Bolderkar met zitjes nodig? Bekijk de Top 3 beste!

Een bolderkar met zitjes is ideaal voor het vervoeren van kinderen. Worden ze moe tijdens een wandeling, dan zet je ze daarin en hoef je je tocht niet te onderbreken.

Op de nek dragen is ook niet meer nodig, want je hebt de bolderkar met zitjes. Kinderen zitten er veilig in en hebben plezier.

Een bolderkar met zitjes is ook ideaal voor vervoer naar school of een naschoolse activiteit. Je zult hem ongetwijfeld vaak gebruiken.

Maar hoe vind je een goede bolderkar met zitjes voor jouw kinderen? Dit artikel helpt je uit de brand.

Top 3: De beste bolderkarren met kinderzitjes

We beginnen met de 3 beste bolderkarren met kinderzitjes die momenteel te koop staan. Hiermee vervoer je jouw kindjes veilig en comfortabel.

1. Beste stevige bolderkar met zitjes: Step2 wagon for two plus

Deze kunststof bolderkar met zitjes is perfect voor het vervoeren van 2 kleine kinderen. Het maximale belastbare gewicht is 34 kilo. De bolderkar heeft 2 zitjes met riempjes en massieve banden.

Hij is dus perfect voor gebruik in de stad en op onverharde bospaden. Hij heeft 1 opbergvak, 2 bekerhouders en een deurtje, zodat je kindjes gemakkelijk zelf instappen.

👍 Voordelen:

 • Stevige kunststof bolderkar met zitjes.
 • Opbergvak voor eten en drinken.
 • 2 bekerhouders.
 • 2 zitjes met riempjes.
 • Inklapbaar handvat.

👎 Nadelen:

 • Niet klein op te vouwen.
 • Maximale draaggewicht is slechts 34 kilo.
2. Beste bolderkar met zitjes en dak: Wildebeast bolderkar opvouwbaar

Een dak boven je bolderkar met zitjes beschermt je kinderen tegen de zon en regen. Deze van Wildebeast is dan erg praktisch. Hij heeft 2 zitplaatsen met gordel en allerlei handige opbergvakken.

De banden zijn anti-lek en de bolderkar heeft een goede rem. Je kunt er 2 kinderen in vervoeren. Het maximale belastbare gewicht is 80 kilo.

👍 Voordelen:

 • Opvouwbare bolderkar met dak.
 • Geschikt voor 2 kindjes, inclusief gordels.
 • Allerlei opbergmogelijkheden.
 • Draaibare voorwielen.
 • Inclusief rem en draagtas.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
3. De beste luxe bolderkar met zitjes: Deryan luxe Sandy bolderkar – duo buggy

Deze luxe bolderkar van Deryan is een perfect alternatief voor de kinderwagen. Hij heeft 2 zitjes, voor 2 kinderen, inclusief gordels. Daarbij is hij compact op te vouwen en voorzien van allerlei opbergvakken.

De kindjes zitten beschermd onder de zonneluifel. En als je kinderen er geen gebruik van maken, vervoer je er je boodschappen mee. Hij is te duwen als een kinderwagen, maar ook te trekken als een bolderkar.

👍 Voordelen:

 • Opvouwbare bolderwagen met zitjes.
 • Inclusief gordels en zonneluifels.
 • Allerlei handige opbergvakken.
 • Zowel te duwen als te trekken.
 • Maximale draaggewicht: 55 kilo.

👎 Nadelen:

 • Duur.
Voor wie is een bolderkar met kinderzitje geschikt?

Een bolderkar met kinderzitje is een alternatief voor de kinderwagen. Het is een ideale oplossing als je kinderen gemakkelijk wilt kunnen vervoeren, maar ook veel spullen mee wilt kunnen nemen.

Een bolderkar is altijd handig voor uitjes, dagjes naar het strand, voor gebruik op de camping of om je boodschappen mee te nemen naar huis.

Een bolderkar met zitjes maakt het voor kindjes net wat veiliger en comfortabeler om vervoerd te worden. De zitjes hebben riempjes, zodat vooral kleine kindjes er niet zomaar uit kunnen vallen. Tijdens een boswandeling kunnen ze dan stukken lopen en stukken rijden in de bolderkar.

Aandachtspunten: Let hierop als je een bolderkar met zitjes koopt

Niet elke bolderkar met zitjes is automatisch geschikt voor jou. Let op de onderstaande aandachtspunten en je vindt de bolderkar die exact past in jouw omstandigheden.

1. De banden aan je bolderkar met zitjes

 Denk even goed na over de banden die je bolderkar moet hebben, want deze bepalen 3 belangrijke kenmerken van jouw bolderkar met zitjes.

 • Een bolderkar met luchtbanden vangt de schokken op van de weg. Dat is comfortabeler voor de kindjes die erin rijden. Houd er wel rekening mee dat luchtbanden lek kunnen raken.
 • Wil je je bolderkar voor het strand gebruiken? Kies dan voor grote brede banden. Smalle kleine bandjes zakken zo weg het zand in.
 • Massieve banden gaan minder snel (eigenlijk niet) lek. Dat is een perfecte keuze als je de bolderkar met zitjes vooral op verharde wegen wilt gaan gebruiken.

2. Het maximale draaggewicht

Als je kinderen wilt gaan vervoeren in je bolderkar met zitjes, dan is het maximale draaggewicht erg belangrijk. Want dat bepaalt hoe lang je kinderen er gebruik van kunnen blijven maken en hoeveel kinderen je erin kunt vervoeren.

Een bolderkar met 2 zitjes waarmee je maximaal 50 kilo vervoert, is dus te gebruiken tot de kinderen samen zwaarder zijn geworden dan 50 kilo. Let niet alleen op het totale maximale draaggewicht. In sommige gevallen wordt dit ook per zitje gespecificeerd.

3. Handige extra’s

Je kunt investeren in een simpele bolderkar met zitjes. Maar er zijn ook bolderkarren die van alle gemakken zijn voorzien. Een bolderkar met duwstang kan je samen bewegen, bijvoorbeeld.

Dat maakt het vervoeren een stuk minder zwaar. Kies voor een bolderkar met dak of zonluifel en je kinderen zitten beter beschermd.

Er zijn ook bolderkarren met zitjes die allerlei handige opbergmogelijkheden aanbieden. Je vervoert je kinderen en je spullen nog gemakkelijker.

Een opvouwbare bolderkar met zitjes neem je gemakkelijker mee in de auto en een opberghoes beschermt hem als je hem niet gebruikt.

Denk even na over de extra opties die jij graag aan jouw bolderkar met zitjes wilt hebben. Zo maak je hem precies passend voor jouw benodigdheden.

Waar koop ik een goede bolderkar met zitjes?

Er is een groter aanbod met standaard bolderkarren dan bolderkarren inclusief zitjes. Daarom is het een goed idee om eerst online te kijken naar wat er mogelijk is. Daar kom je vast ook een goede bolderkar aanbieding tegen.

Heb je een geschikte bolderkar met zitjes gevonden, dan kan je deze daarna altijd nog in de winkel bekijken. Ben je zeker van je zaak, dan is online bestellen net zo gemakkelijk.

Met de informatie uit dit artikel begin je goed voorbereid aan je zoektocht naar de beste bolderkar met zitjes voor jou.
Veelgestelde vragen

Wat is de beste bolderkar voor kinderen?

De beste bolderkar voor kinderen moet veilig en comfortabel zijn. Dat betekent zitjes, riempjes en goede schokdempende banden. Daarnaast moet hij het gewicht van de kinderen kunnen dragen. Veel mensen gebruiken een houten bolderkar met hoge zijkanten voor het vervoer van kinderen. Deze hebben geen zitjes en zijn minder veilig. Kleine kindjes kan je er daarom niet in vervoeren.

Kan ik mijn bolderkar met zitjes ook gebruiken op het strand?

De wielen bepalen voornamelijk hoe goed je bolderkar op het strand rijdt. Brede grote wielen zakken minder snel weg en zullen het vervoer een stuk gemakkelijker maken. Let daar dus op als je je bolderkar met zitjes ook op het strand wilt kunnen gebruiken.


Meer bolderkarren: