je dan ook zeker dat je alles krijgt wat je nodig hebt.

Ze bieden namelijk complete pakketten aan, waarmee je direct het water op gaat. Er zijn verschillende Bluefin SUP boards, allen met specifieke kenmerken.

Hier lees je meer over het assortiment Bluefin SUP’s én gaan we in detail verder in op wat je van dit merk kunt verwachten.

De SUP boards van Bluefin bekeken

Bluefin maakt 12 verschillende SUP boards en deze kunnen worden onderverdeeld in 5 verschillende groepen.

1. Het Bluefin Cruise assortiment

Bluefin Cruise assortiment

Het meest verkochte Bluefin SUP boards komen uit de Cruise groep. Deze borden zijn namelijk gemaakt voor allrounders. Je voert er dus verschillende SUP board activiteiten mee uit. Binnen de Cruise lijn heb je de keuze uit 3 verschillende SUP boards.

 • Cruise Jr: dit is het kleinere SUP board van Bluefin voor kinderen.
 • Cruise: het standaard SUP board voor beginners. Is te krijgen in de lengtes 10,8’, 12’en 15’.
 • Cruise Carbon: dit is de allround Bluefin SUP voor gevorderden, ook te krijgen in de afmetingen 10,8’, 12’en 15’.

Het grootste verschil tussen de Cruise en Cruise Carbon is de FRS (Flex Reduction System) carbon rail waarmee het Cruise Carbon SUP board mee is uitgerust.

Daardoor is het een prima SUP board voor gevorderden, omdat hij met deze harde rand gevoeliger en wendbaarder is.

2. De Bluefin Sprint SUP boards

Er zijn twee Bluefin Sprint SUP’s. Beide zijn ontwikkeld voor touring en daarom lang en smal. Ze gaan snel en efficiënt door het water en helpen je grote afstanden af te leggen zonder dat je daar te snel moe van wordt.

De twee Bluefin Sprint borden zijn de standaard Sprint voor iedereen die met touring wil beginnen en de Sprint Carbon Bluefin SUP voor gevorderden.

Beide worden alleen uitgebracht in de afmeting 14’, wat standaard is voor touring SUP’s. Het verschil is ook hier weer het FRS-systeem. De Sprint Carbon is gericht aan gevorderde SUP-boarders die een stevig en flexibel board zoeken.

3. Het Bluefin Voyage SUP board

Er is 1 Bluefin Voyage SUP en deze is 10’10 inch lang. Hij is ook breder dan standaard SUP’s, wat hem ideaal maakt voor activity boarding.

Deze breedte maakt hem ook bijzonder stabiel. De Bluefin Voyage SUP heeft zijrails voor extra balans. Hij biedt meer ruimte dan de meeste andere SUP’s.

De activiteiten die je daardoor met dit SUP board kunt uitvoeren zijn bijvoorbeeld vissen (hij heeft 2 hengelbevestigingen), kajakken en fotograferen.

Je krijgt er zelfs een koelbox bij die ook fungeert als stoeltje, dus je kunt er de hele dag mee op pad. Deze Bluefin SUP een driekamer systeem, wat hem extra stevig en sterk maakt. Het is een van de breedste SUP’s die Bluefin verkoopt.

4.  De Bluefin Aura Fit SUP

Zoek je een SUP voor het beoefenen van yoga, dan is de Bluefin Aura Fit het SUP board voor jou. Het is een stabiel board van 10’8 inch waarmee je probleemloos al je yogaoefeningen op het water uitvoert.

Stabiliteit en stevigheid staat bij dit opblaasbare SUP board centraal. Behalve voor yoga, gebruik je hem ook voor pilates en aqua-fitness.

5.  De Bluefin Mammoth

Bluefin Mammoth

Wil je suppen met je hele familie of met een groep tot 10 personen, dan heb je de Bluefin Mammoth nodig. Deze kan tot 500 kilo aan gewicht dragen en is dus ideaal voor als je met meerdere mensen wilt paddle boarden.

Hij is zwaarder en heeft 5 vinnen voor meer stabiliteit. Met de Mammoth Bluefin SUP maak je jouw dagje uit bij het water onvergetelijk.

Wat maakt een Bluefin SUP uniek?

Bluefin is een bekend merk in de wereld van SUP boards. Ze bieden een compleet assortiment aan waarmee je allerlei SUP board activiteiten uit kunt voeren. We bespreken hier een aantal redenen waarom het een goed idee is om voor een Bluefin SUP board te kiezen.

1. Een compleet pakket

Je krijgt van Bluefin bij elke SUP een compleet pakket met accessoires en benodigdheden. Elk pakket heeft standaard een peddel, draagtas, pomp, een enkelkoord en een kajak conversie kit. Je maakt van je Bluefin SUP dus gemakkelijk een kajak.

Andere extra’s die je bij je SUP boards krijgt:

 • Een action camera bevestiging (alleen de Mammoth Bluefin SUP heeft dit niet).
 • Een koelbox bij de Voyage SUP’s.
 • Een afneembare vin voor meer stabiliteit in het water.
 • Een waterproof smartphonehoesje.
 • Elastieken op het SUP board om je bezittingen vast te binden.

2. Een SUP board van kwaliteit

Alle Bluefin SUP boards zijn van hoge kwaliteit. En niet alleen de SUP boards zijn dat, maar ook de accessoires. De volgende voorbeelden geven een indicatie van de kwaliteit die je van een Bluefin SUP kunt verwachten.

 • De rugzak om je SUP board in op te bergen heeft extra rugvulling en wijde riemen.
 • De SUP boards van Bluefin hebben Exo Surface Laminate Technologie. Daardoor gaan ze lang mee, want dit beschermt het dek tegen uv-stralen.
 • Alle borden zijn in elkaar gezet met het beste drop stitch patroon voor extra stevigheid.
 • De SUP-peddels die Bluefin levert zijn sterk en lichtgewicht.
 • Het dek van je Bluefin SUP is voorzien van een antislip laag voor extra grip.

3. Een uitstekende garantieregeling

Je krijgt op de alle SUP boards van Bluefin een goede garantie. Omdat ze er zeker van zijn dat hun SUP boards van hoge kwaliteit zijn en een leven lang mee kunnen gaan krijg je op je board automatisch 5 jaar garantie.

Op de peddels, tassen, vinnen, pompen en enkelbanden is 1 jaar garantie van kracht. Tijdens deze 1-jarige of 5-jarige periode zijn alle fabricagefouten en abnormale gebreken gedekt.

Je kunt rekenen op een professioneel en kosteloos herstel als je Bluefin SUP binnen de garantieperiode defect raakt.

4. Een milieubewuste keuze

Zoek je een SUP board waarmee je het milieu zo min mogelijk belast? Ook dan is Bluefin een goede keuze. Het bedrijf zelf is constant bezig om haar ecologische voetdruk te verkleinen.

Voor elk product dat ze verkopen planten ze een boom in een bedreigd gebied. Dat doen ze in samenwerking met Ecologi en hun ‘Plant een Boom’ programma.

Verder zijn ze altijd op zoek naar milieuvriendelijkere materialen, processen en bedrijfsvoering. Ze gebruiken zoveel mogelijk gerecyclede materialen en zoeken continu naar methoden om de verpakking te verminderen.

Door kwalitatieve producten aan te bieden zorgen ze ervoor dat jij je Bluefin SUP board niet snel moet vervangen. Koop je een Bluefin SUP, dan maak je dus een duurzame keuze.

5. De kwaliteit blijft bij Bluefin ook betaalbaar

Wat Bluefin onderscheidt van de andere merken is dat je kwaliteit ontvangt voor een betaalbare prijs. Dat is een missie die ze zichzelf sinds het begin hebben opgelegd en waar ze niet van afwijken.

Eén van de manieren waarop ze dat doen is door hun producten direct aan de koper aan te bieden. Je betaalt dus niet voor een tussenpersoon.

Over het merk Bluefin

Bluefin is een van origine Brits merk dat is ontstaan uit een liefde voor watersport en natuur. In 2018 begonnen ze als familiebedrijf in zuid Schotland met het ontwikkelen van opblaasbare SUP’s.

Deze moesten geschikt zijn voor het hele gezin. Daarbij was het de bedoeling dat ze betaalbaar waren en van hoge kwaliteit.

Vanaf de ontwikkeling van de eerste Bluefin SUP blijken deze producten een succes. In 2018 werd er maar liefst 3 keer aan verbetering gewerkt. Ondertussen zijn we bij de zesde versie van deze kwalitatieve SUP boards. Binnenkort komt versie nummer 7 uit.

Bluefin is dus een Brits en innovatief bedrijf dat SUP boards maakt voor iedereen. Ze hebben een board voor jong en oud en van beginner tot expert. Daarbij wordt kwaliteit streng gecontroleerd. Ze hanteren de strengste normen bij de fabricage van alle Bluefin SUP’s.

Wat Bluefin ook uniek maakt als bedrijf is dat ze rechtstreeks aan jou verkopen, niet via een tussenpersoon. De borden worden met een oprechte liefde voor de sport gemaakt en er is altijd ruimte voor verbetering. Met de laatste Bluefin SUP krijg je dus de nieuwste technieken.

Ervaringen van gebruikers

Deze indrukwekkende geschiedenis zie je terug in de dienstverlening die je van Bluefin ontvangt. En als je de Bluefin SUP ervaringen van gebruikers doorneemt, dan zie je dat deze voornamelijk erg goed zijn.

De gebruikers geven aan dat de prijzen laag zijn en de kwaliteit hoog. Ze vertellen ook over een klantenservice die weet waar ze het over hebben en duidelijk een passie hebben voor de sport en de natuur.

Ook als er iets misgaat, wordt dat snel rechtgezet. Uiteindelijk zijn zelfs de klanten die een defect of incompleet board hebben ontvangen heel erg tevreden.

Wat opvalt is dat zowel ervaren suppers als SUP-boarders die net aan de sport beginnen allen positieve ervaringen hebben met Bluefin. En dat niet alleen met de producten, maar met de complete service van Bluefin.

Is een Bluefin SUP het kopen waard?

Een Bluefin SUP is volgens ons zeker het kopen waard. Voor een relatief lage prijs krijg je niet alleen een kwalitatief product, maar ook een uitstekende klantenservice. En dit laatste is helaas niet zo vanzelfsprekend meer.

Een ander groot voordeel is de 5 jaar garantie die je voor elk Bluefin SUP board krijgt. Mocht er iets misgaan, dan heb je deze regeling om op terug te vallen. Er kan dus eigenlijk weinig misgaan als je voor Bluefin kiest.

Waar koop ik een Bluefin SUP?

Je kunt jouw Bluefin SUP board direct bij Bluefin kopen. Ze hebben ook een Nederlandse website en de aanbiedingen die je daar vindt zijn erg aantrekkelijk.

Uiteraard zijn de Bluefin producten ook te krijgen bij SUP board winkels en bij grote (online) warenhuizen. Waar jij ook besluit je Bluefin SUP te kopen, je zult er niet snel spijt van krijgen.


Meer merken SUP boards: