Bolderkar van hout kopen? De top 5 beste houten bolderkarren

Als je zoekt naar een stevige bolderkar, kom je al snel bij de houten bolderkar terecht. De houten bolderwagen is robuust en heeft massieve wielen.

Deze combinatie maakt de wagen geschikt voor allerlei ondergronden. De houten bolderkar kun je daardoor voor allerlei doeleinden gebruiken. 

In dit artikel vertellen we je meer over de bolderkar van hout. We zetten eerst de 5 beste houten bolderkarren op een rij. En daarna behandelen we de voor- en nadelen. 

Top 5 van de beste houten bolderkar

Wil je een goede bolderkar van hout kopen? Zoek dan niet langer. Wij hebben namelijk de 5 beste houten bolderkarren voor je geselecteerd. De volgende houten bolderkarren bieden de gewenste kwaliteit en stellen niet teleur:

1: Beste houten bolderkar – Berg L Beach Wagon

Het merk BERG biedt de beste houten bolderkar aan. Dat bleek ook uit een ANWB bolderkar test. Daarin werden bolderkarren op allerlei terreinen getest en vergeleken op kwaliteit. Deze BERG L bolderwagen blonk daarin uit in kwaliteit. 

Dit is een bijzonder stevige bolderwagen, die je tot wel 100 kg kunt belasten. Met de handige duwstang trek je de bolderwagen makkelijk vooruit. 

Voor optimaal comfort heeft de bolderkar luchtbanden. Je hebt daarmee weinig last van hobbels of drempels onderweg. En de banden zijn geschikt voor bospaden, voor in de stad of voor op het strand.  
2: Beste bolderkar hout – Sunny Billy Beach Wagon

De Sunny beach wagon is een bolderwagen van goede prijs kwaliteit. Ga je een dagje naar het strand? Of wil je veel spullen op een handige manier vervoeren? Dan heb je aan deze bolderkar een goede. 

De bolderkar kan namelijk tot wel 100 kg dragen. Een flink gewicht dat je liever niet wilt tillen! Met de trekstang trek je jouw spullen eenvoudig achter je aan. Of je nu door de stad gaat rijden, of op het strand
3: Stevige bolderkar van hout – Season Discount Market bolderwagen

Ook deze bolderkar is van alle markten thuis. De bolderkar is stevig en kan gebruikt worden op het strand, in de stad of op welk terrein dan ook. Je neemt tot wel 100 kg in de kar mee. En de luchtbanden zorgen voor de nodige comfort. 

Verder is het mogelijk om de houten onderdelen los te halen. Het demonteren maakt de kar net wat compacter. Op het moment dat je de bolderkar wilt opbergen, is dat ideaal. De bolderkar is getest en heeft een kwaliteitslabel
4: Rode houten bolderkar – Eurotrail Bolderwagen

Zoek je een fijne bolderwagen voor een dagje uit? Dan komt de Eurotrail bolderwagen goed van pas. Deze bolderwagen is namelijk erg geschikt voor het zandstranden, bospaden en andere terreinen

De massieve luchtbanden en het stalen frame brengen jou en je spullen zonder problemen op de plek van bestemming. De kar kan maximaal worden beladen met 70 kg

De bolderkar is niet opvouwbaar, maar je kunt wel het formaat verkleinen. Het houten frame kun je loshalen van de stalen buizen. Daarnaast is het mogelijk de wielen van de wagen af te halen. Op die manier kun je de bolderwagen alsnog eenvoudiger opbergen
5: Stevige houten bolderkar – 4Goodz Houten Bolderkar

Ook met de 4Goodz bolderkar van hout kun je goed uit de voeten. Je neemt op een makkelijke manier tot wel 100 kg aan spullen mee. De trekstang heeft een hoogte van wel 97 cm. Daarmee is de bolderwagen ook geschikt voor lange mensen

De voorste twee wielen zijn zwenkwielen. Die wielen kunnen volledig ronddraaien. Dat is handig in steden, bijvoorbeeld voor het maken van scherpe bochten. De zwenkwielen geven wendbaarheid. En maken de kar makkelijk te besturen
De voor- en nadelen van een bolderkar van hout

Twijfel je of een houten bolderkar iets voor jou is? Neem dan de voor- en nadelen eens door. Dat geeft je een completer beeld van de houten bolderkar. En zo bepaal je of de houten bolderkar is wat je zoekt. 

👍 Voordelen

  • Stevig

De houten bolderkar staat bekend om de stevigheid. Het robuuste frame kan wel een stootje hebben. Daarom is dit een bolderkar waar je lang mee doet.  

  • Flink laadvermogen

Wegens het stevige frame, kun je de bolderkar ook flink beladen. Vaak kan de houten bolderkar wel 70 kg tot 100 kg dragen. 

  • Comfortabel

Een bolderkar van hout wordt vaak voorzien van luchtbanden. Die stevige banden zijn geschikt voor allerlei ondergronden. Ook bieden ze de nodige comfort. Een bolderkar met luchtbanden vangen de schokken op van drempels of hobbels onderweg. 

  • Klassieke mooie vormgeving

De houten bolderkar heeft een authentieke uitstraling. Dit is een bolderkar waarmee je gezien kunt worden. 

  • Beschadigt niet snel

Het houten frame is niet gevoelig voor schade. Wil je bijvoorbeeld een hond in de bolderkar vervoeren? Dan is de houten bolderkar daar geschikt voor. De kar beschadigt minder snel dan een stalen bolderkar met polyester doek. 

👎 Nadelen

  • Beperkt opvouwbaar

De bolderkar van hout is niet erg compact. Vooral niet als je de kar vergelijkt met een stalen bolderkar met harmonica frame. Je kunt de houten bolderkar niet goed opvouwen. Vind je dit wel belangrijk? Kies dan eerder voor een opvouwbare bolderkar.

Het kan zijn dat je bepaalde onderdelen los kunt halen, maar ook dan houd je nog een vrij grote kar over. Dat kan nadelig zijn bij het opbergen.

  • Zwaarder van gewicht

Bovendien is het gewicht een nadeel van de houten bolderkar. Over het algemeen zijn de bolderkarren van hout iets zwaarder dan de stalen bolderwagens. 
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de 5 beste houten bolderkarren geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 5 is op een aantal aspecten gelet. De verhouding tussen prijs en kwaliteit stond centraal. De 5 houten bolderkarren zijn stuk voor stuk erg stevig en veilig. Ook werden beoordelingen van gebruikers in het besluit meegenomen. 

Wat is een alternatief voor de houten bolderkar?

In plaats van de houten bolderkar, kun je ook voor een bolderkar met stalen frame gaan. Dit zijn compact opvouwbare bolderkarren. En wil je een ander type product waarmee je spullen kunt vervoeren? Kijk dan eens naar de fiets aanhanger, bakfiets of kinderfietskar voor achter de fiets.


Meer bolderkarren: