Bosal fietsendrager kopen? Bekijk het volledige aanbod hier!

De fietsendragers van het merk Bosal staan momenteel goed aangeschreven. Dit komt onder meer door de kwaliteit, maar ook door de prijsstelling.

Voor een Bosal fietsendrager betaal je simpelweg een marktconforme prijs. Maar, tussen welke Bosal fietsendragers kun je precies kiezen? En wat is voor jóu de beste fietsendrager van het merk?

Op deze twee vragen geven wij je in dit artikel een uitgebreid antwoord.

Over het merk Bosal

bosal-fietsendrager

Over het merk Bosal kan een heel boek geschreven worden. Dit merk werd namelijk al langere tijd geleden opgericht, richt haar pijlen op allerlei producten én hanteert meerdere bedrijfsnamen.

Het is namelijk zo dat de naam Bosal in veel Europese landen gebruikt wordt. In andere landen is dit echter niet het geval, zoals in ons land het geval is.

De Bosal fietsendragers staan in ons land namelijk te boek als ‘Pro-User fietsendragers’. Als je een fietsendrager van Bosal aan wilt schaffen, zou je dus op zoek moeten gaan naar een Pro-User fietsendrager.

Is dit alleen in ons land het geval? Nee, dat is niet zo. Deze naam wordt ook in België en Luxemburg gebruikt.

Voor het overzicht zetten wij de namen van de modellen van Bosal/Pro-User voor je op een rijtje:

  • Bosal Traveller 3 = Pro User Diamant SG3
  • Bosal Traveller 2 = Pro User Diamant SG2
  • Bosal Comfort Pro = Pro User Diamant TG
  • Bosal Tourer = Pro User Diamant

Het aanbod van Bosal

Bij Bosal ben je aan het juiste adres voor trekhaakdragers.

Dit merk levert stevige dragers die je op een makkelijke manier op de trekhaak vastzet. Vervolgens zet je ook de fietsen gemakkelijk vast op de trekhaakdrager.

Om hoeveel fietsen dat gaat, is volledig aan jezelf om te bepalen. Bosal biedt namelijk dragers voor 2 fietsen, maar ook dragers voor 3 fietsen.

Enfin, over de huidige modellen van Bosal lees je hieronder meer. Neem onze korte reviews door en bepaal direct welke Bosal fietsendrager het beste op jouw wensen aansluit.

Bosal Traveller 3

Bosal Traveller 3
Gewicht fietsendrager21 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor 1 e-bike

De Bosal Traveller 3 is een geweldige fietsendrager voor 3 fietsen. Deze fietsendrager heeft een maximaal draagvermogen van 60 kilogram, is binnen 5 minuten volledig gebruiksklaar en beschikt over handige extra’s.

Zo beschikt de Traveller 3 over anti diefstal framehouders. Erg fijn. Wel is het zo dat deze fietsendrager maar voor één e-bike geschikt is.

Het maximaal gewicht per fiets is namelijk 30 kilogram + 15 kilogram + 15 kilogram.
Bosal Comfort Pro

Bosal Comfort Pro
Gewicht fietsendrager17 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor 2 e-bikes

Zou je 2 fietsen op een veilige en makkelijke manier willen vervoeren? Dan sluit de Bosal Comfort Pro perfect op je wensen aan.

Deze fietsendrager is erg stevig, geschikt voor 2 fietsen en heeft een maximaal laadgewicht van 60 kilogram. Dit betekent dat de Comfort Pro voor alle soorten fietsen geschikt is.

Deze fietsendrager beschikt bovendien over een gecombineerde Jaeger stekker, is opklapbaar en kantelbaar. Ideaal!
Bosal Traveller 2

Bosal Traveller 2
Gewicht fietsendrager17 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor 2 e-bikes

De Bosal Traveller 2 is grotendeels vergelijkbaar met de Traveller 3.

Deze variant is alleen voor 2 fietsen geschikt, maar is daardoor wél voor 2 e-bikes geschikt. Dit is te danken aan het maximale laadvermogen van 30 kilogram per fiets.

Deze fietsendrager is verder opklapbaar, is kantelbaar en beschikt over een gecombineerde Jaeger stekker.

Ook is het fijn dat deze fietsendrager slechts 17 kilogram weegt.
Bosal Tourer

bosal fietsendrager tourer
Gewicht fietsendrager18 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor 2 e-bikes

De Bosal Tourer is een geweldige fietsendrager voor 2 fietsen. Deze fietsendrager is stevig, makkelijk in gebruik en heeft een maximaal laadgewicht van 60 kilogram.

Dit betekent dat je probleemloos 2 e-bikes op deze fiets vervoert. De fietsendrager is ook nog eens inklapbaar, kantelbaar en de fietsen zijn erg stevig vast te zetten. Wat wil je nog meer?
Bosal fietsendrager kopen: waar op letten?

De fietsendragers van Bosal/Pro-User staan goed aangeschreven. Relatief veel mensen kiezen voor zo’n fietsendrager en spreken daar vervolgens vol lof over.

Ook wij zijn te spreken over deze fietsendragers. Ze zijn van een prima kwaliteit, veelzijdig te gebruiken en nog enigszins betaalbaar.

Maar, hoe vind je nou de beste Bosal fietsendrager?

Om je met het antwoord op die vraag te helpen, voorzien wij je hieronder graag van handige tips.

Tip 1: kijk naar de fietsen die je wilt vervoeren

bosal fietsendrager op de trekhaak

In eerste instantie is het zaak om te bepalen welke fietsen je wilt vervoeren.

De volgende twee punten zijn hierbij van cruciaal belang:

  • Aantal fietsen. Op de Bosal Traveller 3 kun je drie fietsen vervoeren, terwijl je op de andere Bosal fietsendragers 2 fietsen kunt vervoeren. Bepaal daarom voor jezelf hoeveel fietsen je wilt vervoeren.
  • Soort fietsen. Op alle Bosal fietsendragers kun je minimaal 1 e-bike vervoeren. Wil je echter 2 e-bikes vervoeren? Dan kun je voor de Tourer, Traveller 2 of Comfort Pro kiezen. Kijk al met al goed naar het gewicht van de fiets(en).

Tip 2: kijk naar de eigenschappen van de Bosal fietsendrager

bosal fietsendrager kantelbaar kopen

Weet je welke fietsen je op de Bosal fietsendrager wilt vervoeren? Dan kun je alvast een schifting in het aanbod maken.

De volgende stap die je kunt zetten, is de eigenschappen van de Bosal fietsendragers naast elkaar zetten. Hierbij merk je al snel op dat alle Bosal fietsendragers over handige eigenschappen beschikken.

Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de inklapbaarheid van de drager. Op de momenten dat je ‘m niet nodig hebt, berg je ‘m makkelijk op.

In het verlengde daarvan zou je ook goed naar het gewicht van de drager moeten kijken. Des te lichter de fietsendrager is, des te makkelijker je de drager kunt verplaatsen.

Een andere handige eigenschap is de kantelfunctie. Met een kantelfunctie behoud je toegang tot de kofferbak van je auto; erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Tip 3: bepaal hoeveel geld je uit wilt geven

Tot slot is het advies om goed na te denken over je budget. Hoeveel geld wil én kun je uitgeven aan een nieuwe fietsendrager?

Als we naar de prijzen kijken, zien we dat elke Bosal fietsendrager tussen de 329 en 479 euro kiest. Het maakt dus nogal uit of je voor de goedkoopste variant kiest of voor de duurste.

Feit is dat elke Bosal fietsendrager van een prima kwaliteit is. Mede daarom raden wij je aan om vooral te investeren in de beste Bosal fietsendrager.

Indien je op de juiste manier van deze drager gebruik maakt, geniet je hier namelijk jarenlang van. Je geniet jarenlang van het gemak en de kwaliteit.

Veel succes met je zoektocht naar de beste Bosal fietsendrager!


Meer merken fietsendragers: