Beste buggy voor op de fiets kopen

Een buggy voor op de fiets is een uitstekende uitvinding om er veilig op uit te gaan met je kleintje en je buggy overal mee naar toe te nemen.

Een buggy voor op de fiets kan gemakkelijk aan jouw fiets bevestigd worden middels een speciale buggydrager. De buggy’s zijn er in vele soorten en maten.

Zo zijn er bijvoorbeeld de zeer lichtgewicht modellen, de buggy’s met een hoog draaggewicht en de modellen met handige eigenschappen, zoals een boodschappenmandje, zonnekap en regen- en windzeil.

Bekijk voordat je een buggy voor op je fiets koopt daarom van tevoren goed welke eigenschappen voor jou van belang zijn en kies een model dat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Top 5 buggy’s voor op de fiets

  1. Påhoj fietsstoeltje buggy in één
  2. Bebies First Buggy
  3. Topmark Mika Buggy
  4. Hamilton Buggy One Sport R1 Magicfold
  5. Lionelo Buggy Julie One – Kinderwagen Premium

Wat is de beste buggy voor op de fiets?

Er zijn verschillende buggy’s die je eenvoudig mee kunt nemen op je fiets. Deze buggy’s worden ook wel paraplubuggy’s genoemd en zijn zeer compact op te vouwen.

Ook zijn er exemplaren die je zowel als buggy en als fietsstoeltje kunt gebruiken. Hierdoor kun je jouw kind altijd en overal veilig mee vervoeren zonder hiervoor een apart fietsenstoeltje voor te kopen.

Ben je benieuwd wat de beste modellen zijn van dit moment? Neem dan een kijkje bij de onderstaande selectie aan best geteste buggy’s voor op de fiets.

1. Påhoj fietsstoeltje buggy in één

Påhoj fietsstoeltje buggy

De Påhoj is een revolutionaire kinderwagen dat je in een handomdraai in een fietsenstoeltje kunt veranderen. De buggy is geschikt vanaf ongeveer 9 maanden tot 4 jaar.

De buggy beschikt over een verstelbare telescopische handgreep en is na gebruik eenvoudig op te vouwen en opbergen. Hierdoor is de buggy dus niet afhankelijk van een pakketdrager.

Het stoeltje is geschikt voor fietsen met een diameter van 28-40mm. De rugleuning van het stoeltje zorgt voor ventilatie en voorkomt windweerstand tijdens het fietsen.

De Påhoj heeft daarnaast een licht frame en wordt geleverd met een adapter voor bevestiging aan het fietsframe.
2. Bebies First Buggy

Bebies First Buggy fiets

Een uitstekende lichtgewicht buggy die je gemakkelijk mee kunt nemen op de fiets is de Bebies Firsy Buggy. Deze stijlvolle en comfortabele buggy weegt slechts 6,6 kg en heeft een lichtgewicht aluminium frame.

Hierdoor neem je de buggy gemakkelijk overal met je mee naar toe. Dankzij een handige opbergruimte kun je met deze buggy ook altijd voldoende spullen meenemen.

De buggy heeft daarnaast ergonomische handvaten, een grote kap die je in- en uit kunt klappen, en een rugleuning met maar liefst 5 verschillende standen.

Om de buggy aan de fiets te bevestigen dien je over een buggydrager te beschikken.
3. Topmark Mika Buggy

Topmark Mika Buggy

De Topmark Mika Buggy is een handige compacte buggy die je gemakkelijk mee kunt nemen op de fiets.

De buggy heeft een gewicht van 7 kg en beschikt over een vijfpunts veiligheidsgordel en een verstelbare rugleuning.

Dankzij goede vering in de voor- en achterwielen biedt deze buggy voor extra rijcomfort. Ook heeft de Topmark Mika Buggy een handige windkap en bied de buggy extra ruimte voor het opbergen van spullen.

De stijlvolle buggy is zeer gemakkelijk in te klappen in is dankzij de compacte afmetingen (wanneer de buggy is ingeklapt) zeer gemakkelijk mee te nemen op de fiets.
4. Hamilton Buggy One Sport R1 Magicfold

Hamilton Buggy One Sport R1 Magicfold

De Hamilton Buggy One Sport R1 Magicfold is een buggy die zeer compact en gemakkelijk op te vouwen is.

Zo kun je deze buggy met slechts één beweging automatisch in elkaar klappen.

Hierdoor zorg je er met deze buggy voor dat je altijd één hand vrijhoudt voor je kleintje.

Zodra de buggy is opgevouwen kan de buggy gemakkelijk aan een buggydrager bevestigd worden.

De buggy beschikt over en comfortabele rugleuning en een voetensteun die beide in verschillende standen ingesteld kunnen worden.

Ook heeft de buggy een lichte aluminium frame en beschikt de buggy over zowel voor- als achterwielen met vering.
5. Lionelo Buggy Julie One – Kinderwagen Premium

Lionelo-Buggy-Julie-One-kinderbuggy

De Lionelo Julie One buggy neem je gemakkelijk overal mee naar toe.

De buggy kan opgevouwen worden tot een compact formaat van en weegt slechts 6,65 kg. Hiermee is deze buggy een ideale buggy voor achter op de fiets.

De buggy is daarnaast uitgerust met tal van handige accessoires, zoals een luifel voor bescherming tegen de zon en regen, en een transparant venster waardoor de baby naar buiten kan blijven kijken.

Ten slotte is de buggy geheel naar wens te verstellen, zoals de rugleuning die van een zittende naar liggende positie versteld kan worden en een voetensteun die op verschillende hoogtes geplaatst kan worden.
Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsbuggy?

eigenschappen-fietsbuggy

Wil je graag een fietsbuggy kopen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Neem dan de onderstaande eigenschappen in acht en kijk wat voor jouw situatie zoal van toepassing is.

Met of zonder buggydrager

Wanneer je een buggy wilt kopen die je gemakkelijk mee kunt nemen op de fiets is het belangrijk om te kijken of de buggy bevestigd kan worden middels een buggydrager of zonder buggydrager.

De buggy op fiets zonder buggydrager modellen bevatten vaak zelf een bevestigingsmechanisme om de buggy aan de fiets te monteren.

Indien je kiest voor een buggy model zonder bijbehorende bevestigingsmechanisme, dien je een buggydrager aan te schaffen.

Deze buggydragers zijn gemakkelijk aan je fiets te monteren en zijn vaak geschikt voor de meest standaard buggy formaten.

Het gewicht

Wanneer je een buggy wilt meenemen op de fiets is het uiteraard belangrijk dat de buggy niet te zwaar weegt. Hoe zwaarder de buggy weegt, hoe lastiger het fietsen ten slotte wordt.

Kies daarom een exemplaar dat niet al te zwaar weegt en gemakkelijk aan de fiets of buggydrager bevestigd kan worden. Over het algemeen wegen de meeste buggy’s tussen de 4 en 10 kg.

Afmetingen

afmetingen-buggy

Om een buggy aan een buggydrager of fiets te kunnen bevestigen dient deze niet al te groot te zijn. Kies daarom een buggy die zeer compact in te klappen is.

De buggy’s die gemakkelijk in te klappen zijn worden paraplubuggy’s genoemd. Deze buggy’s zijn vaak gemakkelijk op te vouwen en nemen hierdoor zo min mogelijk ruimte in beslag achter op je fiets.

Accessoires

Bekijk bij het kopen van een buggy voor op de fiets over welke accessoires het model beschikt. Bekijk bijvoorbeeld of de buggy een regenhoes heeft, voor een optimale bescherming tegen de wind, regen en zon.

Bekijk ook of de buggy beschikt over goede wielen met vering. Indien de wielen beschikken over een goede vering biedt de buggy een extra comfortabel rijervaring. Bekijk daarnaast ook of de buggy een voetensteun en opbergruimte heeft.

Verstelbaarheid

Over het algemeen zijn de meeste buggy’s gemakkelijk te verstellen. Bekijk bijvoorbeeld of je gemakkelijk de hoogte van het handvat van de buggy kunt aanpassen.

Hierdoor kun je de buggy comfortabel voor je uitduwen. Bekijk daarnaast ook of de buggy beschikt over verschillende standen, zoals een lig- en een zitstand. Hoe meer verschillende standen de buggy bevat hoe comfortabeler je de rit voor jouw kleintje maakt.

Bekijk ook:

Maxi-Cosi op de fiets

Beste kinderfietskarren


Voordelen van een buggy voor op de fiets

voordelen-buggy-voor-fiets

Een buggy voor op de fiets is een zeer praktische oplossing om je buggy overal mee naar toe te nemen.

Hierdoor kun je jouw auto een stuk vaker laten staan en kun je altijd gemakkelijk overal naar toe met jouw kleintje.

De buggy neemt vaak vrij weinig ruimte in beslag, waardoor voldoende ruimte overblijft voor een comfortabel kinderzitje.

Kies je voor een buggy die ook als kinderzitje gebruikt kan worden? Dan wordt het vervoeren van je kleintje nog eenvoudiger.

De buggy’s voor op een fiets zijn gemakkelijk te bevestigen met behulp van een buggydrager. Deze is gemakkelijk aan je fiets te monteren en kun je standaard op je fiets laten zitten.

Een buggy voor op de fiets is compact en licht in gewicht. Hierdoor is dit type buggy ook ideaal voor op vakantie.

Je klapt de buggy gemakkelijk in en uit elkaar en plaatst de buggy zonder moeite in je auto of in het vliegtuig. Kort om, een buggy die achter op je fiets kan is de ideale buggy voor elke ouder die er graag op uit trekt.


Misschien ook interessant: