Dit zijn de 7 beste buggy’s tot 20-30 kg (2024)

Bij een zoektocht naar een nieuwe buggy is het slim om op het draagvermogen te letten. Veel buggy’s zijn geschikt tot 15 à 20 kg. 

Het is echter veel praktischer als je gaat voor een draagvermogen tot 25 kg. Dan heb je een stevige buggy waar je lang plezier van hebt. 

In dit artikel ontdek je welke buggy’s tot 20 à 30 kg de beste zijn. Daarnaast geven we je meer informatie over het gemiddelde draagvermogen.

Je komt te weten waarom je erop moet letten en voor welke leeftijden de buggy’s geschikt zijn. 

Beste buggy’s tot 20-30 kg

Het kan lastig zijn om een buggy te vinden met een hoog draagvermogen. Daarom maken we het je wat makkelijker. De beste buggy’s tot 25 kg hebben we voor je samengesteld.

1: Beste buggy tot 25 kg – Hauck Mars (25 kg)

De Hauck Mars buggy valt erg goed in de smaak. Dit is niet voor niets de beste buggy tot 25 kg. De buggy kun je met veel gewicht belasten. Daarom gaat de buggy ook vrij lang mee. 

Verder is de Hauck Mars vrij licht van gewicht. Al helemaal als je dat afweegt het stevige frame en het hoge draagvermogen. De buggy is gemaakt van lichte materialen en weegt 10,2 kg

De wielen van de buggy zijn lekbestendig. Daarnaast is de buggy erg comfortabel en kun je hem al vanaf de geboorte gebruiken. Ook kun je de buggy opvouwen tot een compacte buggy
2: Compacte buggy tot 25 kg – Hauck Citi Neo II (25 kg)

Hauck-Citi-Neo-beste-goedkope-buggy

Ben je op zoek naar een ideale buggy voor in de stad? Dan is de Hauck Citi Neo II de goede keuze. De zwenkwielen maken dat je op een behendige manier van A naar B komt. Dat manoeuvreren door de stad is met de buggy geen probleem. 

Maar het handigst is misschien nog wel het compacte formaat. De buggy kun je erg klein krijgen na het opvouwen. En voor het opvouwen heb je zelfs maar één hand nodig. De andere hand houd je zo vrij voor jouw kindje.

Het zitje kun je naar wens verstellen. Ook de voetensteun kun je op meerdere manieren instellen
3: Beste buggy tot 22 kg – Bugaboo Butterfly (22 kg)

De Bugaboo Butterfly is een handige peuter buggy. De buggy kun je makkelijk in- en uitklappen. Het lichte gewicht van slechts 7,3 kg draagt daar ook aan bij. Het vervoeren van de buggy wordt hierdoor ook gemakkelijker. 

Daarnaast is het frame van de buggy vrij smal. Samen met de zwenkwielen maakt dat de buggy erg wendbaar. Een fijne buggy voor in de stad dus. 

De peuter buggy kun je vanaf 6 maanden gebruiken. Als jouw kindje groeit, pas je de buggy daarop aan. De rugleuning is verstelbaar. En dat geldt ook voor de voetensteun
4: Buggy tot 22 kg – Joie Versatrax (22 kg)

Wil je een all terrain buggy tot 22 kg? Dan is de Joie Versatrax een goede optie. De buggy heeft stevige wielen die gevuld zijn met schuim. Het voordeel hiervan is, dat ze zo minder snel lek gaan. De vering zorgt ervoor dat je geniet van comfort. 

Ook gebruiksgemak is belangrijk voor het merk. Je klapt de buggy eenvoudig in. En het leuke is, dat het frame zelfstandig kan blijven staan

Met een reiswieg is de buggy al vanaf de geboorte te gebruiken. Je hebt ook de optie de buggy uit te breiden met een autostoeltje
5: Handige reisbuggy tot 22 kg – Lionelo Julie One buggy (22 kg)

Lionelo-Buggy-Julie-One-kinderbuggy

Aan de Lionelo Julie One heb je een goede buggy voor op reis. De buggy is namelijk compact en erg licht van gewicht. Het compacte formaat past bij verschillende luchtvaartmaatschappijen zelfs in de handbagage

Het gewicht van de buggy bedraagt slechts 6,65 kg. Dat is makkelijk te tillen en te transporteren. Je vervoert de buggy eenvoudig in de auto. Maar ook kun je de buggy op de fiets meenemen. 

Daarnaast kun je de buggy verstellen en aanvullen met handige accessoires. Denk aan een klamboe, voetenzak, tas en regenhoes
6: Stevige buggy tot 22 kg – Maxi-Cosi Adorra (22 kg)

Maxi-Cosi-Adorra-goedkope-kinderwagen

De Maxi Cosi Adorra is een buggy die vaak goed uit de test komt. Ook hoort de Maxi Cosi buggy bij de beste buggy’s tot 25 kg. Dat heeft meerdere redenen. Het zitje is verstelbaar en omkeerbaar. Ook is de buggy compact opvouwbaar, comfortabel en stevig

De buggy heeft extra stevige banden. Die banden zijn geschikt voor alle terreinen. Zowel in de stad als op onverharde wegen. Deze buggy wordt dan ook een all terrain buggy genoemd. 

Daarnaast is dit een handige buggy voor lange mensen. De duwstang is namelijk in hoogte verstelbaar. De maximale hoogte is 108,5 centimeter
7: Opvouwbare buggy tot 22 kg – Hamilton by Yoop One (22 kg)

hamilton-x1-prime-buggy

De Hamilton One Prime X1 is ook een stevige opvouwbare buggy. De buggy is stijlvol en beschikt over handige eigenschappen. Ook is de buggy stijlvol. Nederlandse ontwerpers en veiligheidsdeskundigen hebben de buggy ontworpen. 

Het opvouwen gebeurt bij de Hamilton buggy met het MagicFold systeem. In één simpele beweging zet je het opvouwen in werking. Vervolgens doet de buggy de rest en kun je hem makkelijk meenemen aan de veiligheidsbeugel.

Het inklappen maakt de buggy klein van formaat. De buggy past op deze manier goed in de kofferbak. Bij verschillende luchtvaartmaatschappijen past hij zelfs in de handbagage.
Wat is het gemiddelde draagvermogen van een buggy?

Veel buggy’s kunnen maximaal worden belast met 15 kg. Ook een buggy tot 20 kg komt vaak voor. Een draagvermogen van 15 à 20 kg kan daarom worden gezien als gemiddelde. 

Het is lastiger om een buggy tot 30 kg te vinden. En een buggy tot 35 kg is al helemaal een uitdaging. Buggy’s met een draagvermogen boven de 20 kg zijn minder gangbaar

Waarom letten op het maximaal draagvermogen?

Het is niet veilig om het maximaal draagvermogen te overschrijden. De goede werking van de buggy kan boven dat draagvermogen niet worden gegarandeerd. Daar is het frame simpelweg niet voor gemaakt. 

Ga je toch over dat maximale gewicht heen? Dan kan de kinderwagen kapot gaan. Dit kan gevaarlijk zijn als jouw kindje in de wagen zit. Daarnaast kan je merken dat de kinderwagen minder goed stuurt. Bij bochten is de buggy minder wendbaar.

Voor welke leeftijd is een buggy tot 25 kg geschikt?

Is een buggy met 25 kg belastbaar? Dan kun je daar vrij oude kinderen op vervoeren. Bij een gezonde leefstijl zijn kinderen rond de 7 jaar 25 kg. De precieze leeftijd verschilt echter per kind. En ook het geslacht kan daarin een bepalende rol spelen. 

Kinderen van 2 jaar oud wegen gemiddeld 14 kg. Bij 3 jaar oude kinderen ga je uit van een gewicht rond de 16 kg. En voor 4 jarigen komt daar weer een kilo bij. Zij wegen gemiddeld 17 kg

Waarom een buggy met een hoog draagvermogen?

Het kan meerdere voordelen hebben om een buggy met een hoog draagvermogen te kiezen. We zetten ze in een opsomming voor je onder elkaar:

  • Stevig

Allereerst zijn deze buggy’s extra stevig. Het robuuste frame maakt het immers mogelijk om meer gewicht te dragen. 

  • Veilig

Dat stevige biedt ook een stukje veiligheid. De kans is klein dat je het maximale draagvermogen overschrijdt. En bij het overschrijden kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Je bent er dus vrij zeker van dat de buggy jouw kindje ruimschoots kan dragen. 

  • Ruimte voor bagage

Bij een buggy met een flink draagvermogen kun je eerder bagage meenemen. Stel dat het gewicht van jouw kindje nog ruim onder het maximum zit.

Dan zou je ook een wat zwaardere tas met de buggy kunnen vervoeren. Aan een buggy met een beperkt draaggewicht, hang je immers niet snel een zware tas. 

  • Gaat lang mee

Als kinderen jong zijn, groeien ze snel. Je las net al dat het gewicht jaarlijks aardig kan toenemen. Kinderen van 4 jaar wegen gemiddeld al 17 kg.

Als je de buggy dan nog wilt gebruiken, moet dat gewicht onder het draagvermogen blijven. Bij een buggy tot 25 kg vergroot je die kans. 
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de 7 beste buggy’s tot 25 kg geselecteerd?

In het selecteren van de 7 beste buggy’s is natuurlijk gelet op het draagvermogen. Daarnaast werd er gelet op de prijs- kwaliteit verhouding en overige specificaties. Ook werden beoordelingen van gebruikers meegenomen in het besluit. 

Is er ook een buggy tot 50 kilo?

Er zijn niet veel buggy’s tot 50 kg te vinden. Vaak ga je dan al snel naar een tweeling kinderwagen of duo buggy. Dat is een buggy voor 2 kinderen. In sommige gevallen bedraagt het maximale draagvermogen van die buggy tot 50 kilo.


Meer buggy’s: