Camping droogmolen kopen? Bekijk de Top 8 & koopgids

Wil je op de camping jouw kleding effectief kunnen drogen? Ga dan voor een camping droogmolen.

Aan de droogmolen kun je op een eenvoudige manier veel kleding kwijt. De camping droogmolens zijn zo praktisch mogelijk ontworpen. 

In dit artikel kom je te weten aan welke camping droogmolen je een goede hebt. Wij hebben namelijk een top 8 opgesteld.

Ook vertellen we je meer over de droogmolen. Je komt te weten wat de voordelen zijn, waar je op moet letten en wat goede accessoires kunnen zijn. 

Top 8 van de beste droogmolen camping

Wij hebben de beste camping droogmolens voor jou geselecteerd. De volgende 8 droogmolens stellen op de camping niet teleur. Of je ze nou als droogmolen voor de caravan of voor de camper wilt gebruiken. 

  1. Leifheit droogmolen Linopop-up (14 meter)
  2. Campout Droogmolen met voet (15 meter)
  3. Bo-Camp droogmolen compact 3 arm (12 meter)
  4. Travellife Droogmolen (15 meter)
  5. Brabantia Lift-O-Matic droogmolen (50 meter)
  6. ML Droogmolen (45 meter)
  7. Travellife Droogmolen 4 armig (15 meter)
  8. Brabantia Topspinner Droogmolen (40 meter)

Waarom een camping droogmolen?

Een camping droogmolen heeft diverse voordelen. Het is de ideale manier om jouw kleding na het wassen te drogen. Tijdens het kamperen heb je immers geen droger tot je beschikking.

Het ophangen van je kleding is daarnaast ook een duurzamer alternatief voor het drogen van je kleding. 

De droogmolen scheelt je geklungel met een waslijn. Voor die waslijn moet je immers bij elke nieuwe kampeerplek een geschikt plekje vinden. En de droogmolen kun je ook thuis gebruiken

De camping droogmolen heeft ook voordelen ten opzichte van andere droogmolens. De camping droogmolen is licht van gewicht en erg compact. Ook kun je de droogmolen makkelijk in elkaar zetten en verplaatsen

Camping droogmolen kopen: Hier let je op

Een camping droogmolen moet praktisch zijn. Dat is voor alle kampeerspullen van belang. Om een goede te vinden, kun je letten op de volgende eigenschappen: 

Soort droogmolen

Er zijn verschillende droogmolens. Die allemaal op een andere manier worden bevestigd. Een grondanker of bodemhuls is erg gebruikelijk. 

Kijk voor het kamperen goed of je geen droogmolen met betonanker bestelt. Een betonanker is stevig, maar onnodig zwaar en lastig te verplaatsen

Een bodemhuls of een droogrek met 3 poten is beter geschikt voor het kamperen. Deze soorten zijn makkelijker mee te nemen en te verplaatsen

Er is ook een speciale droogmolen voor op de dissel van de caravan. Dan klem je hem aan de zijkant van de dissel en kan de droogmolen niet omvallen. Dat kun je doen met een neuswielklem, die je bij de droogmolen soms los kunt bestellen

Formaat

Bij het formaat let je op de grootte van de droogmolen. Jouw droogmolen moet je makkelijk mee kunnen nemen in de camper, auto of caravan. Daarvoor moet het formaat niet al te groot zijn. Een compacte droogmolen is immers makkelijker op te bergen

Daarnaast kun je letten op de hoogte van de droogmolen. Als je de was te hoog op moet hangen, is dat niet praktisch. Kijk dus of de droogmolen een hoogte heeft die bij jouw lengte past

Ook kun je kijken of de hoogte verstelbaar is. Bij sommige waslijnen kun je de droogmolen omlaag halen. Dan kun je er makkelijk bij en hang je snel je was op. Voor het uitwaaien plaats je de molen omhoog. Ook lange kledingstukken hebben zo de ruimte om op te drogen. 

Drooglengte

Je wilt een compact op te bergen droogmolen voor het kamperen. En toch moet je ook weer genoeg kleding op de droogmolen kwijt kunnen.

Het is de uitdaging om hier een goede tussenweg in te vinden. Zoek een compacte droogmolen waar je genoeg kleding op kwijt kunt

De hoeveelheid kleding die je aan de molen kunt hangen, wordt uitgedrukt in een aantal meters van het draad.

Bij camping droogmolens is een drooglengte van 14 meter al best gebruikelijk. Hier kun je een kleine was op kwijt. Voor een grote was moet je denken aan een drooglengte van 50 a 60 meter.  

Gewicht

Kijk daarnaast eens naar het gewicht. Een licht gewicht droogmolen is makkelijker te vervoeren en te verplaatsen. Ideaal voor op de camping dus. 

Het gemiddelde gewicht van een camping droogmolen ligt rond de 4 kg. Als een droogmolen minder dan 4 kg weegt, noemen we het een lichtgewicht droogmolen. In de top 8 staan bijvoorbeeld droogmolens van zo’n 2,5 kg

Ook zijn er droogmolens van 6 kg, die zijn zwaarder dan gemiddeld. Wel zijn dit vaak ook de wat grotere droogmolens. 

Gebruiksgemak

In het kader van gebruiksgemak zijn er ook nog eigenschappen om op te letten. Zo kun je kijken of de waslijn draaibaar is. En of je makkelijk kledinghangers aan de droogmolen op kunt hangen. 

Het kan bijvoorbeeld erg goed van pas komen als de camping droogmolen draaibaar is. Bij een draaiend model hoef je niet zo veel met de wasmand te sjouwen. Je zet je wasmand op één plek neer en hangt al draaiend al je was aan de lijn. 

Een andere eigenschap bij de camping droogmolen, zijn de mogelijkheden voor kledinghangers. Aan het frame van de droogmolen heb je dan op diverse plekken gaatjes. Daar steek je de kledinghangers in. En zo kun je ook op een handige manier een blouse ophangen. 

Accessoires voor bij de camping droogmolen

Bij de camping droogmolen zijn handige accessoires te verkrijgen. Die accessoires worden soms al bij jouw droogmolen geleverd. 

Vaak zie je bijvoorbeeld dat je de camping droogmolen inclusief wasknijpers kunt bestellen. Bij de droogmolen krijg je dan een stuk of 20 wasknijpers. Soms zelfs met een speciaal wasknijperzakje die je aan de droogmolen kunt vastmaken.  

Bij accessoires kun je ook denken aan een draagtas. Voor het opbergen of verplaatsen van een camping droogmolen is die draagtas ideaal. Ook kan er een beschermhoes bij de droogmolen worden geleverd. Dat voorkomt dat de droogmolen vuil wordt. 

Ook haringen zijn bij sommige droogmolens een handige toevoeging. Met de haringen zet je de droogmolens stevig in de grond. Dit geeft stabiliteit. 

Handige producten voor bij de camping droogmolen

In de praktijk kunnen de weersomstandigheden niet altijd optimaal zijn. Voor het drogen van kleding is dat mogelijk een probleem. Daarom zijn andere camping producten handig. Die kun je met de droogmolen combineren. Misschien heb je ze zelfs al in huis. 

Een klein briesje komt het drogen van jouw kleding alleen maar ten goede. Maar staat er een te harde wind? Dan waaien jouw kledingstukken misschien wel van de droogmolen af. Dan is een windscherm voor op de camping wat je nodig hebt. 

Of regent het buiten? Dan is het drogen van kleding ook niet handig. Een partytent voor op de camping kan dan helpen. Je zet jouw droogmolen zo uit de regen onder de tent.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste camping droogmolens geselecteerd?

Voor het toplijstje zijn droogmolens geselecteerd, die geschikt zijn voor het kamperen. Alleen camping droogmolens van de beste kwaliteit werden in het lijstje opgenomen. Er werd daarbij gelet op prijs, kwaliteit en specificaties. Ook werd er gelet op de reviews. 

Waar kun je een camping droogmolen kopen?

Online heb je een uitgebreid aanbod aan camping droogmolens. Maar ook in fysieke winkels kun je voor een droogmolen terecht. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Vrijbuiter. Of ga voor een droogmolen aanbieding naar de Lidl, Action of Kruidvat. Ook online kun je de voorraad bij deze winkels inzien.


Meer voor op de camping: