Coleman Cook 4 Tunneltent – Mijn Review & Ervaringen

Toen ik op zoek ging naar een geschikte tent voor mij en mijn gezin, viel mijn oog al snel op de Coleman Cook 4 tunneltent.

Ik wilde namelijk een ruime tent die ik gemakkelijk kon opzetten en meenemen. Ik zocht ook een tent met twee cabines; 1 voor ons en 1 voor de kinderen.

Ik heb de Coleman Cook 4 nu bijna een jaar en we hebben hem ondertussen al meerdere malen met plezier gebruikt. Ik gooi hem zo achterin de auto en we vertrekken.

Hier deel ik mijn ervaringen, voor iedereen die eraan denkt om in de Coleman Cook 4 te investeren.

Is de Coleman Cook 4 dé tunneltent voor jou?

Wat de Coleman Cook 4 tunneltent in mijn ogen zo bijzonder maakt, is het feit dat het een ruime en hoge tent is. Hij is gemaakt voor 4 personen en ons hele gezin kan erin staan. Als het regent spelen we spelletjes in het leefgedeelte en het voelt niet vol.

Daarbij zijn de slaapcabines erg fijn. Wil jij niet met een gezin op pad, maar met zijn tweeën, dan heb je meer privacy. Je kunt ook in 1 cabine slapen en de andere als bagageruimte gebruiken. Dan is je leefgedeelte nog ruimer en minder rommelig.

Een ander groot voordeel is dat hij gemakkelijk op te zetten is met het quick en easy set-up systeem. Wij doen er met zijn tweeën niet langer dan 15 minuten over. Als al deze kenmerken jou aanspreken, dan is de Coleman Cook 4 tunneltent een prima keuze voor jou.

De beste keuze na uitgebreid onderzoek

coleman-cook-4

Het is niet zo dat ik de Coleman Cook 4 zag en direct kocht. Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar tenten voor 4 personen en met 2 cabines. De Coleman Cook 4 was qua prijs vrij laag en er waren meer duurdere dan goedkopere tenten om uit te kiezen.

Eigenlijk was ik niet van plan om een tunneltent te nemen. Ik zal mezelf en mijn gezinnetje voor me in een knusse bungalowtent of een piramidetent. Ik deed eerst onderzoek naar de tenten binnen mijn budget online en vervolgens ben ik naar een showroom gegaan.

Eenmaal bij de showroom aangekomen was de keuze snel gemaakt. De Coleman Cook 4 stond daar mooi opgesteld en ik heb ons hele gezin naar binnen genomen.

De tent voelde zo ruim van binnen, zo licht en ook zo gezellig, dat ik al snel verkocht was. Daarbij zag ik dat katoenen tenten veel zwaarder en groter zijn als ze zijn opgeborgen.

Onze eerste vakantie

We besloten onze Coleman Cook 4 zo snel mogelijk uit te proberen en we kozen voor een kort weekendje weg in eigen land. Wat me direct opviel was dat er nog voldoende ruimte in de kofferbak was voor onze bagage.

Op de camping moesten we een stukje lopen van de parkeerplaats naar onze kampeerplek, maar de Coleman Cook 4 is niet zwaar. Dat was dus geen probleem. De koffers van mijn vrouw wegen meer!

We besloten de tent rustig aan en samen op te zetten. We namen echt de tijd om goed te leren hoe het moest. Toch waren we al heel snel klaar en waren we blij verrast met hoe snel hij stond.

Dat gaf ons meer tijd om van onze vakantie te genieten. En dat hebben we dankzij onze nieuwe Coleman Cook 4 ook echt gedaan. Inpakken ging eigenlijk net zo gemakkelijk. Een kind kan de was doen.

De pluspunten van de Coleman Cook 4

Ik zal eerst opnoemen wat ik bijzonder goed vond aan deze tunneltent. Daarna ga ik in op de punten die ik minder plezierig vond.

1. De specificaties

De Coleman Cook 4 heeft een aantal hele positieve productspecificaties:

  • Lichtgewicht (slechts 13.7 kilo).
  • Hoog (200 centimeter stahoogte).
  • Ruime tent 420 x 300 x 200 centimeter (lxbxh).
  • 2 mooie slaapcabines.
  • 4 grote ramen.
  • Een zeer aantrekkelijke prijs.
  • Gemaakt van waterdicht en brandvertragend polyester.

2. Optimaal gebruikersgemak

Het bovenstaande lijstje is een opsomming van feiten, maar hoe is het om deze Coleman Cook 4 echt te gebruiken?

Naar mijn idee is dit een tent waarbij gebruikersgemak voorop staat. Montage en demontage is snel gedaan, de tent is erg licht en ik hoefde niet te bukken als ik erin stond.

De twee cabines zijn van elkaar gescheiden met een rits, maar deze kan je ook open laten. Je hebt dus zelf de keuze tussen 1 of 2 cabines en hoeveel privacy je creëert.

Onze kinderen zijn oud genoeg om het spannend te vinden om apart te slapen, maar ik kan me voorstellen dat je de rits open wilt houden als je kleine kindjes hebt.

De Coleman Cook 4 is van binnen voorzien van handige opbergzakjes. De ramen zijn gemaakt van sterk PVC en gemakkelijk te openen of juist te sluiten. Er is ook een lusje aan het plafond waar je je lamp aan kunt hangen.

Er is veel aandacht besteed aan ventilatie. Wij worden niet wakker in een tent vol met condens aan de binnenkant.

3. Een zeer gunstige prijs

Wat mij vooral verbaasde aan de Coleman Cook 4 was de prijs. Coleman is geen onbekend merk en ik weet dat ze kwaliteit leveren. Om te zien dat deze tent ruim binnen mijn budget paste, was een verrassing voor me.

De kwaliteit zie je aan verscheidene dingen. Zo is het onderzeil geïntegreerd, dus er kan echt geen water naar binnen komen. Het tentzeil zelf is ook waterdicht en kan alleen de echt zware winteromstandigheden niet aan.

Dit alles krijg je voor een prijs waar je blij van wordt.

4. Een veilige tent

Wat voor ons natuurlijk ook erg belangrijk was, was veiligheid. We zijn op vakantie met 2 kinderen. De Coleman Cook 4 is gemaakt van polyester, maar dat is brandvertragend en vuur gaat juist automatisch uit.

Dat was voor ons een hele geruststelling, want wij houden ervan om een kampvuurtje te stoken. Verder kunnen we garanderen dat de tent waterdicht is, want we werden een keer compleet overrompeld door een flinke regenbui.

Tegelijkertijd hebben we hem ook al op zeer warme dagen gebruikt en dankzij de UVGuard-technologie van Coleman was dat geen enkel probleem.

Wat vonden wij minder goed?

coleman-cook-4-tunneltent-kopen

Er zijn maar weinig dingen die ik niet fijn vind aan deze tent. Wij gaan er altijd heel graag mee op stap. Wat wel jammer is, is dat je de luifel apart moet bestellen. Dat hebben wij gedaan en de luifel is geweldig, maar die had ook wel bij het gehele pakket in mogen zitten.

Een ander nadeel is misschien dat deze tent wat betreft uitbreidingen en extra opties vrij simpel is. Dat is eigenlijk wat je kunt verwachten voor de prijs. Zoek je een uitgebreide en luxe tent, dan is de Coleman Cook 4 niet de meest geschikte keuze.

Mijn uiteindelijke beoordeling: 10/10

De bovengenoemde minpunten neem ik graag voor lief. Want voor deze prijs wil ik nog best investeren in een nieuwe luifel. Daarbij is dit echt een betrouwbare en veilige tent met een bijzonder goede prijs/kwaliteit ervaring.

Vergeleken met de tenten in deze prijsklasse presteert hij ver boven gemiddeld.

Wil jij de Coleman Cook 4 bestellen of meer over deze tent lezen? Gebruik dan de knoppen beneden en je ziet direct waar je de beste prijs ontvangt.