Caravan luifel met zijwanden nodig? Bekijk de top 5 beste

Bij een caravan voorzien van een luifel met zijwanden zit je nog meer buiten. Deze luifel zorgt ervoor dat je beschut zit van de wind en van lichte neerslag.

Pas als het echt hard gaat regenen en waaien, stap je de caravan in.

Denk jij eraan om een caravan luifel met zijwanden aan te schaffen? Dan is er voldoende keuze.

Of je nu met een strak budget te maken hebt of een caravanluifel met alles erop en eraan wilt, er is voor iedereen wat te vinden. Dit artikel helpt je met kiezen.

Top 5: Beste caravan luifels met zijwanden

Deze top 5 met caravan luifels bevat allerlei luifels voor verschillende situaties. Er zijn goedkope en dure opties, er zijn caravan luifels met 2 zijwanden of met 1 zijwand en er zijn ook voortenten die je helemaal kunt afsluiten, mocht je dat willen.

  1. ESVO schuif caravanluifel (1 rechte zijwand)
  2. ESVO Panorama 240 (2 zijwanden)
  3. Dorema Panorama caravanluifel (in 5 kleuren te krijgen, 2 zijwanden)
  4. Hendriks Lucca 2 caravanluifel (inclusief verwijderbare voorwand)
  5. Cozumel Reef Air caravanvoortent (opblaasbaar)

Waarop let je als je een caravan luifel met zijwanden gaat kopen?

Een vaste luifel aan je caravan met zijwanden is in veel gevallen echt handig. Vooral als je op vakantie naar zee gaat, waar het nogal kan waaien. Of als je naar een land gaat waar goed weer niet kan worden gegarandeerd.

Ga je naar de winkel om een caravan luifel met zijwanden te kopen? Gebruik dan de onderstaande aandachtspunten om de beste te vinden.

1. Simpel of uitgebreid?

Er zijn hele simpele caravan luifels met 1 zijwand of 2 zijwanden. Dit zijn zeiltjes die je voor je caravan zet en die je bevestigt met palen en scheerlijnen.

De zijwanden hebben meestal geen ramen en dienen voornamelijk om beschutting te bieden. Deze kunnen ook niet worden verwijderd.

Andere caravan luifels hebben zijwanden met ramen die je kunt verwijderen. Ze hebben vaak ook gordijntjes, afdekflappen of gaas voor extra ventilatie.

De meest uitgebreide caravan luifels met zijwanden hebben ook een voorwand, zodat je er een complete voortent voor je caravan van maakt.

Je bepaalt dus zelf hoe simpel of uitgebreid jouw caravan luifel met zijwanden moet zijn.

2. Een vaste luifel caravan met zijwanden of los?

Er zijn caravan luifels met zijwanden die je aan de caravan bevestigt. Deze fungeren als beschutte plek, uit de wind, regen of zon. Tegelijkertijd creëer je een overdekte ingang voor je caravan, dus als het regent is het er niet nat en kan je je schoenen of laarzen er droog laten staan.

Een andere optie die je hebt is om een losse caravan luifel met zijwanden te kopen. Deze zet je neer waar je wilt en wordt niet aan de caravan bevestigt. Zo ben je niet afhankelijk van bepaalde afmetingen.

Een partytent met zijwanden is dan een uitstekend en betaalbaar alternatief.

3. Permanent of kortstondig gebruik?

Een laatste aandachtspunt om over na te denken is of je je caravan luifel met zijwanden permanent (of semipermanent) wilt gebruiken of dat je hem alleen voor een paar weken wilt opzetten.

Er zijn namelijk caravan luifels met zijwanden die je maanden en soms jaren kunt laten staan.

Deze zijn duurder en sterker, dus ideaal voor als je een caravan op een vaste standplaats hebt. Je moet de caravan luifel met zijwanden dan alleen tijdens de herfst en de winter afbreken. Andere kan je gewoon altijd laten staan.

Ga je op vakantie met je caravan naar verschillende landen en plekken, dan heb je geen permanente luifel met zijwanden nodig. Je kunt dan een dunner en goedkoper exemplaar aanschaffen dat geschikt is voor kortstondig gebruik bij goed weer.

Waar vind ik een goede caravan luifel met zijwanden?

Er zijn een groot aantal winkels die caravan luifels met zijwanden verkopen. Kampeerwinkels, bijvoorbeeld, hebben altijd een aantal op voorraad. Ook online is het aanbod groot.

Met wat je nu weet, zal je dus geen problemen hebben om een goede caravan luifel met zijwanden te vinden voor jouw volgende uitstapje.
Veelgestelde vragen

Hoe bevestig ik een caravan luifel met zijwanden aan mijn caravan?

Net als zonneschermen hebben caravan luifels met zijwanden ook verschillende montagesystemen. Sommige bevestig je met clips, andere met een pees en grips en weer andere zitten in een cassette. Wat ook het systeem, de leverancier zorgt er altijd voor dat je dit gemakkelijk zelf doet en dat je duidelijke instructies krijgt.

Wat is beter, een caravan luifel met of zonder zijwanden?

De zijwanden aan een caravan luifel maken je zitplek beschutter. De zijwanden houden wind tegen, regen en ook zon. Een luifel zonder zijwanden doet dat ook, maar in mindere mate. Vooral de wind gaat er gewoon onderdoor. Zijwanden zijn dus zeker nuttig als je je caravan op een winderige plek neerzet.


Meer voor de caravan: