De beste dakkoffers met 500 liter inhoud – Top 7

Een dakkoffer met een inhoud van 500 liter is voldoende voor alle bagage van 5 personen. Dit is dus een ideale aankoop voor een gezin met weinig ruimte in de kofferbak.

Aangezien de meeste dakkoffers op alle auto’s passen, is er ook een dakkoffer met 500 liter inhoud voor jou beschikbaar!

Hieronder vind je de 7 beste dakkoffers met een inhoud van rond de 500 liter die momenteel te koop worden aangeboden.

De rest van dit artikel staat vol met handige tips om te gebruiken als je zelf voor de keuze staat.

 1. Dakkoffer Farat Marlin N6 (480 liter)
 2. AUPERTO dakkoffer (538 liter)
 3. Twinnyload dakkoffer TBX (470 liter)
 4. Twinnyload dakkoffer NTX (530 liter)
 5. Thule dakkoffer Motion XT V1 (450 liter)
 6. Thule Force XT (450 liter)
 7. Smonter opvouwbare dakkoffer waterdicht (520 liter)

Kies je voor een dakkoffer van 500 liter of een daktas?

daktas 500 liter

In onze top 7 staan zowel dakkoffers met een inhoud van ongeveer 500 liter en daktassen (ook wel opvouwbare dakkoffers genoemd) met dezelfde omvang.

Er zijn een aantal verschillen tussen die 2 opties die je hebt en dit is daarom een belangrijke keuze om te maken.

De grootste verschillen staan hieronder op een rijtje.

 • De prijs voor daktassen met een inhoud van 500 liter begint bij slechts €150 terwijl even grote dakkoffers je al snel €300 of meer kosten.
 • Daktassen kan je vaak ook direct op het dak van je auto monteren, met deurhaken. Veel dakkoffers 500 liter zet je vast op je dakdragers.
 • Een daktas is vaak waterdichter dan een goedkope dakkoffer. Kwalitatieve dakkoffers met 500 liter inhoud laten geen water binnen.
 • Een dakkoffer is steviger en sterker dan een daktas. Dat maakt je spullen beter beschermd tijdens het rijden, maar ook tegen diefstal.
 • Een dakkoffer van 500 liter is vaak aerodynamischer ontworpen dan een daktas. Beide hebben invloed op je benzineverbruik.
 • Een dakkoffer is gemakkelijk op te vouwen en op te bergen als je hem niet gebruikt. Een dakkoffer met 500 liter inhoud is veel groter en neemt meer plek in beslag in je garage.

Wat kan je meenemen in een dakkoffer met 500 liter inhoud?

dakkoffer kopen 500 liter

Zoals al even gezegd, kan je per persoon bagage rekenen op een omvang van rond de 100 liter. Een dakkoffer met 500 liter inhoud heeft dus ruimte voor alle bagage van 5 personen.

Behalve dat kan je er ook andere spullen in vervoeren, zoals je tent, matrassen en slaapzakken, spullen voor de voetbalvereniging of je skiuitrusting.

Een dakkoffer 500 liter wordt gezien als een grote dakkoffer. Er zijn ook grotere dakkoffers, tot een inhoud van rond de 700 liter. Gemiddeld gezien is 500 liter voor de meeste gezinnen meer dan voldoende.

Hoe weet je zeker dat de dakkoffer op je auto past?

De aanschaf van een dakkoffer van 500 liter is niet zo simpel als het lijkt. Misschien is dit de ideale inhoud voor jou en je gezin, maar het is ook belangrijk dat de dakkoffer op je auto past.

Met deze tips bereken je de specificaties die jouw ideale dakkoffer met 500 liter inhoud moet hebben.

1. De lengte van de dakkoffer is belangrijk. Deze mag niet te ver uitsteken. Doe je achterklep open en meet over je autodak de afstand van de achterklep tot je voorraam. Tel hier 10 tot 15 centimeter bij op en dat is de maximale lengte van je dakkoffer van 500 liter.

2. Heb je al dakdragers? Kies dan een dakkoffer van 500 liter die je daarop kan bevestigen. Heb je (nog) geen dakdragers? Dan moet je deze of aanschaffen of een daktas of dakkoffer met 500 liter inhoud kopen die via deurhaken op je dak wordt gemonteerd.

3. Hoeveel kilo’s mag je maximaal op je autodak meenemen? Dit staat aangegeven in de specificaties van jouw auto en ligt vaak tussen 50 en 75 kilo.

Een volle dakkoffer met een inhoud van 500 liter zal gauw 50 kilo aan spullen bevatten. Vergeet ook niet dat bungalowtenten vaak al 40 kilo of meer wegen.

4. Ook dakkoffers met 500 liter inhoud hebben een maximaal draaggewicht. Het is dus belangrijk dat je deze niet te vol laadt. Het beste kies je een dakkoffer die evenveel kilo’s mag dragen als het dak van je auto.

Waar te koop?

thule dakkoffer 500 liter

Dakkoffers met een inhoud van 500 liter zijn te koop online en bij een dakkoffer winkel. Het is geen slecht idee om naar de winkel te gaan en informatie in te winnen bij een specialist.

Zij weten exact welke dakkoffer 500 liter past bij jouw auto en benodigdheden. Soms monteren ze hem ook voor je als onderdeel van de prijs.

De beste aanbiedingen en het grootste aanbod tref je uiteraard online aan. Weet jij al precies wat de juiste specificaties zijn voor jouw dakkoffer van 500 liter, dan vind je daar vast een schitterend model voor een prima prijs.
Veelgestelde vragen

Hoeveel kilo kan een dakkoffer met 500 liter inhoud dragen?

Veel dakkoffers met dit formaat hebben een maximale belasting van 75 kilo. Dit verschilt per dakkoffer van 500 liter, dus controleer het wel even door de specificaties door te nemen. Vergeet niet dat de dakkoffer zelf ook een gewicht heeft.

Wat zijn de beste merken voor kwalitatieve dakkoffers van 500 liter?

Thule wordt vaak als het beste merk voor dakkoffers gezien. Deze dakkoffers zijn van uitmuntende kwaliteit, maar ook prijzig. Hetzelfde geldt voor dakkoffers met een inhoud van 500 liter van Farad. Behalve deze twee kan je van Twinnyload, Hapro en AUPERTO ook uitstekende kwaliteit verwachten.