Dakkoffer voor je BMW nodig? Bekijk de top 7 & koopgids

Rijd jij in een mooie BMW, dan wil je een dakkoffer die net zo stijlvol is. De meeste grote en kleine dakkoffers die worden gemaakt zijn geschikt voor elke auto, maar op jouw BMW wil je iets mooiers.

Dit artikel is samengesteld om jou te helpen deze te vinden.

Onze top 7 staat vol met luxe en gestroomlijnde dakkoffers die op de BMW passen. Bekijk deze producten, want misschien staat jouw ideale dakkoffer hier wel tussen!

Zo niet, dan lees je hier over alle aandachtspunten om rekening mee te houden als je een dakkoffer voor je BMW gaat kopen.

 1. Dakkoffer Farad Marlin (480 liter)
 2. Dakkoffer Thule Motion XXL Black Glossy (610 liter)
 3. Twinnyload Dakkoffer NXT (530 liter)
 4. Thule Dakkoffer Touring 780 Grijs (420 liter)
 5. Thule Force XT Alpine Zwart (420 liter)
 6. Twinnyload Dakkoffer TBX Mat-Antraciet (370 liter)
 7. Farad Dakkoffer Hoogglans Zwart (680 liter)

Waar is een dakkoffer handig voor?

bmw dak koffer

Niet iedereen heeft een dakkoffer op zijn BMW nodig. Is de bagageruimte groot genoeg, dan is een dakkoffer overbodig. Maar er zijn ook een groot aantal situaties waarin deze wel heel goed van pas komt.

 • Je hebt een groot gezin en er is in je BMW niet voldoende ruimte voor al jullie bagage als jullie op vakantie gaan.
 • Je gaat regelmatig met de BWM op wintersport en wilt je eigen uitrusting mee kunnen nemen.
 • Je duikt graag en hebt een plek nodig om je duikuitrusting op te bergen.
 • Je vervoert vaak spullen, bijvoorbeeld voor de sportvereniging, en wilt deze niet in de auto zelf vervoeren maar op het dak, zodat je BMW van binnen mooi en schoon blijft.
 • Je hebt een grotere auto nodig met meer bagageruimte, maar wilt je BMW eigenlijk nog niet kwijt.

De voor- en nadelen

Een dakkoffer is dus in een groot aantal gevallen een slimme oplossing. En door je spullen daarin te vervoeren houd je je BMW van binnen in topconditie. Een slimme aankoop dus, maar zijn er ook nadelen?

We hebben de voor- en nadelen van een dakkoffer op je BMW op een rijtje gezet zodat je op de hoogte bent van alle kanten van het verhaal.

👍 Voordelen:

 • Je creëert meer ruimte voor je bagage en andere spullen die je meeneemt.
 • Je kunt op ski- en of duikvakantie met je eigen uitrusting.
 • Je kunt stoffige, vuile of natte spullen vervoeren terwijl je BMW van binnen schoon en droog blijft.

👎 Nadelen:

 • Je hebt in veel gevallen speciale BMW dakdragers nodig.
 • Een dakkoffer maakt je BMW minder aerodynamisch.

Alles waarop je moet letten als je een BMW dakkoffer gaat kopen

bmw dakkoffer

Heb jij besloten dat jouw BMW een dakkoffer nodig heeft? Let dan op deze punten, zodat je direct de beste koopt.

1. Is de dakkoffer geschikt voor een BMW?

De meeste dakkoffers zijn geschikt voor alle auto’s. Voordat je koopt is het geen slecht idee om toch even te controleren of de dakkoffer die jij op het oog hebt op een BMW past. Bij sommige webwinkels kan je het automerk aanklikken in de filters.

2. Het maximale gewicht dat je dak mag dragen

Pak de specificaties van je BMW erbij en zoek naar het maximale aantal kilo’s dat je auto op het dak mag meedragen. Meestal ligt dit bij BMW tussen de 50 en 100 kilo.

Aan de hand van dit getal kan je inschatten hoe groot de dakkoffer voor je BMW moet zijn en of de spullen die jij ermee wilt vervoeren niet te zwaar zijn.

3. Het maximale draaggewicht van de dakkoffer

Ook dakkoffers voor de BMW hebben een maximaal draaggewicht. In sommige mag je niet meer dan 50 kilo aan spullen meenemen en in andere meer dan 100 kilo.

Het geeft weinig nut om een dakkoffer voor je BWM aan te schaffen die meer kan dragen dan op jouw BMW is toegestaan.

4. De maximale lengte

Een laatste specificatie die belangrijk is, is de maximale lengte van de dakkoffer voor je BMW. Dit meet je op door je achterklep te openen en de lengte van je dak te nemen van de achterklep tot de voorruit.

De dakkoffer mag dan nog 10 tot 15 centimeter uitsteken, dus tel dat bij deze lengte op. Nu weet je hoe lang de dakkoffer voor jouw BMW maximaal mag zijn.

5. Welke inhoud heb je nodig?

daktas bmw

De inhoud van dakkoffers wordt gegeven in liters. Er zijn dakkoffers met minder dan 300 liter inhoud en andere met meer dan 600 liter.

Om jouw ideale inhoud te berekenen, kan je per persoon 100 liter aan bagage nemen. Wil je de dakkoffer voor je BMW gebruiken voor een gezin van 4, dan is 400 liter dus voldoende.

Vergeet niet dat een grotere dakkoffer ook betekent dat je meer kilo’s mee kunt nemen. Als jouw BMW weinig kilo’s op het dak mag dragen, kan het zijn dat je een grote dakkoffer niet volledig vol kunt laden.

Punt 2 tot en met 5 staan dus allemaal met elkaar in verbinding. Gebruik ze om de dakkoffer te vinden met de juiste specificaties voor jouw BMW.

6. Wil je een dakkoffer op je BMW of een daktas?

Een daktas, ook wel opvouwbare dakkoffer genoemd, moet niet worden verward met een dakkoffer. Daktassen zijn gemaakt van sterk textiel en ze zijn opvouwbaar. Dat betekent dat je ze gemakkelijk opbergt als je ze niet gebruikt.

Ook wordt een daktas niet altijd op dakdragers bevestigd, maar op een antislip mat. Daktassen zijn over het algemeen goedkoper dan dakkoffers voor de BMW.

Tegelijkertijd zijn dakkoffers steviger, aerodynamischer en hebben ze een moderner uiterlijk. Ze staan beter op je BMW, vooral als je een dakkoffer met een mooi design kiest.

Ook hebben ze vaak een goede beveiliging en zijn je spullen optimaal beschermd. Dakkoffers voor de BWM zijn wel duurder en moeten vaak op dakdragers worden bevestigd.

Tip: soms wordt de bevestiging van de dakkoffer op je BMW inbegrepen in de prijs. Je laat dit door een specialist uitvoeren, zodat je zeker weet dat je dakkoffer veilig op je auto is aangebracht.

7. Hoe veilig zijn je spullen?

Een laatste punt om over na te denken is veiligheid. Je wilt niet dat je spullen uit je dakkoffer kunnen worden gestolen als je BMW ergens geparkeerd staat.

De meeste dakkoffers zijn erg goed beveiligd met een slot, maar het is geen slecht idee om dit toch nog even te controleren.

Daktassen beschermen je spullen minder goed. Houd daar dus rekening mee als je waardevolle bezittingen in de dakkoffer op je BMW mee wilt nemen.

Waar koop je een goede dakkoffer voor op je BMW?

skibox bmw

Als dit de eerste keer is dat je een dakkoffer voor je BMW koopt, is het geen slecht idee om een specialist in een dakkoffer winkel te raadplegen.

Deze kan je precies vertellen welke dakkoffer geschikt is voor jouw specifieke BMW en omstandigheden.

Weet je al wel precies wat je nodig hebt? Koop je dakkoffer dan bij een webwinkel. Daar tref je vaak goede aanbiedingen en een heel groot assortiment.
Veelgestelde vragen

Past elke dakkoffer op mijn BMW?

De meeste dakkoffers van goede merken zijn universeel. Let op de lengte van de dakkoffer, het aantal kilo’s dat je auto maximaal mag dragen en het maximale draaggewicht van de dakkoffer zelf om te bepalen of deze bij jouw BMW past.

Hoeveel kost een dakkoffer voor de BMW?

Daktassen zijn het goedkoopste. De prijs daarvoor begint bij rond de €150. Dakkoffers voor de BMW zijn wat duurder. Je kunt rekenen op een gemiddelde prijs van €450. Heeft je BMW nog geen dakdragers? Dan komen die kosten er mogelijk nog bij (dit geldt alleen voor dakkoffers).