Camping kledingkast kopen? Beste kledingkasten voor camping

Wil je op de camping jouw kleding organiseren? Gebruik dan een camping kledingkast. In de kast vouw je of hang je jouw kleding makkelijk op. Dat schept overzicht. 

Niet alle campingkasten zijn echter gemaakt voor kleding. Dus hoe weet je welke je moet hebben? Daar kom je in dit artikel achter. 

We zetten de beste camping kledingkasten voor je op een rijtje. Ook geven we je de voordelen van een camping kledingkast. En kom je te weten waar de kast aan moet voldoen.

En wil je toch liever een ander soort kast? Kijk dan naar de alternatieven. 

De beste camping kledingkast

Ga je zoeken naar een geschikte kledingkast voor op de camping? Dan kan dat best een klusje zijn. Het is lastig om een campingkast te vinden, die speciaal voor kleding is gemaakt. Daarom helpen wij je graag op weg.

De volgende 4 camping kledingkasten zijn van goede kwaliteit:

1: Beste kledingkast camping – Isabella campingkast

Aan de Isabella kledingkast voor het kamperen heb je een hele goede. Je bepaalt zelf of je de kast voor legruimte of hangruimte wilt gebruiken. In een handomdraai bouw je de binnenkant van de kast om. 

Erg handig is ook, dat je de kast kunt uitbreiden. Je kunt meerdere soortgelijke kasten bestellen om een set te krijgen. 

Voor het vervoeren of opbergen klap je de kast gemakkelijk in. Het compacte formaat vervoer je eenvoudig. Al helemaal met de meegeleverde opbergtas
2: Beste camping kledingkast – Songmics Smalle garderobekast camping

Wil je een grote camping kledingkast? Waar je zowel ruimte hebt om spullen neer te leggen, als op te hangen? Dan is deze kast van Songmics ideaal. Dit is een compact opvouwbare kledingkast. Die je goed op de camping kunt gebruiken. 

De kast is voorzien van meerdere legplanken. Daarnaast kun je kleding ophangen aan de roede. Je hebt veel opbergruimte in deze kast. En je kunt de camping garderobekast met een rits afsluiten. De hoes beschermt jouw kleding tegen water en stof. 

De metalen buizen geven de nodige stevigheid. En de antislipvoetjes houden de kast goed op zijn plaats. Het gewicht is 3,3 kg
3: Praktische kledingkast camping – Bardani Ripiani 4

Een erg handige camping kledingkast is ook die van Bardani. De kast is ideaal voor op de camping. Je vouwt hem namelijk makkelijk op tot een compact formaat. Dat formaat kun je vergelijken met een kleine koffer. 

De kast kun je als legkast of hangkast gebruiken. De schappen kun je er namelijk uit halen. Bovenop de kast kun je een MDF plaat bevestigen. Zo kun je ook daar nog spullen op kwijt. De kledingkast weegt 8,8 kg en is gemaakt van stevig aluminium.  
4: Multifunctionele kledingkast camping – Crespo opbergkast AP 101

Ook bij de ANWB kun je een fijne camping kledingkast kopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze camping garderobekast van Crespo. De kast is erg stabiel en kan compact worden opgevouwen. Met de stabilisator voetjes kun je de kast verstellen

Je hebt bij deze kledingkast 2 opties. Je bepaalt zelf of je er een legkast of kast met kledingstang van wilt maken. Het is dus mogelijk om kleding op te hangen, maar ook om het opgevouwen in de kast te leggen

Een handige extra functie is dat het oplegblad hittebestendig en watervast is. De kast weegt 9,1 kg en je krijgt ook een draagtas
Waarom een kledingkast op de camping?

Een camping kledingkast geeft je de mogelijkheid om je kleding te organiseren. In een tas of koffer heb je niet het overzicht dat je bij een kast hebt.

Berg jouw kleding op in de kledingkast en je ziet in één oogopslag precies wat je hebt. Zo hoef je ook weer minder lang naar een kledingstuk te zoeken

Bovendien kun je in de kledingkast voor de camping ook kleding ophangen. In de kast zit niet alleen een legplank. Maar ook een kledingroede, waar je kledinghangers aan op kunt hangen.

Daardoor kun je ook lange kledingstukken kwijt, of kleding die niet mag kreuken. Denk aan blouses of jurken.

Een speciale camping kledingkast is daarnaast erg compact inklapbaar. Dat is een groot pluspunt. De kast neemt weinig ruimte in beslag. En dat terwijl het je veel overzicht geeft. Je creëert wat structuur in jouw tent, voortent, caravan of camper. 

Kledingkast camping kopen: Waar let je op?

Een kledingkast voor de camping koop je het liefst in één keer goed. Daarom is het goed om te weten wat jouw wensen zijn.

Op de volgende eigenschappen kun je die wensen baseren:

Opbergruimte

De opbergruimte die je hebt kan verschillen. Bij de ene kast heb je legplanken en bij de ander juist een kledingroede. Voor kleding is het handig als je beide opties hebt. Kijk daarom of dat mogelijk is. 

Bij sommige camping kledingkasten zijn de 2 manieren van opbergen al beschikbaar. En bij andere kun je de legplanken uit het kastje halen. Zo maak je van jouw legkast een hangkast. Dan heb je dus 2 kasten in één. Wel zo praktisch. 

Compact

Bij kampeerspullen is één ding erg belangrijk: dat je de spullen compact op kunt bergen. Je hebt een beperkte ruimte om spullen mee te nemen. Compacte spullen zijn dan handig. Je verplaatst ze eenvoudig en houd meer ruimte over. 

Bij de camping kledingkast kun je erop letten of de kast opvouwbaar is. En hoe compact het formaat dan wordt. 

Licht gewicht

Tijdens het kamperen wil je niet al te zware spullen meenemen. Je moet de spullen regelmatig opnieuw in- en uitklappen of verplaatsen. Een licht gewicht is dan wel zo fijn. 

De camping kledingkast is licht van gewicht als het gewicht onder de 9 kg uitkomt. Dat is het gemiddelde gewicht van een kledingkast voor het kamperen. In de top 4 komt één camping kledingkast voor van slechts 3,3 kg

Stabiel

Een wankelende kast is niet handig. En tijdens het kamperen is de ondergrond bijna nooit volledig gelijk. Daarom is het goed om te letten op stabiliteit. Een stabiele kast kun je herkennen aan het type materiaal. Metaal, staal en aluminium is erg stabiel. 

Ook kun je letten op de aanwezigheid van stabilisator voetjes. Die kunnen onder de kast bevestigd zijn. Zo stel je de kast precies af op de ondergrond en staat hij altijd goed recht.

Antislipvoetjes kunnen ook nog handig zijn. Die voorkomen dat de kast makkelijk heen en weer schuift. 

Alternatieven voor de camping kledingkast

Naast de kledingkast kun je ook gaan voor een normale campingkast. Hier kun je kleding opgevouwen ook in kwijt. Samen met andere kampeerspullen. 

En wil je speciaal voor het koken een kast op de camping? Dan is de camping keukenkast misschien handig. Dit kastje is extra stevig. Zodat je zware pannen in de kast kunt plaatsen.

Daarnaast vind je bovenop de kast vaak een hittebestendige plaat. Soms zelfs in combinatie met een kook windscherm.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste camping kledingkasten geselecteerd?

Met zorg zijn de beste kledingkasten voor op de camping geselecteerd. Veel soorten kledingkasten werden met elkaar vergeleken. De eigenschappen werden naast elkaar gelegd. En er werd gekeken naar prijs en kwaliteit. Ook reviews speelden mee in het besluit.  

Wat is het verschil tussen een campingkast en een camping kledingkast?

In een normale campingkast kun je alles opbergen wat je tijdens het kamperen meeneemt. Een camping kledingkast is speciaal gemaakt voor het opbergen van kleding. Bij een camping kledingkast heb je bijvoorbeeld de optie om kleding neer te leggen. Maar ook om kleding aan een haakje te hangen. 


Meer voor op de camping: