Buggy peuter kopen? De 10 beste kinderwagens voor 2-4 jaar

Ben je op zoek naar een goede buggy voor jouw peuter? We vertellen je alles wat je moet weten! De buggy voor peuters is meestal geschikt voor kinderen tot 4 jaar. 

Zodra jouw kleine in de buggy plat kan liggen, is de buggy zelfs geschikt voor baby’s.

Anders wordt een minimale leeftijd van 6 maanden aangeraden. Vanaf dat moment is een zithouding voor een kind natuurlijker. 

Om je op weg te helpen zetten we de 10 beste kinderwagens voor peuters op een rij. Daarna ontdek je waar je op moet letten. 

Top 10 van de beste buggy’s voor peuters 

In je zoektocht naar een goede peuter buggy kom je veel soorten tegen. Wij helpen je graag op weg. Uit onze test kwamen de volgende 10 buggy’s voor peuters naar voren. 

1: Beste kinderwagen peuter – Maxi-Cosi Diza

De Maxi-Cosi Diza buggy is bijzonder geschikt voor peuters. De buggy is van alle gemakken voorzien. Dit is een buggy voor kinderen tot 4 jaar. De buggy is opvallend licht van gewicht. Hij weegt slechts 4,2 kg. Daardoor is de buggy makkelijk te tillen of in te klappen

Dat inklappen gaat op zichzelf al erg eenvoudig. Je klapt de buggy in met één hand. Daarnaast zijn er meerdere posities waarin je de peuter buggy kunt verstellen. Voor de allerkleinsten wordt een ligpositie aangeraden. 

Aan comfort voor je kleine is ook gedacht. De buggy heeft een zonnekap, vering in de wielen en een regenhoes
2: Beste buggy peuter – Lionelo Buggy Julie One

Lionelo-Buggy-Julie-One-kinderbuggy

De Lionelo Buggy Julie One is de ideale reisbuggy. Dat heeft meerdere redenen. De buggy is met zijn 6,65 kg allereerst erg licht van gewicht. En dat terwijl de buggy met 22 kg beladen kan worden

Wat dit nog meer een geschikte buggy voor op reis maakt, is het compacte formaat. Je klapt de buggy eenvoudig in. Daar heb je maar één hand voor nodig. 

De buggy voldoet volledig aan de Europese veiligheidsrichtlijnen. Ook is de buggy comfortabel en beschik je over handige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de zonnekap, voetenzak, veiligheidsbeugel en bekerhouder
3: Goede buggy peuter – Maxi-Cosi Zelia S Trio

Van het merk Maxi-Cosi is de Zelia een handige buggy voor peuters. De buggy is geschikt voor kids tot 4 jaar. Al vanaf de geboorte kun je jouw kleine in de buggy vervoeren. Dat komt door de handige ligstand.  

Een groot voordeel van de Maxi-Cosi Zelia, is dat het een 3-in-1 buggy is. Het is een kinderwagen, reiszitje en autostoeltje in één. Dat verstellen gaat erg eenvoudig en de zitting is omkeerbaar
4: Kinderwagen 2 jaar – Dubatti Smart

De Dubatti Smart is een goede buggy voor 2 jaar. Dit is ook een handige buggy voor op reis. De buggy is namelijk opvouwbaar en licht van gewicht. De buggy weegt 6,3 kg. En na het inklappen kan je de buggy als handbagage in het vliegtuig meenemen. 

De duwbeugel is erg handig en de buggy is verstelbaar. Voorop de buggy zitten zwenkwielen. Daarmee kun je goed manoeuvreren door de stad. Je maakt eenvoudig scherpe bochten. 
5: Kinderwagen 3 jaar – Hauck Citi Neo II Buggy

Hauck-Citi-Neo-beste-goedkope-buggy

Aan de Hauck Citi Neo II heb je een erg stevige buggy. Mede vanwege het stevige draagvermogen is deze buggy geschikt voor 3 jarigen. Je kunt de buggy namelijk belasten met maar liefst 22 kg

De buggy voor 3 jaar is bovendien verstelbaar. Met één hand bepaal je of je een zithouding of lighouding wilt creëren. De lighouding is geschikt voor de allerkleinsten. Ook kun je met één hand de kinderwagen opvouwen
6: Kinderwagen 4 jaar – Prénatal Plus Buggy

Een erg stevige buggy voor kids van 4 jaar, is de Prénatal Plus Buggy. De buggy is geschikt voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar. Jouw kindje moet goed rechtop kunnen zitten, aangezien de buggy niet volledig plat gemaakt kan worden. Het maximaal draagvermogen is 22 kg

Dit is een handige en veilige paraplu buggy. De paraplu buggy’s staan bekend om het lichte gewicht en compacte formaat. Deze buggy weegt 7,6 kg. Je vouwt de buggy op in een simpele handeling. Daarna krijg de peuter buggy een langwerpig formaat. 
7: Omkeerbare wandelwagen voor peuter – Cybex Eezy S Twist+2

Deze buggy van Cybex is een geschikte buggy tot 4 jaar. Kinderen mogen maximaal 22 kg wegen om in de buggy vervoerd te worden. Dit is een erg compacte buggy. Je hebt er slechts één hand voor nodig om de buggy in te klappen.

Het grote pluspunt van de Cybex Eezy S Twist is daarnaast, dat hij draaibaar is. Je bepaalt zelf of jouw kleine naar jou kijkt, of naar voren. 

Comfortabel is de peuter buggy ook. De rugleuning is verstelbaar en er zit vering in de wielen. Daarnaast is de peuter kinderwagen vrij licht van gewicht en smal
8: Buggy 5 jaar – Lionelo Irma

Lionelo-Irma-buggy-goedkoop

De Lionelo Irma is een geschikte buggy tot een leeftijd van 5 jaar. De buggy kan worden belast met maar liefst 22 kg. Dat is voor een buggy vrij veel. Ondanks het flinke draagvermogen, behoudt de buggy een vrij licht gewicht. De buggy weegt 7 kg

Wat daarnaast handig is, is dat de handgrepen volledig rondgedraaid kunnen worden. En jouw kind kan zowel in de buggy liggen als zitten. De rugleuning is namelijk verstelbaar. Net als de voetsteun. Bovendien is dit een opvouwbare buggy met handgreep aan de zijkant. 
9: Buggy 1 jaar – Chicco Trolley Me

Zoek je een buggy voor eenjarigen? Dan is de Chicco Trolley Me een aanrader. Deze peuter buggy is namelijk geschikt voor de allerkleinsten. Vanaf de geboorte kan de Chicco Trolley Me al een goede keuze zijn. 

Dat komt omdat de buggy verstelbaar is. Door de meerdere standen kun je van een zithouding een liggende houding maken. De buggy kan immers volledig plat. Het maximaal draagvermogen is 15 kg

En het meest handige is nog wel het inklappen. Dat gaat bij de Trolley Me erg eenvoudig. En na het inklappen is het mogelijk de buggy als een trolley te vervoeren. Uniek voor een buggy. 
10: Stevige buggy tot 4 jaar – Maxi-Cosi Jaya

Nog een aanrader van het merk Maxi-Cosi is de Jaya. De Maxi-Cosi Jaya is opvouwbaar, comfortabel en veilig. Je klapt de peuter kinderwagen met één hand in. Dan krijg je een compact formaat met een gewicht van 6,9 kg

Voor het comfort heeft de kinderwagen voor peuters een gevoerde zitting. Ook is de zitting volledig verstelbaar. Zowel de rugleuning als de voetensteun kun je instellen. Handig is ook de bijgeleverde regenhoes. Als het regent zit jouw kleine droog. 

En door de 5 punts gordel zit jouw peuter ook nog eens goed vast. Bij het parkeren kun je de peuter kinderwagen vergrendelen
Kinderwagen peuter kopen: Waar let je op?

Bij het kopen van een peuter buggy of kinderwagen voor peuters let je op verschillende eigenschappen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Gewicht

Het gewicht van de buggy bepaalt gedeeltelijk het gebruiksgemak. Een lichtgewicht buggy is eenvoudig in te klappen of op te tillen. Erg handig als je de buggy van de trap af moet tillen of in de auto moet plaatsen. 

Er wordt van een lichtgewicht buggy gesproken als de buggy tussen de 4 en 7 kg weegt. Gemiddeld weegt de peuter buggy zo’n 8 kg. 

Draagvermogen

Enerzijds kijk je naar het gewicht van de buggy zelf, en anderzijds naar het draagvermogen. 

Het draagvermogen geeft aan hoe zwaar de buggy belast kan worden. Tot een bepaald gewicht kan een veilige rit worden gegarandeerd. Dit vermogen geeft dus ook aan of de buggy geschikt is voor jouw kind. 

Het draagvermogen varieert. Bij de meeste buggy’s zie je dat ze een gewicht tot 15 kg of tot 22 kg kunnen dragen. Het komt amper voor dat de buggy tot 30 kg belast kan worden. Daarvoor ga je al snel naar een duo buggy of tweeling buggy

Opvouwbaar

Een opvouwbare buggy is extra praktisch. Op de momenten dat je de buggy niet gebruikt, neemt hij minder ruimte in beslag

Een bekende opvouwbare buggy is de paraplu buggy. Dit type wordt in de lengte opgevouwen. Vervolgens krijgt de buggy een langwerpig formaat. Dat kan vergeleken worden met een paraplu. Dit is een relatief goedkope buggy. 

De andere optie is een opvouwbare kinderwagen. Die wordt meestal in de breedte gevouwen. Daardoor krijg je een erg kleine buggy. Soms kun je die (reis)buggy dan zelfs nog meenemen als handbagage in het vliegtuig

Kijkrichting kind

Als je een peuter gaat vervoeren, let dan op de kijkrichting. Bij sommige soorten kan jouw kleine vanuit de buggy naar je toe kijken. Dat is wel zo prettig. Zowel voor jou als voor je kind. Je ziet het meteen als er iets aan de hand is en maakt goed contact. 

Er zijn buggy’s waarbij de kijkrichting aangepast kan worden. Daarbij is het mogelijk om jouw peuter naar je toe te laten kijken. En om je kleine van je af te laten kijken
Veelgestelde vragen

Hoe is de top 10 beste peuter buggy’s geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 10 zijn veel buggy’s getest. Daarbij is gelet op prijs en kwaliteit. De specificaties werden met elkaar vergeleken. Daarnaast zijn ervaringen van gebruikers meegenomen om tot een top 10 te komen. 

Tot welke leeftijd kan een kind in een buggy?

Een buggy is geschikt tot een leeftijd van 4 jaar. Er zijn enkele buggy’s voor kinderen van 5 jaar. Kijk goed naar het draagvermogen en de afmetingen van de buggy. Op basis daarvan bepaal je of de buggy geschikt is voor jouw kind. 


Meer voor peuters: