Camping douche kopen? Top 3 beste kampeer douches

Met een camping douche is er niets meer wat je tegenhoudt om te gaan kamperen. Want veel mensen houden er niet van om zich in gezamenlijke douches te moeten wassen.

Schaf een draagbare douche aan en je hebt jouw eigen privéplek waar je heerlijk in je eigen tijd gebruik van maakt.

Een goede camping douche is niet duur en lost een welbekend probleem goedkoop en gemakkelijk op. Dit artikel helpt jou de beste buitendouche voor op de camping te vinden.

We hebben de 3 best geteste camping douches van dit moment en bespreken alle punten om op te letten als je deze gaat kopen.

Zo koop jij gemakkelijk de beste camping douche voor jouw volgende kampeertrip.

Top 3: De beste kampeerdouches van dit moment

We hebben een groot aantal camping douches beoordeeld op prijs, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Van al deze producten hebben we de 3 beste voor jou verzameld. Dit zijn dé buitendouches voor bij de camper, tent of caravan die je niet mag missen.

1. De beste zonne-douche camping: Needventure Solar Douche

Deze douche zak van Needventure heeft alles wat je nodig hebt voor een lekkere warme douche. Je vult hem met water, legt hem in de zon en je kunt binnen 30 minuten douchen.

Je ziet hoe warm je water is door de temperatuur aanduiding aan de buitenkant. Hij heeft een douchekop die je losmaakt en naar beneden hangt. De inhoud van de zak is 20 liter.

👍 Voordelen:

 • Goed betaalbaar.
 • Binnen 30 minuten klaar voor gebruik.
 • Inclusief douchekop.
 • Thermometer aan de buitenkant.
 • Opbergtasje voor shampoo of zeep.

👎 Nadelen:

 • 20 liter is niet de grootst mogelijke inhoud.
2. De beste goedkope camping douche: Navaris Campingdouche op zonne-energie

Deze draagbare douche van Navaris is erg goed betaalbaar. Hij heeft een inhoud van 20 liter, dus voldoende voor een flinke douche. Je legt de gevulde douchezak op de camping in de zon en stapt later onder het warme water.

Hij heeft een slang, een douchekop en een haakje om hem op te hangen. Via de thermometer zie je hoe warm het water is en wanneer hij klaar is voor gebruik.

👍 Voordelen:

 • Lage prijs.
 • Thermometer op de zak.
 • Inclusief douchekop.
 • Haakje om hem op te hangen.
 • Gemakkelijk mee te nemen op vakantie.

👎 Nadelen:

 • Er zijn grotere douchezakken te krijgen.
3. Beste elektrische camping douche: Camping douche met emmer 20 L

Deze elektrische camping douche warmt je water niet op. Hij bestaat uit een emmer met een capaciteit van 20 liter, waar je water in doet. Vervolgens wordt dit water eruit gepompt door de douchekop en kan je heerlijk douchen.

Gebruik hem ook om de auto te wassen of de planten water te geven. De waterstroom is verstelbaar en je laadt hem op via de 12V ingang in de auto.

👍 Voordelen:

 • Elektrische douche.
 • Douchekop bijgeleverd.
 • Op de laden via de auto (12V).
 • Verschillende standen.
 • Kan ook worden opgehangen.

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor warm water.
 • Alleen via 12V aansluiting in de auto op te laden.
Wat is een camping douche precies?

Een camping douche is een draagbare douche waarmee je je kunt wassen op de camping, en eigenlijk overal. Het belangrijkste is dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen, op kunt hangen en gebruiken.

Je hangt deze buitendouche bij de caravan, bij de tent, op een festival, naast je camper of als je op vakantie aan het wildkamperen bent. Je hoeft dan nooit meer zonder douche te leven.

Let op: buitendouches voor op de camping hebben nog geen hokje of cabine. Die kan je zelf aanschaffen, bijvoorbeeld door te investeren in een douche tent. Deze zijn gemaakt voor dit soort outdoor douches.

Hoe gebruik je een kampeerdouche?

De meeste camping douches werken met de zon. Het is niets meer dan een douche zak die je vult met water en in de zon legt om op te warmen.

Aan de buitenkant bevindt zich een thermometer waaraan je kunt zien hoe warm het water in de zak is. Zo weet je dus wanneer hij klaar is voor gebruik.

De meeste camping douches hebben na een half uurtje al een goede temperatuur bereikt. Je kunt hem langer laten liggen voor een warmere douche.

Er zijn ook elektrische camping douches. Deze laad je op via de auto en het water wordt vanuit een reservoir door de douchekop gepompt. Je stelt de waterdruk zelf in.

Wil je graag een camping douche voor warm water, dan is dit niet de beste optie. De meeste elektrische camping douches werken namelijk alleen met koud water.

Voor wie is een camping douche geschikt?

Camping douches zijn in allerlei situaties handig. We hebben hier enkele voorbeelden verzameld van momenten waarop een doucheset voor op de camping vast goed uitkomt.

 • Je gaat kamperen en wilt altijd kunnen douchen zonder met je toilettas naar de washokken te moeten lopen.
 • Je zwemt graag in de zee en wilt je daarna kunnen afspoelen voordat je je aankleedt.
 • Je gaat graag naar festivals, maar wilt niet in de lange rijen voor de douches staan.
 • Je hebt een camper of caravan zonder douche. Of je wilt deze ook op plekken neer kunnen zetten zonder wateraansluiting en toch kunnen douchen.
 • Je hebt een zwembad thuis en wilt daar een buitendouche bij maken.

Hoe zit dat met de camping douchecabine?

Zoals al even aangegeven, zit bij deze camping douches geen cabine. Maar deze kan je ook aanschaffen, samen met je douchezak voor op de camping.

Een goede douchetent is niet duur, klein op te vouwen en gemakkelijk mee te nemen. Investeer dan ook in een goede wc-tent en je uitrusting is compleet. Alleen een camping douchebak is lastig te vinden, maar daar gebruik je gewoon een zacht stukje gazon voor.

Waarop moet je letten als je een camping douche gaat kopen?

De keuze om een doucheset voor op de camping te kopen is dus zo gemaakt. Voor weinig geld creëer je dan wat extra luxe en privacy voor jezelf. Waarop moet je letten als je deze gaat kopen?

De belangrijkste aandachtspunten komen hier aan bod.

1. Welk soort camping douche heb je nodig?

Vraag jezelf eerst af welk soort camping douche je wilt gaan gebruiken. Er zijn douches op zonnewarmte en elektrische camping douches en beide hebben voor- en nadelen.

Douches op zonnewarmte neem je gemakkelijk overal mee naar toe. Je water is snel warm en klaar om te gebruiken. Ze zijn ook erg goed betaalbaar.

Een nadeel van deze optie is dat je geen warm water hebt als de zon niet schijnt. En dat de zak niet altijd groot genoeg is voor een uitgebreide douche. Dit type camping douches hebben ook geen harde straal.

Elektrische camping douches zijn groter, want ze hebben een emmer. Je moet ze ook op kunnen laden, anders werken ze niet. En lang niet alle elektrische camping douches werken met warm water.

Daar staat tegenover dat je een echte douchekop krijgt en dat je de kracht van de waterstraal in kunt stellen. Ze hebben soms ook een grotere inhoud.

2. De inhoud van het waterreservoir

De inhoud van de camping douche zak of emmer bepaalt hoe lang je kunt douchen. Of hoeveel mensen achter elkaar kunnen douchen. Een groot gezin met 3 of meer kinderen zal een grotere camping douche nodig hebben dan een stel van 2.

De meeste camping douches hebben waterzak met een inhoud van 20 liter. Hiermee kunnen 3 personen kort douchen of 1 persoon uitgebreid. Het voordeel van een wat kleinere waterzak is dat deze ook sneller opgewarmd is.

Er zijn ook camping douchezakken met een grotere inhoud, zoals 40 liter. Deze zijn zwaar en dus lastig op te hangen als ze gevuld zijn. Het duurt ook langer voordat het water warm is.

Het grote voordeel van een 40 liter zak is dat er meerdere mensen achter elkaar onder kunnen douchen.

3. De kwaliteit van de camping douche

Het laatste wat je wilt is een camping douche aanschaffen, deze vullen met water en er achter komen dat hij lek is.

Er zijn verhalen van mensen die een goedkope douche voor op de camping hebben gekocht die ze daardoor direct weg konden gooien. Controleer de kwaliteit dus goed. Dat doe je op de volgende manieren.

 • Het is niet altijd zo, maar vaak is de goedkoopste camping douche ook van minder kwaliteit.
 • Wil je geld besparen, lees dan altijd de klantenervaringen door. Daarin kom je alles te weten over de kwaliteit en het gebruiksgemak van je camping douche.
 • De productspecificaties geven aan uit welke materialen de camping douche bestaat. Kies voor kwaliteit, bijvoorbeeld door voor een douchezak te kiezen van 3-laags stof.

4. Extra opties op je camping douche

Wat moet jouw ideale camping douche allemaal hebben? Er zijn enkele extra opties waarover je na kunt denken en die jou het leven gemakkelijker maken.

 • Een douchezak met een thermometer vertelt je niet alleen wanneer deze klaar is voor gebruik, maar ook wanneer het water te heet is geworden en dus gevaarlijk is.
 • Sommige camping douches hebben een douchekop die het water over je heen sproeien in plaats van stralen.
 • Het is handig als je de camping douche gemakkelijk aan een tak of iets anders kunt hangen. Veel camping douches hebben een haak of lus.

5. Heb je ook privacy nodig?

Douchen is natuurlijk niet iets wat je zomaar even midden op de camping doet. Je wilt wat privacy en een cabine of tent om je heen waardoor niemand je kan zien. We hebben de mogelijkheid om te investeren in een douchetent al besproken.

Er zijn dan wel enkele punten om in de gaten te houden. Zorg er in ieder geval voor dat jouw douchetent een gat heeft voor je douchezak of voor de slang van de douchezak.

Sommige douchetenten hebben een open dak, dus je zet hem zo onder de plek waar de zak hangt.

Als je dan toch investeert in een extra tent, neem dan een tent met een ophangtouwtje voor je handdoek, met opbergzakjes voor je shampoo en met een plek waar je je kleding kwijt kunt. Als je dan toch gaat investeren, dan doe je dat het beste direct goed.

Waar koop ik een goede camping douche?

Er zijn voldoende winkels die goede camping douches verkopen. Denk dan aan outdoor winkels, kampeer winkels, maar ook warenhuizen zoals Action.

Het internet heeft het grootste assortiment, en de beste aanbiedingen. Koop je camping douche online, op een moment dat jou uitkomt en voor een mooie prijs.
Veelgestelde vragen

Hoe loopt het water van een camping douche weg?

De meeste douche tenten hebben een open onderkant. Het water valt op de grond en dit neemt het op. Je draagt dus het beste wel schoenen bij je camping douche. Plaats hem boven een grasveldje en je staat heerlijk zacht en comfortabel.

Wat is een goede temperatuur voor het water van mijn camping douche?

Voor een comfortabele warme douche, wacht je tot het water is opgewarmd tot 35 tot 40 graden Celsius. Je kunt ook koeler douchen, met een temperatuur van 25 tot 30 graden, bijvoorbeeld. Dit antwoord is gedeeltelijk persoonlijk en gedeeltelijk afhankelijk van je omstandigheden. Als het erg warm is buiten, dan wil je niet te heet douchen. Het beste bepaal je de ideale temperatuur door de camping douche uit te proberen. Na een paar keer douchen weet je exact wat voor jou een goede temperatuur is.


Meer voor de camping: