Bolderkar voor strand kopen? De Top 5 beste strandkarren

Met een bolderkar voor op het strand hoef je nooit meer met je spullen te sjouwen. De tocht van de parkeerplaats naar je ligplek is soms lang en zwaar.

Het laatste wat je wilt is deze maken met al je strandbenodigdheden in je armen. Een strandkar is dan een ideale oplossing.

Wil jij investeren in een goede strand bolderkar? Dan is dit artikel ongetwijfeld nuttig voor je. We bespreken de 5 best geteste bolderkarren voor op het strand van dit moment.

Daarna bespreken we alle belangrijke aandachtspunten om op te letten als je deze gaat kopen.

Top 5: De beste bolderkar strandkarretjes vergeleken

De onderstaande top 5 bevat de beste bolderkarren voor op het strand van dit moment. Het zijn stuk voor stuk uitstekende bolderkarren die uitblinken om verschillende redenen. We bespreken ze in detail.

1. De beste houten strandkar: 4Goodz houten bolderkar

4Goodz-Houten-Bolderkar

Een houten strandkar is wat lastiger mee te nemen, maar is ideaal voor gebruik op zanderige grond. Deze van 4Goods heeft grote stevige luchtbanden en 80 kilo draagvermogen.

Je kunt je kinderen er dus ook in vervoeren over het zand. De voorste as wordt bediend met de trekarm, dus je kunt er zeer nauwkeurig mee sturen. Verwijder het voor- en achterschot, en je legt ook je parasol er plat in.

👍 Voordelen:

 • Stevige nostalgische houten bolderkar.
 • Grote brede rubberen wielen.
 • Voor- en achterschot kunnen verwijderd worden.
 • Maximaal draaggewicht: 80 kilo.
 • Zwenkwielen voorop.

👎 Nadelen:

 • Niet op te vouwen.
 • Geen dak.
 • Geen rem.
2. De beste strand bolderkar met luchtbanden: Polaza bolderkar opvouw wagen

Voor gebruik op het strand zijn luchtbanden handig. Deze Polaza bolderkar voor op het strand heeft brede luchtbanden. Die zakken minder gemakkelijk weg in het zand. Hij is ook zeer compact op te vouwen en mee te nemen.

Dit is een bolderkar met duwstang en trekstang, dus 2 personen kunnen hem tegelijkertijd verplaatsen. Hij heeft ook een dak, voor bescherming tegen de zon, en een rem.

👍 Voordelen:

 • Bolderkar voor het strand met brede luchtbanden.
 • Compact opvouwbaar.
 • Maximaal belastbaar gewicht: 100 kilo.
 • Inclusief dakje.
 • Inclusief rem.

👎 Nadelen:

 • Minder comfortabel voor kinderen.
3. De beste strandkar opvouwbaar: Human Nature bolderkar opvouwbaar

Een goede opvouwbare bolderkar leg je bij je strandspullen in de achterbak. Hij neemt nauwelijks plek in in je auto. Deze strandkar van Human Nature vouw je uit via een harmonicasysteem.

Hij heeft een aantal handige opbergvakken en is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Je kunt er maximaal 80 kilo aan goederen in vervoeren.

👍 Voordelen:

 • Compact opvouwbare bolderkar.
 • Inclusief opbergvakken.
 • Zwenkbare voorwielen.
 • Inclusief beschermhoes.
 • Maximaal draaggewicht: 80 kilo.

👎 Nadelen:

 • Geen opblaasbare brede wielen.
 • Minder geschikt voor vervoer van kinderen.
4. De beste strand trolley: Vevor strandtrolley

Deze strand trolley van Vevor is specifiek gemaakt voor gebruik op zand. Dat zie je aan de grote wielen voorop. Ondanks dat is hij toch vrij klein op te vouwen.

Deze beach trolley heeft verschillende plekken waar je spullen kunt opslaan en je neemt alles gemakkelijk mee. Je kunt er wel 160 kilo in verplaatsen. Kies zelf of je hem wilt trekken of duwen over het zand.

👍 Voordelen:

 • Handige strand trolley met oversized wielen.
 • Verscheidene opbergcompartimenten.
 • Maximaal belastbare gewicht: 160 kilo.
 • Inklapbaar.
 • Zowel te trekken als te duwen.

👎 Nadelen:

 • Grote wielen nemen veel plek in in de auto.
 • Prijzig.
5. Beste koop bolderkar voor strand: Easymaxx bolderwagen opvouwbaar

Wil je een goede en betaalbare bolderkar voor op het strand? Bekijk deze van Easymaxx dan eens. Voor een vrij lage prijs krijg je dan een inklapbare bolderwagen met massieve banden. Hij heeft extra opbergvakken voor flessen, en zwenkbare wielen.

Je krijgt er ook een opbergtas bij. Het maximale draagvermogen is 80 kilo, dus ruim voldoende voor alles wat je nodig hebt voor een dagje in de zon.

👍 Voordelen:

 • Betaalbare bolderkar voor strand.
 • Opvouwbaar.
 • Maximaal 80 kilo vervoeren.
 • Wendbare voorwielen.
 • Extra opbergvakken.

👎 Nadelen:

 • Geen dakje voor extra schaduw.
 • Geen brede wielen voor mul zand.
Wat maakt een bolderkar geschikt voor het strand?

Niet elke bolderkar kan als strandkar gebruikt worden. De volgende kenmerken maken een standaard bolderkar ideaal voor gebruik op strandvakanties en dagjes uit naar de zee.

 • De bolderkar moet gemakkelijk over zand rijden. Een bolderkar met luchtbanden is dan vaak de beste optie. Kies in ieder geval voor grote brede wielen met veel grip. Die zullen niet te diep het zand in zakken.
 • Een strandkar die opvouwbaar is, past beter in de auto. Deze kan je vaak tot erg klein opvouwen en dus makkelijk in je achterbank leggen met al je andere strandbenodigdheden.
 • Er worden ook mooie bolderkarren voor op het strand met dak aangeboden. Dit dak houdt je etenswaren koeler in de palle zon. Een bolderkar met dak is ideaal als je je kinderen ermee wilt vervoeren.

Voor wie is een strandkar een slimme investering?

Investeer in een strandkarretje als je gaat zwemmen aan het strand of bij een meer. Ben je met een groot gezelschap, dan neem je al je handdoeken, etenswaren, strandparasols en andere benodigdheden gemakkelijk in je strand bolderkar mee.

Ook als je alleen bent is het veel gemakkelijker om een strandkarretje achter je te trekken dan om al je spullen te dragen. En als je een bolderkar voor op het strand hebt, dan neem je meer mee.

Zo maak je je dagje uit of strandvakantie nog comfortabeler. Je kunt zelfs investeren in een elektrische bolderkar voor het strand, voor extra ondersteuning als je door het mulle zand rijdt.

Aandachtspunten: Let hierop als je een bolderkar voor het strand koopt

Een bolderkar voor het strand maakt jou het leven dus een stuk gemakkelijker. Waarom zou je minder meenemen of extra sjouwen als dat niet hoeft? Het is tijd om een goede strand bolderkar te kopen.

Waar moet je op letten als je een beach trolley uitkiest? Let op deze aandachtspunten en je komt met de ideale strandkar thuis.

1. De wielen

Zandstranden aan de zee of een meer bestaan vaak uit mul zand. Het is belangrijk dat de bolderkar voor aan het strand daar gemakkelijker overheen rijdt. Besteed daarom aandacht aan de wielen van je strand trolley.

Als je met je fiets door mul zand rijdt, zal je slippen, vastraken en snelheid verliezen. Zo is het ook met je bolderkar voor op het strand. Het is belangrijk dat de wielen breed en groot zijn. Kleine dunnen wieltjes zakken veel te gemakkelijk in het zand weg.

Een strandkar met luchtbanden is dan vaak de beste oplossing. Omdat deze groot en breed zijn, is de grip veel beter. Ze rijden over het zand heen, in plaats van dat ze erin zakken en vast komen te zitten.

2. Gemakkelijk mee te nemen

Je moet naar het strand reizen. Of je dat nu met de fiets, de brommer of de auto doet, de bolderkar voor het strand moet gemakkelijk mee te nemen zijn. De oplossing is een strandkar die opvouwbaar is.

Een opvouwbare bolderwagen heeft een harmonicasysteem waarmee je hem heel compact maakt. Dit pakketje past in elke achterbak en achterop elke fiets. Pas als je aankomt en je spullen moet gaan vervoeren, klap je hem uit, klaar voor gebruik.

Vergeet niet ook dat het gewicht een belangrijke factor speelt hier. Hoe zwaarder de bolderkar voor het strand, hoe lastiger deze te vervoeren is. Opvouwbare bolderkarren zijn vaak lichter van gewicht dan massieve.

Tip: kies altijd voor de lichtst mogelijke bolderkar voor het strand. Met elke kilo extra zakt hij dieper het mulle zand in.

3. Hoeveel kilo kan de bolderkar voor op het strand maximaal dragen?

Wil je koelboxen en andere zware voorwerpen kunnen vervoeren in je bolderkar voor op het strand? Dan is het maximale draaggewicht een belangrijk kenmerk.

De meeste opvouwbare bolderkarren met luchtbanden kunnen gemiddeld 75 kilo dragen. Dat is waarschijnlijk meer dan genoeg voor al jouw strandbenodigdheden.

Het maximale draagbare gewicht wordt vooral belangrijk als je ook je kinderen in de bolderkar voor het strand wilt kunnen zetten. Let op: een zwaardere lading is wel lastiger door het zand te vervoeren.

Waar koop ik een goede bolderkar voor op het strand?

De beste bolderkar voor op het strand koop je bij de grote online winkels. Daar is de kans dat je een goede bolderkar aanbieding vindt ook het grootst. Controleer de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid door klantenrecensies en -beoordelingen door te lezen.

Ga je liever naar fysieke winkels, dan is er ook voldoende keuze. Kampeer- en oudoorspeciaalzaken, bijvoorbeeld, hebben strandkarretjes. Ook de bekende warenhuizen en supermarkten voegen ze regelmatig in hun aanbod toe.

Neem dus even de tijd om de perfecte bolderkar voor op het strand te vinden. Samen met wat je hier geleerd hebt is dat vast geen probleem.
Veelgestelde vragen

Welke bolderkar is het beste voor het vervoeren van kinderen over het strand?

Wil je je kinderen comfortabel over het strand vervoeren, dan is een bolderkar met zitjes een goede keuze. Let dan wel even op het maximale gewicht dat hij kan dragen en de wielen. Hoe zwaarder de bolderkar, hoe dieper deze in het zand zal wegzakken. Eventueel zoek je naar een geschikte offroad kinderwagen. Daarmee kan je ook over het strand rijden. Het nadeel is dat je dan geen grote opbergruimte hebt.

Waar kan ik mijn bolderkar voor het strand nog meer voor gebruiken?

Strand bolderkarren zijn te gebruiken voor allerlei andere situaties. Je neemt ze mee op vakantie, naar de camping, voor dagjes uit of naar de supermarkt. Je haalt een goede bolderkar voor het strand vast veel vaker voor de dag.


Meer bolderkarren: