Bolderkar voor de kinderopvang kopen? Dit is de Top 3!

Zoek je een bolderkar voor de kinderopvang? Dan is het belangrijk dat de bolderkar stevig is en dat je veel mee kunt nemen. Er zijn meerdere bolderwagens geschikt voor de kinderopvang. 

In dit artikel zetten we de top 3 op een rijtje. Daarnaast geven we aan waar de bolderkar aan moet voldoen.

3x De beste bolderkar kinderopvang

Ben je op zoek naar een grote bolderkar voor de kinderopvang? Met de volgende bolderwagens vervoer je eenvoudig meerdere kinderen. 

1: Beste bolderkar kinderopvang – Rambler Walking Wagon Explorer 120

De beste kinderopvang bolderkar is de Rambler Walking Wagon. In deze bolderwagen vervoer je maar liefst 10 kinderen. Het maximaal belastbaar gewicht is dan ook 300 kg

De bolderkar zijn voorzien van 2 duwstangen. Een daarvan is ook geschikt voor het trekken van de kar. Het handige is, dat je met 2 begeleiders kunt duwen. Dat maakt het vervoeren van de kinderen eenvoudiger. 

Ook praktisch is dat dit een opvouwbare bolderkar is. Na het opvouwen berg je de kar makkelijk op. De kar heeft luchtbanden, die bieden de kinderen wat vering en dus comfort tijdens de rit. 
2: Goede bolderkar 4 personen – FUXTEC FX-CTXL900

Een mooie bolderkar voor 4 personen is deze van FUXTEC. Het maximaal belastbaar vermogen is 75 kg. Verder is de bolderkar opvouwbaar, is de duwstang verstelbaar en zijn er handige remmen aanwezig. 

De wagen is erg stabiel en wendbaar. Met de massieve wielen kan de bolderkar geschikt zijn voor allerlei soorten ondergronden. Daarnaast zijn de zitjes gestoffeerd en voorzien van een veiligheidsgordel
3: Goede bolderkar kinderopvang – Wildebeest Bolderkar Trolley XXL

De Wildebeest bolderkar kan met maar liefst 80 kg worden belast. En dat terwijl de bolderwagen zelf maar 15 kg weegt. De bolderkar is voorzien van handige banden die niet lek kunnen gaan

In de wagen kunnen 2 kindjes plaatsnemen. Daarvoor zijn er zitjes gemaakt en 2 stevige gordels geplaatst. De bolderwagen is eenvoudig in te klappen. Eventueel kun je zelfs nog een dak op de bolderwagen plaatsen. Dat dak is namelijk afneembaar
Hier moet een bolderkar voor de kinderopvang aan voldoen

Voor een kinderopvang bolderkar zijn een aantal eigenschappen van belang. Het kan geen kwaad om extra aandacht aan de volgende eigenschappen te besteden:

Zitplaatsen

Als je de kinderen veilig van A naar B wilt kunnen brengen, zijn riempjes handig. Al helemaal bij een elektrische bolderkar voor de kinderopvang. Tijdens het vervoeren weet je daardoor zeker dat de kids goed vast zitten. 

Bij de zitplaatsen kun je daarnaast kijken of er standaard zitplaatsen in de bolderkar gemaakt zijn. En of die zitplaatsen comfortabel zijn. Een zacht zitoppervlak is bijvoorbeeld al extra comfortabel. 

Materiaal

Bij het materiaal van de bolderkar heb je ook keuze. Vaak wordt er gekozen voor een houten bolderwagen of een bolderwagen met een metalen frame

Hout is een stevig materiaal, waarmee je veilig veel gewicht kunt vervoeren. Erg geschikt dus als kinderopvang bolderkar. Al kunnen de zitjes in de bolderkar mogelijk niet erg comfortabel zijn. 

Metaal is ook handig als materiaal voor een bolderwagen. Metaal staat ook bekend om de stevigheid en hoge draagkracht

Draagvermogen

Een van de belangrijkste eigenschappen is het draagvermogen. Dit geeft aan met hoeveel kg de bolderkar maximaal kan worden belast. Hieraan kun je ook aan aflezen voor hoeveel kinderen de kar geschikt is. 

Hoe hoger het draagvermogen, hoe meer kids je op een veilige manier mee kunt nemen. Zo is de ene bolderkar voor 6 personen geschikt en de ander weer voor 4 personen. 

Comfort

Om kids te vervoeren, wil je natuurlijk rekening houden met comfort. Een bolderkar met luchtbanden kan bijvoorbeeld vering bieden. De hobbels worden tijdens het rijden al gedeeltelijk door de banden opgevangen. Ook kan er vering in de wielen zijn geplaatst voor een comfortabele rit. 

Daarnaast is het erg prettig als de bolderkar een lage instap heeft. Voor kinderen is het daardoor makkelijker om zelf in de bolderwagen te komen. 

Veiligheid

elektrische bolderkar voor de kinderopvang

De veiligheid is een van de meest belangrijke aspecten. Bij veel bolderkarren kun je kijken of de bolderwagen is getest. Ze hebben regelmatig een keurmerk of kwaliteitslabel

Daarnaast kun je letten op de veiligheid of stevigheid van het frame. En of er bijvoorbeeld remmen aanwezig zijn. De meeste bolderkarren hebben minstens 2 remmen.

Aan beide kanten kunnen de wielen worden vergrendeld. Hoe meer remmen, hoe beter je de wielen kunt vergrendelen. Dat is wel zo veilig bij het parkeren. 

Bij veiligheid kun je ook denken aan een bolderkar met dak. Het dak beschermt de kids tegen de regen, maar ook tegen UV stralen. Voor kleine kinderen zijn de UV stralen niet goed voor de huid. Daarom is een dak met UV beschermingslaag wel zo prettig. 

Gebruiksgemak

Voor jezelf moet het prettig zijn om de bolderwagen te gebruiken. Bij veel karren kun je zelf kiezen of je hem liever duwt of trekt. Er is dan zowel een duwstang als trekstang op de kar bevestigd.

En soms kan de duwstang op de bolderkar in hoogte worden versteld. Ook dat is gebruiksvriendelijk, al helemaal voor lange mensen.  

Zoek je een heel gebruiksvriendelijke bolderkar? Dan is een elektrische bolderkar voor de kinderopvang handig. Met het elektrische hoef je zelf geen of weinig kracht te zetten om de bolderkar in beweging te krijgen. 

Formaat

Met een bolderkar voor de kinderopvang wil je veel kinderen en eventueel nog bagage mee kunnen nemen. Het formaat is daarom van belang. 

Een grote bolderkar is geschikt om als bolderkar voor de kinderopvang te gebruiken. Het zal dan een waarschijnlijk om een bolderkar voor 4 personen of een bolderkar voor 6 personen gaan.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste bolderkarren voor de kinderopvang samengesteld?

De bolderkarren zijn vergeleken op specificaties, prijs en kwaliteit. Alleen de beste opties voor een kinderopvang bolderwagen zijn geselecteerd. Daarnaast is ook gelet op reviews van gebruikers. 

Met hoeveel gewicht kun je een bolderkar belasten?

Het maximaal draagvermogen verschilt. De beste bolderkar uit de bovenstaande top 3 kan belast worden met maar liefst 300 kg.


Meer bolderkarren: