Bolderkar met duwstang kopen? De Top 5 bolderkar kinderwagens

Een bolderkar met duwstang hoef je niet zelf te trekken. Vooral als deze zwaarbeladen is, is het handig als iemand anders aan de achterkant meeduwt.

Een ander voordeel van deze optie is dat je zelf kiest of je je bolderkar wilt trekken of wilt duwen.

Het is dus geen slecht idee om op zoek te gaan naar een bolderkar met duwstang. Je geeft jezelf dan simpelweg wat meer mogelijkheden.

In dit artikel kijken we naar de 5 beste bolderkar kinderwagens. Daarna gaan we uitgebreid in op alle belangrijke punten om rekening mee te houden als je een bolderkar met duwstang koopt.

Top 5: De beste bolderkarren met duwstang van dit moment

Een bolderkar met duwstang hoeft niet altijd voor kinderen te worden gebruikt. Ook al is het een perfect alternatief voor de kinderwagen. In deze top 5 vind je dé bolderkarren met duwstang van dit moment. Ze zijn elk een uitstekende keuze in uiteenlopende situaties.

1. De beste opvouwbare bolderkar met duwstang: LifeGoods bolderkar opvouwbaar

Deze opvouwbare bolderkar van LifeGoods is in verschillende kleuren te krijgen. Hij kan maximaal 120 kilo dragen, dus de extra duwstang komt vast van pas. De bolderkar heeft remmen en is gemakkelijk in en uit te klappen via een harmonicasysteem.

Je stuurt hem nauwkeurig met de 360 graden wendbare wielen met massieve banden. Je krijgt er een hoes en een draagtas bij.

👍 Voordelen:

 • Opvouwbare bolderwagen met telescopische hendel en duwstang.
 • Kan 120 kilo dragen.
 • Opvouwbaar.
 • Inclusief rem.
 • Nauwkeurig te sturen.

👎 Nadelen:

 • Kleine wielen zijn lastig te gebruiken op mul zand.
2. De beste bolderkar met duwstang en zonwering: Deryan luxe Sandy bolderkar – duo buggy

Deryan-luxe-Sandy-bolderkar-met-zitjes-duo-buggy

Een bolderkar met duwstang en zonwering is ideaal voor het vervoeren van kinderen. Deze van Deryan kan 2 kinderen vervoeren en heeft zitjes met riempjes. De zonluifels zijn 50% UV-beschermend.

De kinderen hebben een snack tray en een houder voor drinken. Ze komen dus tijdens de wandeltocht niets te kort. Hij is opvouwbaar en past in de achterbak van je auto.

👍 Voordelen:

 • Bolderkar als alternatief voor duo-kinderwagen.
 • Voor het vervoeren van 2 kinderen.
 • 2 zitjes met 3-punts gordels.
 • Zonluifels met 50% UV-bescherming.
 • Allerlei handige opbergmogelijkheden.

👎 Nadelen:

 • Duur.
 • Maximaal belastbaar gewicht is 55 kilo.
3. De beste bolderkar met duwstang voor 4 kinderen: Fuxtec bolderkar FX-CTXL900

FUXTEC-FX-CTXL900-bolderwagen-kinderopvang

In deze bolderkar met duwstang van Fuxtec is plek voor 4 kinderen. Elk kindje krijgt een eigen zitje met gordel. Voor de kleinste kinderen zet je de stoel gemakkelijk wat hoger.

Hij heeft een groot aantal opbergmogelijkheden en vergrote banden met vering, voor nog meer comfort. Voor een grote bolderkar met duwstang is hij erg klein op te vouwen en gemakkelijk te transporteren.

👍 Voordelen:

 • Bolderkar met duwstang voor grote families.
 • Kan 4 kinderen veilig met gordels vervoeren.
 • Maximaal belastbaar gewicht 75 kilo.
 • Opvouwbaar.
 • Inclusief rem.

👎 Nadelen:

 • Duur.
4. De beste bolderkar met duwstang en dak: Fuxtec bolderkar FX-CT850

FUXTEC-bolderkar-met-dak-FX-CT850

Deze multifunctionele bolderkar met duwstang komt in allerlei situaties goed van pas. Door het dak zijn je spullen en/of passagiers beschermd tegen de regen en de zon.

Hij heeft allerlei opbergvakken zodat je je goederen goed georganiseerd vervoert. De banden zijn geveerd en massief. Veiligheidsgordels zijn apart aan te schaffen. Kies uit 1 van de mooie kleurcombinaties.

👍 Voordelen:

 • Multifunctionele bolderkar met duwstang.
 • Allerlei handige opbergmogelijkheden.
 • Dak voor bescherming tegen zon en regen.
 • Maximale belastbare gewicht: 75 kilo.
 • Opvouwbaar en compact te vervoeren.

👎 Nadelen:

 • Riempjes en zitjes apart verkrijgbaar.
5. De beste betaalbare bolderkar met duwstang: Rijoka opvouwbare bolderkar

Bolderkarren kunnen prijzig zijn, maar deze van Rijoka is een stuk beter betaalbaar. Je krijgt een handige opvouwbare bolderkar met extra opbergvakken en massieve banden. Opgevouwen is hij erg compact en gemakkelijk in de auto mee te nemen.

De bodem is verhard, zodat kinderen er ook comfortabel in kunnen zitten. Dat maakt hem ideaal voor dagjes uit, bezoekjes aan de supermarkt en het vervoeren van goederen.

👍 Voordelen:

 • Betaalbare bolderkar met duwstang.
 • Compact opvouwbaar.
 • Verharde bodem.
 • Lichtgewicht: 10 kilo.
 • Opbergzakjes voor flesjes drinken.

👎 Nadelen:

 • Maximaal belastbaar gewicht: 60 kilo.
 • Geen extra’s, zoals rem, dak of zitjes.
Let hierop en je koopt de perfecte bolderkar met duwstang

De bovenstaande top 5 heeft je al laten zien dat er een grote keuze is in bolderkarren met duwstangen. Het is zaak om uit dat grote assortiment de bolderkar te kiezen die aansluit bij wat jij nodig hebt.

Dat doe je door aandacht te besteden aan de volgende belangrijke punten.

1. Waar wil je je bolderkar met duwstang voor gebruiken?

De eerste vraag die je jezelf stelt is waarom je een bolderkar met duwstang nodig hebt. Wil je hem gebruiken als alternatief voor een buggy of als bolderkar voor op het strand of op de camping?

In beide gevallen is een duwstang handig, maar de bolderkar moet er anders uitzien.

Een bolderkar kinderwagen moet veilig zijn. Het is een bolderkar met zitjes en riempjes. Het is belangrijk dat hij comfortabel is en dat er eventueel aan zonwering is gedacht. Vergeet niet ook het maximale draaggewicht te controleren.

Een bolderkar voor het strand moet grote brede wielen hebben. Anders zakken deze te diep weg in het zand. Een bolderkar met luchtbanden is dan vaak de beste keuze. Het is ook handig als de bolderkar met duwstang compact op te vouwen is.

Zoek je een allround bolderkar, voor het vervoeren van kinderen en items over verharde wegen of bospaden? Dan is een bolderkar met uitneembare zitjes en massieve wielen een uitkomst.

De banden kunnen niet lek raken en de bolderkar is aan te passen op wat je op dat moment nodig hebt.

2. Een opvouwbare bolderkar met duwstang of niet?

Je hebt de keuze uit opvouwbare bolderkarren met duwstang of massieve. Deze laatste zijn dan gemaakt van hout of van kunststof. Opvouwbare bolderkarren met duwstang hebben een harmonicamechanisme.

Het voordeel van opvouwbare bolderkarren is dat je ze gemakkelijk meeneemt. Ze passen in de achterbak van je auto of zelfs achterop je fiets.

Als je dan aangekomen bent op de plek van bestemming klap je ze uit, zet je de kinderen erin en rijd je weg. Dat is gemakkelijk en praktisch.

Massieve bolderkarren met duwstang zijn minder gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn vaak wel sterker en hebben grotere (lucht)banden.

Dat maakt ze comfortabeler en geschikt voor allerlei soorten terrein. Een mooie houten bolderwagen heeft ook een grote nostalgische waarde.

3. Het maximale draagvermogen

Als je een bolderkar met duwstang aanschaft voor het vervoeren van kinderen, is het maximale draagvermogen belangrijk. Is dit 50 kilo, dan kan je er dus 2 kinderen van elk 25 kilo in kwijt.

Aan het maximale draagvermogen zie je hoe lang je met de bolderkar met duwstang kunt doen voordat je kinderen te zwaar zijn.

Ook als je de bolderkar met duwstang wilt gebruiken voor het vervoeren van zware items, is dit belangrijk. Een koelbox vol met drankjes voor het strand kan al snel flink wat wegen. Ook als je ermee in de tuin wilt werken en gereedschap wilt gaan vervoeren is dit een belangrijk punt.

Gelukkig hebben de meeste kwalitatieve bolderkarren met duwstang een maximaal belastbaar gewicht van 80 tot 100 kilo. Controleer dit wel, zodat je je bolderkar voor al jouw doeleinden kunt gebruiken.

Waar koop ik een goede bolderkar met duwstang?

De beste plek om op zoek te gaan naar jouw perfecte bolderkar met duwstang is het internet. Daar is de keuze het grootste en kan je duidelijk zien wat alle mogelijkheden zijn. Het is ook waar je de beste bolderkar aanbiedingen tegenkomt.

Met wat je hier hebt geleerd over bolderkarren met een duwstang is het maken van de juiste keuze in ieder geval een stuk gemakkelijker.
Veelgestelde vragen

Welke alternatieven zijn er voor bolderkarren met een duwstang?

Een goed alternatief voor een bolderkar met duwstang is een offroad kinderwagen. Daarmee kan je je kinderen ook op allerlei terreinen comfortabel vervoeren. Een driewieler met duwstang is een goed idee als je een kleiner vervoersmiddel nodig hebt voor gebruik op verharde wegen. Je kindje kan er ook zelf op rijden, als jij even niet duwt.

Heeft een bolderkar altijd een duwstang nodig?

Nee en niet elke bolderkar heeft een extra duwstang. Het is handig als je een andere manier wilt om de bolderkar te gebruiken. Het geeft je ook de mogelijkheid om iemand anders te laten helpen. Dat is fijn als wat je vervoert erg zwaar is.


Meer bolderkarren: