Top 10 mooiste camperplaatsen aan het water in Nederland

Op een mooie camperplaats aan het water in Nederland word je graag wakker. Je geniet van een heerlijk ontbijtje terwijl je het water overkijkt en de bootjes en vogels aan je voorbij ziet gaan.

Al zittend aan de oever of het strand drink je het lekkerste kopje koffie of glaasje wijn.

Nederland heeft veel water en een camperplaats aan het water is dus zeker een realistisch streven.

We hebben zee, meren en rivieren waar je je camper probleemloos neerzet en een paar dagen even helemaal tot rust komt.

Hier behandelen we de 10 mooiste camperplaatsen van Nederland. Lees snel verder!

10x mooiste camperplaatsen aan zee of aan de rivier

Na het uitvoeren van een uitgebreide test, hebben we hier voor jou de mooiste camperplaatsen aan het water in Nederland verzameld.

Breng snel een bezoek aan een kampeerwinkel als je nog iets moet aanschaffen, want deze 10 stekkies mag je niet missen als jij een onvergetelijke camperplek zoekt.

1. Camperplaats aan de Waal in Druten Gelderland

Op camperplaats de Veerdam parkeer je je camper vlak naast de rivier de Waal. Vervolgens zet je je camping klapstoel neer of ga je een stukje fietsen of wandelen in de mooie omgeving.

Er is voldoende te doen, waaronder kanovaren, tuinen bezoeken musea bekijken of een kerk bezichtigen. De steden Nijmegen, Druten, Bergharen en Arnhem zijn vrij dichtbij.

Op deze camperplaats aan de Waal zijn 40 camperplaatsen en je mag gebruik maken van alle faciliteiten op het terrein. Er is stroom, water en je kunt er je chemisch toilet legen.

Behalve dat zijn er sanitaire voorzieningen, indien nodig. Het is wel slim om vooral in het hoogseizoen van tevoren even te reserveren.
2. Camperplaats aan de Maas in Hanssum-Neer in Limburg

Als je je camper aan de Waal kunt zetten, dan kan dat ook aan de Maas. En dan is deze camperplaats aan de haven van Neer wel erg bijzonder. Je meldt je bij de havenmeester en zet je camper neer op 1 van de 12 camperplaatsen aan het water.

Vanuit deze mooie plek bezoek je dit gedeelte van Limburg en ga je bijvoorbeeld naar de Friedesse Watermolen, de St. Martinuskerk in Neer of het Wehrmachtshuisje. Er is voldoende te bekijken, op minder dan 2 kilometer van de haven.

Eenmaal op je camperplaats aan het water beland, zet je je tafeltje en stoeltjes op aan het daarvoor bestemde grasveld. Van daar bekijk je alles wat op de maas vaart of zwemt onder het genot van een broodje of drankje.

Vergeet je vistent niet, zodat je langs de oevers de Maas ook beschut zit als je een dagje wilt vissen.

Je mag als campergast gebruik maken van de faciliteiten in het clubgebouw van de haven. Reserveren is niet mogelijk.
3. Een camperplaats bij camping Fort Buitensluis in Numansdorp

Zet je camper op een van de mooiste camperplaatsen van Nederland, vlak bij het historische Fort Buitensluis. Je kijkt vanuit je camper op het Hollandsch Diep aan de ene kant en de overblijfselen van het fort aan de andere kant.

Het is een kleine camping, maar er is ook een jachthaven en er zijn een aantal camperplekken beschikbaar.

Je krijgt toegang tot de water- en elektravoorzieningen op de camping. De toiletten bevinden zich in een historisch gebouw van net na de tweede wereldoorlog. Aan de overkant van het water kan je Willemstad zien en de Haringvlietbrug.

Vanuit je camperplaats aan het water kan je schitterend fietsen, vissen en watersporten. Er is ook een golfclub in de buurt.

Deze unieke camping is open van 1 april tot 1 november. Wil je je camper hier neerzetten, dan moet je wel eerst reserveren. Het is een camperplaats aan het water in Nederland die je niet snel zult vergeten.
4. Camperplaats aan rivier de IJssel bij IJsseldelta Marina Hattem

IJsseldelta Marina Hattem biedt 20 gelukkige campers een camperplek aan het water aan. Hanzestad Hattem is 2 minuten lopen en ook Zwolle is vlakbij.

Je kunt er wandelen, fietsen en ook het Veluwe gebied is niet ver weg. Houd je van vissen of golfen? Ook dan is er voor jou in de buurt zeker wat te doen.

Dit is 1 van de meest schitterende camper plekken in Nederland, en ze zijn het hele jaar geopend. Je mag gebruik maken van de faciliteiten, de WiFi is gratis en je kunt worden aangesloten op de elektriciteit. Het vullen van de watertank van je camper is gratis.

Wil jij tijd doorbrengen bij deze camperplaats aan het water? Dan is het nodig om deze van tevoren te reserveren.

Tijdens de zomermaanden is er geen plek voor campers die langer zijn dan 8 meter.
5. Camperplaats aan zee in Nederland  – Zandvoort

Als je je camper op Camping de Duinrand in Zandvoort plaatst, dan sta je aan het schoonste Noordzeestrand van Nederland. Een camperplaats dichter aan zee dan deze zal je in Nederland niet vinden.

Er zijn in totaal 105 verschillende plaatsen voor campers en tourcaravans die allemaal voorzien zijn van elektriciteit, vuilwaterafvoer en een wateraansluiting.

Om de hoek van deze camping ligt het bekende Circuit van Zandvoort. Voor je ligt het strand en binnen 10 minuten fietsen zit je in het Nationaal Park Kennemerduinen. Behalve dat is het centrum van Zandvoort op loopafstand.

Deze camperplaats aan het water is goed te betalen. Je krijgt een eersterangs plek naast de zee, het Holland Casino, Zandvoort en het Circuit. Er zijn geen losse tentplaatsen beschikbaar.
6. De mooiste camperplaats aan het water – Jachthaven ’t Loo

Als je op zoek bent naar de mooiste camperplaats in Nederland, dan is deze bij Jachthaven ’t Loo in Brabant een aanrader. Je staat aan de Kraaijenbergse Plassen, net onder Nijmegen. Hier heb je de keuze uit een basis camperplaats of een comfort+ camperplaats.

Een comfort+ camperplaats ligt direct aan het water, naast de jachthaven en je krijgt er elektra en water bij. En basis camperplaats is ruim en heeft uitzicht op de jachthaven.

Je krijgt er geen elektra bij, tenzij je daar specifiek om vraagt. Hier is dan een toeslag op van toepassing.

In de omgeving van deze mooiste camperplaats van Nederland is schitterend. Cuijk is niet ver weg, met een mooie haven en gezellige terrasjes. Je zit snel in Nijmegen en ook Limburg is in de buurt.

Deze mooie camperplaats aan het water in Brabant is zeker de moeite waard.
7. De mooiste camperplaats aan het water in Limburg – Dagstrand Seurenheide

Bij Dagstrand Seurenheide in Limburg kan je 1 van de 50 camperplaatsen huren. Je bevindt je tussen de Maas en het natuurgebied De Maasduinen. Je staat met je camper midden in het bos, waar je in het meer kunt zwemmen als het warm is.

Er zijn ook voldoende fietstochten en wandeltochten door een aantal schitterende natuurgebieden.

Dagstrand Seurenheide bestaat uit 50 camperplaatsen aan het water en deze zijn 365 dagen van het jaar te reserveren. Het tarief is laag en voor een kleine extra vergoeding kan je je camper laten aansluiten op de stroomvoorziening.

Op de dagplaats mag je water pakken en de toiletten gebruiken. Je kunt er ook je water lozen en je chemisch toilet legen.

Dit is geen hele luxe camperplaats aan het water. Je gaat hier naartoe voor de mooie ligging. Plaats een camper tent aan je wagen en je tijdelijke onderkomen is compleet.
8. Camperplaats aan het water in Gelderland – ’T Crumpse Hoekje

Camperplaats ’t Crumpse Hoekje ligt in Gelderland, net buiten Millingen aan de Rijn en in het natuurgebied de Gelderse Poort.

Er zijn 12 camperplaatsen met drinkwater, elektriciteit en een plaats om je chemisch toilet te lozen. Je krijgt ook toegang tot een toilet, douche en wasruimte.

De omgeving is ideaal voor dagtochtjes. Ga wandelen, fietsen of boek een rondvaart in Millingen aan de Rijn. Aan de overkant van de Rijn bevindt zich een recreatiegebied.

Daarnaast is het hele landschap vol met rivieren, oeverwallen en uitwaarden, waar dieren zoals ganzen, bevers en paarden rondlopen.

Deze camperplaats staat niet direct aan het water in Gelderland, maar de rivier de Rijn is vlakbij en in het hele gebied is water te vinden. De tarieven zijn laag en je kunt je elektrische fiets gratis opladen.

Ook het lozen van je chemisch toilet en vuil water is gratis. Camperplaats ’t Crumpse Hoekje is wel gesloten tussen november en maart.
9. Camper plekken in Friesland – Jachthaven ’t Eibertsnest

In Westereen in Friesland vind je Jachthaven ’t Eibertsnest. Je hebt de keuze tussen een camperplaats aan het water of aan de jachthaven. Er zijn in totaal 50 camperplaatsen die je niet van tevoren kunt reserveren.

Terwijl je op je stoeltje voor je camper uitrust, gaan de boten aan je voorbij.

Vanaf deze camperplaats aan het water in Nederland loop je gemakkelijk naar de dorpen De Westereen en Feanwâlden. Er is ook een treinstation in de buurt.

Op regenachtige dagen kan je dan vanaf deze camperplaats aan het water Groningen of Leeuwarden bezoeken. Voor wandelen en fietsen ga je naar de natuurgebieden De Houtwiel of it Bûtefjild.

Je krijgt bij deze camperplaats aan het water in Friesland gratis WiFi, een vuilwater loospunt en een stortplaats voor je chemisch toilet.

Voor een kleine vergoeding heb je toegang tot water, stroom en een warme douche. De prijzen zijn prima. Van november tot maart zijn ze gesloten.
10. Luxe camper plekken aan het water – Jachthaven de Drait, Drachten

De laatste camperplaats aan het water in Nederland die we hier bespreken is deze aan Jachthaven de Drait bij Drachten. Hier komen watersporters, natuurliefhebbers en kampeerders samen om te kijken op de jachthaven.

Er is een havengebouw waar je wat kunt drinken, er zijn toiletten en douches, de WiFi is gratis en je hebt toegang tot water en stroom.

Drachten is slechts 5 minuten van de jachthaven. Vanuit daar kan je zowel met de auto, als met de fiets of het openbaar vervoer door Friesland reizen.

Deze provincie heeft geen gebrek aan camperplaatsen aan het water. Doe je liever wat anders, dan kan je ook een kano, boot of sloep huren en de provincie zo verkennen.

Deze leukste camperplaatsen in Nederland aan Jachthaven de Drait in Drachten zijn het hele jaar geopend. Je kunt er dus ook buiten het seizoen een paar nachtjes uit. Investeer in de beste tent verwarming, en je hoeft het in je camper nooit koud te hebben.


Meer leuke uitjes: