Bolderkar voor honden kopen? De beste bolderkarren voor honden

Wil je makkelijk samen op pad kunnen met jouw hond? Dan kan een honden bolderkar een uitkomst zijn.

Maar welke bolderkar is geschikt voor honden? Daar vertellen we je in dit artikel meer over. 

Eerst zetten we de 3 beste honden bolderkarren voor je op een rijtje. Ook ontdek je waarom een bolderkar voor honden handig kan zijn en waar je op moet letten. 

De Top 3: Beste bolderkar voor honden

Een stevige honden bolderkar is handig voor onderweg. Om de zoektocht wat makkelijker te maken, hebben we de beste honden bolderkarren voor je geselecteerd. Daar is de volgende top 3 uit naar voren gekomen:

1: Beste bolderkar hond – Happy Rhino Wilsons bolderwagen

Aan de Happy Rhino Wilsons bolderkar heb je een erg goede. De bolderkar is van alle gemakken voorzien. Je kunt hem compact opvouwen en belasten tot wel 110 kg. Ook vallen de massieve banden goed in de smaak. Daarmee trotseer je allerlei soorten terreinen

De bolderkar weegt slechts 12,5 kg. Dat is voor een bolderkar een vrij licht gewicht. En dat terwijl het frame erg stevig is. Bij de bolderkar krijg je een duwstang. Dit maakt de bolderkar nog handiger in gebruik. 
2: Goede bolderkar voor honden – Sunny Billy Beach Wagon

Sunny-Billy-Beach-Wagon-houten-bolderkar

Wil je liever een houten bolderkar voor honden? Dan is de bolderkar van Sunny Billy geschikt. De kar kan op allerlei ondergronden worden gebruikt. Zelfs op het strand. De banden zijn van lucht, dat dempt dat hobbels goed tijdens het rijden. En biedt comfort voor jouw hond. 

Met de kar kun je tot wel 100 kg vervoeren. Het is een robuuste kar die je voor meer dan alleen jouw hond kunt gebruiken. 

Ook aan het opbergen werd gedacht. De zijkanten van de bolderkar kunnen worden ingeklapt. Dat verkleint het formaat en maakt het makkelijker een plekje te vinden waar je de kar kunt opbergen. 
3: Kleine bolderkar hond – Campart Bolderkar HC 0915

Voor een compact opvouwbare bolderkar, heb je aan deze Campart bolderwagen een goede. De bolderkar is erg klein op te vouwen door het harmonica frame. Dat frame is bovendien erg stevig en kan een gewicht van tot wel 75 kg dragen. 

Op de bodem van de kar is een bodemplaat verwerkt. Dan hoeft jouw hond niet op de stangen te zitten maar op een platte bodem. Wel zo comfortabel. De bolderkar heeft 2 vaste- en 2 zwenkwielen. Dat geeft de bolderkar veel gebruiksgemak
Waarom een honden bolderkar?

Een honden bolderkar is in meerdere situaties handig. De bolderkar komt goed van pas als jouw hond zelf geen lange afstanden af kan leggen. Dat kan bijvoorbeeld komen door een blessure, maar ook door ouderdom of vermoeidheid

Ook kan de bolderkar op een hete zomerdag handig zijn. De straten kunnen dan vrij warm worden. En dat is niet altijd goed voor de poten van jouw hond. Met de bolderkar hoeven ze daar niet overheen te lopen. 

Bovendien is de kar praktisch als je naast jouw hond, nog wat spullen mee wilt nemen. Als de kar groot genoeg is, kun je beiden vervoeren zonder te hoeven tillen. 

Bolderkar hond kopen: Hier let je op

Wil je een handige honden bolderkar kopen? Dan kun je op de volgende eigenschappen letten. Met kennis van deze specificaties weet je beter wat je zoekt. 

Draagvermogen

Het draagvermogen van de bolderkar bepaalt met hoeveel gewicht je de kar kunt belasten. Een bolderkar voor honden moet stevig genoeg zijn voor het gewicht van jouw hond. Bij kleine of gemiddelde honden zit dit vaak wel goed. Die wegen tot 25 kg

Grote honden kunnen echter wel 50 tot 80 kg wegen. Dan is het extra van belang om op het draagvermogen te letten. Als je ook nog bagage mee wilt nemen, moet daar wel genoeg gewicht voor over blijven.  

Materiaal

Een honden bolderkar kan gemaakt zijn van hout. Ook komt een metalen frame met textiel als bekleding vaak voor. Beide soorten materialen hebben voordelen. 

Een houten bolderkar is erg stevig. Hout kan als materiaal bijna niet kapot. Daarom is de houten bolderkar ook erg geschikt voor honden. Het nadeel van hout is echter dat de bolderkar niet of beperkt inklapbaar is. 

Daarnaast heb je de bolderkar met het harmonica frame. De bekleding is daarbij van textiel, vaak polyester. Het voordeel van dit type materiaal is dat je de bolderwagen compact kunt opvouwen. Wel is het materiaal gevoeliger voor krassen en beschadigingen dan hout. 

Vorm 

Bij de vorm van de wagen kijk je natuurlijk eerst naar het formaat. Hoe groot wil je de bolderwagen hebben? Jouw hond moet er goed inpassen. 

Andere aspecten bij de vorm zijn de instaphoogte. Het is wel zo fijn als je de hond niet in de bolderwagen hoeft te tillen. Met een wat lagere instap kan jouw hond er zelfstandig in springen of stappen. 

Bij vorm kun je ook denken aan vormgeving. De bolderkarren verschillen in kleur. Mensen met huisdieren kiezen vaak voor een donkere kleur, zodat de haren van de hond niet opvallen. 

Comfort

Wil je dat jouw hond een comfortabele rit tegemoet gaat? Dan kunnen diverse eigenschappen daaraan bijdragen. 

Allereerst is een bodemplaat prettig. Een bolderkar heeft vaak een inklapbaar harmonica frame. Het is niet prettig voor jouw hond om direct op de stangen van dat frame te gaan zitten. In het materiaal van de kar wordt daarom een platte bodemplaat verwerkt. 

Ten tweede kun je letten op de banden. Daarbij heb je grofweg 2 opties. Banden die gevuld zijn met lucht of lekvrije banden. Een bolderkar met luchtbanden biedt enige vering.

Maar voor het gebruiksgemak is het natuurlijk prettig als de banden niet lek kunnen gaan. Dat is een persoonlijke afweging. 

Kijk ook goed naar hoe massief de banden zijn. Robuuste wielen zijn geschikt voor alle terreinen. Dat geeft je de mogelijkheid om de bolderwagen in de stad te gebruiken, maar ook voor een dagje strand of een andere plek in de natuur.  

Daarnaast is het een keuze of je je hond vast wilt kunnen zetten met een tuigje. Dat kan voorkomen dat jouw hond uit de bolderwagen springt. 

En vind je het belangrijk dat jouw hond droog blijft bij regen? Dan is een bolderkar met dak een goede optie. 

Gebruiksgemak

Naast het comfort van jouw hond, wil je het jezelf natuurlijk ook makkelijk maken. En wil je een veilige rit tegemoet gaan. Kijk daarom of de bolderkar vergrendeld kan worden.

Bij de meeste bolderwagens zitten er zeker 2 remmen op de wielen. Dat voorkomt dat de bolderkar weg kan rollen als je hem wilt parkeren. 

Ook erg praktisch is een opvouwbare bolderkar. Met name als je de bolderkar even niet gaat gebruiken. Dan kun je het formaat verkleinen en wordt het makkelijker de bolderwagen op te bergen. 

Alternatieven voor de honden bolderkar

Naast een bolderkar voor honden kun je ook kiezen voor een hondenbuggy. Er is zowel een hondenbuggy voor kleine honden, als een buggy voor grote honden. De hond neemt plaats in de buggy en zo hoef je hem niet te dragen. 

Er zijn ook opties voor het vervoeren van jouw hond met de fiets. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische hondenbakfiets.

Jouw hond neemt dan plaats in de bak en al fietsend kom je samen van A naar B. Sommige bakfietsen hebben een speciale loopplank, zodat jouw hond er zelfstandig in kan komen. 

Nog meer opties zijn de hondenfietskar voor achter de fiets. Of een hondenfietsmand. Let bij deze opties goed op het draagvermogen en formaat. Jouw hond moet immers niet te groot en te zwaar zijn. Dan is het vervoeren niet veilig. 
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste bolderkarren voor honden geselecteerd?

Voor de top 3 is er op een aantal punten gelet. Belangrijke punten waren de prijs en kwaliteit. Ook zijn de ervaringen van hondeneigenaren in het besluit meegenomen. 

Moet je een hond vastzetten in de bolderkar?

Het is niet verplicht om jouw hond vast te zetten in de bolderkar. Dit is een persoonlijke keuze. Als je twijfelt of jouw hond uit de kar zal springen, is het goed hem vast te zetten.


Meer bolderkarren: