Campingtafel van bamboe: Top 3 & handige tips!

Een campingtafel van bamboe voegt sfeer toe aan je vakantie. Dit natuurlijke en ook duurzame hout heeft een warme uitstraling.

Bamboe groeit snel, dus het is een uitstekende milieuvriendelijke optie. Het is dus niet vreemd dat je voor een campingtafel van bamboe kiest.

Wij hebben de 3 beste campingtafels van bamboe voor je verzameld. Je ziet ze alvast hieronder.

Uiteraard krijg je een korte review per product én sluiten we af met handige tips en aandachtspunten voor als je zelf een campingtafel van bamboe uit gaat kiezen.

 1. Bo-Camp Urban Outdoor (oprolbare bamboe campingtafel 2 personen)
 2. Fjordsen Nörd Outdoor Bamboe Tafel (inklapbaar frame, campingtafel 2 personen)
 3. Defa Bamboe Campingtafel (mee te nemen als koffer, 4 personen)

De 3 beste bamboe campingtafels in detail

Deze bamboe campingtafels hebben verschillende kenmerken. Daarom is het goed om ze in meer detail te bespreken. Zit jouw ideale campingtafel van bamboe hier al tussen?

1. Bo-Camp Urban Outdoor

Deze campingtafel van bamboe van Bo-Camp heeft een oprolbaar tafelblad. Daardoor is hij zeer compact opvouwbaar. Je bergt hem gemakkelijk op in de meegeleverde tas.

Deze campingtafel heeft een bamboe tafelblad van 111 x 72 centimeter, dus hij is geschikt voor 2 personen. Eén poot is voorzien van een draaipunt waardoor je hem op oneffen ondergrond waterpas kunt zetten. Hij weegt 7,5 kilo.

👍 Voordelen:

 • Bamboe campingtafel met oprolbaar blad.
 • Draagtas meegeleverd.
 • Waterbestendig.
 • 1 poot met stabilisator.
 • Gewicht: 7,5 kilo.

👎 Nadelen:

 • Poten niet in hoogte verstelbaar.
2. Fjordsen Nörd Outdoor Bamboe Tafel

Dit is een stijlvolle campingtafel van bamboe met een Scandinavisch uiterlijk. Hij is inklapbaar en de hoogte is instelbaar. Er zijn 2 standen, namelijk 43,5 centimeter en 65,5 centimeter. Zo maak je van een eettafel een bijzettafel.

De afmetingen van het tafelblad zijn 100 x 65 centimeter, dus hij is ideaal voor 2 personen. Het frame is extra stabiel.

👍 Voordelen:

 • Bamboe campingtafel inklapbaar.
 • 2 hoogtestanden.
 • Stabiel frame.
 • Stijlvol design.
 • Voor 2 personen.

👎 Nadelen:

 • Geen stabilisator voor poten.
 • Ingeklapt is hij nog steeds vrij groot.
3. Defa Bamboe Campingtafel

Deze Defa campingtafel van bamboe is wat groter en geschikt voor 3 personen. Je vouwt hem gemakkelijk dubbel als koffer en neemt hem mee. Je krijgt er ook een tas bij. De poten zijn traploos verstelbaar en kunnen dus elke ondergrond aan.

Het gewicht is 11 kilo en het tafelblad is waterbestendig, maar niet volledig waterdicht. De afmetingen van het tafelblad zijn 140 x 72 centimeter.

👍 Voordelen:

 • Bamboe campingtafel inclusief draagtas.
 • Als koffer opvouwbaar.
 • Gewicht: 11 kilo.
 • Traploos verstelbare poten.
 • Waterbestendig gemaakt.

👎 Nadelen:

 • Let op: waterbestendig is niet waterdicht.
 • Niet heel compact wanneer opgevouwen.
Is bamboe een geschikt materiaal voor kamperen?

Veel campingtafels hebben een tafelblad van aluminium of melanine. Deze materialen zijn weerbestendig, waterdicht en hittebestendig. Dat maakt ze dus ideaal voor gebruik op de camping en buiten.

Is bamboe een materiaal dat vocht en hitte net zo goed kan weerstaan? Nee, dat is het niet.

Bamboe is een houtsoort, dus het moet behandeld worden voordat het buiten kan worden gebruikt. Campingtafels van bamboe zijn ook niet hittebestendig.

Laat dit je niet tegenhouden om een campingtafel van bamboe te kopen. Zorg ervoor dat je een campingtafel met behandeld hout kiest en gebruik goede onderzetters voor je pannen. Zo blijft jouw campingtafel van bamboe lang mooi.

De voor- en nadelen van bamboe

Bamboe is een schitterend materiaal, maar er zijn dus wel wat punten om op te letten.

Weet jij nog niet zeker of een campingtafel van bamboe de beste keuze is? Deze lijstjes met voor- en nadelen van dit materiaal zijn dan vast behulpzaam.

👍 Voordelen campingtafel bamboe:

 • Mooi en natuurlijk materiaal.
 • Milieuvriendelijk, want bamboe groeit heel snel.
 • Zorg goed voor je campingtafel van bamboe en deze gaat erg lang mee.

👎 Nadelen:

 • Niet hittebestendig (gebruik onderzetters voor pannen).
 • Alleen weerbestendig als goed behandeld (let hierop bij de aankoop).
 • Zwaarder dan sommige andere materialen.

Tips bij het aanschaffen van een campingtafel van bamboe

Je hebt van ons al de 3 beste campingtafels van bamboe gekregen om over na te denken. Zit hier niet tussen wat je zoekt? Om je te helpen zelf de beste bamboe campingtafel te vinden, halen we al onze handige tips voor de dag.

1. Een oprolbaar tafelblad is ideaal

Omdat je een campingtafel zoekt, is het belangrijk dat je deze mee kunt nemen op vakantie. Je kiest dan voor een inklapbare campingtafel. Deze vouw je doormidden als een koffer, of je klapt de poten in. Hij is dan al een stuk gemakkelijker mee te nemen.

Maar het kan nog beter. Er zijn ook campingtafels van bamboe met een tafelblad met latjes dat je oprolt en een frame dat je uit elkaar haalt.

Plaats de onderdelen in de handige draagtas en je hebt een klein pakketje dat zo bij je bagage in de achterbak gaat.

2. Is de campingtafel van bamboe weerbestendig?

We hebben het al een paar keer genoemd, maar bamboe is niet uit zichzelf geschikt voor buitengebruik. Ga dus altijd de specificaties door en zorg ervoor dat jouw campingtafel van bamboe waterdicht of waterbestendig is gemaakt.

Ben je er dan even niet, dan hoef je je over een regenbuitje geen zorgen te maken. Ook drinken dat over de tafel wordt gemorst zal het bamboe niet beschadigen.

3. Controleer altijd het gewicht van de campingtafel van bamboe

In tegenstelling tot melanine en aluminium, is bamboe vaak wat zwaarder. Helemaal als je een mooi dik tafelblad wilt hebben, dan moet je rekening houden met een wat hoger gewicht. Je wilt op vakantie niet te veel meesjouwen.

Bekijk daarom altijd even het gewicht van de campingtafel van bamboe die je op het oog hebt.  Zo voorkom je dat je een zware tafel naar je kampeerplaats moet dragen en moet opzetten.

Waar koop ik een goede campingtafel van bamboe?

Campingtafels van bamboe zijn te koop bij kampeerwinkels, bij grote (online) warenhuizen en ook bij tuinwinkels. De beste aanbiedingen vind je bij webwinkels.

Met onze tips kies je vast een mooie campingtafel van bamboe uit voor een uitstekende prijs.
Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een campingtafel van bamboe?

Dit hangt natuurlijk af van de afmetingen, maar houd rekening met een prijs van tussen de €100 en €300 voor een goede campingtafel van bamboe.

Hoe groot moet mijn campingtafel van bamboe zijn?

Campingtafels van bamboe met een lengte tot 120 centimeter zijn geschikt voor 2 personen. Tafels met een lengte van 120 tot 160 centimeter zijn geschikt voor 4 personen. Alle langere campingtafels van bamboe zijn geschikt voor 6 personen of meer.


Meer voor op de camping: